4. februar 2017

DR Detektor dumper Trump: Hævdede at forbud var ‘i tråd med’ Obama-tiltag, men de er ikke’ identiske’

Jeg har ikke tidligere set DR Detektor undersøge udtalelser fra ikke-danske politikere, men seneste opdatering omhandler Donald Trumps midlertidige indrejseforbud. Trump citeres for, at beslutningen er ’similar’ (‘i tråd med’, lignende) Barack Obamas 2011-indrejseforbud, hvad falder for Detektors dom, da de konkrete tiltag ifølge lektor Niels Bjerre-Poulsen ikke er ‘identiske’. En klar opstramning, der bliver næsten komisk, når artiklen afsluttes med henvisning til at Trumps pressesekretær har påpeget, at der ikke er tale om et egentligt forbud, men blot om “strengere undersøgelser af de, som vil rejse ind i landet”.

Fra DR.dk – Faktatjek: Er Trumps indrejseforbud det samme som Obama gjorde?

“Donald Trumps omdiskuterede indrejseforbud for flygtninge og rejsende til USA fra syv bestemte lande, er slet ikke kontroversielt i amerikansk politik. Det påstår Trump i hvert fald selv.

– Min politik er i tråd med det, præsident Obama gjorde i 2011, da han indførte et halvt års indrejseforbud for irakiske flygtninge. De syv lande, der er nævnt i dekretet, er de samme lande, som Obamas regering tidligere har udpeget som mulige terrornationer, skriver præsidenten blandt andet på Facebook.

Men de konkrete tiltag, som Barack Obamas regering indførte i 2011, er ikke identiske med det indrejseforbud, som Trump underskrev i fredags. Det forklarer Niels Bjerre-Poulsen, der er lektor ved Center For Amerikanske Studier på SDU, til DR2-programmet Detektor:

Donald Trump underskrev i fredags et dekret, som betyder, at tre grupper ikke umiddelbart kan rejse ind i USA:

– Det var aldrig sådan, at flygtningestrømmen standsede i 2011 og der var selvfølgelig heller ikke noget tidspunkt, hvor almindelige irakere ikke kunne komme ind i landet. Så det er faktisk to situationer, som slet ikke kan sammenlignes, siger han. …

Det er fortsat uklart, hvad de nye indrejseregler præcis kommer til at betyde i praksis… Trumps pressesekretær Sean Spicer har for eksempel påpeget, at der ikke er tale om et egentligt forbud, men om strengere undersøgelser af de, som vil rejse ind i landet.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80520/trackback

30 Comments »

 1. Faktacheck af DdR Detector, som hævder at afdække sandheden bag politikeres påstande.

  (Stort stempel på skrå)

  FALSK

  Detector tolker alle udtalelser og hårde data gennem et stærkt fordrejende filter, hvor universelle menneskerettigheder – for alle andre end hvide mænd – er et naturgivent faktum og ikke en politisk holdning. Global opvarmning skyldes Europas og USA’s CO2-udledning, det er bedre at vente en time på en bus end at sidde en halv time i kø, osv.

  Kommentar by Træt — 4. februar 2017 @ 11:15

 2. Oh, hvilken herlig morgen! – Trump gør åbenbar det helt rigtige, siden han i den grad forstår at få fjenden op af hullerne. Anført af Løgnepressen, med B.T. (“Bash Trump”) og Samarbejds-Politiken i spidsen, er de kravlet ud under gravstenene i et angreb der giver mindelser om 1. Verdenskrigs kavalleriangreb mod stærkt befæstede maskingeværstillinger. Efter dem følger fodfolket, og jeg nævner i flæng: politikerne med Audi-Anders i spidsen – Mellemfolkeligt Samvirke – Det muslimske Broderskab – Zenia – Al-Qaida – Öslem Cekic – Kaliffen med sin Islamiske Stat – Den Gale Kansler i Berlin – Halallemanden Uffe – Énhedzlizten med dens AFAtiske Sturm-Abteilung – Den fordrukne Junker – Bonnichsen – Al-Nusra – Madonna – Anders Fup – Pæstilenserne – Kapo Schulz – Ayatollaerne – Beyoncé – Islamisk Trossamfund – Flemming Jensen – Erdogan – Hizbut-Tahrir – David Træls – Jørgen Leth – Grimhøj-menigheden – og her denne Niels Bjerre-Poulsen…

  Kort sagt: de er der allesammen, the usual suspects. Mod baggrunden af den lyse morgenrøde tegner hele koret sig skarpt i sigtemidlerne, højt skrigende deres kampråb: “Allah-hu Akbar” og “Inklusion”. I sandhed et targhet-rich environment. Og hvor meget jeg end elsker lyden af hylekoret – Kakerlakernes Kakafoni – om morgenen, så vent med at tage ladegreb. I stedet kan vi læne os tilbage og slå os på lårene af grin mens de falder over deres egne ben…

  Kommentar by Voldposten — 4. februar 2017 @ 11:20

 3. Mere fakeNews fra MSN.

  Kommentar by Helmuth Kohl — 4. februar 2017 @ 11:20

 4. target-rich environment (tyrk-fejl).

  Kommentar by Voldposten — 4. februar 2017 @ 11:23

 5. Vestens socialister er skræmt fra vid og sans: Hvad hvis trumpismen kommer til Europa? Så er det slut med at dele ud af andres penge ejendom og fremtid. Hyyl – skriiig.

  Kommentar by Svend — 4. februar 2017 @ 11:49

 6. > Voldposten

  Aftenen bliver endnu bedre, når DDR+de sædvanlige gutmenschen-kunstnere til lotto-aften: Vind en el-bil eller noget, du skal blot lige støtte et negerbarn eller to.

  Ti mod én på, at det bliver ren fest, garneret med sultne negerbørn med store øjne.

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. februar 2017 @ 11:51

 7. Hvad skulle venstrefløjserne gøre uden Donald Trump? Han har givet dem sammenholds- og kampgejstfølelse, som ellers kun er set ved de kommunistiske revolutioner*. Vil de nu igen med vold smadre demokratiske samfund og indføre mindretallets (“proletariatets”) diktatur? Det bliver spændende – men uhyggeligt – at se om og hvornår det sker!

  *Målt i tab af menneskeliv kan de kommunistiske ambitioner og projekter, der realiseredes i perioden 1921-90, uden overdrivelse kaldes de dyreste i verdenshistorien. Præcise tal findes ifølge sagens natur ikke, men der synes at herske bred enighed om ca. 100 mio. døde ved direkte vold (fx henrettelse) eller indirekte vold (fx tvangsarbejde og hungersnød), heraf 20 mio. i Sovjetunionen og 65 mio. i Kina; de øvrige ca. 15 mio. fordeler sig på de østeuropæiske lande (de såkaldte folkedemokratier) samt Afghanistan, Cambodja, Nordkorea, Vietnam, Afrika og Latinamerika. Til sammenligning kostede nazismen ca. 25 mio. menneskeliv.(Den Store Danske)

  Kommentar by A-mad — 4. februar 2017 @ 12:15

 8. Masser af stavefejl, undskyld: DDR+de sædvanlige gutmenschen-kunstnere inviterer til lotto-aften.

  Man skal blot lige huske at købe en lotto-kupon eller to ~ dvs. støtte et negerbarn eller to. Under alle omstændigheder god samvittighed til alle, hvis hjerte bløder for overbefolkning og overformering i Afrika. ‘Giv en hånd til Afrika’ eller måske bedre hele din pensionsopsparing, så vi kan blive overrendt af ‘flygtninge’.

  Stor ståhej i visse msm, fordi Danmark i smug har sendt to – 2! – somaliere tilbage. Det er lige dér, jeg tænker, at så er der kun 8-12 tusinde tilbage ;)

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. februar 2017 @ 12:19

 9. President Barack Obama has often been referred to by immigration groups as the “Deporter in Chief.”
  Between 2009 and 2015 his administration has removed more than 2.5 million people

  http://abcnews.go.com/Politics/obamas-deportation-policy-numbers/story?id=41715661

  Kommentar by Snaphanen — 4. februar 2017 @ 12:20

 10. https://www.welt.de/politik/deutschland/article161804136/Muslimbruderschaft-breitet-sich-in-Sachsen-weiter-aus.html

  Det muslimske broderskab i Sachsen skaber bekymring. De arbejder for at indføre sharia i Tyskland.

  Kommentar by k.m. — 4. februar 2017 @ 12:54

 11. Uden for emnet, men en opfordring.
  Til dem der er udvalgt til at svare på Regionernes store trivselsundersøgelse.
  På bekymringssiden kan man give udtryk for graden af bekymring for dit og dat.
  Nederst er der en rubrik for andet, husk lige at skrive i rubrikken, at man er bekymret for islamiseringen og kulturfremmed indvandring.

  Kommentar by Menig 442 — 4. februar 2017 @ 12:56

 12. Det bliver mere og mere Kafka’sk, at læse kommentarerne her på bloggen i forhold til Trump artiklerne og faktisk generelt på bloggen. Det gælder dog især Trump artikler, og der synes nærmest, at være lineære forbindelser mellem kold fakta om hans upopularitet og absurditeterne i forsvaret for ham.

  Hørte Henrik Dahl igår på deadline på den ene side anklage venstrefløjen for, at manipulere medierne med usandheder, men sjovt nok og faktisk helt hysterisk morsomt, sagde han gudhjælpemig, at Trump var en del af problemet da rationel politisk debat med Trump var umuligt. Dahl erkendte også, at Trump var fuld af løgn, men det var venstredrejede medier der startede og bla bla bla. Dog afsluttede interviewet overraskende med, at Henrik Dahl fuldstændig overgav såvel sig selv som sit halvhjertede forsvar af Trump til hans tidligere pointe omkring rationel debat ved at pointere, at det alligevel ikke var så vigtigt hvorvidt politiske nyheder er eksakt videnskab eller fakta, men at den rationelle politiske debat politiske modstandere imellem var alfa og omega for ikke bare en demokratisk debat, men for en politisk debat overordnet.☺

  Kommentar by Pedersen — 4. februar 2017 @ 13:01

 13. Min hustand har i dag fået en fartbøde på kr. 1000 for at køre 6 km. (50 km/t grænse) for stærkt på en bred tidligere hovedvej i udkanten af byen.

  Kan jeg ikke i stedet donere strafbetalingen til landsindsamlingen?

  Nåhr nej …de skal jo udøve deres magtmisbrug, så de kan få nogle indtægter, så jeg kan bidrage med at sende penge til negerbørnene, så de overlever og kan tilbringe et kummerligt kort liv eller bidrage til verden med at få nogle flere sultne børn og mere vanvid!

  Hipokorpset har kronede meningsfyldte dage i disse tider!

  Kommentar by Black Watch — 4. februar 2017 @ 13:45

 14. BW

  Det er offer retorik af værste skuffe, meget sørgeligt du ikke kan se det.

  Kommentar by Pedersen — 4. februar 2017 @ 13:58

 15. > Black Watch 13:45

  Fartbøden overlever du nok. Spørgsmålet er kun, hvornår du og din familie bliver overrendt af negeroverbefolkningen, der er enorm. Så betal fartbøden, hellere til politiet end til negrene.

  Selv om politiet nok vil anvende dine penge til at klappe kage med araberbørn på motorvejen…..

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. februar 2017 @ 14:24

 16. Jeg kører ikke en meter i bilen uden at appen Fartkontrol.nu kører på telefonen.

  Og luk nu for helvede for Pedersen

  Kommentar by Træt — 4. februar 2017 @ 14:42

 17. Glad for at have droppet tv-kiggeri for flere år siden, og fo nylig også radio-lytteri, herunder især “nyhederne”. ALT er bullshit i dag, politisk korrekt, marxistisk ideologisk, løgnagtig nonsens. Præcis som i DDR, USSR og andre kommunistiske diktaturstater.

  Kommentar by barfbag — 4. februar 2017 @ 14:44

 18. > k.m. 12:54

  Det muslimske broderskab er forbudt i Egypten, hvor det oprindeligt startede. Den tidligere præsident i Egypten, der netop kom fra det muslimske broderskab, Morsi, forsvandt, og partiet blev bremset.
  Selv på trods af kommunisten Merkel vil dette såkaldte broderskab næppe få nogen større succes i Sachsen, der dels ikke har mange muslimer (de bor mestendels i Nordrhein-Westphalen og i Berlin), dels er Tysklands relativt få neonazister samlet i Sachsen. Og de er lige så voldsparate som muslimerne.

  Der er her tre måder at imødegå muslimske invasive arter på:

  1. Hold din ferie andre steder end i muslimske lande. Det gælder også Egypten, Marokko, Bahrain osv.

  2. Køb alle andre steder end i muslims-ejede pizzarier og kiosker.

  3. Send dine penge alle andre steder end til ‘Danmarksindsamlingen’, som retteligen burde hedde muslim- og negerindsamlingen.

  Nå ja, og opsig tvangsmedielicensen til DDR.

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. februar 2017 @ 15:01

 19. Jeg hader fotovogne, men de gør alligevel en forskel.
  Man siger jo farten dræber, så ved at køre ekstrem forsigtig, der der ikke så stor risiko for at drøne ind i en BMW(3 tyrker I)

  Det er de tre tyrker der dræber

  Kommentar by k.m. — 4. februar 2017 @ 15:02

 20. DR Detektors faktacheck er FAKE NEWS. De påstår, at Donald Trump har sagt noget, han ikke har sagt og dømmer ham på det. De satser på en forkert oversættelse og på at folk har et utilstrækkeligt skoleengelsk, hvis de hører eller læser, hvad han sagde på engelsk.
  Som nævnt i blogteksten sagde Trump ’similar’, som detektor fake-oversatte til ‘identisk med’.

  Min gamle far, der næsten er 100 år, sagde, at han havde hørt, at Trump ville gøre Amerika stort igen og han troede, at det betød, at amerikanerne nu ville gå i krig og erobre nyt land! Det tog lidt tid at forklare, hvad great betyder på amerikansk.

  Til sidst fortalte jeg ham, hvad jeg sagde i telefonen til min amerikanske forretningsforbindelse for et par uger siden: “See you in London on thursday!”..”Yeah, great to see you again!” svarede han gudhjælpemig og startede dermed 3.verdenskrig! NOT!:-)

  Kommentar by A-mad — 4. februar 2017 @ 15:53

 21. http://www.focus.de/politik/videos/richterentscheidung-laecherlich-trump-aeussert-sich-erstmals-zum-stopp-seines-einreisebanns-und-geht-auf-richter-los_id_6597396.html

  Trump er, som jeg forventede gået “i krig” med dommeren som afviste Trumps indrejseforbud. Great – eller hvad ?

  Kommentar by k.m. — 4. februar 2017 @ 15:58

 22. http://www.bt.dk/udland/trump-led-kaempe-nederlag-her-er-hans-foerste-reaktion

  Kommentar by k.m. — 4. februar 2017 @ 16:17

 23. > Black Watch 13:45 – Fartbøden overlever du nok. Spørgsmålet er kun, hvornår du og din familie bliver overrendt af negeroverbefolkningen, der er enorm. Så betal fartbøden, hellere til politiet end til negrene.

  Selv om politiet nok vil anvende dine penge til at klappe kage med araberbørn på motorvejen…..

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. februar 2017 @ 14:24

  Jeg kører ikke en meter i bilen uden at appen Fartkontrol.nu kører på telefonen.

  Og luk nu for helvede for Pedersen

  Kommentar by Træt — 4. februar 2017 @ 14:42

  Glad for at have droppet tv-kiggeri for flere år siden, og fo nylig også radio-lytteri, herunder især “nyhederne”. ALT er bullshit i dag, politisk korrekt, marxistisk ideologisk, løgnagtig nonsens. Præcis som i DDR, USSR og andre kommunistiske diktaturstater.

  Kommentar by barfbag — 4. februar 2017 @ 14:44

  Så aldeles enig i disse udsagn – Det med at fartbøden kunne konverteres til negerbørn via danmarksindsamlingen var en dårlig joke – ironi var anvendt.

  “Fartbøden” fik min kone efter at have været til lægen, sat sig ud i øsen og holdt ved et lyskryds og da hun kører over accellerer hun jo lidt ned ad vejen – og vupti holder hipomanden jo der, så han kan blinke 1000 kr. ud af vores lomme – ren og skær landevejs tyveri og ikke andet for at få taget nogle af vores penge.

  Jeg gider ikke skrive til dem mere…de er jo skide ligeglade og misbruger jo bare deres magt næste gang.

  Kommentar by Black Watch — 4. februar 2017 @ 17:08

 24. Fartkontrol.nu er gratis. Udsult bæstet og husk ikke at være dobbeltmoralsk, men meld også fotovognen når den holder i dit eget område.

  Tænk også på at der er over 90% personsammenfald mellem væmligboere og forkæmpere for latterligt lave og stadigt faldende lokale fartgrænser.

  Kommentar by Træt — 4. februar 2017 @ 19:02

 25. Nu er landsindsamling nævnt længere oppe.
  Er der nogen, der kontrollerer de tal, der nævnes. Hvert 10 sekund dør der en af sult. Er de tal kontrollerede i forhold til fødselstal.? Og er de selv skyld i mas mangel, da flere overlever og vil mangle mad igen igen. Altså skruen uden ende. Gode gerninger?!?!

  Kommentar by P — 4. februar 2017 @ 19:16

 26. Hjælper men 2 dør der fire medens 8 bliver født.

  Kommentar by Sindsro — 4. februar 2017 @ 22:26

 27. Et negerbarn, der ikke bliver født, risikerer ikke at dø af sult, og vi risikerer ikke at blive slået (ihjel) af det når det kommer her som voksen migrant.

  Kommentar by Træt — 4. februar 2017 @ 23:01

 28. Det er fandeme svært, at tage et såkaldt “public service” program som Detektor seriøst, når man vælger at bruge en åbenlys venstreradikal kælling som Mette Vibe Utzon som vært.

  Denne kommunistiske heks er jo ikke i stand til at skjule sit had til alt og alle, som befinder sig til højre for Enhedslisten….

  Kommentar by Al Capone — 5. februar 2017 @ 00:36

 29. Fartkontrol er et problem for politiet, der skal nå bestemte kvoter for fartbøder for hver politistation, men hvis de er lidt fikse på fingrene med skiltningen af den tilladte fart bliver det meget lettere for dem at nå kvoten.
  De automatiske skilte pp motorvejene, der kan ændres remote, gør det endnu lettere at få penge i bødekassen, fordi skiltet ændres og ingen kan dokumentere, hvad der stod på det til tiden t :-)

  “Fartbøder sætter sindene i kog
  På Lyngby Omfartsvej fik de rekordmange fartbøder i juni politiet til at forbedre skiltningen, men på Helsingør Motorvejen skal bilisterne bare være mere opmærksomme
  ’Rekordmange bøder
  I maj og juni måned foretog færdselspolitiet 14 målinger i forbindelse med vejarbejdet på Lyngby Omfartsvej og her modtog 5.378 bilister en bøde for at have kørt for hurtigt. Mindst 10 af disse står til at miste kørekortet ubetinget, 1.047 står til en betinget frakendelse og skal dermed op til en ny teori- og køreprøve, mens 667 står til at få et klip i kørekortet.
  Om de mange bøder skyldes ren og skær uopmærksomhed, farlig kørsel eller mangelfuld skiltning er der delte meninger om.”

  http://lyngby-taarbaek.lokalavisen.dk/fartboeder-saetter-sindene-i-kog-/20150731/artikler/707319872

  Kommentar by A-mad — 5. februar 2017 @ 12:18

 30. Mange af dem der søger ind til politiet vil meget gerne tilrettevise dem der overtræder reglerne. Hvad reglerne går ud på er mindre vigtigt, de skal bare overholdes.

  Kommentar by Træt — 5. februar 2017 @ 13:35

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper