10. februar 2017

Jørgen Leth: Trumps folk er forfærdelige mennesker med slette hensigter, “… de er onde, simpelthen!”

Jeg håber jeg er mere uheldig end gennemsnittet, for hvis mine daglige minutter med Radio24syv ikke er det værste Trump-bashing kanalen sender, så står det virkelig grelt til. I dag røg jeg atter ind i ‘Spørge Jørgen’, og hørte blandt andet om livet på Haiti. Om de fire tjenestefolk (stuepige, kok, gartner og chauffør) der fulgte med boligen, om den ekstra kok han måtte ansætte, så han også kunne få aftensmad. Om de mange flyrejser på businessclass, og om hvordan han måtte købe Politiken og New York Times, for at være helt sikker på at have ordentlig læsestof ombord.

Herunder lidt fra svaret på et lytter-spørgsmål, i naturlig forlængelse af sidste uges post. Sekvensen kan høres her.

Zissel Astrid Kjertum-Mohr, Radio24syv: Jørgen, så er der en der gerne vil have uddybet hvorfor du mener Donald Trump er et monster.

Jørgen Leth, filminstruktør: Jamen, det kan man jo selv læse sig til dag for dag. Det er jo forfærdeligt. Jeg er nervøst for hvad det kan føre til… De omgivelser han har, de der forfærdelige folk. Det er noget der minder om de mest uhyggelige, altså, det overgår al forstand i politisk drama. De folk han har som medarbejdere, Steve Bannon og så videre, Priebus, som er den øverste rådgiver derinde, og så videre. Dem der er der, og kampen mellem de der forfærdelige mennesker som med deres forfærdelige meninger og hensigter, altså, de er onde, simpelthen! De deres kamp – jeg tror det imploderer på et tidspunkt… Jeg er bange for at han er meget i lommen på Steve Bannon… Det er bare uvirkeligt at det foregår i dag i den førende vestlige stat, eller nation. Det er meget uhyggeligt, fordi i dag er der meget at lege med. Der er atombomben at lege med, der er mange ting. Det eneste lidt positive i den sidste dags udvikling, er at man ser sprækkerne mellem nogle af de der civile rådgivere, Bannon, Gilbert (?) og Priebus, som alle sammen er onde og konspiratoriske, som ikke har noget ansvar, som bare kan give råd og skrive, og så de militære personer som Trump har valgt ind. Det er lige før de er heltene lige nu, for de har deres principper fra militæret. De er ikke med på hvad som helst, og ham der Kelly, som har Homeland Security, han sagde jo fra. Han sagde, at det vil han da ikke være med til. Han vil ikke høre en ordre fra Bannon, han ville kun tage en ordre fra præsidenten selv, Trump selv, fordi der er ikke i hans chain of command er der ikke plads til en figur, et monster, nu skal jeg heller ikke være alt for gavmild med ordet monster, men altså, Bannon er den største slyngel i hele det her. Han er meget uhyggelig…

Oploadet Kl. 01:48 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80697/trackback

28 Comments »

 1. Jeg lever vist ikke i den samme verden som ham Jørgen Leth.

  Eller ser han bare onde spøgelser ?

  Kommentar by Janutte — 10. februar 2017 @ 03:49

 2. “Nogle af de der civile rådgivere som alle sammen er onde og konspiratoriske, som ikke har noget ansvar, som bare kan give råd og skrive”.

  Det er en imponerende præcis beskrivelse af jørgen leth og mange af hans meningsfæller, der alle har det tilfælles at de argumenterer som et fornærmet 5-årigt barn.

  Kommentar by Per — 10. februar 2017 @ 03:57

 3. Hvor gammel er Leth? Lidt yngre end Soros og Mugabe? Vel ca. på alder med Raoul Castro og Amdi Petersen?

  Kommentar by Sigwar — 10. februar 2017 @ 04:10

 4. Selv blandt de bedste cykeldæk kan der ske punktering.

  Kommentar by Peter Buch — 10. februar 2017 @ 06:34

 5. -Spørg en bager om han kan lide brød?
  Spørg en underholder om han er rød? Grød? Snød? Hjernedød.

  Kommentar by Hul igennem? — 10. februar 2017 @ 07:07

 6. Men man er måske ikke “ond”, hvis man som en anden herremand kan duske rund og holde kokkepigens datter som sex-slave i en U-land, Jørgen Leth..?

  “Jeg tager kokkens datter, når jeg vil. Det er min ret. jeg kan have hende, som jeg vil. ”

  Kvalmende, ulækre stodder. Jeg vil ikke blive ret ked af det hvis der gik ild i hans hår og / eller genitialer.

  Kommentar by Bror Lerbror — 10. februar 2017 @ 07:36

 7. En gammel, ulækker fattigdomssnylter, der mener sig berettiget til at dømme Trump. Og ham har Michael Jalving og Co. forsvaret aggressivt mod alle “snerperne”. Skønt menneske at slå sig selv i hartkorn med. Så husk nu lige at sende jeres egne døtre og pigebørnebørn som sengekammerat til denne Trumpbashende grimrian. I er jo så herligt usnerpede…

  Kommentar by Margrethe — 10. februar 2017 @ 08:29

 8. Den kaglende Jørgen Leth kalder Trump og Bannon for onde? Hvad er definitionen på onde mennesker Jørgen Leth, så vidt vides er ingen af de to herrer anklaget for overgreb mod deres ansatte, tværtimod prøver de at lære andre mennesker hvordan man skaber sig en karriere på det private arbejdsmarked, men det er selvfølgeligt ikke rart at lære når man hellere vil ligge på sofaen og forsørges af de mennesker der har skabt sig en karriere, jeg mener at Jørgen Leth er ond da han i sin egenskab som arbejdsskiver har udnyttet arbejdende ansattes fattigdom uden andre muligheder som Jørgen Leth har haft, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. februar 2017 @ 08:49

 9. Det er igen så grotesk at det er sjovt.
  Han er en morsom mand – ham Jørgen Leth. Og hans små hakkende sætninger er helt specielt latterlige. Mon det er noget han har indøvet?
  Jørgen Leths udsagn i Radio24syv står i modsætning til det han selv udtrykker i dette citat fra en artikel i “visdomskilden”
  journalisten.dk, som har taget “fem af Danmarks dygtigste fortællere ind i deres metodiske værksted”, så det er en virkelig kapacitet der udtaler:

  Jeg vil ikke lære journalister, hvordan de skal skrive. Men det er vigtigt at bruge sine øjne og ører godt og ikke tage noget for givet.

  Med de journalistiske “evner” den unge Zissel Astrid Kjertum-Mohr igen lægger for dagen, kan hun ikke undgå at havne i Folketinget.
  Og Radio24syv? Hvis ikke man var med til at betale for propagandasenderen, så ville den være så uendelig ligegyldig. Og da den ikke sender reelt nyt, så må den slettes ved næste medieforlig.
  Dette fejlslagne radioprojekt har fungeret længe nok, så det må fremover være op til de røde, om de selv vil overtage finansieringen. Der må være lidt overskud i kassen efter Modkrafts død.

  Kommentar by Birger Jensen — 10. februar 2017 @ 08:54

 10. Er det ikke ham, der udnytter kokkens mindreårige datter?

  Betaler han skat i Danmark, eller dukker han kun op når han skal have fri læge, hospital, pension m.v.

  Så burde han vist bare holde sin ….

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 10. februar 2017 @ 09:05

 11. Hvad man ikke kan lave om på, må man lære at leve med!

  At mine ved trussel om vold indkradsede licenskroner skal bruges til at forsøde tilværelsen for den gudsjammerlige narrøv er en af de ting. Jeg håber Helvede findes sådan at de ansvarlige kan få deres fortjente straf i efterlivet, men i denne verden går svinene fri.

  Kommentar by Vagn Henning — 10. februar 2017 @ 09:22

 12. Der er så mange af hans slags og verden er proppet med kulturradikale magtbastioner ad libitum primært med vestlig observans, som hader alle andre hvide vestlige, der ikke har samme mening som dem – de sidder på magten overalt – de er de virkeligt onde – men men….De er slet ikke klar over at opgøret nærmer sig – alting har sin tid og deres tid rinder også ud…og med den ageren de har udvist i årtier kommer de til at mærke det på den virkeligt hårde måde – de har selv bedt om det…samtale og dialog er ikke mere løsningen…de vil ikke høre, de vil ikke forstå – de kommer til at mærke svaret korporligt…så kan de sgu lære det vi andre har skullet lære i årtier…vanviddet og tilsviningen på det groveste på alle planer og de grufulde følger man nu tydeligt kan se ske fyldest – troede de det var gratis og uden følger at smadre den vestlige civilisation?

  Kommentar by Black Watch — 10. februar 2017 @ 09:38

 13. Jeg har simpelthen aldrig fattet hvorfor man gang på gang slæber det ulækre egoistiske svin frem i lyset. . . . . . . . .

  Kommentar by Rodina — 10. februar 2017 @ 09:58

 14. Mørket vender altid alting 180 grader – Leth er blot endnu et skoleeksempel.

  Kommentar by Per747 — 10. februar 2017 @ 10:09

 15. Da Leth kommenterede Tour de France på et tidspunkt, var det tydeligt, at han fik det fysisk dårligt, da rytterne kom til Lourdes, et sted som er kendt for kristen helbredelse. Han bestilte derefter ikke andet end at rakke stedet ned og erklære det, som skete på stedet, for væmmeligt eller noget i den stil. Jeg var fuldstændig lamslået, og det tror jeg også, at hans med-studievært var.

  Han havde det fuldstændig som en dæmon, der fik stukket et krucifiks op i ansigtet, og så kan man jo selv drage konklusioner om ondskab etc.

  Kommentar by Per747 — 10. februar 2017 @ 10:16

 16. Den gamle afdankede drukkenbolt og liderbuk Jørgen Leth, har i en TV-serie på Kanal Dement (Charlie) kørt rundt i Frankrig med “journalisten” Hans Piilgaard, hvor de har drukket oceaner af rødvin.

  Mon ikke den lille Hanse-mand har fået en ordentlig tur på bagsædet i bilen af Onkel Jørgen, når han blev brunstig, og ikke lige havde nogle mindreårige negerpiger til rådighed?

  Kommentar by Al Capone — 10. februar 2017 @ 11:29

 17. Typisk uriasposten. Angrib personen og undgå at tænke over substansen i hans budskab.

  Kommentar by Zatopek — 10. februar 2017 @ 11:44

 18. Han fik en af sine kone til at arbejde som escortpige og smuglede hash.

  http://ekstrabladet.dk/flash/udlandkendte/article4439104.ece

  Kommentar by Hans Und — 10. februar 2017 @ 11:46

 19. 16 Zatopek,

  Leth bidrager jo ikke med andet end at lægge sit velkendte navn til en tilsvinig af en, som sjovnalisterne ikke kan lide.

  Sagen er nok, at Leth gør hvad han altid har levet af, nemme penge for stort set intet.

  Kommentar by Hans Und — 10. februar 2017 @ 12:53

 20. #16 Zatopek.

  Jamen, der er jo ingen substans i hans udgydelser, kun udokumenteret påstande.

  Kommentar by Santor — 10. februar 2017 @ 12:57

 21. #19 Jeg er ikke Jørgen Leth, og ved ikke hvilke kriterier han personligt har for at kalde Trump og Bannon onde. Det kunne være deres støtte til tortur eller et indrejseforbud fra den ene dag til den anden, hvor familier blev fanget i lufthavne. Det må han selv uddybe, og han har ret til sin mening uden at blive kaldt alt muligt. Jeg vil ikke umiddelbart betegne ham som rød eller specielt umoralsk. Hvor mange kokkepiger mon Trump har bollet, ikke godt at vide.

  Kommentar by zatopek — 10. februar 2017 @ 14:15

 22. Ham der Kelly er det ikke ham med heltene, der gik efter naziguldet?

  Kommentar by Menig 442 — 10. februar 2017 @ 14:20

 23. # 19 zatopek. Stadig ingen substans!

  Kommentar by Santor — 10. februar 2017 @ 14:30

 24. Konservatisme er den nye modkultur:

  https://youtu.be/avb8cwOgVQ8

  “Venstrefløjen kan ikke være den dominerende kultur og modkultur på samme tid.”

  Kommentar by Hodja — 10. februar 2017 @ 15:13

 25. Øv, hvor er Jørgen Leth blevet affældig.

  Kommentar by Liva — 10. februar 2017 @ 16:27

 26. 24/Hodja

  Tak for link. Det er virkelig forfriskende tale.

  Kommentar by Liva — 10. februar 2017 @ 16:28

 27. Manden er digter – kunstner. Han kan ikke gøre for det!

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 10. februar 2017 @ 21:10

 28. Med Politiken, Washington Post og New York Times som kilder kan det ikke undre Jørgen Leth gentager disse mediers propaganda.

  I forbindelse med Tour de France synes jeg nu godt om Jørgen Leth som modvægt til skandalejournalisterne, som farer op ved enhver dopingsag, mens Jørgen Leth i stedet hylder løbet og legenderne.

  Om Trump har vi derimod i Danmark brug for et alternativ til de Trump-fjendske medier, hvor Infowars er en af mulighederne for en modvægt. Hvis Jørgen Leth i stedet for Washington Post fulgte Infowars ville han også kunne høre følgende om begivenheder i Haiti Jørgen Leth måske slet ikke er orienteret om:

  https://www.youtube.com/watch?v=LwUdN3OYah0
  https://www.youtube.com/watch?v=P7xtQPAvFhw

  Kommentar by perhag — 10. februar 2017 @ 22:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper