17. februar 2017

Allarp: Nationalkonservative smadrer optimismen, der gjorde ‘indkomstskat på op til 70 procent’ mulig

Jeg har tidligere blogget om Radio24syv-værten Anne Sofie Allarp, der selvom hun har været ‘international sekretær for Socialdemokraterne’, ikke adskiller sig nævneværdigt fra kanalens øvrige venstreradikale. Det vil tage resten af aftenen at gå i detaljer med fejlskuddene, for der er virkelig nok af tage af. Eksempelvis forveksler hun vestlige kerneværdier med kulturrelativisme, og foregiver at universalisme er noget der har gang på jord, hvis blot nationalkonservative dropper sin ‘pessimisme’, eller sit ‘had’ – hun bruger meget sigende begreberne synonymt.

Hvis optimisme er noget der gør det muligt at ‘udskrive en indkomstskat på op til 70 procent, så forholder jeg mig retten til at være pessimist, også selvom hun så mener det så er undertegnede, der krænker individuelle rettigheder. Allarp slutter, at man risikerer de ‘vestlige friheds- og lighedsidealer’ forvises ‘til andre verdensdele’. Ord er gratis, ikke mindst i Politiken – Radiovært: De nationalkonservative hader den vestlige kultur.

“Opstandelsen over en svensk tørklædebærende handelsdelegation til Iran i sidste uge var afslørende for, hvad der er drivkraften bag den nationalkonservative strømning, der skyller ind over Vesten for tiden. … Billederne af en stribe svenske kvinder i audiens hos præsident Rouhani handlede ikke om Rouhani og hans kvindeundertrykkelse, men om svenskerne og det, de forsøger at kæmpe for. Det handler om hadet imod søsterlandet hinsidan, som i virkeligheden er et had imod kerneværdier i vores egen kultur.

Det er dette had, der driver den bølge af folkelig opstand, som har forrygende medvind lige nu.

Hadet har den funktion at det distraherer fra behovet for at fremlægge et sammenhængende politisk projekt. Samfundsvisionen defineres alene i hård, hadsk opposition til de andre uden for, men faktisk særligt inden for stammen. Og måske derfor er det så destruktivt, det had. …

Det nationalkonservative oprør hader for det første den optimisme, vi i Vesten har brugt til at opbygge vores samfund. Om noget skulle der optimisme til at give kvinder og alle uformuende mænd stemmeret eller udskrive en indkomstskat på op til 70 procent, som det skete i 1970’erne. …

Det nationalkonservative oprør erstatter optimismen med en grundlæggende pessimisme, hvis ikke ligefrem en alarm over tingenes tilstand. De rider på en bølge af katastrofekommunikation: ‘Vores samfundsmodel kan ikke overleve’, ‘Vores system knækker over’ og ‘Velfærdsstatens endeligt’.

Det står i kontrast til realiteterne med stort set konstant økonomisk vækst, faldende kriminalitet og lav arbejdsløshed…

Og så er der hadet imod humanismen, en afgørende sekulær opløftende drivkraft i udviklingen af de vestlige samfund de sidste tohundred år. Uden humanismen og dermed troen på menneskets godhed og værdien af dets individuelle bidrag, ingen velfærdsstater – og uden humanismen ingen uddannelsesrevolution. Det er hadet imod disse centrale vestlige værdier, der driver det nationalkonservative oprør.

De forsøger at kamuflere selvhadet i nationalistisk, fremmedfjendsk retorik og symboler. … det ville være særlig ironisk, hvis oprøret skulle blive så magtfuldt, at det helt forviser vores vestlige friheds- og lighedsidealer til andre verdensdele.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80929/trackback

20 Comments »

 1. Har den lille søde frøken Allarp fået PMS?

  Kommentar by Revisoren — 17. februar 2017 @ 20:30

 2. Jeg måtte læse det to gange og alligevel havde jeg mine tvivl om hvad
  Konen egentlig gav udtryk for.
  Jeg er normalt ikke fatsvag men der stod jeg af.
  Ingen med nogenlunde sund tankegang kan da ikke mene det hun mener.
  Vi må skillinge sammen til en dygtig læge.

  Kommentar by Father — 17. februar 2017 @ 20:31

 3. Hun er generelt ret tumpet at høre på, uanset om det Radio24/7, debat på facebook eller som kronikør i aviserne.

  Fun fact: Hun er veninde med Berlingske debatredaktør Anne S. Hermansen.

  Det er der selvfølgeligt ikke noget galt i som sådan. Men det siger nok alligevel noget om hvor indspist det danske medielandskab er. Den ene mener nationalkonservative hader vestlig kultur (hvor åndssvagt kan det blive?) og tit at borgerlige er en slags umennesker, mens den anden er debatredaktør for en angiveligt borgerlig avis.

  Jeg har stadig ikke set noget sted, hvor hun har bidraget med noget der var enten originalt, indsigtsfuldt, velskrevet eller nuanceret.
  Det er en slags dårlig Carsten Jensen – han kan i det mindste skrive onde svinere, for dem der kan lide den slags.

  Kommentar by Superman — 17. februar 2017 @ 20:42

 4. Hun skyder jo i 117 forskellige retninger, desperat i blinde. Intet af det hun siger giver nogen mening. Hvis der er noget vi kan være enige om på den “nationalkonservative” fløj, er det vel at vi ønsker at forsvare vesten og vestlige værdier.
  Det burde ikke være så svært at se hvad der primært driver os- dem hun kalder de nationalkonservative: modviljen mod islam og ønsket om at stoppe den islamiske kolonisering af vesten. ASA er som hendes ligesindede, hun viger uden om dette spørgsmål, selvom det er det vigtigste.

  Kommentar by Lukket fest, tag hjem — 17. februar 2017 @ 21:01

 5. Det var i morges længe siden jeg havde læst noget i Politiken, og browseren Opera jeg normalt benytter til at se Side 9 pigen brød også sammen. Inden jeg var nået til afslutningen. Ikke at det udelukkende tillægges Anne Sofie Allarp fra min side, browseren holder sjældent til bunden af Ekstrabladets netside efter pigen er beskuet…
  Der var dog en mængde af emner og begreber i de tre fjerdedele af artiklen jeg havde læst i morges, der kunne behandles såfremt tid og lyst var tilstede til oplysning og korrektion af det trykte.

  Kommentar by Peter Buch — 17. februar 2017 @ 21:16

 6. Had mig der og had mig her.
  Det afsporede pigebarn er fuldstændig uden realitetssans.
  Godt der stadig findes et par medier, DDR og Politiken der stadig lægger øre til mund gejlet. Skade er så et man er tvangsindlagt som skatteborger at betale for skidtet.
  Stop al parti og mediestøtte!

  Kommentar by Finn A. Skov — 17. februar 2017 @ 21:24

 7. Ekstremt diffust indlæg. Men ikke så overraskende. Hun har nok lyttet for meget til familiens maoist, marxist osv., Poul Mikael Allarp: http://snylterstaten.dk

  Kommentar by Michael Jensen — 17. februar 2017 @ 21:28

 8. Hun er alenemortil et barn hun fik med en Mellemøstlig indvandrer.

  Hendes indlæg lugter af projicering.

  Kommentar by Trump — 17. februar 2017 @ 22:44

 9. Man bliver glad når man ser Donald Trump lukke munden på pressen, endelig er der en der har magten til at give pressen noget at tænke over, hver gang pressen sviner ham, så sviner han pressen og det virker, journalister i de forskellige statsstøttede Danske medier ligner nogle der har fået et granat chok, Anne Sophie Allarp ville aldrig klare sig uden en skatteyder betalt job og det er forskellen på USA og Danmark, uanset hvor idiotiske mennesker er i Danmark så må de ikke dø i rendestenen, det er mange kommunister og socialisters held, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 17. februar 2017 @ 23:19

 10. Allarp er en landsby i Skåne, så hun er nok lidt svensk i hovedet

  Kommentar by BB — 18. februar 2017 @ 00:49

 11. jeg – en selvhader tsk tsk tsk
  Nationalisme er Brexit, nationalisme er polakkers og ungareres hævdelse af eget territorium, nationalisme er japans afvisning af immigranter, nationalisme er Amerikas klare nej til løgnagtige politikere og nationalisme er kærlighed til Danmark og ønsket om at bevare det til vores kommende generationer. Men nok så vigtigt: Nationalisme er det bedste værn mod globalisme, forstået som bankers og koorporativers monopoldannelser og ønsker om en verdensomspændende lovgivning. Mange af os nationalister, er også individualister og derfor ønsker vi individets frihed, fremfor frihed (og ret) for alskens organisationer, som søger at bestemme hvad vi skal mene og tænke om dit eller dat.
  Man må vel tage en lidt filosofisk tilgang til det, når emnet er en radiovært. De har sgu aldrig nogensinde været værd at høre på. Jeg har selv gennem år lagt pinagtigt øre til Pernille Enggård og Bodil Gansl, blot for at høre hvad deres inviterede sagde. Der er en del spildtid kan jeg afsløre.

  Kommentar by Nielsen — 18. februar 2017 @ 02:43

 12. Tankegangen, for så vidt der foreligger en tankegang, er meget rodet hos denne Anne Sofie Allarp. Hun spytter postulater ud i alle retninger på én gang, men byder i øvrigt ikke på dokumentation af nogen art. Den eneste røde tråd jeg kan få øje på er, at hun vistnok ikke kan lide nationalkonservative; det skinner ligesom igennem flere steder.
  Denne hovedløse kylling lykkes dog med at finde nogle guldkorn.
  Kim har allerede fremhævet den med optimismen, som kræves for at glæde sig over en skatteprocent på 70%.
  Et andet guldkorn er den med svenskernes Iranbesøg og de ”radikalt anderledes krav til deres udenrigsministerielle protokol” netop fordi de har en feministisk udenrigspolitik. Dette bliver endda rigtig morsomt, når man lidt længere nede i teksten læser:
  ”De* hader det, som er essensen af vestlig kultur, at man har ret til at blive set som individ og ikke en del af en gruppe, at man som menneske har frihed og frie valg til at definere sit eget liv. De nationalkonservative forstår ikke, at hvis en rettighed ikke tilkommer alle, konverteres den til et privilegium, og det er en langt mere sårbar størrelse.”
  *Med ”de” mener hun de nationalkonservative, forstås.
  Et tredje guldkorn, som jeg næsten finder morsomst af dem alle:
  ”De nationalkonservative hader den politiske korrekthed, der i Vesten er vokset frem af ønsket om at inkludere alle, og erkendelsen af, at sproget skaber vores virkelighed.”
  Lad mig påpege morsomheden i dette postulat ved at erindre om, at folk som insisterer på at virkeligheden selv, ikke sproget, skaber vores virkelighed, er blevet udelukket fra det gode selskab, nogle fra deres erhverv, netop på grund af politisk korrekthed.

  Kommentar by monse — 18. februar 2017 @ 02:54

 13. VENSTREFLØJEN ER VED AT FALDE

  Nu da SPLCs magt er ophævet af den nye administraion, så er dæmningen brudt. Digerne er faldet og nu vælter alle sandhederne frem fra alle dem som var censureret af venstrefløjen:
  DAVID HOROWITZ forudså hele lortet 8 år før Matt Bracken. Borgerkrigene er her, tak til venstrefløjens religiøse overbevisning

  David Horowitz: We Are Headed For Four Years Of War
  https://www.youtube.com/watch?v=QkbsoeIl0sY

  CULTURAL MARXISM
  https://youtu.be/uO6aDTxmHGQ?list=PL7O0HwJnO4biQqt-7Xi8zdns3lelDsp1C

  GENERATION Z
  https://youtu.be/uUP2ym4NXF8?list=PL7O0HwJnO4bhPXj-XxbcBkYV11IPSTdfN

  ANTIFA
  https://youtu.be/uO6aDTxmHGQ?list=PL7O0HwJnO4bi8Qly5G0ho0lwERNt_BPuA

  LEFTISM IS A DISEASE
  https://youtu.be/nnHx_TgZhek?list=PL7O0HwJnO4biTQLf4gb6G11iCJlqehdWS

  THE FAKE STREAM MEDIA
  https://youtu.be/7Q4BKMY-UtU?list=PL7O0HwJnO4bjefqSYCczwVXUn0uwNZDE_

  PIZZAGATE
  https://youtu.be/wN1PShWvO5U?list=PL7O0HwJnO4bhHDTktl1PqYq_8j2dBLQv5

  Kommentar by TRUMJP TRAIN — 18. februar 2017 @ 03:01

 14. Undskyld, men er jeg den eneste, der ikke fatter en kuk af ordflommeret ? Det er jo som en elevator op/ned op/ned….

  Kommentar by Janette Lund — 18. februar 2017 @ 03:39

 15. Det sørgelige er, at denne Anne Sofie Allarp har masser af venner og veninder på venstrefløjen, der deler hendes uvirkelige livsanskuelse. Desværre har det i lang tid været dem, der styrede dagsordenen.

  Kommentar by Ole Madsen — 18. februar 2017 @ 07:22

 16. 14 Janette Lund ,Tror jeg ikke vi er i alle tilfaelde 2

  Kommentar by Dunk — 18. februar 2017 @ 10:01

 17. ufatteligt at man kan vrøvle så meget.

  Kommentar by Johnson — 18. februar 2017 @ 10:06

 18. Der kommer mere af den slags fra løgnemedierne og deres talspersoner 24syv. Jo mere de føler sig trængt, desto mere lyver de og nu især om deres modstandere som er djævelen selv ligesom Trump.

  Jeg ved ikke hvad det skal ende med for løgnemedierne har magt over sjælene, som de har formet i deres socialistiske skabeloner.

  Imens jeg venter og håber på løgnemediernes sammenbrud, nu hvor Trump har som sin politikden at konfrontere dem, som jeg med stor fornøjelse så ved hans seneste pressebriefing i det Hvide Hus.

  Det er de små ting, der opmuntrer under det der forhåbentlig er løgnemediernes undergang. F.eks denne af Anne Sofie Allarp af alle steder i Politiken! “den bølge af folkelig opstand, som har forrygende medvind lige nu”:-)

  Kommentar by A-mad — 18. februar 2017 @ 10:13

 19. Troen på menneskets godhed har sgu aldrig været en ‘bærende kraft i de vestlige samfunds udvikling’. Det har derimod ideen om ansvaret for den svage og ideen om det ufrie menneske. To ideer der skaber en voldsom dynamik, der har vist sig produktiv og frigørende. For når man defineres som svag og i behov for hjælp, defineres man også som ufri i større eller mindre grad, og der reagerer de fleste på med et ønske om igen at blive fri. Det er helt naturligt. Det skaber initiativ og drivkraft, medmindre man som det så ofte ses, forfalder til offerdyrkning – ligesom den små frk. Allarp.

  Kommentar by Høgsbro — 18. februar 2017 @ 10:22

 20. En gang vrøvl sat sammen af en masse anklager og udokumenterede påstande.

  Men jeg kunne godt lide den nye med selvhad. Før i tiden var man egoistisk og selvglad.

  Det korte af det lange er, vi skal SKAMME os. Ved at nedgøre andre stiger hendes eget selvværd.

  Kommentar by XXXXX — 18. februar 2017 @ 20:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper