2. marts 2017

Anne-Marie Dohm, DR: Antikrist Partiets Bibel-afbrænding var ‘kunst’ – Koran-afbrændingen var ‘had’

Hvis man står i et hul, så skal man lade være med at grave. DR-direktør Anne-Marie Dohm, der forleden blamerede sig i Presselogen, folder sig ud i Kristeligt Dagblad. Her argumenterer hun for, at Mosegaards Bibel-afbrænding var en kunstinstallation, der i modsætning til den nordjyske Koran-afbrænding ikke havde til formål at ‘lægge en trosretning for had’. Omvendt forklarer hun også, at fravalget på ingen måde, handler om ‘hensyn til muslimers følelser’. Det hænger ikke sammen.

Det er helt okay, at DR ikke vil lade sig ’spænde for’ en ideologisk vogn, men altså, manden bag den omtalte Bibel-afbrænding som DR sendte live på bestilling, og genbrugte som illustration til en Koran-afbrænding, var grundlægger af ‘Antikrist Partiet’, og udgav senere romanen ‘Uhyret fra Betlehem’. I forbindelse med lanceringen af sidstnævnte erklærede han, at hele formålet var at skabe “en slags Pia Kjærsgaard-parti med modsat fortegn”, og fremprovokere ‘nogle reaktioner’ hos den ‘den kirkelige højrefløj’. Helt igennem sammenlignelige sager.

Sjældent kritisk interview i Kristeligt Dagblad – DR: Bibelafbrænding var kunst, koranafbrænding var had

“Anne-Marie Dohm, DR2 Dagen undlod at vise den koranafbrænding, der lå til grund for tiltalen af en nordjysk mand for blasfemi, hvilket var emnet for udsendelsen. Hvorfor?

Det var fordi, selve handlingen i videoen ikke var særlig relevant. Vi ville diskutere blasfemiparagraffen, fordi den sjældent bliver anvendt i Danmark. Til den diskussion behøvede vi ikke dokumentation i form af en video fra Facebook. …

Når man viser noget på tv eller i andre medier, er det som journalist og redaktør nødvendigt at overveje, om man bliver spændt for en vogn. Om man går nogens ærinde i forhold til at lægge nogen for had for eksempel.

Så I viser den ikke, fordi den rummer et politisk budskab, I ikke ønsker at udbrede?

Den rummer jo et potentielt anslag mod en bestemt befolkningsgruppe og deres religion. … Karakteren af denne potentielt kriminelle handling kalder måske på et budskab mod nogle befolkningsgrupper, der gør, at vi ikke vil vise det.

(Søren Mosegaard fra ‘Antikrist Partiet’ i færd med ikke-ideologisk kunst, 10. januar 1997; Foto: BM)

“Vores til- og fravalg i dette tilfælde har på ingen måde handlet om hensyn til muslimers følelser. … Søren Mosegaards bibelafbrænding var en kunst- installation, der inviterede til en debat om, hvad man kan, og hvad man ikke kan. Den havde ikke til formål at lægge kristne for had.”(Anne-Marie Dohm, DR)

Oploadet Kl. 11:06 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/81299/trackback

25 Comments »

 1. Ja ifølge DR, var en musikvideo som blev vist i DR, hvor der i noget tid var en graffiti, som opfordrede til at slå kristne ihjel, også kunst, da nogle kristne ville anmelde udseendelsen.
  Frivillige Dhimmi Radio for frivillige dhimmier (Dhimmierne i Mellemøsten er det påtvunget). Jeg vil kunstnerisk opfordre folk til at boykotte licensen. :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 2. marts 2017 @ 11:35

 2. Gad vide hvor mange kunstnere Uriasposten kan stille med?

  Optændingspapir kan f eks købes her
  https://www.saxo.com/dk/koranen-paa-dansk_oversat-af-abdullah-simsek-i-samarbejde-med-ahmet-onay_paperback_9788799727506?dfw_tracker=13098-20213162&gclid=CMfosLfSt9ICFRNlGQodgn4N-w&gclsrc=aw.ds

  Kommentar by redneck — 2. marts 2017 @ 11:47

 3. DR, der har haft koranpanel og TV-vært med hijab, særbehandler endnu engang islam – på bekostning af danskere. DR vil ikke vise billede af en brændende koran, selvom det er det TV-indslaget handler om. Det er lige som under muhammedkrisen, hvor DR ikke ville vise muhammedtegninger. DR vil stadigvæk ikke vise muhammedtegninger, når der er TV-indslag om dem.

  Der bliver mere og mere tabu i DR, når det handler om islam. DR lader det islamistiske religiøse politi bestemme, hvad der skal vises i DR. DR laver knæfald for islamister, for DR lader islamister bestemme hvad hr. og fru Danmark skal se i TV.

  Islamisering af DR gør at DR fortiet, fordrejer, forskelsbehandler. DR laver bange-TV. Bare ikke når det gælder ikke-muslimer. Ikke-muslimer må tåle hån, spot og latterliggørelse (og det gør vi gerne). Det gælder ikke for DR’s kæle-religion islam. Det skal islamister både i Danmark og i udlandet nok sørge for. Islamisterne gnider sig i hænderne hver gang DR underkaster sig islams tabuer. DR’s kvindelige ansatte, Anne-Marie Dohm, laver knæfald for islamister.

  Kommentar by Liva — 2. marts 2017 @ 12:50

 4. Anne-Marie Dohm ansat i en topstilling hos Danmarks Radio er sandhedsfornægter og et ægte bevis på fordrejningerne af journalisternes nyhedsdækning, kvinden er en stand-up løgne formidler betalt af tvangslicens, den ene skandale afløser den næste og ingen griber ind overfor ledelsen i Danmarks Radio, det er en politisk falliterklæring at Christiansborg ikke reagere på skandalerne der i størrelse ville have lagt de fleste private virksomheder i grus, Anne-Marie Dohm får ufortrødent lov til at fortsætte sin landsskadelige virksomhed i Danmarks Radio, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 2. marts 2017 @ 13:03

 5. Er det ikke muligt at formulere en politianmeldelse af de to omtalte afbrændinger under et? Det kunne der komme en meget interessant dom ud af.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 2. marts 2017 @ 13:04

 6. Jeg har lige opfundet mit første kunstværk inspireret af en blender og nogle guldfisk. Jeg håber at Max Uwe Jensen vil lave det.

  Det hedder Holy-Book-Roulette og består af en 7 hellige skrifter fra forskellige religioner, som hver er puttet i en sort kasse. Man kan ikke se forskel på kasserne. Man kan så ved hjælp at to knapper køre kasserne rundt og trykker man derefter på “ateist” knappen ryger den udvalgte kasse ned i et bål… Man ved således ikke hvilket helligt skrift som lige er blevet brændt af. Man kan derfor ikke fornærme nogen…

  Kommentar by ph — 2. marts 2017 @ 13:24

 7. Moske der er basis for en koranafbrændingsforening ?

  Kommentar by Islambert — 2. marts 2017 @ 13:31

 8. Dohm udtaler sig i øvrigt også i direkte modstrid med redaktionel praksis hos resten af DR. Der har ofte og over stort set hele DR’s flade (diverse programmer på DR1, DR2, DR3 såvel som diverse radiokanaler og på deres internetside) været bragt hadefulde og i visse tilfælde ulovlige Facebook-kommentarer – typisk i forbindelse med dækningen af “tonen” på de sociale medier. Michael Jeppesen og Abdel Aziz Mahmoud har f.eks. produceret hele programserier, hvor der flittigt har været citeret hadefulde og i visse tilfælde, ulovlige Facebook-kommentarer.

  Dohm får altså lagt en redaktionel linje, der reelt sætter DR2 Dagen på kant med de øvrige dele af medievirksomheden DR og derfor kun kan tolkes som en benhård kritik af denne, hvis hun holder fast i benægtelsen af, at man simpelthen har vægtet sharia tungere end journalistisk håndværk og objektivitet.

  Hvis bloggens ejer læser med, kunne det måske være interessant at grave lidt i?

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 2. marts 2017 @ 13:35

 9. I al almindelghed kan man sige, at overtro hører til på bålet. Men det er sin sag, at stille sig til dommer over det skrevne ord. Det mindste krav må være, at man kan læse. Nu er jeg ikke skriftklog, så jeg sætter min lid til Mogens Glistrup, Bill Warner, Robert Spencer og Tommy Robinson. Ud fra deres udtalelser om indholdet i koranen, vil jeg ikke et øjeblik være i tvivl om at skal kaste en sådan i ovnen. Hvad de andre “hellige” skrifter angår, sætter jeg min lid til Pat Condell.
  Er de nogen der har en mening om tilbudsaviser, formiddagsaviser, dagblade og boulevardpresse?
  Desværre kan man ikke putte DhimmiRadioen og radiofireogtyvesyv i ovnen, så brændværdien er en smule begrænset. Dog får man varmen, af at stå op og lukke for lortet, hver gang de sender deres “nyheder”.

  Kommentar by Nielsen — 2. marts 2017 @ 14:05

 10. @7 – lyder da fornuftigt, evt hvor man mødes over en gang stegt flæsk og persillesovs inden man futter en koran eller 2 af ;-)

  Kommentar by redneck — 2. marts 2017 @ 14:13

 11. >10 Rednick
  Jeg elsker persillesovs.

  Kommentar by Nielsen — 2. marts 2017 @ 14:27

 12. Disse afbrændinger, og ikke mindst diskussionen omkring dem, er en art tilrettelagt “false news” nyheder: en kunstig skabt problematik.
  Så længe, og så lang tid, og så meget spalteplads der blive brugt på at snakke om helligafbrænding, så fokuseres der væk fra det egentlige problem: muslim-svøben.
  Jeg har flere steder set det foreslået, at lade 11. september blive den ”store koranafbrændingsdag”. Det synes jeg er et ganske fortræffeligt forslag, som vi skal vedtage, og få indført i kalenderen. Så lad os alle fejre denne dag, og samles omkring bålet, a la st. Hans, med offentlige og private koran-afbrændinger.
  Og lad gerne denne dag blive en fridag og en helligdag.
  Og for at glæde og inddrage muslim-folket, så kunne man vedtage, at menuen denne dag udelukkende kunne være halalpølser og fetaost. Og for også at lokke muslimske kvinder til at deltage i festlighederne, kunne man tillade sorte familietelte med åndehuller.
  Et sådant arrangement ville fremme inklusionen og formentlig have storbonden, den muslimsalige minister hr. Kristian Jensens, fulde opbakning.

  Og lad så asatro’eren, og andre u-troiske ligegyldigheder såsom muslimer, afbrænde en bibel eller en koran eller to, når og hvornår de lyster, men lad og andre fortsat fokusere på det egentlige: muslimproblemet.
  ”Frelserne” selv er for længst døde, og kerer sig sikkert.

  Kommentar by Birger Jensen — 2. marts 2017 @ 14:31

 13. Enig Birger Jensen
  Vi spilder vores tid.

  Kommentar by Nielsen — 2. marts 2017 @ 14:35

 14. Rettelse til mig selv:
  ”Frelserne” selv er for længst døde, og kerer sig sikkert ikke.

  Kommentar by Birger Jensen — 2. marts 2017 @ 14:36

 15. Er det ikke bare at få lokumspapir med tryks koranvers

  Kommentar by jrp — 2. marts 2017 @ 15:05

 16. Man forventer en reaktion oven på bibelafbrændingen men kristne har altid været tavse og bleven kaldt mange ting fordi vi har indsigten, samtalen, etikken, kunsten og musikken til at ydmyge os selv iboende vores beskedne natur.

  Kommentar by de Hemmer — 2. marts 2017 @ 15:39

 17. Hold fest hvor er hun ubegavet!

  Kommentar by mb — 2. marts 2017 @ 16:17

 18. Må jeg lige minde om at vi om nogle måneder har Skt. Hans (det som tidligere hed Solhvervsfest).

  I det ganske land kan der så frit afbrændes alt muligt til afsyngningen af “Vi elsker vort land”:-)

  Kommentar by Sigwar — 2. marts 2017 @ 16:43

 19. > 16 de Hemmer
  jeg er lige så arg som du. Men hvordan skal vi te os?
  Og hvis der virkelig er tale om kunst, sætter det vel også et pausesignal. Jeg tænker på blandt andre Uwe Max.

  Kommentar by Nielsen — 2. marts 2017 @ 17:09

 20. Angående Annemarie Dohm fandt jeg følgende som formentlig allerede er blevet nævnt, men..

  Kristeligt Dagblad har talt med Anne-Marie Dohm, direktør i DR Danmark om DR2 Dagens behandling af sagen om blasfemiparagraffen. Her følger et uddrag:

  http://skriften.net/dr-bibelafbraending-var-kunst-koranafbraending-var-had/

  Kommentar by Balder — 2. marts 2017 @ 17:13

 21. > Sigwar
  Må jeg foreslå dig, at du (af)brænder nogle politikere? (jo flere jo bedre)

  Kommentar by Nielsen — 2. marts 2017 @ 17:13

 22. Nå ja det var jo overflødig kan jeg se.

  Kommentar by Balder — 2. marts 2017 @ 17:14

 23. I aften kl. 20 på TV2 ” Er mine piger hellige krigere?”
  Jeg gætter på at vi ser en far, der forsøger at tage seerne ved røven, med fortvivlelse over sine 2 pigers handling. Virkeligheden er nok den, at han indvendig er stolt af sine døtre, fordi de følger Allans bud.
  Gud ved om man kan holde ud at se skuespillet til ende.

  Kommentar by Menig 442 — 2. marts 2017 @ 18:52

 24. Ja jeg må inddrømme at DR efterhånden ligesågodt kan være bedre reklame for Saudi Arabien, end for den danske folkekirke. Det er pinligt at man afstumpet ser bort fra de skadesvirkninger den religion medføre og alle dens ofre.

  Kommentar by Michael Unna — 2. marts 2017 @ 20:40

 25. Kunstinstalation……..Hvad der er diskrimination i den ene ende er positiv særbehandling i den anden :-) :-) :-) – ordsprog der skal understrege, hvordan man politisk korrekt diskriminere :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 2. marts 2017 @ 20:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper