16. marts 2017

Holland: Tyve procent fremgang til Geert Wilders – Ritzau & Co. omtaler det som ‘Wilders’ nedtur’

Europas ledere fryder sig over ‘Wilders’ nedtur’, skrev Ritzau, der konsekvent vinkler historier, så de bliver spiselige for internationalisterne. På samme måde med ikonet Ulla Terkelsen, der systematisk omtaler Geert Wilders med ideologisk præfiks, i modsætning til konkurrenterne.

TV2 har talt med Jeppe Juul, der netop har lanceret 24NYT.dk. Jan Birkemose fra Medietrends kalder 24NYT for ‘Fakenews’, da de efter hans mening skriver historier “som formentligt er fuldstændigt usande”. Ethvert medie der ikke flyder med mediestrømmens døde fisk, vil automatisk få dårlig presse. Jo mindre konkret kritikken er, jo færre fejl har de fundet.

Fra TV2 Online – Nyt dansk medie får hård medfart: – ‘Fake news’ og dårlig journalistik.

“Det indvandrekritiske medie 24nyt.dk har kun været i luften i kort tid, men er allerede blevet beskyldt for at udbrede falske nyheder…

Stifteren af mediet er nuværende chefredaktør Jeppe Juhl, som også er en del af det indvandrekritiske medie newspeek.info. Ifølge ham er 24nyt.dk vigtig i en tid, hvor de etablerede medier ikke er deres opgave voksen. …

Som eksempel på svigt fra de etablerede medier fremhæver han TV 2 News’ dækning af det hollandske valg.

Han mener, det er misvisende, når islamkritikeren Geert Wilders bliver udråbt som taber, når Frihedspartiet går markant frem, samtidigt med at den nuværende premierminister Mark Ruttes borgerligt-liberale parti VVD fik væsentligt færre stemmer end ved seneste valg.”

(Liberal vinder valget med 20 procent tilbagegang, Wilders taber med 30 procent fremgang)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/81680/trackback

34 Comments »

 1. TV2/”news” har lige nu overskrifter på deres indslag, hvor “Liberale vandt over Højrepopulisterne” er deres betegnelse for Wilders valgsejr.

  Det er mageløst at man kan blive ved med at få lov til disse åbenlyse politiske statements – hvor er DF og andre????????

  Jeg synes alt efterhånden er formålsløst at opponere imod – Så lad dem dog smadre sig selv – Danmark er ikke mit land mere – kun en skygge fra svundne tider!

  Kommentar by Black Watch — 16. marts 2017 @ 23:35

 2. Sålænge journalisterne refererer til Wilders som ‘ …højreekstremisten med den blonde paryk. ‘ – så mister de jo bare endnu mere troværdighed. Om muligt.

  Kommentar by Bastardo — 17. marts 2017 @ 00:21

 3. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 17. marts 2017 @ 00:22

 4. OT, og undskyld for det. Men Black Watch, hører du Den Korte Radioavis?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 17. marts 2017 @ 00:22

 5. #2 Bastardo. Jeg så TV2 News onsdag aften, og til min store overraskelse, brugte en journalist ved navn Jeppe Krogager betegnelsen “populistisk venstrefløj” om Hollands udgave af Uffe Elbæks tosseparti.

  Den betegnelse hører man ikke ofte. Og slet ikke i Pravda-medierne.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 17. marts 2017 @ 00:47

 6. Jamen grunden er jo som altid, journalistskolen/erne hvor journalisterne bliver udklækket, selvfølgelig kombineret med deres chefer som sikkert er dybt indoktrineret i venstrefløjs-socialismen og alt der hælder i retning af totalitær kommunisme.
  Det er jo ikke for sjovs skyld at de er så overordentlige elendige i deres objektive dækning. Hvis det var en disciplin ville de få 00 med pil nedad på LANGT de fleste danske medier.

  Men hvis du spørger i udlandet er ALLE danske partier socalistiske partier også DF, så i længden gør det ikke synderligt forskel hvem man vælger. Grundtanken om socialstat, velfærdssamfund, høje skatter, lighed, totalitær og indoktrinerende bigbrother stat osv er altsammen mål for langt hovedparten af de danske journalister og medier. Man kan jo bare se i hvilken retning deres artikler drejer hen imod.

  Som denne her artikel også påpeger, så betegner man den ene part på en måde konsekvent hvorimod den anden part næsten altid slipper for at blive svinet til og påduttet negative mærkater.
  Det er skammeligt at dette er tilfældet. Men sådan er det nu engang. Det er ikke et demokrati værdigt.

  Kommentar by Endnu en vantro — 17. marts 2017 @ 01:09

 7. Den smule MSM, som jeg har lyttet til, og læst, i de seneste dage, har været væsentlig mere lødig end forventet – mht. Wilders naturligvis.

  Der synes som om dansk MSM så småt er begyndt at forstå, at en ny bevidsthed er begyndt at gry. Men de er så tunge i røven (ehh … opfattelsen. Men det foregår vel i samme kropsregion) at de stadig tror at de kan manipulere os til underkastelse.

  Rutte fulgte en plan sammen med Erdogan. Og han tabte stemmer på det.
  MSM udpeger ham som vinder. … Ja, dem begge.
  Wilders’ PVV gik frem, og MSM skriger TABER!

  På News har de fået en lille bitte konkurrent, som hedder Newspeek/24Nyt. De bragte en stump af en form for interview:

  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-03-16-nyt-indvandrekritisk-medie-i-danmark-angriber-medier-i-er-daarlige-journalister

  Bemærk at TV2 News har indsat et lille billede af Uffe Elleman, som sidder og griner dumt, mens Jeppe Juhl taler fornuft.

  Det groteske indslag slutter med en “forsker” eller “ekspert” eller hvad fanden idioten nu er. Han beskriver MSMs løgne- og fortielseskultur, og projicere den over på Jeppe Juhls ny site.

  Fik Jeppe mulighed for at tage til genmæle på TV2 News?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 17. marts 2017 @ 01:09

 8. .. projicerer ..

  Det var en tastefejl. Bare en tastefejl! OK? Jeg kan godt kende forskel!

  Hahaha :-)

  Kommentar by Hr. Naturli' — 17. marts 2017 @ 01:13

 9. https://da.wikipedia.org/wiki/Volkspartij voor Vrijheid en Democratie

  taber 8 pladser, men det skyldes kun at “voters rallied behind their leader in times of trouble” pga den tyrkisk-osmanniske diktator Erdogan og hans bindegale ord-tirader. Hvis ikke det var for Tyrkiets diktators opførsel over for Holland ville statsministerpartiet have tabt endnu flere mandater, som så var gået til Geert Wilders parti.

  Kommentar by barfbag — 17. marts 2017 @ 01:45

 10. Danske medier gengiver jo mest engelske og amerikanske dinosaurmediers anskuelser, og i disse lande afgøres valg ved at den med flest stemmer vinder. Derfor blev valget i Holland skildret som om det afgørende var om Mark Rutte eller Geert Wilders fik flest stemmer. I virkeligheden havde Wilders ingen realistisk chance for at få magten, da ingen af de andre store partier ville være parlamentarisk grundlag for en regering med Frihedspartiet.

  Som danskere med samme valgsystem som i Holland, bortset fra vores 2 % spærregrænse, forstår vi godt det handler om at kunne tælle til et flertal i deputeretkammeret med 76 mandater.

  Årsagen til at VVD nåede hele 33 pladser ved valget var at mange tidligere arbejderpartivælgere var bange for at Frihedspartiet skulle blive største parti og Wilders derefter udråbt som valgets vinder i udenlandske medier. Da meningsmålingerne viste Arbejderpartiet ikke havde mulighed for at blive største parti koncentreredes regeringspartistemmerne på statsministerens parti.

  Blev politikerne taget på ordet, så er der lagt op til ændringer i den selvopgivende hollandske fremmedpolitik, idet Rutte i valgkampen fik sagt at man skal opføre sig normalt for at bo i Holland, og tredjestørste parti, De kristelige Demokrater, sagde at Kristendommen skal være grundlaget for det hollandske samfund.

  Kommentar by perhag — 17. marts 2017 @ 01:57

 11. En skam Rutte mandede sig op og smed de tyrkiske invasionsgeneraler ud…. bluffede den som stærk mand et par dage men det var længe nok til at snyde vælgerne

  Kommentar by redneck — 17. marts 2017 @ 06:20

 12. Så godt indslaget med jeppe juhl,han klarede det smukt og fik givet dem et par lussinger,men det er jo ligesom at slå i en dyne,de hørte slet ikke hvad han sagde.

  Kommentar by notty — 17. marts 2017 @ 06:51

 13. Jeg kan ikke ordret huske hvad jeppe sagde til dem i studiet,men janni p svarede nogenlunde sådan her jeg sidder jo bare og læser op af mine papirer.

  Kommentar by notty — 17. marts 2017 @ 07:11

 14. Ritzau & Co. omtaler det som ‘Wilders’ nedtur’.

  Massemedierne udfører et “tilbagetoget fra Moskva” –

  http://magazinuniverse.cz/data/articles/9/utek%20z%20moskvy.jpg

  Kommentar by PBrad — 17. marts 2017 @ 07:28

 15. Nogenlunde objektivt set, kan kritikerne vel have en pointe. Ingen tvivl om at Jeppe hypper sine heste, ligesom Uriasposten i øvrigt, og at det ikke er et retvisende billede af virkeligheden man får, hvis man kun læser hans 24nyt. Men sådan er det jo med alle medier, at de sylter læserne ind i deres politiske linie, nogle mere elegant end andre. Vinder Jan Birkemose ikke diskussionen herunder?

  “Jan Birkemose fremhæver en artikel fra den 27. februar med overskriften ”Uhyggeligt: Nordafrikaner saver finger af jøde”.

  Artiklen tager udgangspunkt i en episode fra Frankrig. I indledningen står der, at ”I Frankrig er antallet af antisemitiske angreb eksploderet”, og at det ofte er ”folk med muslimsk baggrund, som overfalder jøder”.

  En artikel fra den franske regerings hjemmeside viser imidlertid, at antallet af anti-semitiske ”handlinger” og ”trusler” faldt med 58 procent i 2016 til et niveau, der er det laveste i 15 år.

  Foreholdt de oplysninger erkender Jeppe Juhl, at det er muligt, at der ikke var så mange forbrydelser sidste år, men han påstår at have tal, der dokumenterer, at antallet alligevel er eksploderet de seneste år.”

  Kommentar by zatopek — 17. marts 2017 @ 09:05

 16. Følgende er en klassiker:

  Der voteres om Sag X. Resultatet er:

  Ja 20%
  Nej 30%
  Ved ikke 50%

  Journalist-konklusionen:
  “Breaking news – Stor tilslutning til sag X, Kun 30% er imod. Tilhængere af sagen interviewes på side 2,5,8,9,10 og 13…”

  Kommentar by traveler — 17. marts 2017 @ 09:17

 17. PS: hvem behøver fake news?

  http://www.dr.dk/nyheder/indland/hver-femte-nyfoedt-i-danmark-har-udenlandske-roedder

  Kommentar by zatopek — 17. marts 2017 @ 09:25

 18. Havde Wilders parti gået fra at få en stemme til at få to, var hans vælgertilslutning steget 100 procent. Medierne manipulerer ganske rigtigt ved ikke at nævne faktisk tilbagegang og fremgang for de aktuelle partier. Men det ændrer ikke på, at Wilders fremgang er alt, alt for lille til at udrette noget som helst. Det er så tæt på at være for sent, hvis ikke det allerede er for sent, så der ikke er nogen grund til at analysere “tendenser” og flere “vælgere vågner op”. Faktum er, de fleste vælgere er IKKE vågnet op, og gør det heller ikke før det er for sent, tendenser eller ej.

  Kommentar by Margrethe — 17. marts 2017 @ 09:46

 19. 15.zatopek. Man skal huske at præmissen om, at et medie skal være ‘politisk afbalanceret’ er en konstruktion foretaget af de altdominerende statsejede massemedier og især brugt flittigt af DR, der med tvang tager 2500 kr om året fra alle danske husstande, fordi de har et fjernsyn (oprindelig betingelse, senere er nettet strammet til også at omfatte dem, der har en mobiltelefon eller en PC)

  Mere end ½ hundrede års indædte forargelse over ‘de røde lejesvende’ i de statsejede massemedier, viser at mange opfatter statens medier som propagandaorganer for den venstrefløj, der er garant for deres eksistens.

  Derfor vil venstrefløjen aldrig afskaffe statens massepropaganda medier. I Maos Kina var folk tvunget til at høre statens radio, der dagen lang på fuld styrke blev sendt ud over byer og marker – på hvert gadehjørne eller fabrik eller mark! – på kæmpe højtalere, der ikke kunne afbrydes. I Danmark kan man slukke for statens massemedier, men man kan ikke slippe for at betale dem. To udgaver af samme totalitære, socialistiske tanke. Public service.

  Rigtig ytringsfrihed betyder at alle kan udgive (oprindeligt) en avis eller tidsskrift eller trykke en pamflet og distribuere den og udtrykke sine meninger, synspunkter og analyser. Meningsbrydningen giver (ytrings)frihed og staten må aldrig eje medier eller påvirke befolkningen med anden statspropaganda.

  Det er desværre som forventet, at frihedens stemme, bliver pandet ned, når den kom op i åndehullet efter luft. Heldigvis er der efterhånden så mange våger i isen, at de venstreorienterede og de dominerende statsejede massemedier efterhånden har svært ved at overkomme at pande alle ned, der kommer op for at få luft!

  Jeppe Juhls ny site, 24nyt.dk, er endnu et velkomment åndehul i den iskappe de dominerende statsejede massemedier, DR og TV2, har lagt over den frie meningsdannelse.

  Kommentar by A-mad — 17. marts 2017 @ 11:11

 20. Det er ligesom Helle Thorning Schmidt, der i sin tid blev udråbt som valgets sejrherre, hver gang hendes parti gik tilbage! Høj komik i dansk stats tv i sin tid!

  Kommentar by A-mad — 17. marts 2017 @ 11:37

 21. Hollænderne er lige så hjernevaskede som svenskerne.
  De valgte ikke friheden. De valgte en bøsse istedet.

  Kommentar by XXXXX — 17. marts 2017 @ 13:26

 22. @19 Det må nu engang være sådan, at medierne retter ind efter det politiske flertal. Det kan ikke gå an at DR eller TV2 udfordrer Danmarks udenrigspolitiske line og alliancer, eller samfundets grundpiller, om de så er etiske eller uetiske, må de tage rammerne for givet. Denne konsensus er med til at samle danskerne om en vis verdensopfattelse og accept af normer, på godt og ondt.
  Det står alle frit for at ytre deres mening (bare den ikke er racistisk, opfordrer til kriminalitet eller terrorisme, eller spreder fortrolig information osv. – set fra det politiske flertals synspunkt). Sådan har det altid været, om regeringen har været rød eller blå.

  Kommentar by zatopek — 17. marts 2017 @ 13:30

 23. Det mest opsigtsvækkende ved det hollandske valg er vist, at det ‘labour’-lignende parti, der før valget var et af landets største, er faldet helt ud af parlamentet, hvis jeg har forstået det ret. Aldrig i hollandsk historie har man set sådan et jordskred. Det ties ihjel i de danske medier, men Ruttes sejr skyldes en vælgerbevægelse fra venstre mod højre.

  Kommentar by Bageren — 17. marts 2017 @ 15:01

 24. svar til 22.zatopek.Sådan var det ikke, da medierne var private og frie. Det blev indført med statsmedierne dvs radiomonopolet, der blev til at staten styrede de altdominerende elektroniske medier. Det afviklede ytringsfriheden som før var fri meningsbrydning. Det er den der er genopstået med online medierne, som statsmedierne derfor bekæmper indædt.

  Kommentar by A-mad — 17. marts 2017 @ 19:02

 25. Det er faktisk interessant og kilde til en betydelig optimisme, at bemærke desperationen bag politikernes, meningsdannernes og konkurrerende mediers forargelse over 24Nyt.dk.

  Jeppe Juhl har i princippet bare lavet en WP-blog og det har så fået den danske samfundselite til at pisse kollektivt i bukserne af skræk. Nogen kan vist mærke jorden brænde under dem ;-)

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 17. marts 2017 @ 20:55

 26. Hvorfor laver Jeppe Juhl nu en ny hjemmeside, når Newspeek knap nok er kommet op at køre?

  Kommentar by Winged Hussar — 17. marts 2017 @ 21:41

 27. @ 26

  Hvorfor ikke smede mens jernet er varmt?
  Newspeek og 24Nyt er to forskellige koncepter og tiden er perfekt til at få en masse gratis omtale til et nyt nyhedsmedie. Hvis han bare ventede et halvt år, ville multikulturalisterne sikkert have fundet noget andet at være forargede over.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 17. marts 2017 @ 21:54

 28. Jeg kan ikke se nogen større forskel på koncepterne, der skulle gøre at det ikke kunne være på samme side. Og selvom det måske giver lidt nyhedens interesse at stifte nye medier, så ville ét aktivt medie på sigt måske tiltrække flere læsere end flere semi-aktive. Jeg troede faktisk, det var Newspeeks koncept at samle en hel masse under en paraply i stedet for en masse forskellige blogs med 1-3 indlæg per dag.

  Kommentar by Winged Hussar — 17. marts 2017 @ 22:39

 29. Det vigtigste, der er sket her i marts, er, at Holland stod op imod Erdogan og Tyrkiet. Uden Wilders var det næppe sket, at Mark Rutte så markant afviste Erdogan, og fik demonstreret, at Tyrkiet ikke hører til i Europa, og at en meget stor del af tyrkerne i EU ikke føler tilknytning til eller loyalitet over for det europæiske land, de bor i.

  Virkningerne heraf bliver meget store. DR, TV 2 og kommentatorerne fatter ikke, at de som venner af Tyrkiet har tabt et stort slag.

  Kommentar by Niels P. — 18. marts 2017 @ 01:38

 30. Lidt OT men alligevel:

  Man savner næsten de “gode gamle dage”, hvor Saddam Hussein vandt flere valg i Irak med over 100 % af stemmerne….

  Kommentar by Revisoren — 18. marts 2017 @ 10:16

 31. Der er det rigtige i de indvandringsbegejstredes synspunkt, at Wilders 20 procent fremgang i realiteten er et nederlag i forhold til den 300 procent fremgang, der er nødvendig for at redde Holland. Vi skal jo medtænke, at de indvandringsbegejstrede anser kampen for slut, når de indvandrede er i flertal. Når den tid kommer, forestiller man sig, som jeg bedømmer det, at demokratiet vil komme til at virke på det nye grundlag. Socialismen vil være hjemmehørende i baath-partiet. De kristelige afløses af Det muslimske Broderskab. Gad vist, hvad der sker i virkeligheden. Teorien om, at kampen fløjtes af, når de hollændere er i flertal holder forhåbentlig ikke. Den gammelhollandske befolkning bør til den tid have forstået, at de blev franarret deres land og reformulere deres rettigheder i henhold til det oprindelige ejerskab til de hollandske vådområder, definere at fjendtlig overtagelse ikke accepteres og fratage alle med færre end 8 hollandskfødte oldeforældre deres statsborgerskab og stemmeret. Dette scenarie må også gælde andre lande i Europa. I Danmark vil vi se oprøret i Sverige, Frankrig, Belgien og Holland og drage en lære. Vi skal ikke lade dem tage vore lande.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 18. marts 2017 @ 15:43

 32. Rettelse til #31 linie 6: når de arabiske “hollændere” er i flertal.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 18. marts 2017 @ 15:46

 33. “Partij DENK” blev også valgt ind, hvilket er forbigået i tavshed af pressen, men det gør det ikke mindre interessant.

  Den femte kolonne er nu repræsenteret i parlamentet.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/DENK

  Kommentar by Anonym 10:10 — 19. marts 2017 @ 22:48

 34. 23 Bageren:

  Jeg havde ikke forstået det ret. De beholdt 9 mandater, men tabte 75% af dem, de havde – et enestående stejlt fald.

  Kommentar by Bageren — 20. marts 2017 @ 22:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper