6. marts 2017

Negerdukker i musealt ‘refleksionsrum’: Historien om ‘kollektiv skyld’, ‘racismens ufærdige historie’

Konsulent Signe Hegelund og kunsthistoriker Mathias Danbolt, mener begge at det er en svær problematik. Førstnævnte påpeger at man skal undgå at reproducere en ‘forældet stereotyp’, og understreger at dukkerne kan “være med til at fortælle en historie om en kollektiv skyld” Sidstnævnte mener på samme måde, at man kan bruge historien til at diskutere ‘racismens ufærdige historie’. Man merkt die Absicht, und ist verstimmt…

Et godt eksempel på hvorledes kulturmarxister i forsøget på at fjerne ideologi, erstatter den med en anden. Sakset fra Berlingske – Museum laver særskilt rum til »negerdukker« – tåbeligt hensyn, mener DF.

“Kan man udstille dukker af sorte piger og sparebøsser af afrikanere med karikerede store læber der bliver sparket af æsler, selv om de er en del af et mørkt kapitel i dansk historie? De overvejelser har daglig leder af Museum Vestsjælland i Holbæk Karen Munk-Nielsen været tvunget ud i, i forbindelse med museets permanente udstilling om forholdet mellem Vestsjælland og Dansk Vestindien i anledning af 100 års jubilæet for salget af øerne.

‘Vi synes ikke, vi bare kunne udstille de sorte dukker som en hyggelig ting små piger fra Vestsjælland har leget med. Vi synes, at dukkerne er gode til at illustrere, hvorledes vores syn på museets samlinger forandrer sig gennem tiderne. Dukkerne er betegnet som ‘Negerdukker’ i vores protokol. Denne betegnelse er kontroversiel i dag og dette sprogbrug vil vi gerne sætte til diskussion, og vi sætter også fokus på de stereotype afbildninger af afrikanske mennesker,’ siger Karen Munk-Nielsen. …

‘… udstillingen handler om forbindelsen mellem Vestindien og Vestsjælland, og hvis vi udstillede dukkerne midt i det hele ville fokus blive diffust, fordi tilskueren pludselig skulle forholde sig til 200 års racesyn i det hele taget,’ siger Karen Munk-Nielsen.

Derfor er dukkerne og sparebøsserne ikke en del af den permanente udstilling. I stedet bliver de placeret i et separat ‘refleksionsrum’, hvor gæsterne kan forholde sig til den problematiske fortid.

(Cirkelpigen på undertegnedes kaffekop, 2015)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/81412/trackback

67 Comments »

 1. Det er en besynderlig gang historieforfalskning man her er ude i .. et museum som ikke ønsker at vise historien som den var?

  Kommentar by Jan — 6. marts 2017 @ 10:24

 2. Nu må det snart være nok med den ligegyldige debat om negre.

  Kommentar by Nielsen — 6. marts 2017 @ 10:25

 3. Det er just fra en periode hvor man aldrig rigtigt har set en afrikaner. Det var noget eksotisk og fremmed. Man havde ingen mening om dette, dog gav man penge i indsamlingsbøssen som sin kristne pligt. Dette var ikke racisme. Det var jo en fremmed verden! Ordet ´neger´ (måske fænomen)er brugt automatisk om denne person som stammer fra kontinentet Afrika.

  Kommentar by de Hemmer — 6. marts 2017 @ 10:27

 4. Ja vi skal åbenbart sætte os i en rundkreds, drikke té og piske os selv på ryggen for ting der skete for 200 år siden…sig mig har vi ikke efterhånden gjort det i 2-3 generationer? Hvornår kommer der lidt reflektion over islams iboende vold, den enorme mængde terrorangreb som dets tilhængere udøver hver eneste dag? Eller er kritik en ensrettet gade kun rettet mod hvide “gammel”- danskere. Man bliver bare så træt af de evindelige eksperter der altid ser “vores “fejl, men sjovt nok ikke evner at kritisere tilvandrede befolkningsgrupper som hverken vil lade sig assimilere eller arbejde, men altid er krænkede over den danske kultur…rejs dog hjem for h…..!

  Kommentar by Fighting Falcon — 6. marts 2017 @ 10:31

 5. Det jeg altid har studset over er, hvordan problemet tilsyneladende ikke er selve stereotyperne i sig selv. Når danske dramatikere og satirikere skal signalere, at nogen er mentalt underfrankeret, et rigtigt dumt svin eller den arketypiske racist, bliver karakteren nærmest konsekvent udstyret med en af de dialekter, man finder vest for Valby Bakke. Sydsjællandsk og en ikke nærmere defineret “jysk” dialekt synes at være de foretrukne valg. Som reference kan man tage et kig på Ole Thestrups rolle i Borgen og Mia Lyhnes indslag ved Melodi Grand Prix, og så spørge sig selv om det bedre borgerskab havde fundet det lige så hylende morsomt, hvis de var blevet iklædt en stereotypisk indvandrerdialekt. Man kan jo forstå på samme politisk korrekte parnas, at ingen er mere danske end migranterne. Så hvornår mon vi kommer til at opleve Lyhne og hendes kollegaer give den på alle tangenter, med “wolla, min fætter” og den slags charmerende sprogblomster når de skal spille landsbytosse eller et gedigent røvhul?

  Jeg synes i øvrigt Cirkelpigen er smuk og jeg ville være stolt, hvis udenlandske virksomheder promoverede de varer, de importerer fra Danmark, med en tilsvarende “stereotypisk” fremstilling af en smuk dansk kvinde.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 6. marts 2017 @ 11:12

 6. Ved refleksionen i refleksionsrummet kan man reflektere over:

  Lang tid før europæiske handelsfolk kom til Afrika, var der allerede var etableret omfattende slavehandel.

  Dels kendte de lokale afrikanere til slaveri afrikanerne imellem, dels var arabiske muslimers slavehandel i Afrika allerede institutionaliseret flere hundrede år før i de muslimske samfund – og var langt mere omfattende end europæernes nogensinde blev. De arabiske muslimers ofre var ud over afrikanere også cirka 1,3 millioner europæere.

  Europæernes ansvar for den transatlantiske slavehandel er blevet udførligt beskrevet og beklaget og søgt sonet på alle måder.

  Men det var en meget lille gruppe europæere, der reelt deltog i, mens hovedparten af europæere i Europa intet kendskab havde til afrikansk slavehandel. Det er derfor vanvittigt at påføre europæerne en generel skyld i datiden, og en generel arvesynd i nutiden.

  Derimod er det relevant at reflektere over arabiske muslimers omfattende og grusomme udbytning af afrikanerne og europæere samt arabiske muslimers fortsatte benægtelse af nogen skyld, fordi slaveri er sanktioneret i deres religion.

  Samlet set bliver det herved relevant at reflektere over, hvad formålet med refleksionsrummet egentlig er, hvis de danske besøgende og deres forfædre intet har kendt til slaveri i deres omgivelser siden vikingetiden.

  Kommentar by traveler — 6. marts 2017 @ 11:24

 7. Illustrationen in mente, må man spørge sig selv om hvor længe mon Coop kan tillade sig at sælge cirkelkaffe med Sikker Hansens tegning?
  Der står desuden i annoncen der linkes til, at “Blå Cirkel Kaffe” er af 100% arabiske bønner! Er det ikke slemt? Risikerer man ikke at nogen tager dette udsagn bogstaveligt, og kommer til at tænke på koranen?
  Er det i det hele tage ikke racistisk at drikke dette brune stads? Negerboller er jo for længst væk, og brunkager bliver formentlig afskaffet inden næste jul.

  Som dansker kan man da heldigvis trøste sig med at en almindelig pilsner næsten er gennemsigtig. Her gør farven heldigvis ikke noget galt.
  Men fremover skal en porter nok indtages lidt gedulgt, for en sikkerheds skyld.

  Kommentar by Birger Jensen — 6. marts 2017 @ 11:30

 8. Dansk slavehandel med negere foregår i alle højeste grad stadigvæk, i alle større Danske byer vader der sorte Afrikanere rundt som den Danske herskende elite har importeret som nøjagtig for 200 år siden, så hvad skammer den akademiske museums direktør sig over, hun burde arbejde aktivt for at befri og hjemsende de nuværende negerslaver til Afrika, det er ufattelig så snotdumme den Danske elite er, de kan ikke lugte deres egen lort, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 6. marts 2017 @ 11:43

 9. Rigtigt Traveler, Církelpigen er æstetisk. Vi har ikke kun den blonde danske pige.

  Kommentar by de Hemmer — 6. marts 2017 @ 11:48

 10. Ak ja, jeg husker fra min barndom, hvor fornøjelig det var at få et Knold og Tot hæfte. Negerhøvdingen i bast skørt og cigaren i den store mund, det billede skal ingen tage fra mig.

  Kommentar by Menig 442 — 6. marts 2017 @ 11:54

 11. “Neger” BLEV kontroversielt engang i 70 erne efter borgerrettighedskampen i USA.
  Inden da, havde alle europæere sagt det i århundreder. Hvorfor det skulle være ‘kontroversielt’, ved jeg ikke, for vi havde ingen negre i Danmark. ALLE sagde ‘neger’, og ingen mente noget nedsættende eller racistisk med det. Det var som at sige ‘grønlænder’ eller ‘ araber’.

  Kommentar by BB — 6. marts 2017 @ 12:07

 12. I refleksionsrummet kunne man passende saette sig ned og reflektere over hvornaar vi ikke laengere skal spilde tid paa saadant sludder

  Kommentar by Dunk — 6. marts 2017 @ 12:38

 13. Smid dukkerne ud.

  Eller behold dem, den bedst bevarede et styk af hver type på Nationalmuseets fjerndepot.

  Der er mange typer bønner, nogle arabiske, de er kaffebønner, der ikke har andet end betegnelsen- bønne, tilfælles med bønneslægten:
  Buskbønner, stangbønner, pralbønner, valske bønner også kendt som hestebønner- der heller ikke er en del af bønneslægten, brydbønner, snitbønner, voksbønner.
  Bønnebøger, bønner mig her og bønner mig der.

  Kommentar by Peter Buch — 6. marts 2017 @ 12:40

 14. Lidt OT men alligevel:

  Jeg har bemærket, at negeren Hella Joof efterhånden medvirker i stort set alle programmer både i DDR og på TV2.

  Man kan vel godt snart betegne den som Danmarks officielle statsneger?

  Det skal dog også medgives, at negeren Joof ikke giver udtryk for samme rabiate holdninger og synspunkter, som mange andre af dens negerkollegaer.

  Jeg mener endda at have læst et sted, at den stemmer på Radikale Venstre For Mænd (LA)….

  Kommentar by Revisoren — 6. marts 2017 @ 12:45

 15. Set en neger i 1800 tallet. Jeg har hørt at omkring 1855forliste et skib ved Vestkysten mod nord. Mandskab og passagerer blev indlogeret på den lokale kro. Her blev en sydstats gentleman imporneret over krofamiliens mange gøremål i de dage han boede der inden videre transport hjem.

  4 måneder senere blev krofatter kontaktet af Stationsforstanderen.
  Der var kommet en pakke til kroen.

  Det var en negerslave som sydsstatsmanden havde sendt som tak for god forplejning til hjælp i kroen.

  Det var lidt akavet.

  Kommentar by Morten Dreyer — 6. marts 2017 @ 12:53

 16. 6 traveler

  Man kan også reflektere over, hvordan det i grunden kan være, at ordet ’slave’ er dannet ud fra navnet på et hvidt, europæisk folkeslag: slaverne.
  Forklaringen er naturligvis, at alle og enhver høstede slavearbejdskraft fra Centraleuropa gennem århundreder:
  Vikingerne fra nord.
  Mongolerne og tyrkerne fra øst.
  Araberne fra syd.
  Maurerne fra vest og syd.
  Jeg ser frem til, at de får refleksionsrum i Nordafrika, Mellemøsten, Mongoliet/Centralasien og Tyrkiet til at bekende deres skyld mod disse europæiske ofre, som løber op i millioner. Hvide slaver var efterspurgte i østen og syden for deres eksotiske ydre, skønhed og hårdførhed. Når sorte føler samme skam og medfølelse med disse ofre, som de kræver for deres egne forfædre, så er racismen udryddet. Ikke før.

  Kommentar by Bageren — 6. marts 2017 @ 13:06

 17. Nogen der ved hvor man kan købe cirkel kaffe krus?

  Arbejder i en international virksomhed der lovpriser diversity og kunne godt se det sjove i at fylde sådan et krus ved kaffeautomaten

  Kommentar by redneck — 6. marts 2017 @ 13:32

 18. Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal reflektere over. En fjern fortid som ingen nulevende rigtigt kender til? Og så skamme mig på mine forfædres vejne. Jeg tror ikke, at fæstebønderne havde det bedre end negerne. Det var nok lige så hårdt, at være hvid som at være sort dengang, eller måske var negerene mere sultne end hvide pga hudfarven. Hmm eller måske piver de bare mere.
  Fri mig for alt det kulturmaxistiske pis.

  Kommentar by XXXXX — 6. marts 2017 @ 14:20

 19. Negerdukkerne bliver udstillet som i et cirkus. For sig selv. Det er apartheid at vise brune og hvide dukker adskilt. Raceadskillelse som i – Sydafrika og i Amerika. Det er da noget underligt noget at genskabe raceadskillelse på et dansk museum.
  Der er noget klamt arvesynd over museumskvindernes projekt. De pisker sig selv. Jeg har ikke på nogen måde dårlig samvittighed. Det er en fortid, som jeg ikke har det mindste med at gøre. Til gengæld så synes jeg at museet laver dukkeracisme. Det er det danske børn møder, når de besøgende på museet.

  Kommentar by Liva — 6. marts 2017 @ 14:50

 20. Der er kun én ting at gøre – vende helt tilbage til de gode gamle racistiske tider. Helt! Tag negerdukkerne væk fra museet og del dem ud blandt fattige danskere. Tænk sig hvis det skulle lykkes den forræderiske kulturradikale “elite” at få negre til magten! Bare se på Sydafrika! Der slagter neger nu neger – for Sydafrikas negre – som for en stor del selv er indvandret efter Boernes agrariske / økonomiske succes er ikke særlig indvandringsvenlige! Lige som herhjemme står Somalierne øverst på listen, derefter Nigerianere mm. som potentielle kandidater til et traditionel sydafrikansk halsbånds-ceremonie, som blandt andet gjorde Nelson Mandelas daværende kone Winnie Mandela berømt i hele verden. Jeg har engang skrevet en lille rap omkring disse afrikanske stammetraditioner.

  Kommentar by Balder — 6. marts 2017 @ 14:53

 21. Den brune/sorte Cirkelpige på kaffekoppen er meget smuk.

  Kommentar by Liva — 6. marts 2017 @ 14:56

 22. Hej Bageren

  Jeps. Når afrikanere føler samme skam og medfølelse med disse ofre pga. institutionaliseret afrikansk slaveri….og når muslimer føler samme skam og medfølelse med disse ofre pga. institutionaliseret muslimsk slaveri….så kan vi ophæve offerrollesystemet og også refektere over omfanget af europæeres og europæiske amerikaneres rolle. Endvidere kan vi refektere over europæernes og europæiske amerikaneres senere bekæmpelse af slaveri i Afrika og Arabien.

  Kommentar by traveler — 6. marts 2017 @ 15:08

 23. På Altinget skriver Bertel Haarder, at Danmark bør sige undskyld på gr. af slaveriet.

  En saglig omtale af fænomenet kan læses her:
  http://denkorteavis.dk/2013/en-dansk-undskyldning-til-de-vestindiske-oer/

  Det danske slaveri blev organiseret af en snes københavnske rigmænd. Bønder, fiskere og håndværkere i Danmark deltog ikke.

  I manchetten til Haarders artikel står der: “danske slaveejere var antageligt lige så umenneskelige som alle andre …”

  Hvad gjorde “de andre?”

  Det arabiske / islamiske slaveri begyndte for mere end 1000 år siden. Millionvis af slaver blev indkøbt eller røvet i Rusland, på Balkan, på Middelhavet og i Afrika nord for ækvator. Det er let at finde information om emnet på internettet.

  Massiv kastration af mænd og drenge samt skamfering af kvinders kønsorganer fandt sted – og finder stadig sted. Bemærkelsesværdig er også eneherskeren Saladin, som i 1169 massakrerede 50.000 sorte slavekrigere i Cairo. Deres kvinder og børn omkom, da et helt boligkvarter blev brændt af.

  https://www.cambridge.org/core/journals/international-journal-of-middle-east-studies/article/div-classtitleafrican-military-slaves-in-the-medieval-middle-east-the-cases-of-iraq-869955-and-egypt-8681171div/682BB8648D61A35A3FED618A4313E071

  Officielt afskaffede Osmannerrigets herskere slaveriet i 1908, men det praktiseres stadig i bl.a. Sudan.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 6. marts 2017 @ 15:11

 24. Ingen har været så trælbundne som hvide.

  Hvide holdt hvide slaver, asiater holdt hvide slaver, afrikanere (muslimer) holdt hvide slaver. Der var faktisk også enkelte tilfælde af ikke-muslimske sorte i det tidlige USA som holdt hvide slaver.

  Slaveri er en del af den menneskelige historie, og den har aldrig været en etnisk ting før de sidste 200 år. Slaveri er historisk set noget som opstår når der er knaphed på kapital og rigeligt med arbejdskraft. Derved presses prisen på ufaglært arbejdskraft ned til det rene ingenting. Eneste undtagelse er Islam, hvor slaveri også eksisterer som noget religiøst mandateret.

  Hvide har givet så meget til verdens udvikling. Alligevel er det hvide, som i dag bliver svinet og sværtet og udnyttet konstant.

  Kommentar by Sigwar — 6. marts 2017 @ 15:35

 25. Det er let at påtage sig skylden for fortidens fejl, der ikke længere kan rettes. Døde fjender bider ikke. Langt sværere er det at konfrontere den kulsorte sandhed om nutidigt slaveri. Her i en perlerække af uforblommede udsagn. London, anno 2017:

  https://www.jihadwatch.org/2017/03/uk-muslim-in-our-religion-islam-its-ok-to-have-slaves-wanted-to-buy-nine-year-old-sex-slave

  Kommentar by Bageren — 6. marts 2017 @ 15:55

 26. Til # 24:

  For ikke at tale om det flotte foto i linket, der forbilledligt bryder med den stereotype forestilling om “slaveejeren”. Det er som skabt til museets udstillingstema “Racismens ufærdige historie” og formål om at undgå at reproducere en “forældet stereotyp”. Og hvilken “kollektiv skyld” er der her tale om? Hvilken baggrund har denne mands ideer om slaveri, og hvem skal vi give skylden for dem? Siden museet ser det som sin opgave at fordele kollektiv skyld.

  Kommentar by Bageren — 6. marts 2017 @ 16:10

 27. Prøv oo slå ord ind i søgefeltet som Island, slaver, muslimer.
  Mange kristne var muslimske slaver. De sejlede endda helt derop og hentede.
  Idag er vi slaverne. Arbejder og betaler deres ophold med skat.

  Kommentar by P — 6. marts 2017 @ 16:15

 28. For resten er museet begrebsligt en smule bagefter. Det er ca. tusind år siden, man i Europa (med indførelsen af kanonisk ret, der lagde vægt på individets hensigt som afgørende for skyld) afskaffede det kollektive skyldsbegreb. Det er noget, man kun opererer med i primitive klansamfund.

  Kommentar by Bageren — 6. marts 2017 @ 16:22

 29. Populær Filmatiseret bog ROOTS om Slaveriet var bedrag
  http://blog.balder.org/?p=215

  Kosmopolitisk erhvervsliv har brug for udenlandske slavearbejdere blog.balder.org/?p=468

  Den danske overklasses import af billige husslaver – filippinske ‘au-pair’ piger
  blog.balder.org/?p=1009

  England: Nationale Arkiver afslører Rothschild og Freshfields stifteres forbindelser til slaveriet
  blog.balder.org/?p=733

  The Shocking Jewish Role in Slavery Part I: What Jewish Historians Say
  youtube.com/watch?v=GUE0si2llTY

  Kommentar by Balder — 6. marts 2017 @ 16:34

 30. Har lavet en del slægtsforskning vedrørende De Vestindiske øer, og generelt er dansk/skandinavisk/afro(neger) efterkommere meget interesseret uanset om de er bosiddende i Caribien, Nordamerika eller Skandinavien, er dog stødt på nogle især skandinaviske, men også caribiske efterkommere der pludselig fra, at være ekstatisk begejstret lukker helt ned eller sågar bliver verbalt aggressive eller benægtene. Sjovt nok er det oftest dem, der har holdningen “en gris bliver ikke et stykke kvæg fordi den går i svinestalden”( eller noget i den dur), der bliver først komisk benægtene, og siden verbalt aggressive. I Nordamerika(minus Mexico, har ingen erfaring der) har jeg ikke mødt andet end vedholdene begejstring og såval canadiere som amerikanere er ofte villige til, at betale ret godt for især originale dokumenter eller andre artifakter.

  Det hysterisk morsomme er, at benægterne uanset om det er en lusket caribisk “neger” eller en “hvid” dansker, så ender det altid med et narcissistisk forlorent “forsvar”, som om de behøvede, at forsvare noget andet end deres sygelige selvbillede iforhold til hvad de mener de er ofre for. Der egentligt ikke noget politisk i det, men epidemien med, at være offer for andres offerrolle flurerer kraftigt i den politiske blogosfære. Egentligt er det jo ikke morsomt, og man må håbe, de ramte eller deres nærmeste søger hjælp.

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 17:11

 31. benægtende 😅

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 17:14

 32. Måske det bliver lidt for kryoti

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 17:20

 33. Det tjener ikke noget formål at relativere eller bortforklare de forbrydelser, der for mange år siden er blevet begået af europæere mod afrikaner i form af imperialisme eller slaveri. Afrika er afrikanernes land, og hvide mennesker har aldrig haft nogen ret til at antaste afrikanere eller blande sig i afrikanernes interne anliggender. Men sket er sket, og skyld vil altid være et individuelt anliggende. Arvesynd er et religiøst begreb, der ikke hører til i realiteternes verden. Vi nulevende europæere behøver derfor ikke at føle nogen skyld over tidligere generationers forbrydelser.

  Alle folk, alle racer og alle kulturer har krav på respekt og bør bevares intakt. Dette gælder også de europæiske folk. Hvert land bør bevare sit særlige kulturelle særpræg og sin racemæssige sammensætning.

  Personligt siger jeg “ja” til mangfoldighed, og derfor er jeg tilhænger af den ideologi, der i den angelsaksiske verden kaldes for “White nationalisme”. Rigtigt forstået består mangfoldighed i, at hvert land bevarer sin særlige egenart. Danmark for danskere, Tyskland for tyskere, Frankrig for franskmænd, Ghana for ghanesere, Indien for indere osv.

  Kommentar by Søren Andersen — 6. marts 2017 @ 17:22

 34. Mattias Tesfaye må tydeligvis godt kalde en neger for en neger:
  https://twitter.com/mattiastesfaye/status/732813243035623429

  Jeg kan heller ikke se, at Mattias siden af den grund er blevet udskammet nogen steder. Prøv for sjovt skyld at google “Søren Espersen neger” og se hvor meget ballade, der blev ud af, at Søren samme uge brugte samme ord.

  Det udstiller virkeligt Løgnerpressens sædvanlige hykleri og dobbeltmoral.

  Kommentar by Hertz — 6. marts 2017 @ 17:35

 35. Kryptisk for segmentet her, men en anologi kunne være, at når nu feks. en Rasmus Paludan taler om, at spænde hanen og være beredt på tililende masser, men immervæk har brugt uendeligt meget mere spalteplads på, at forklare hvorledes den gennemsnitlige danske politimand er et umenneske eller derhen af, så burde han måske hvis han virkelig ses som tilregnelig af hans “nærmeste” opfordres til, at skyde en panser.

  Det giver selvfølgelig ikke nogen mening, men det at det godt kan være svært for Paludan og meningsfæller har jeg fuld forståelse for.

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 17:35

 36. Det er mindre neger i Tesfaye end Kim Møller, men det interessante spørgsmål er vel snarere hvem der er den største nationalsocislist eller sågar natinalkonservative. Tesfaye vinder jo klart på det traditionelle i forhold til familieværdier osv., men klart hans fortid som SF’r trækker ned…

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 17:45

 37. Det er jo skrækkeligt at Allan Quartermain (spillet af Richard Chamberlain) bruger negere som bærere i sine eventyr i Afrika, f.eks.
  jagten på Kong Salomons Miner. Der findes vel ikke en roman eller eventyrfilm hvor der ikke indgår negere som tjenere eller hjælpere, dem godhedsindustrien i dag kalder slaver, som led i nedgørelsen af den hvide mand.

  https://www.slaegtogdata.dk/aktuelt/nyheder-1/dansk-vestindien-kilder-til-historien
  Nu kan man søge i Rigsarkivet, om ens forfædre havde noget med de tidligere kolonier at gøre. Lur mig om ikke der allerede er nogen der sidder og laver liste over nulevende danskere, der kan trues til at sige undskyld og betale erstatning til efterkommere af “de stakkels undertrykte slaver” på De Vestindiske Øer.

  Kommentar by k.m. — 6. marts 2017 @ 17:45

 38. K.m

  I så fald er det da oplagt for neger Møller, at søge midler til sin propaganda virksomhed i den “pulje”…

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 18:25

 39. Sikke en ide.
  Jeg ser det for mig. Ledende politikere fra ca.1970 til 2015 skal
  bruge mange timer i refleksions-rummet.
  Ang. deres ødelæggelse af Danmark.
  ja, ja, der vil være mange damer.
  De har meget, de skal tænke over.

  Kommentar by Pk — 6. marts 2017 @ 18:28

 40. Ku være fedt, at lave en udstilling med “nationalkonservative” ikoner af negerfterkommere. Man kunne kalde den O.N.W.P.D (Orange niggers with personality disorder) Har et fedt maleri til udstillingen, der inkludere et reb lavet af Søren Espersens Pupeshår og fire dinglende Orange “kendis” niggers.

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 18:43

 41. Dagen i dag anno 1816 jøderne forvises fra fristaden Lübeck. Lad det samme ske for de orange nigger efterkommere, uuuud med sig😀

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 19:38

 42. Godt K.m viser stilen og retningslinjer for kommentarer på posten….

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 19:39

 43. Nu må det da være tiden Kim! Please….

  Kommentar by Balder — 6. marts 2017 @ 20:41

 44. Hehe. Sidder netop og hører Jørgen Leth fra Haiti. Han fortæller at ordet neger IKKE er et nedsættende ord på Haiti. F.eks. kaldes landets præsident for Banan-Negeren, fordi han arbejder for at gavne landets bananeksport. Og en stor mand – en betydningsfuld mand – kaldes en Stor Neger.

  Ak ja. Det hvide selvhad :-(

  Kommentar by Hr. Naturli' — 6. marts 2017 @ 20:42

 45. Selfølgelig er neger ikke et nedsættende ord og Kim Møller er en højt værdsat nigger. Balder den retfærdige blev dræbt med en mistelten, “Balder” sølvpapirshat døde ensom og forladt i den fynske bøgeskov.

  Kommentar by Pedersen — 6. marts 2017 @ 20:58

 46. Er Pedersen på ledsaget udgang ?

  Kommentar by k.m. — 6. marts 2017 @ 21:10

 47. Uledsaget?

  Kommentar by Peter Buch — 6. marts 2017 @ 21:32

 48. Pedersen bliver ikke lukket ud af anstalten uden ledsager.

  Kommentar by k.m. — 6. marts 2017 @ 22:02

 49. Borgerkrigen rykker nærmere hvis Le Pen vinder valget

  http://m.focus.de/politik/ausland/explosive-stimmung-vor-praesidentenwahlen-brennende-banlieues-eskalation-koennte-ganz-frankreich-erfassen_id_6736074.html

  Kommentar by k.m. — 6. marts 2017 @ 22:07

 50. https://www.welt.de/politik/ausland/article162602387/Europas-junge-Menschen-die-groessten-Fans-der-Radikalen.html

  Kommentar by k.m. — 6. marts 2017 @ 22:16

 51. Jeg skal have et negerkys i morgen.
  49 og 50.
  Jo før des bedre, så vi kan få ryddet op på borgen-

  Kommentar by Sindsro — 6. marts 2017 @ 23:37

 52. Sindsro

  http://dksamling.dk/politik/partiprogram/
  KIRKE OG KULTUR
  Den nuværende kirkeordning opretholdes. Grundlovens løfteparagraf om folkekirken aktiveres ikke.
  udsnit

  Jeg formoder partiet heller ikke vil søge Grundlovens læfter om lovgivning for ikke folkekirkelige trossamfund gennemført, såfremt partiet får støtte til opstilling og repræsentanter valgt til Folketinget.

  Kommentar by Peter Buch — 7. marts 2017 @ 00:10

 53. løfter, løfter…

  Kommentar by Peter Buch — 7. marts 2017 @ 00:21

 54. 52 Peter buch
  Mener du partiet Nye borgelige. ?
  Hvis ja, så tror jeg du har ret, De vil ikke foretage sig noget, Ingen vil. Jeg har prøvet at skrive til Nye borgelige og Morten Uhrskovs parti. Begge er så højrøvede at de end ikke gider at svare på om de vil overholde grundloven for at komme på tinge.

  Har de først fået røven plantet solidt på taburetten , så er de da lige glad med stemmerne der har stemt dem ind.
  For mig at se er det kun Trump der holder hvad han lover under valget, med har er her jo ikke.

  Kommentar by Sindsro — 7. marts 2017 @ 00:33

 55. > Peter Buch og Sindsro
  Der sker ingen forandringer, før vi får et forbud mod skatter og afgifter. Det er nemlig årsagen til at politikere kan sidde en livstid og krydre røv i varmen på Christiansborg. Ingen af dem har nogen interesse i At gøre Danmark til et bedre land! De tænker kun på at fede deres egne tegnebøger. Hvis der ikke var noget at komme efter på hoppeborgen, ville nationalistiske landsmænd være tilbøjeligere til at deltage i værnet om landet. Og ikke flere love! Tak. For hver ny lov skal 10 gamle sløjfes. Og alle lovforslag skal ud til folkeafstemning, som skal foregå ved hjælp af en stemmeseddel til hver borger.

  Kommentar by Nielsen — 7. marts 2017 @ 03:52

 56. Sindsro

  Nej. Det er Mortens Uhrskovs parti Dansk Samling. Det jeg laver et udsnit fra om folkekirken, taget fra deres partiprogram, hvorpå jeg tillader mig at formode Dansk Samling heller ikke vil opfylde Monrads fanatiske løfte om lovgivning for religiøse samfund, der ikke er en del af folkekirken.
  Ingen partier, ingen personer der vil opstille ønsker mig bekendt at ville opfylde Grundlovens løfter om lovgivnig ved Monrads ord. Ved Halls afgang efter Frederik 7.s død dannede Monrad 31.12.1863 et ministerium og bar således hovedansvaret for Danmarks politik under krigen i 1864 (se de slesvigske krige). Den senere udvandrer, senere tilbagekommet fra udlændigheden, senere bisp Monrads vidtløftige undgdommelige løfter om lovgivning forekommer det mig fuldt forståeligt, ganske at ignorere. Jeg kunne ønske, du var i stand til det samme.

  Kommentar by Peter Buch — 7. marts 2017 @ 06:57

 57. Nielsen

  Jeg ville foretrække privat financiering over en årrække 10 år eksempelvis overtog, først og fremmest, at bære de tre store offentlige udgiftsposter, sundhed, undervisning og det sociale område.
  Var der mere tid, end jeg har lige nu, var en mere detaljeret plan nok at foretrække. Jeg kommer om muligt tilbage til det…

  Kommentar by Peter Buch — 7. marts 2017 @ 07:04

 58. Den officielle betegnelse for etniske afrikanere bør være neger for at understrege at det er en ikke-dansk oprindelse, og værker skrevet i den danske kolonitid burde indgå i kulturkanonen. På godt og ondt er det vores historie. Betegnelsen sort er i grunden ikke en skid bedre og tjener kun som politisk korrekt opdragelsesord.

  Kommentar by Zatopek — 7. marts 2017 @ 07:19

 59. Så i weekenden en mor med sin unge, der havde en neger dukke. Kom til og tænke på sangen med en neger til rangle.

  Kommentar by P — 7. marts 2017 @ 10:09

 60. >57 Petrer Buch
  Vi har alle ønsker for os selv. Men er skat til min eller din fordel?

  Kommentar by Nielsen — 7. marts 2017 @ 10:22

 61. Åndssvagt! Jeg kommer fra Himmerland, og i de go’e, gamle dage samlede vi ind efter søndagsskole i missionshuset, hvor vi lagde sparepenge i Sambos hus. Det var en fin lille sparebøsse, hvor en negerdreng stod foran et stråtækt hus, og jeg tror, at han nikkede som tak, når mønten plumpede i. Vi syntes allesammen, at det var vældigt at se på…

  Kommentar by Kuffar — 7. marts 2017 @ 10:55

 62. @ 46 Hahaha!

  Kommentar by Kuffar — 7. marts 2017 @ 11:02

 63. @ 35 Sikke noget idioti at fyre af! Du har åbenbart et problem med politifolk, har du ikke? De nev dig måske lidt i armen i sidste uge, da du sammen med hoben af de forkælede åndsboller fra Dortheavej blev gennet hjem?

  Kommentar by Kuffar — 7. marts 2017 @ 11:06

 64. Nielsen

  Sikkert aktuelt, for kirkeskattens vedkommende, mest til min.
  Som kirketjener er størstedelen af min løn, hvis det ikke er hele lønne, betalt af kirkeskatten fra 4.550 folkekirkemedlemmer i Christians Sogn, såfremt de er skattebetalere…
  2.962 af sognets indbyggere er muligvis skattebetalere, men ikke folkekirkemedlemmer.
  http://www.statistikbanken.dk/KM1

  Principelt synes jeg, det vil være bedre, de tre tunge poster på finansloven, undervisning, sundhed og det sociale system, skoler, universiteter, hospitaler og diverse af den sociale sektors finansiering heller skulle være som folkekirkeskatten, folk drev det fordi de var medlem, eller uden skat som sådan var finansieringen. Der kan sikkert findes statistikker der siger det tyske, amerikanske, schweitziske system, på det og det område, er dyrere end det danske. Det synes jeg egentlig ikke er væsentligt.

  Kommentar by Peter Buch — 8. marts 2017 @ 17:53

 65. hvis det ikke er hele lønnen…
  hellere skulle være som…

  Kommentar by Peter Buch — 8. marts 2017 @ 17:54

 66. Mon man kan få Pedersen til at forklare sin optagethed af negre? Er han selv neger?

  Kommentar by T. H. — 8. marts 2017 @ 23:06

 67. Nævnte han engang han var i familje?
  Eller er det mig, der ikke kan huske klart?
  http://sortefortid.dk/negre-paa-christianshavn
  http://www.uriasposten.net/archives/75980

  Kommentar by Peter Buch — 9. marts 2017 @ 07:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper