17. februar 2017

Alternativets progressive folkeskole: “Det skal være slut med fag som kristendomskundskab, historie…”

Alternativets skoleordfører Carolina Magdalena Maier er kulturrelativist, og lyder i sagens natur vanvittig. Men i det mindste er hun ærlig, og det hun agiterer for er på mange måder den logiske konsekvens af den udvikling, de gamle partier ikke har modet til at bekæmpe. Det gælder ikke mindst Venstre, der ynder at tale om individuelle rettigheder, men intet problem har med det islamiske tørklæde, hvis blot ‘Lejle Mustafi fra 8.A.’ siger det er selvvalgt.

Alternativets skolepolitik omtalt på DR.dk – Alternativet vil fjerne historie, samfundsfag og meget mere fra skoleskemaet.

Det skal være slut med fag som kristendomskundskab, historie, samfundsfag og naturfag på skoleskemaet. Sådan lyder et nyt forslag fra Alternativet, som i stedet vil erstatte de klassiske fag med fire helt nye fag: ‘Klima og bæredygtighed’, ‘Medborgerskab’, ‘Kunst og kultur’ og ‘Erkendelse’.

… når verden forandrer sig, bør det afspejles i folkeskoleundervisningen, mener hun, og derfor er der behov for at omlægge undervisningen markant.
– Man skal ikke forstå det sådan, at de fag helt skal afskaffes. Mange af elementerne i for eksempel biologi og naturfag vil vi putte ind under klima- og bæredygtighedsfaget, siger Carolina Magdalene Maier. …

Samtidig skal et fag som ‘Erkendelse’ i fremtiden erstatte kristendomskundskab på skoleskemaet. Der skal stadig undervises i kristendom og de andre store religioner i folkeskolen, men det skal ske på en ny måde, mener Alternativet.

– Erkendelsesfaget handler i høj grad om at få noget mere åndelighed og dannelse ind i folkeskolen. Det handler både om den klassiske dannelse, men også om, hvad det vil sige at være menneske, og hvad vil det sige at være en samfundsborger, som skal leve side om side med andre samfundsborgere, der måske ikke lige har det samme livssyn som en selv.”

(Foto: Alternativet.dk)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80914/trackback

29 Comments »

 1. Er der slet ikke grænser for hvad de galninge kan finde på?

  Kommentar by Erik — 17. februar 2017 @ 11:28

 2. Nej!

  Kommentar by Bastardo — 17. februar 2017 @ 11:31

 3. “….leve side om side med andre samfundsborgere, som måske ikke lige har det samme livssyn som en selv”.

  Har Uffe-drengen husket at fortælle det til kalifat-tosserne fra Hizb ut-Tahrir?

  Kommentar by Revisoren — 17. februar 2017 @ 11:35

 4. Den seneste propaganda under Danmarks Indsamlingen var målrettet børn hvor de skulle udfylde deres “gode gerninger” som tegnede et dekadent billede på manglende forståelse for Kristendommen i deres jagt efter Mammon såsom deres indre farisæer – liberalisme og socialisme er en farlig cocktail som ødelægger menneskelivet; “Erkendelse” er faktisk en del af syndsbevidstheden for retfærdighedens sans som man igen misforstår som noget flyvsk managementsprog; filosofien er i virkeligheden fødselshjælperen til Kristendommen.

  Kommentar by de Hemmer — 17. februar 2017 @ 11:47

 5. Alt skal gøres til ingenting så vi kan rumme alting.

  Kommentar by Thorsted — 17. februar 2017 @ 12:27

 6. Det lyder mest af alt som totalitær ensretning af de små ElbækJugend.

  Kommentar by Lukket fest, tag hjem — 17. februar 2017 @ 12:31

 7. Jeg ved godt hvad det drejer sig om – uden at finde links og læse fra dybsindige bøger og afhandlinger.

  Det drejer sig om at tage magten, sådan at deres meninger kommer i højsædet overalt i samfundet – at indoktrinere, manipulere, sætte sig på børnenes indlæring og opvækst, så det er den kulturradikale elite der kommer til at bestemme alt i samfundet – at danne en elite, som kan sikre at alting udvikler sig i disse magtmenneskers retning – et “pædagogisk dialogbaseret” samfund, hvor “forkerte” meninger og opførsel straffes socialt og beskæftigelsesmæssigt med nedladende udskamning og udelukkelse, hvis man ikke er enig og retter ind. De skal nok finde de rette virkemidler for at få deres ret – “Animal Farm” i starten, så “1984” og hvis det ikke er nok kommer man i kz-genopdragelseslejre, hvis man vil have sit udkomme (borgerløn). I realiteten bvil de ikke kunne styre dette ud fra deres doktriner – det vil løbe af deres hænder og ende i ragnarok, selvtægt og korruption og misbrug hvis lige vi ikke kan forestille os.

  Påtaget godhed sat i system vil altid ende i galskab og vanvid, da ingen kan styre det i virkeligheden og så skrider det hele – også fordi man undervejs er nødt til at korrigere, tilpasse og “slukke brandene” og skabe mere ulighed, uretfærdighed og magtkorruption.

  Ren og skær landsforræderi i uskøn sløret form!

  De er så gode at de har mistet jordforbindelsen – derfor vil det gå galt! STOP DEM! DE ER FARLIGE – op mod 10% af befolkningen støtter dem….Thi de ved ikke hvad de gør…

  Kommentar by Black Watch — 17. februar 2017 @ 12:39

 8. http://www.trykkefrihed.dk/uploads/images/Gallery/tegninger-2016/210416.jpg

  Kommentar by Erik — 17. februar 2017 @ 12:54

 9. Hvem fanden skal betale gildet hvis børnene ikke undervises i naturfag? Så løber kassen sgu hurtigt tom…

  Kommentar by redneck — 17. februar 2017 @ 12:56

 10. Uffe Elbæk burde optræde på et sommermarked som tusindkunstner, badutspringer illusionist og klovn der kun er ufrivillig morsom, samtidig med at han sælger patentmedicin der kurerer alle dårligdomme lige fra håraffald til klimatiske og klimateriske problemer.

  Kommentar by bjarne Binee — 17. februar 2017 @ 13:03

 11. Flot billede.
  To negere forrest. Dernæst to danske piger som er markeret grønne.

  Den gamle hippie-bevægelse var glad for Indien.
  Den nederste grønne stribe i det officielle indiske flag repræsenterer muslimerne, hvor striben symboliserer tro, frugtbarhed og velstand.

  De to grå drenge på billedet, allersidst i rækken, er jo nok danske og endnu naivt smilende.

  Kommentar by Birger Jensen — 17. februar 2017 @ 13:08

 12. Homo-UffeJeg tror også at vi bliver nødt til at justere vores billede af homoseksuelle / homoseksualitet, i det mindste hvad angår den mandlige del. Det viser sig at de amerikanske Marines og også eliteenheder fra hæren, er gennemsyret af en ond form for homoseksualitet. Hør Kay Griggs’ beretning – hun var gift med en alkoholiseret og frit snakkende oberst i mange år. Tænk også på den moderne tids om sig gribende homoseksualisering + LGBT ekstremisme, og husk på at der var lignende tilstande i Hitlers SA, og formentlig også andre steder. (En homobar i Holland var åben under hele krigen og var flittig besøgt af Tyskere!). Samtidigt med homoægteskaber og adoption stiger børnemisbrug og pædofili i alle afskygninger ikke mindst i de højeste kredse. Alt dette er først og fremmest homoseksuelt, selvom kvinder også indgår i de orgie-agtige tilstande der udspiller sig rund omkring.

  Men det korte af det lange er, at homoseksuelle synes at være overrepræsenteret i en del alvorlig kriminalitet, såsom misbrug af mindreårige og som værktøjer for totalitære kræfter.

  Jeg skal dog pointere at de fleste af disse militærfolk ikke var homoseksuelle før de kom ind i hæren; de bliver manipuleret og tvunget ind i det, og de rekrutteres helst med en baggrund med manglende faderfigurer og psykiske problemer, da de er nemmere at hjernevaske. De homoseksuelle og sadomasokistiske orgier udspiller sig over hele skalaen op til de højeste militærfolk, i hvert fald for visse afdelinger. Formålet er todelt; der skabes afpresningsmuligheder (der bliver flittigt fotograferet og filmet) og de skaber denne sindsyge korpsånd / broderskab. (Hvor mange almindelige mennesker kan du være i stuen med, når du har ladet dig voldbolle af en lille deling soldater og en general? Det er ikke noget at prale af overfor almindelige borgere, og selvrespekten er nul. Så de er tvunget til at klynge sig til broderskabet. Desuden er de fleste af dem enten alkoholikere eller på andre piller eller stoffer. (Jeg taler her om de specialenheder Kate Griggs kender og beretter om, og som kort og godt er lejemordere der bliver fløjet ud over hele verden, hvor der er brug for dem, for at deltage i især false flag operationer. Jeg ved ikke hvor langt de mest massive perversiteter udstrækker sig, men man kunne frygte det værste.) I øvrigt foregår det meste af det omtalte helt eller delvis i “scull and bones” regi.

  Kommentar by Balder — 17. februar 2017 @ 13:40

 13. “I Alternativets nye skoleudspil foreslår vi nye fag – eller nye fagligheder, kunne man nærmere betegne dem – på skoleskemaet. Konkret handler det om ’Medborgerskab’, ’Klima og bæredygtighed’, ’Erkendelse’ og ’Kunst og Kultur’. For ikke bare at fylde på et i forvejen for langt skoleskema, foreslår vi at de nye fag til dels omfavner eksisterende fag. Det har fået visse medier til at kreere overskrifter, som kunne give anledning til den tanke, at Alternativet ønsker at afskaffe eksisterende fag. Konkret har særligt historie og samfundsfag været nævnt.

  Lad mig slå fast en gang for alle: Alternativet ønsker ikke at afskaffe historie. Eller samfundsfag. Eller de andre fag for den sags skyld. Ingenlunde. For så vidt angår historie og samfundsfag er jeg, sådan helt en passant, selv sociolog og det ville blive over mit politiske lig, hvis mit parti foreslog historieundervisningen afskaffet. Så lad os bare parkere den der. Én gang for alle.”

  https://www.folkeskolen.dk/602737/hvad-handler-al-den-staahej-om-alternativet-og-nye-fag-om

  Kommentar by BE — 17. februar 2017 @ 14:18

 14. Totalt gak gak

  Kommentar by Dunk — 17. februar 2017 @ 15:26

 15. Partiets navn er velvalgt. Når nu intet andet positivt kan nævnes…

  Kommentar by Peter Buch — 17. februar 2017 @ 15:50

 16. Fik Ritt Bjerregård ikke afskaffet kristendomkundskab og historie og erstattet det med faget samfundslære,da hun var undervisningsminister ? Det står der på børnenes skoleskema.På mine gemte står der. Religion,Danmarkshistorie og verdenshistorie.Og på min mors skoleskema fra 1930erne står der religion og historie.–Formuleringerne har været til diskussion her i familien tidligere.- Er fru Mair ikke efterkommer af tyske kolonister i Sønderjylland ??

  Kommentar by dansker — 17. februar 2017 @ 16:57

 17. > 16

  http://www.ft.dk/Folketinget/findMedlem/ALTCMMA.aspx

  Hun har gennemgået hele uddannelsen til cand.tossegod

  Kommentar by Erik — 17. februar 2017 @ 17:20

 18. Niger 1940 1,7 mill indb. 2017 c19 mill indb./ danskere c 4 mill.- c4,9 mill

  Kommentar by dansker — 17. februar 2017 @ 17:26

 19. Det er jo lige efter Hans Scherfigs bog: “Idealister”.
  Nu mangler vi bare ildsalemanderne.

  Kommentar by Menig 442 — 17. februar 2017 @ 17:44

 20. Når jeg hører orde “progressiv”, der allerede blev slidt op i 70 erne, spænder jeg hanen på min sprogpistol

  Kommentar by BB — 17. februar 2017 @ 18:12

 21. Læs den geniale og meget alternative Anders And – / Kalle Anka – historie “NyMoSoc”, hvis I vil have en vanvittigt morsom og tankevækkende satire ( a la IngSoc i Orwells “1984” ) over disse frelste, selvgode og gloriepudsende PK-fantaster og alternativt begavede storbytosser og deres uhyggelige idealsamfund ;-)

  Desværre kan jeg ikke linke til striberne pt. ( NB 2 stk. )

  PS Til dem som ikke lige er så velbevandret udi det svenske: “hot” betyder “trussel” :-D

  Kommentar by Bjovulf — 17. februar 2017 @ 18:26

 22. Her er links til NyMoSoc:

  http://kalletarknark.com/serie.php?id=2417
  http://kalletarknark.com/serie.php?id=2418

  Kommentar by Bjovulf — 17. februar 2017 @ 18:45

 23. Partiet Alternativet stjæler viden fra børn. Hvem får glæde af det? I hvert fald ikke børn, der ikke får viden hjemmefra. Alternativet er dybt usolidarisk med alle børn – mest med børn, der kommer fra hjem med få ressourcer.

  Kommentar by Liva — 18. februar 2017 @ 08:37

 24. dansker — 17. februar 2017 @ 16:57

  Ritt Bjerregaard var Undervisningsminister I to perioder:
  27. september 1973- 19. december 1973, samt 13. februar 1975- 22. december 1978.
  https://da.wikipedia.org/wiki/Ritt_Bjerregaard
  Ritt Bjerregaard var undervisningsminister i en turbulent tid i 1970’erne. Som undervisningsminister gennemførte hun den længe planlagte folkeskolereform og ændrede folkeskoleloven i 1975 med tilslutning fra Venstre, Radikale, SF og Kristeligt Folkeparti – et meget stort flertal.
  http://denstoredanske.dk/Erhverv,_karriere_og_ledelse/P%C3%A6dagogik_og_uddannelse/Skole_og_SFO/folkeskolen

  Fra skoleåret 2006-07 er regelsættet for prøver i folkeskolen strammet op, idet folkeskolens afgangsprøver ved afslutningen af undervisningen på 9. klassetrin er gjort obligatoriske og omfatter en udvidet fagkreds, nemlig dansk, engelsk, kristendomskundskab, historie, samfundsfag, matematik, geografi, biologi, fysik/kemi, og tysk eller fransk som tilbudsfag.

  http://denstoredanske.dk/Erhverv%2c_karriere_og_ledelse/P%c3%a6dagogik_og_uddannelse/Skole_og_SFO/folkeskolen

  Folkeskolens undervisning er organiseret i fag og emner. Fagrækken er fastlagt i folkeskoleloven, mens fagenes mål formuleres af ministeren. De første specificerede målformuleringer blev udformet i 2001 med de vejledende Klare Mål, som blev erstattet af de obligatoriske Fælles Mål i 2003. Fælles Mål blev revideret første gang i 2009 og anden gang i 2013-14. Fælles Mål II fra 2009 omfatter i alle folkeskolens fag og obligatoriske emner fagmål, trin- og slutmål samt vejledende læseplaner og undervisningsvejledninger. Slutmål og trinmål, der angiver fælles nationale mål for elevernes kundskabs- og færdighedstilegnelse, udgør grundlaget for evalueringen af elevernes udbytte af undervisningen og for kravene ved de afsluttende prøver. Til tosprogede elever gives særligt tilrettelagt danskundervisning.

  Udsnit slut.
  Hun fik jævnfør udsnittet om prøver fra skoleåret 2006-07 i Den Store Danske således ikke afskaffet kristendomskundskab og historie.

  Kommentar by Peter Buch — 18. februar 2017 @ 14:09

 25. Det siger måske lidt om niveauet i Danmark, at jeg med en skånsk oldefar skal belære dansker…
  Tag dig venligst sammen.

  Kommentar by Peter Buch — 18. februar 2017 @ 14:24

 26. Det skal vist endda være belærer dansker, belære med r.

  Kommentar by Peter Buch — 18. februar 2017 @ 16:12

 27. #26 Nej, det var faktisk rigtigt første gang – når verbet står sammen med et mådesverbum ( modalverbum; kan, skal, vil, må, bør… ), så skal man bruge navnemåde ( infinitiv) – IKKE nutid med r på! : skal belære, kan finde, vil have, må tage, bør gøre etc.

  Kommentar by Bjovulf — 19. februar 2017 @ 04:22

 28. Bjovulf

  Tak. Der var en regel dér, der ikke kom med. Modalverberne.
  http://denstoredanske.dk/Sprog,_religion_og_filosofi/Sprog/Morfologi_og_syntaks/modalverber

  Kommentar by Peter Buch — 19. februar 2017 @ 06:25

 29. ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 19. februar 2017 @ 23:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper