6. februar 2017

David ‘Che Guevara er en helt’ Trads, Radio24syv-vært: “… med Trump kommer fascismen snigende”

Forleden erklærede Jørgen Leth i Spørge Jørgen på Radio24syv at Donald Trump var ‘et monster’. Forinden havde han i samme program forklaret, at han ikke kendte meget til Cuba, men respekterede Fidel Castro. Jeg fik tidligt fri i går, og undgik Nattevagten med ræverøde Keith Thomas Lohse. Desværre røg jeg så ind i RomerRiget med Knud Romer, der harcellerede i vanlig stil, og blandt andet fortalte at ‘Ku Klux Klan er blevet amerikansk præsident’.

Herunder lidt fra en blogpost af vært for Kampagnesporet på Radio24syv, David ‘Che Guevara er en helt’ Trads. Han ignorerer at Trump er folkevalgt, ikke har afskaffet forfatningen, og laver så en 14-punkts liste, der ikke fortæller andet end at han definerer fascisme på samme måde som Antifascistisk Aktion: Fascisme er en ideologi der besværliggør ‘antifascisme’. Trump er fascist, fordi Trads ønsker et mere venstreorienteret USA end amerikanerne.

Fra JP.dk – Med Trump kommer fascismen.

“Da jeg fornylig var på Holocaust-museet i Washington, bemærkede jeg politologen Laurence W. Britts ‘tidlige advarselstegn på fascisme’, baseret på studier af Hitler, Mussolini, Franco og Pinochet – og jeg fik kuldegysninger, fordi de minder så uhyggeligt meget om Trumps kurs:

#1: Konstant nationalisme… #2: Foragt for menneskerettigheder… #3: Udpegning af fjender og syndebukke… #4: Militærets overlegenhed… #5: Voldsom sexisme… #6: Kontrol over massemedier… #7: Besættelse af national sikkerhed… #8: Sammenkædning af religion og regering… #9: Beskyttelse af store virksomheder… #10: Undertrykkelse af fagforeninger… #11: Hån over for intellektuelle og kunstnere… #12: Besættelse af lov og orden… #13: Korruption… #14: Snyd med valghandlinger…

Kan du se sammenhængen? Det kan jeg – for med Trump kommer fascismen snigende.”

(Fidel Castro og Nikita Khrushchev, 1962)

Apropos.

Jeg synes, at det er fint, at et par dommere i USA bruger deres embede til at imødegå præsidentielle anordninger fra Trump. Nu kan det så på et tidspunkt køre videre til en højere instans. Eller kongressen kan ændre lovgivningen. Sådan fungerer et retssamfund. Heldigvis. Men jeg kan ‘more’ mig over, hvorledes … mange … kaster sig over dette begejstret applauderende, når jeg fornemmer, at de selvsamme ville have været forargede og foruroligede, hvis USA’s forbundshøjesteret var endt med, at domstolen havde fundet Obamas sundhedsreform forfatningsstridig (sådan som den første votering faktisk resulterede i). Så havde vi uden tvivl måttet høre om ‘det lille, konservative flertal’ og ‘en ideologisk’ eller ‘politisk’ dom. Præcis som man gjorde ved højesteretsafgørelsen i 2000, der reelt afgjorde præsidentvalget det år.” (Professor Peter Kurrild-Klitgaard på Facebook, 5. februar 2017)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80560/trackback

23 Comments »

 1. David hvem?

  Kommentar by Bastardo — 6. februar 2017 @ 11:03

 2. >1

  David Træls. Ham der er næsten fast gæst på TV2 news og som er skyld i at mit TV enten skifter kanal eller slukker når han dukker op på skærmen.
  Ekspert i ligegyldigheder og forkerte udsagn.

  Kommentar by Erik — 6. februar 2017 @ 11:11

 3. Det er uhyre trist men desværre symptomatisk for TV2 at en forløjet, ondskabsfuld personage som David Trash får uhindret medieadgang med sin perfidi!

  Kommentar by pseudonym — 6. februar 2017 @ 11:14

 4. David Løgneren, der slår sine folder på Politiken Vest (Jyllands-Posten,)sammen med idioten Per Nyholm, der stigmatiserer alle der ikke deler hans mening.

  Kommentar by der Adler — 6. februar 2017 @ 11:28

 5. @ 1.

  David Trash.

  Kommentar by Svend — 6. februar 2017 @ 11:48

 6. @ 3.

  Sorry – jeg så den ikke.

  Kommentar by Svend — 6. februar 2017 @ 11:49

 7. David Trash….nå ja, det er sgu da den inkompetente nulbon, som det på imponerende vis lykkedes at køre “Nyhedsavisen” i total økonomisk sænk i 2008, med et samlet akkumuleret underskud på 1 milliard (1.000.000.000) kr.!

  Flot klaret!

  Kommentar by Al Capone — 6. februar 2017 @ 12:04

 8. Hov, der står et kommunist fjols som byggede en mur, men det var jo en god mur, fordi den blev kaldt en antifascistisk mur, og så gik alle de glade antifascister rundt i indhegningen og de blev skudt ned af vagter og bidt af vagthunde hvis de prøvede at flygte over til alle fascisterne….

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 6. februar 2017 @ 12:08

 9. Hitler, Mussolini, Franco og Pinochet.
  Lenin, Stalin, Castro, Tito og Mao Zedong.
  “for med Trump kommer fascismen snigende.”
  Rolig bette David, vi mangler lige Marine og Frauke:-)

  Kommentar by Frank Hagmann — 6. februar 2017 @ 12:50

 10. Uanfægtet af Trads analyse, er der helt åbenlyse sammenfald mellem Hitler og Trumps forfængelighed. Trumps reaktioner på angreb af hans sygelige forfængelighed er heldigvis, endnu, knap så dramatiske som Hitlers, men på den negative side har Trump kun haft sit embede i en måneds tid. Det er selvfølgelig groft sagt og en anelse ude af kontekst, men sådan er det jo ikke bare med Trump, men med hele den politiske udvikling verden er inde i. Aldrig har der fra officiel side blevet sagt og skrevet så meget skidtsnak, og aldrig har analyserne af den politiske situation været så meget ude af kontekst.

  Det bliver mere og mere klart for mig hvorfor Trump og Co. valgte sloganet Great Again, for hvis der er noget US og ja hele verden ikke er lige for øjeblikket, så er det Great. Mærkeligt nok har det enkelte menneske nok aldrig haft så store muligheder for, at “make it great” i den forstand, at der både er en overordnet højere levestandard i verden og ihvertfald muligheder for det, men også fordi der i den grad er gået inflation i begrebet “Great”. Det er så at sige ikke længere stort, at være “great” for det er der så mange der er, og så mange ting der er. Storhed er i høj grad også blevet et spørgsmål om, at udsende mest “støj” snarere end det er et udtryk for såvel kvalitet som kvantitet, og selvom det i politisk forstand næppe er helt nyt, er det for den menneskelige civilisation noget nyt, at noget som kan betegnes som “reality” æraen på nogen måder skulle være “great” i menneskehedes historie.

  Ofte bruger verdensledere ord som “det gamle og det nye Europa” eller “verden af igår og verden af idag” osv. osv., men at det er gået hen og blevet fortærskede klichéer er åbenlyst, da problemstillingerne iforhold til en fredelig verden grundliggende er de samme geodemografiske og deraf geopolitiske konflikter. Nok er verden mindre, og det globale moderne samfund totalt underlagt og afhængigt af vekselvirkninger på kryds og tværs, men og netop derfor er konsekvenserne ved regionale konflikter og socioøkonomiske omvæltninger netop ikke regionale men globale. At der nu forsøges tegnet et billede af, at netop disse grundliggende vilkår kan omgås ved, at give “folket” større magt, er selsagt et fatamorgana og et tydeligt eksempel på, at “reality” æraen er en realitet hvorimod indholdet i denne æra er uden sans for realitet.

  Kommentar by Pedersen — 6. februar 2017 @ 12:55

 11. Fascismen kommer snigende med Trads.

  Kommentar by Liva — 6. februar 2017 @ 13:29

 12. Reality farcen fortsætter.

  http://www.businessinsider.com/r-kremlin-says-it-wants-apology-from-fox-news-over-putin-comments-2017-2?r=US&IR=T&IR=T

  Kommentar by Pedersen — 6. februar 2017 @ 13:52

 13. @ 7.
  Flot skrevet.
  Desværre er der ingen af de frelste antifascister der fatter hvad du mener.
  Mere konkret: Disse erklærede antifascister( de frelste med de korrekte meninger), er fatsvage alle til hobe.

  Kommentar by AK JA. — 6. februar 2017 @ 14:01

 14. Det vi taler om på Radio 24Syv spekulerede i at Melania Trump led af battered wife syndrome, og at det nok var årsagen til at hun blev i New York, og at sønnens skole var en dårlig undskyldning.

  De talte også om hvor klamt det måtte være at kysse Trump, eller ligge under ham.

  De fortsatte med at analysere hans underskift, der “bevidste” mange dårligdomme.

  Dagene hvor der var plads til typer som Støvring og Jalving, syntes langt borte. Radio 24Syv har virkeligt rettet ind til venstre, efter kritikken af Jalvings sommerspecial.

  Jeg håber at venstredrejningen koster dem i det kommende medieforlig…

  Kommentar by Geert — 6. februar 2017 @ 16:53

 15. Undertrykkelse af fagforeninger. Nix – de har aldrig haft mere at sige end under Trump:

  https://www.youtube.com/watch?v=96t6sO4WTYE

  Endnu en historie, der aldrig nåede danske MSM.

  Kommentar by Sigwar — 6. februar 2017 @ 17:13

 16. USA er sgu mere great end den muslimske verden

  Aldrig før er der kommet så mange fakta frem om den muslimske verden
  og hvordan muslimer terroriserer de lande de ikke selv har herredømme over.
  Aldrig før har det været sådan, at der daglig berettes om trusler og vold begået af muslimer

  Alle de fakta kalder Pedersen skidtsnak. Sandheden er ilde hørt.

  Kommentar by k.m. — 6. februar 2017 @ 17:38

 17. David Trads. Var det ikk eham der fik en medarbejder fyret i kirkeministeriet (Hvis jeg husker ret… Birthe Ronn Hornbæk) på en fuldfed løgn om at vedkomne var Nazist? At han bruges til noget som helst i JP,s regi, degradere virkeligt den avis lødighed. Egentlig trist, da JP i min bevidsthed engang virkeligt flot i dens kamp for tegneseriefrihed. Trist at den er sunket så dybt. På den anden side- når den har Trash og Nyholm skriverier, beviser det vel at den virkelig kæmper for ytringsfriheden. På den anden side synes jeg nu ikke de behøver løn for dette hjernedøde moralisering de fremviser.

  Kommentar by Michael Unna — 6. februar 2017 @ 18:44

 18. Der er nok en årsag til, at det ikke var sloganet “Make USA greater’ Trump og Co valgte, og der nok også en årsag til, at “Great again” trods alt fængede knap halvdelen af vælgerne. Der er slet ingen tvivl om, at den moderne amerikanske identitet er formet af forestillingen om, at USA for det første er/var det bedste land i verden og, at de første mange generationer af indvandre efterkommerne har set sig som frelste fra deres oprindelsessted og kultur af selveste guds eget land USA. For det andet har der været en udbredt tro på, at denne selvopfattelse nødvendigvis på godt og ondt også var delt af resten af verden. Den identitet er de sidste årtier blevet mere og mere flosset, og det er bemærkelsesværdigt hvor mange amerikanere der i dag går op i deres rødder og kulturgrundlag uanset hvor i verden de må have rod.

  Hvad præcis den muslimske verden klart kan defineres som, er jeg ikke helt klar over, men USA er en del af den muslimske verden og omvendt uanset identiteten er forskellig, fremmedartet såvel som fjendtlig overfor hinanden. Amerikanerne var gode til, at udnytte det britiske imperies fald og det er svært, at komme udenom, at USA i dag som i de sidste 50 år, har så stærke bånd til en håndfuld islamiske lande og diktaturer, at selv ikke en total frigørelse fra olie ressourcer ville ændre særligt meget på dette. Det gælder Saudi-Arabien, Egypten, flere golfstater, men også Tyrkiet.

  Det er selvfølgelig svært, at trække olie ressourcer ud af nogensomhelst ligning hvor Saudi-Arabien indgår, men USA vil til enhver tid foretrække de radikale wahabi islamister som allierede fremfor eksv. Iran eller det langt mere folkerige muslimsk dominerede Indonesien alene af den grund, at igennem fortsat alliance med og understøttelse af Saudi-Arabien er det muligt, at kontrollere enorme menneskemasser og ikke mindst på en række områder øge pression på en række asiatiske lande og Rusland, der modsat USA er årtier fra olie ressource uafhængighed fra Wahabierne.

  Trump brugte 9/11 som hovedrefference til sit indrejseforbud, men landet hvor hovedparten af finansieringen og terroristerne kom fra var som den største selvfølgelighed ikke på listen. Båndene til Egypten er nok ikke tættere end til Saudi-Arabien, men alligevel kan man sige, at Egypten nok alligevel er det muslimske land hvor de tætte forhold til USA er mest bemærkelsesværdige. Egypten er for det første som en naturlighed ikke på Trumps forbudsliste, det er ellers det folkerigeste muslimske land i Mellemøsten, har historisk set produceret flere terrorister end noget andet muslimsk land, og har sågar gået i krig og tabt, men først i 2012 underskrevet fredsaftale med USAs kæledægge omend ligtorn i Mellemøsten Israel. Egypten er kvantitativt den nation i hele verden (Incl. Israel) der modtager mest militært isenkram fra USA, og frigivelsen af militære midler for over 570 milliarder dollars af Obama administrationen, har sjovt nok på ingen måde været til overvejelse endsige et emne for Trump og Co.

  Whats Great and whats not? Hard to say…

  https://www.theatlantic.com/politics/archive/2017/02/for-trump-we-have-a-lot-of-killers-isnt-a-criticism/515748/

  Kommentar by Pedersen — 6. februar 2017 @ 19:21

 19. Det må være en mærkelig fornemmelse at være leder på Jyllands Posten.
  Avisen var ved at få en medarbejder slået ihjel, da den blev centrum for Muhammed-krisen.

  I dag har David Trads en blog på bladet, hvor han forsvarer de mennesker der bragte Kurt Westergaards liv i fare, og gjorde at bladhuset måtte terrorsikres.

  Kommentar by k.m. — 6. februar 2017 @ 19:44

 20. Hvorfor skriver konvertitten Reimo Abdul-Wahid Pedersen så meget her?

  Kommentar by Træt — 6. februar 2017 @ 21:54

 21. Jeg bryder mig ikke om, at folk ukritisk tager afstand fra fascismen og ser det til dels som et udtryk for manglende historisk forståelse.

  Efter første verdenskrig var der opstået kaotiske forhold i Italien, der blev hærget af kommunistiske bander. Det var fascisterne med Mussolini i spidsen, der slog kommunisterne ned og skabte ordnede forhold i landet. Det var der mange italienere, der var glade for, og fascisterne nød stor respekt for deres indsats i anti-kommunistiske kredse i hele Europa.

  Også i Danmark var der betydelig sympati for fascismen. Et vidnesbyrd herom er bogen “Fascismen: Historie – Lære – Lov”, der er skrevet af den tidligere minister og mangeårigt konservative folketingsmedlem Ole Bjørn Kraft, hvilken bog udkom i 1932. Til slut i bogen skriver Ole Bjørn Kraft, at han var overbevist, om at langt de fleste KU’ere ville have været fascister, hvis de havde levet i Italien.

  Når man taler om forholdene i Mellemkrigstidens Europa er det dominerende narrativ, at fascisterne og andre nationalistiske grupper var voldspsykopater, der bekæmpede deres demokratiske politiske modstandere med ufine metoder. Dette er en meget ensidig fremstilling af virkeligheden. Hverken de italienske fascisters politiske modstandere eller de tyske nationalsocialister politiske modstandere havde noget at lade fascisterne eller nationalsocialisterne at høre med hensyn til brug af vold. Og modsat hvad mange tror, kan oprøret i Spanien i 1936 ikke bare beskrives som et oprør mod en demokratisk valgt regering, da der var tale om et oprør mod en regering, der hverken kunne eller ville sikre den indre sikkerhed i Spanien. Når en regering ser imellem fingrene med, at dens politiske tilhængere myrder løs, har ofrene en moralsk ret til at gøre oprør!

  Demokrati forudsætter et politisk klima præget af fordragelighed og gensidig respekt. Det er tydeligt, at Det Demokratiske Parti i USA og deres rakkerknægte i medierne, ved domstolene og på universiteterne gør alt, hvad de kan, for at genere og modarbejde den demokratisk valgte præsident Donald Trump og forgifte det politiske klima. Intet er for lavt, intet er for gement, når han skal bekæmpes. Men hvis den ene part forkaster demokratiet, må den anden part nødvendigvis også gøre det. Derfor må tror jeg, at nationaliser og højrepopulister overalt gør klog i at huske på Erdogans kloge ord om, at demokratiet er som en sporvogn, man står af, når man har nået sit bestemmelsessted.

  Kommentar by Søren — 6. februar 2017 @ 23:20

 22. @ 8.
  Rammende og skøn kommentar.
  @ 20.
  Blot han kan lukke en masse ævl ud, er han ophøjet ligeglad med hvem modtageren er.
  Husk på at hans forbrug af fjolletobak og lign. rare sager i en længere periode var ret stort.

  Kommentar by AK JA. — 6. februar 2017 @ 23:31

 23. Davis Trash er blot et af de mange slimede kældermennesker i medierne, der gør front mod Donald Trump og dermed udviser foragt for almindelige mennesker, der ikke ønsker at blive knust under globaliseringens damptromle og derfor støtter Trump.

  Davis Trash udmærker sig hverken med sin viden eller sin intelligens, men er blot en ussel medløber, der søger tryghed ved at mene det samme som flertallet af journalister.

  Davis Trash pisser almindelige, hæderlige, arbejdsomme amerikanere i ansigtet ved at angribe Trump. Det er folk som dig og mig og vores børn vil ødelægge. Han er en satan.

  Kommentar by Søren — 6. februar 2017 @ 23:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper