1. februar 2017

Jørgen Leth om Donald Trump: “Han er et monster… jeg mener det kan betyde verdens ende”

Filminstruktør Jørgen Leth fylder 80 år til sommer, men er forlængst over dato, ikke ulig sønnen Kristian Leth. Jeg kom tilfældigt ind i ‘Spørge Jørgen på Radio24syv’, hvor Zissel (den skingre stemme fra Den Korte Radioavis), talte med Jørgen Leth om Donald Trump. Det prægede ikke det her program, men for god ordens skyld – Zissel Astrid Kjertum-Mohr stillede ved kommunalvalget i 2013 op for Enhedslisten.

Indslaget kan høres på Radio24syv.dk.

Zissel Astrid Kjertum-Mohr, Radio24syv: En anden lytter vil gerne vide hvad du synes om John F. Kennedy?

Jørgen Leth, filminstruktør: Jamen, ham beundrede jeg da meget, han var da en fremragende figur som stod for det gode, og det kan man da ikke lade være med at tænke på nu, hvor de har fået et monster som Trump, som præsident. Som vi er så bange for. Med Kennedy som ellers var ude i nogle virkelige farlige situationer, med atomvåben, Cuba og Rusland, Sovjetunionen som det hed dengang. Han klarede det jo. Han var en god kraft, han stod for det gode, det lykkedes jo også for ham at komme ud af de kriser, internationale kriser. Ham kan jeg godt lide. Ham kan jeg selvfølgelig godt lide – jeg synes også han var en flot figur, en flot mand. Han kunne godt lide kvinder, det kan jeg også godt lide. Han var en rigtig god præsident efter min mening. Jeg tror også han er meget respekteret, generelt, hans figur i historien er sikret.

[…]

Zissel Astrid Kjertum-Mohr: Så får du et andet spørgsmål. Giver vi Donald Trump for meget opmærksomhed?

Jørgen Leth: Nej, det gør vi ikke. Han er et monster, og jeg tænker på ham alt for meget. Men heller ikke alt for meget, fordi det er, jeg mener det kan betyde verdens ende, faktisk, i sin yderste konsekvens. Det er vi nødt til at tage alvorligt. Altså, jeg tænker på mine børn, når jeg ser ham, og jeg synes det er sindsygt farligt. Sindsygt farligt! Jeg står op om morgenen og tænker på Trump, jeg går i seng om aftenen og tænker på Trump, så jeg er en af dem der tænker meget på ham, og diskuterer det meget med alle mine børn. Følger meget med, og det er ikke sådan at det kun er Politikens versioner vi læser. Vi læser Washington Post, Vi læser New York Times, vi læser The New Yorker, vi læser alt hvad der skrives om ham. Vi udveksler alt hvad vi kan om det, og vi har været igennem en fase inden valget, hvor vi tænkte, hvor vi diskuterede om det gik alligevel, men det er jo tydeligt at det ikke går. Fra dag til dag bliver det værre. Fra dag til dag. Hvordan skulle man kunne tale for meget om ham, overhovedet ikke. Man er nødt til at tage ham alvorligt, han er jo som det hedder den vestlige verdens leder i den position han har, og kan føre os lige direkte i afgrunden, og på den måde han opfører sig hele tiden, fra dag til dag, så er der noget der tyder på at han ikke har betænkninger ved at styre os fuldstændig ind i en mur. Det er jo forfærdeligt det der sker. Ganske forfærdeligt. Så det kan jeg ikke se, at man kan bruge for meget opmærksomhed på, overhovedet ikke.

(Zissel Astrid Kjertum-Mohr, Radio24syv-vært, tidl. byrådskandidat for Enhedslisten; Foto: Enhedslisten)

Oploadet Kl. 21:57 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80411/trackback

30 Comments »

 1. Ja, JFK var en engel. Fordi han var demokrat, veltalende og blev skudt i hovedet. Så glemmer vi lige at han egentlig ikke fik gennemført en skid, bortset fra at involvere USA i katastrofen i Vietnam.
  Trump er et monster, fordi- han har forbudt borgere fra 7 lande at rejse ind i USA i 90 dage? Whatever..

  Kommentar by Lukket fest, tag hjem — 1. februar 2017 @ 22:42

 2. Kennedy var en udtalt antikommunist, dog.
  Leth skulle lade være med at gøre sig til grin i sin høje alder, og 24 SYV: “Borgerlig radio” ? Det kan man overhovedet ikke lave i Danmark

  Kommentar by BB — 1. februar 2017 @ 23:00

 3. Gamle piger glade Leth er bløwn fis or. og dermed har knolden mistet forbindelsen til den reelle verdensbillede.

  een der skriver. “”Min største bekymring med Præsident Trump er, om han virkelige har kræfter til at kæmpe imod al verdens politisk korrekte idioter.””

  Hertil svarede jeg: Vi er nød til at have denne tro.
  Jeg tror så meget på det til jeg er sikker på, at han får bugt med al verdens politisk korrekte idioter.

  Dette gøres ved at handle i nuét og se ind i fremtiden og planlægge derefter, og der er netop det Trump gør. Det er også en statsmand der udfører det som han lovede til valget.
  Politikerne alle andre steder gør det ikke, for har gælder: “Fanden hytter sine”

  Min største bekymring er at han kan blive skudt. Sker det: Så går ballonen op 100%.
  Ved Trumps Taler frydes jeg over, at han ikke bruger Teleprompter.

  Kommentar by Sindsro — 1. februar 2017 @ 23:03

 4. Flovt, Jørgen Leth, jeg havde ventet mere af dig. Men Stockholm-syndromet måtte du bøje dig for.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 1. februar 2017 @ 23:03

 5. Gad vide om Jørgen Leth også “grabbede” kokkens datter by the pussy?

  I hvert fald er han jo et kongeeksempel på den oprindelige mening med Trumps smalltalk om pussygrabbing, at kvinder falder for mænd med mangt….. det være sig politisk, økonomisk eller i Jørgen Leths tilfælde mangten som hvid mand

  Kommentar by redneck — 1. februar 2017 @ 23:28

 6. […] Kilde: Uriasposten […]

  Pingback by Jørgen Leth: Donald Trump er et monster – Danmarks Nationale Front — 1. februar 2017 @ 23:37

 7. Hvis nogen er et monster, må det vare Jørgern Leth selv, -den gamle pædofile gris.

  Kommentar by grove city, ohio — 1. februar 2017 @ 23:57

 8. Haha. Ja, jeg brød helt bogstavligt ud i grin.

  Kommentar by Davidk — 2. februar 2017 @ 01:03

 9. Ærgerligt de alle er efter ham ift kokkepigens datter. Vi vil jo alle sammen dette. Der er ikke EEN mand i universet der er imod. Det er ALLE mænd. Men nogen er nok mere under tøflen end andre …Forestil jer et kvindesite uden mænd at kritisere :)

  Kommentar by Davidk — 2. februar 2017 @ 01:08

 10. 9.Davidk: Når alle mænd er sådan, så husk lige at lade jeres egne døtre kneppe af gamle grimme mænd som Jørgen Leth. Det må jeres døtre jo være lige så vilde med, som I selv er. Og kom så stolt og fortæl om det bagefter.

  Kommentar by Margrethe — 2. februar 2017 @ 01:46

 11. Programmet er vist bare en joke. Folk spørger om de særeste ting og han kommer med kilometer lange svar…om hvad han synes om feks rugbrød osv

  Kommentar by Martin — 2. februar 2017 @ 04:16

 12. Sindsygt. Vi har Iran, som snart har Atomvåben. Vi har Nord Korea. Trumf er måske speciel, men han får ryttet godt op i administrationen (En CIA agent som Konventere til islam). Når jeg tænker på alle de religiøse psykopater blandt muslimer vi har vendet os til alene i Danmark, så er Jørgen Leth Paranoid.

  Kommentar by Michael Unna — 2. februar 2017 @ 05:44

 13. Når Jørgen Leth mener Trump er et monster, så ved normale mennesker at Trump gør det rigtige..

  Kommentar by hans01 — 2. februar 2017 @ 06:05

 14. Men han er vild med MAG-num is og hader gummistøvler, har aldrig fattet hvorfor danskerne gider at høre på den kævlende gamle kælling.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 2. februar 2017 @ 07:22

 15. Hvem tager Jørgen Leth alvorlig! Organet til den højeste oplysning ,Politiken, kaldte ham en Liderbasse, fordi han “tog” kokkens datter når lysterne meldte sig.

  Kommentar by der Adler — 2. februar 2017 @ 08:17

 16. MSM har offentliggjort den uhyggelige meddelelse at- den stærkt højreorienterede (msm er venstreorienterede)- blandt Tysklands 80 millioner indbyggere´- Reichburgere- er steget til mindst 10000,- uha. I Schleswig Holstein er der registreret 61 (Kiel og Lubeck har cirka tilsammen 500000 indbyggere, Flensborg cirka 80000- Schleswig lidt under- Neumunster og Rendsburg cirka 50000. Heraf er 61 blandt det tyske efterretningsvæsen i Schleswig Holsten. Skal vi lige nævne hvor mange shariatro islamister der er i Tyskland? Petitesseparanoia i Dansk presse……..men de er jo -højreorienterede-….Så vi kan få Linksradikalen ekstremister til at forfølge dem. God weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 2. februar 2017 @ 08:36

 17. -> 15. Adler.
  Måske har han fået ”et godt øje” til Zissel Astrid Kjertum-Mohr, der så samtidig kan sole sig lidt i “berømthedens” skygge.

  Kommentar by Birger Jensen — 2. februar 2017 @ 08:41

 18. “Vi læser Washington Post, Vi læser New York Times, vi læser The New Yorker…”

  Ding, ding, ding! Giv manden en præmie!

  Når Leths billede af Trump er dannet udelukkende på baggrund af Fake News fra den venstreorienterede, amerikanske løgnepresse, er det jo svært for alvor at bebrejde manden. At han så ydermere er næsten 80, og formentlig lider af alkoholdemens i større eller mindre grad, gør jo ikke sagen bedre.

  Kommentar by Nicolai Zolnir — 2. februar 2017 @ 08:54

 19. Jørgen Leth er en af de kaglende hippier der trækkes ud af stalden fordi han er god til at kagle om alt mellem himmel og jord og nærmest ophøjes til ekspert, problemet er at normal tænkende mennesker skal betale for hans kaglerier, det er hurtigt glemt hvor forargede folk var over hans udnyttelse af kokkens datter på Tahiti, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 2. februar 2017 @ 09:40

 20. “. . . og det er ikke sådan at det kun er Politikens versioner vi læser. Vi læser Washington Post, Vi læser New York Times, vi læser The New Yorker, vi læser alt hvad der skrives om ham. . .”

  “. . .Alt, hvad der skrives om ham. . .”?
  Hold da op, hvor skal man være indskrænket og uvidende for at kunne gøre sig i den talende klasse.

  Kommentar by Bastardo — 2. februar 2017 @ 10:22

 21. Jeg er meget begejstret for Jørgen Leth, men her går han altså helt galt i byen.

  Kommentar by Liva — 2. februar 2017 @ 10:24

 22. Er Jørgen den gamle hvide kapitalist, der udnytter fattige udsatte sorte piger, der er i hans varetægt? Skulle Jørgen belære andre om hvad der er rigtigt og hvad der er forkert?

  Kommentar by Jette — 2. februar 2017 @ 10:55

 23. 99 ud af 100 ansatte på den venstreorienterede propaganda radio, Radio24Syv, er stærkt venstreorienterede aktivister. Det er ufatteligt at folk finder sig i at blive tvunget til at financiere denne socialistiske propagandastation. 3 millioner gange er det jo blevet dokumenteret hvordan værterne og de såkaldte journalister aktivt bruger radioen til aktivt at føre socialistisk propaganda. Luk pengestrømmen til denne modbydelige røde propagandasender!

  Kommentar by Anonym — 2. februar 2017 @ 11:00

 24. Jørgen Leth er vist et monster selv som befamler unge piger fra Haiti.

  Kommentar by Anonym — 2. februar 2017 @ 11:22

 25. Jørgen Leth er vist svinet selv når han befamler unge kvinder fra Haiti.

  Kommentar by de Hemmer — 2. februar 2017 @ 11:24

 26. Man må beundre, at Jørgen Leth har hoved og intellekt til fra morgen til aften at tænke på Trump og samtidig læse alle disse aviser.

  Kommentar by Menig 442 — 2. februar 2017 @ 11:49

 27. Hende ZAK-M der står som journalist og kandidat for Enhedslisten, det er jo ikke andet end et stort barn at se på.
  Har hun nogen erhvervs-eller livserfaring at bidrage med? Det er formentlig som alt andet venstre snoet utopier, malet med den brede pensel.Varm om hjertet, svag i hovedet og aldeles uden fornuft,og altid til rådighed for mageligheden, og altid ridende på godhedens høje hest.

  Kommentar by der Adler — 2. februar 2017 @ 12:11

 28. Zissel er nok blevet kørt til curling i ladet på en Kristania Cykel.

  Kommentar by Hans Und — 2. februar 2017 @ 15:10

 29. Efter den værste præsident i USA (2008-2016), kom den bedste og bedst begavet Præsident af dem alle nemlig Præsident Donald John Trump. Trump er den bedste Præsident USA nogensinde vil få – Han burde være præsident for hele verden.

  Kommentar by Charles — 2. februar 2017 @ 16:10

 30. Den gamle afdankede drukkenbolt og liderbuk skal vel gøre sine hoser grønne hos det venstreradikale speltsegment inden sidste udkald. (Sidste omgang!)

  Dengang han filmede sine orgier med mindreårige negerpiger på Haiti, var det vist kun psykopaten og narkomanen Lars von Trier, som støttede ham.

  Men jeg tror sgu ikke, at Zissel-pigen er i “farezonen”. Den gamle libertiner vil kun have brune lolitaer, og ikke en kvabset, blegfed og acne-befængt AFA-so….

  Kommentar by Al Capone — 2. februar 2017 @ 17:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper