1. februar 2017

Henrik Dahl: Medierne konfronterer ikke venstrefløjens ‘alternative fakta og tvivlsomme ny­heder’

Når DR Online portrætterer Breitbart News, er det i sagens natur et langt angreb på ‘det omstridte’ medie. Set i et lidt bredere perspektiv er det godt med debat om neutrale/subjektive medier, for i sidste ende er det søm til statsmediernes kiste. Fin kommentar af Henrik Dahl i Berlingske – Henrik Dahl: Det er jo venstrefløjen, der står for de falske nyheder.

“… i brugen af ‘alternative fakta’ og ‘falske nyheder’ er det i højeste grad venstrefløjen, der har vist vejen.

Hvis man skal sammenfatte et utal af venstreorienterede indlæg fra Folketingets talerstol i den periode, jeg har været medlem (siden juni 2015), så er Danmark et land, der er præget af ulighed, fattigdom, jobmæssig usikkerhed, voldsomme nedskæringer i den offentlige sektor, store skatte­lettelser, et rovgrisk, hensynsløst erhvervsliv og forbrugere, der retsløst er udleveret til kapital­ismens nåde og unåde.

… Hvis man vil give et retvisende billede af forholdene i Danmark, er man som minimum nødt til at tage udgangspunkt i, at:

* Den relative fattigdom med 5,4 pct (i følge OECDs seneste opgørelse) er den næstlaveste i OECD.

* At Danmark ifølge samme kilde er det tredjemest lige land i OECD.

* At arbejdsløsheden i Danmark gennem længere tid har ligget på lidt over fire pct. (hvorfor der meldes om begyndende flaskehalsproblemer rundt om).

* At det samlede skattetryk (også ifølge OECD) er på omkring 50 pct., hvad der sender det helt i top blandt organisationens medlemmer.

* At der findes en tung regulering af al lovlig, økonomisk aktivitet i EU.

I Danmark er det ikke mere påtrængende at få implementeret en politik for bekæmpelse af ulig­hed og fattigdom, end det er at få elektrificeret fjerntliggende, isolerede bjerglandsbyer. Det er ikke vigtigere at få taget et livtag med arbejdsløsheden, end det er at redde bestanden af kæmpepandaer på Samsø. Der har ikke været større nedskæringer i den offentlige sektor, end hvad der svarer til nedgangen i bestanden af ferskvandsdelfiner i de mægtige floder i Jylland.

Med andre ord: Det er fup og ‘fake news’ at hævde, at vi er konfronteret med enorme, sociale pro­blemer, der kræver øjeblikkelig handlen. Og det er temmelig besynderligt, at de selvudnævnte, danske kvalitetsmedier ikke oftere udstiller de mængder af alternative fakta og tvivlsomme ny­heder, der på daglig basis udgår fra venstrefløjen.”

Oploadet Kl. 01:35 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80376/trackback

12 Comments »

 1. Henrik dahl. er det ham Psykologen der talte om vedrørende Breivik.

  Kommentar by Sindsro — 1. februar 2017 @ 02:02

 2. I nyhederne kl 14 Tirsdag på Radio 24/7 blev Steve Bannon via Breitbart/Alt-right kædet direkte sammen med nynazisme. Det lød som om nyhedsoplæseren læste op direkte fra Redox/Modkraft.

  Kommentar by Martin — 1. februar 2017 @ 04:47

 3. Steve Bannon/breitbart news bashingen sker fordi han er Trumps chef stategist.Venstrefløjen har ingen moral..

  Kommentar by hans01 — 1. februar 2017 @ 05:54

 4. “danske kvalitetsmedier”
  aahahahaha:-)

  Kommentar by Frank Hagmann — 1. februar 2017 @ 06:53

 5. Det er jo i grunden en temmelig banal kendsgerning. “Fake news” må være betegnelsen for nyheder eller analyser hvor afsenderen bevidst eller mod bedre vidende kolporterer usandheder. Og det kan vi jo se ikke bare hver dag men hver evig eneste dag. Det tager 2 sekunder at besøge politikens hjemmeside og se overskrifter som “Når der skæres i velfærdsstaten, får kvinderne trippelarbejde: lønjob, husholdning og pasning af de ældre“. Hele præmissen er falsk, der skæres IKKE i velfærdsstaten – eller siden hvornår har der været minusvækst i det offentlige forbrug?

  Det var jo også det S-SF knækkede nakken på. Igennem 10 år havde de bygget en massiv fortælling om “nedskæringer”, “social massegrav” osv op, det hele beredvilligt formidlet af pressen som den pure sandhed; Søvndal fablede endda om “genopbygning af samfundet”. Selv Politiken kunne jo ikke skjule, da det længe ventede regeringsskifte kom, at virkeligheden så lidt anderledes ud. Men så fik i stedet en fortælling om mediernes klapjagt på den stakkels Thorning, der jo blev helt uretfærdigt behandlet bare fordi hun er kvinde; og vi skulle nærmest have medlidenhed med SF, fordi deres vidtløftigheder fra før valget viste sig at være netop vidtløftigheder, valgflæsk og villyarder – men MSM havde jo selv ageret ukritiske mikrofonholdere i årevis, uden dem havde dette kollektive selvbedrag aldrig kunne finde sted.

  Kommentar by Davidk — 1. februar 2017 @ 08:22

 6. Pressen er generalt (med undtagelse dele af JP og Den korte avis) talerør for kulturradikale venstrefløjsvanetankegang. Politiken, EB, og tvangslicenskanalerne på DR, så hvem kan tage Deres enøjede vuderinger højtideligt? jeg foretrækker tysk presse. De har langt større forståelse for objektivitet i nyhedformidlingen. Hvis licenspressen ville nøjes med at registrere og viderebringe, så kunne det være fint, men subjektive vuderinger, burde ikke være den del, med mindre journalisterne tilkendegav Deres etiske og politiske ståsted inden reportagen, eller under et debatindlæg og debatprogram. Jeg er for lang tid siden holdt op med at tage dem seriøst. Enøjede udelukkelse af dem de subjektivt er uenige med er for mig at se hovedreglen i DR.

  Kommentar by Michael Unna — 1. februar 2017 @ 09:00

 7. Den yderst fornuftige Henrik Dahl burde finde sig et andet parti end det halalhippieparti, som han befinder sig i nu.

  Mon ikke fru Vermund fra NB kunne bruge en intellektuel type som Henrik Dahl?

  Kommentar by Al Capone — 1. februar 2017 @ 10:14

 8. Det kontroversielle DR hvor aktivister som kalder sig journalister, redaktører, studieværter, ledere osv. er ansat kan boykottes ved at afmelde licensen på DR’s hjemmeside.

  Kommentar by Charles — 1. februar 2017 @ 13:59

 9. 1. Jeg spurgte om noget.
  Hvorfor jeg gjorde det er, at så kan jeg bedre plasere ham, hvem det er. ??

  Kommentar by Sindsro — 1. februar 2017 @ 16:05

 10. Hvis LA slap af med Samuelsen, Bock og Simon Emil, ville det tegne sig som et helt andet parti.

  Stol aldrig på en Radikal, stol aldrig på en karrierepolitiker og det gælder også Pernille Vermund, som en del nationalister virker til at tro at “denne gang er det anderledes”. Nej det er det ikke. Hun vil også skuffe. Karrierepolitikere er IKKE til at stole at på.

  Kommentar by Ragnar — 1. februar 2017 @ 18:25

 11. #6 Michael Unna
  Jeg har altid med stor glæde læst dine kommentarer på Uriasposten. jeg håber derfor at du kan hjælpe mig.
  Hvad er det for dele af Aarhusudgaven af Politiken (tidligere kendt som Jyllandsposten) som ikke er kulturradikale og/eller venstreorienterede? Er det de 3-4 bloggere såsom Uhrskov, Jalving og Selsing der optræder som oaser i en ørken af kulturradikale og venstreorienterede bloggere? Eller er det Niels Lillelunds sjældne kommentarer som i øvrigt koster penge at læse?

  Kommentar by bjarne Binee — 1. februar 2017 @ 21:23

 12. Det er absolut interessant at læse Henrik Dahl.
  Han burde skifte til Nye Borgerlige. Godt for ham , godt for Nye Borgerlige og godt for os alle.

  Måske startede han i LA og syntes at det var fint- og det var det vel..
  Men nu er ministerbilen sat i R Radikalt Autopilot af Anders Samuelsen.

  Nu er der i9kke brug for samfundsindsyn og -OK- laangsom omtanke?
  Glæder mig allerede hm

  Kommentar by Hul igennem? — 5. februar 2017 @ 17:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper