18. marts 2017

Om ‘Danmark var multietnisk i Vikingetiden’-postulat: Kendt viden bruges til at tegne et andet billede

Det startede med et ‘Ritzau Plus’-telegram onsdag i sidste uge, baseret på arkæolog Ernst Stidsing, der postulerer at ‘Danmark var multietnisk for 1000 år siden’. Historien endte på flere landsdækkende medier. Videnskab.dk skrev tillige et længere oprids, der blandt andet endte på B.dk.

(Kristeligt Dagblad, 13. marts 2017)

Historiker Adam Wagner tager halsgreb på bekvemme misforståelser – Var Danmark multietnisk i vikingetiden?

“Aviser og elektroniske medier flyder over med den slags sensationsprægede overskrifter. Tag nu denne fra Berlingske Tidende: ‘Efter nyt fund: Vikingetiden var multietnisk’. Det var ellers ikke så lidt! …

Ernst Stidsing fra Museum Østjylland leverer følgende udsagn: ‘Danmark har været et multietnisk samfund allerede i vikingetiden. Med strontiumsanalyser kan vi se, hvor folk oprindelig kommer fra, og…’.

Endvidere siger han: ‘Vi arkæologer er i gang med at danne et nyt billede af den tid, for den var meget mere foranderlig, end vi før troede. I dag lever vi i en en tid, hvor der er mange flygtningestrømme og folkevandringer. Det var der også i oldtiden både på grund af hungersnød, pladsmangel, handel, kærlighed og krig.

Desuden er Stidsing refereret for at sige, at verden allerede dengang var ‘globaliseret’. Altså var der indvandring i stor stil, folk flyttede sig over store afstande, landet var multietnisk og verden var globaliseret.

Nuvel. Lad os se lidt på påstandene. Først må vi konstatere, at der – ligesom det var tilfældet med artiklen om de ‘polske lejesoldater’ – bliver opstillet et skævt billede af, hvad man hidtil skulle have troet. Tag bare overskriften: ’Vikingetiden havde også indvandring’. Ja, naturligvis. Har nogen påstået andet? Spørgsmålet er bare, hvilken art den havde, og hvor omfattende den var. …

I øvrigt er det slet ikke påstanden om ‘masser af fremmede handelsfolk’, der bruges til at underbygge den vitterlig nye påstand, at Danmark var multietnisk i vikingetiden. Nej, det er følgende fund: En fornem kvinde begravet i Enghøj omkring 900. Strontium-analyser af hendes tænder (emaljen velsagtens) viser, at hun var opvokset i ‘det sydlige Skandinavien’, og gravfundene bestyrker den antagelse, at hun kom fra det sydlige Norge. Så langt så godt.

Men hvordan i al verden kan den kendsgerning, at en fornem kvinde fra Norge er blevet gravlagt i Støvring herred berettige til en påstand om, at Danmark var ‘multietnisk’? Eller til at sammenligne datidens indvandring med nutidens? Eller til påstanden, at der ‘også’ var ‘flygtningestrømme og folkevandringer’ dengang? Eller at verden var globaliseret? Eller til at tale om ‘vandringer over lange afstande’?

For det første taler vi om én kvinde. Selvom vi dertil lægger nogle fremmede købmænd på de afgrænsede handelspladser og andre indvandrere, er der fortsat ikke belæg for de nævnte påstande og sammenligninger. For det andet er det et spørgsmål, om det giver mening at betegne en kvinde fra det sydlige Norge som etnisk fremmed i forhold til de daner, hun må have slået sig ned iblandt. Daner og nordmænd talte samme sprog og havde – så vidt vi ved – omtrent samme sæder og skikke, samme skrifttegn, samme gude- og heltemyter og samme trosforestillinger.

… Det er egentlig forunderligt, hvordan fund, der dybest set passer med det billede af nordboernes samfund, færdsel, liv, skikke og tro, som vi har fra samtidige kilder eller fra sagaerne, kan forsøges brugt til at tegne et helt andet billede.”

(Canadiske Katheryn Winnick i History Channels-serien ‘Vikings’, 2013-)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/81740/trackback

50 Comments »

 1. Bare det bliver til et læserbrev til Berlingske.
  Den ærkekonservative avis.

  Selvom jeg ikke tror det ligefrem er et tema der interesserer debatredaktøren. Der mangler ligesom også noget debat om feminisme i berlingske. Og om “tonen”.

  Kommentar by Superman — 18. marts 2017 @ 22:15

 2. Jeg mener, at nordeuropa før de blev kongedømmer var præget af klaner og konflikter mellem klaner af samme etnicitet. Den amerikanske prof i retshistorie, Mark Weiner har skrevet med udgangspunkt i opløsningen af de islandske klaner “The Rule of The Clan”. Han mener, at mennesket er født og skabt til klan og have en bias mod familiaritet og opløsningen af klanen blot flytter familiaritet overpå kongemagt og etnicitet. Klaner er altså ikke åbne af natur og det var nationerne heller ikke af samme årsag.

  Kommentar by Thorsted — 18. marts 2017 @ 22:41

 3. De linkede steder, hvor der er kommentarspor, er afvisningen af PK’en i artiklen overvældende.

  Kommentar by Søren Ferling — 18. marts 2017 @ 22:53

 4. Nu er der vist ikke helt tale om samme multietnicitet.

  Vikingerne rejste ud, handlede, erobrede m.v. – og meget naturligt har de bragt, som i dette tilfælde, kvinder med sig hjem.

  Det har danskerne såmænd gjort lige siden, og de hjembragte kvinder eller mænd har blendet ind, tilpasset sig, lært sproget (som dog alt andet lige har overlevet siden Stidsings “multietnicitet” under vikingetiden). Hvis det ikke var for 24 års reglen m.v. ville de etniske danskere såmænd også gøre det idag – bringe partnere med hjem fra Canada, Australien osv.

  Idag har vi måttet stoppe egne borgeres hjembringen af partnere fra det store udland for at forsøge at holde multietnicteten bare et gran under kontrol – givetvis uden nogen større effekt, andet end som begrænsning af de etniske danskere. Kulturberigere som Levakovic m.v. bor bare i Skandinaviens svar på paradis, fredfyldte Malmø.

  Multietniciteten i dag er en helt anden – horderne kommer vandrende tusinder af kilometer på jagt efter den bedste integrationsydelse, med krævermentalitet, anden kultur, egne ghettoer m.v.

  Jeg ser frem til at Stidsing udgraver datidens ghettoer, sporene efter vikingetidens folkevandinger, runesten ristet i arabisk m.v.

  Jeg håber næsten, at han finder dem i sin egen baghave, når han alligevel graver ud til en væmmeligbolig til de tilvandrende horder :-)

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 18. marts 2017 @ 22:55

 5. Det mest utrolige er, at der overhovedet er behov for dementier fra tredjepart. Det er simpelthen fake news, intet andet – urigtige påstande formidlet mod bedre vidende.

  Kommentar by Davidk — 18. marts 2017 @ 23:03

 6. Racisme – tilbøjeligheden til at solidarisere sig med sin egen race – er et naturligt menneskeligt instinkt, som desværre er blevet afstumpet i Nordvesteuropa som følge af intensiv hjernevask. Sådan var det ikke i vikingetiden. Dengang var alle racister.

  Manglen på racisme gør de hvide til at let bytte for etniske grupper, der også i nutiden solidariserer sig med deres egen slags.

  Kommentar by Søren Andersen — 18. marts 2017 @ 23:18

 7. Personligt så har vikingetiden altid interesseret undertegnede så da jeg læste overskriften, Vikingetiden havde også indvandrere, så scrollede jeg videre da overskriften virkede useriøs, man undrer sig over sådanne påstande trykkes i aviserne anno 2017, aviserne gør sig selv til grin og undervurderer deres læsere, det er plat, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 18. marts 2017 @ 23:27

 8. “Politik”, havde jeg nær sagt. Men det handler naturligvis om sex. Hvilket andet motiv kan man have til at konstruere præcis de forestillinger, som nyudklækkede studiner og humaniorastuderende af hunkøn er skolet til at genkende som “fede teorier”?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 18. marts 2017 @ 23:45

 9. Alt indenfor human og socialvidenskab er stærkt politiseret. Under 30% af forskning indenfor socialpsykologi kan repliceres. Da Harvard sociologen Robert Putnam lavede den største empiriske undersøgelse af effekterne ved multikultur blev han så chokeret, at han forsøgte, at holde undersøgelse hemmelig i 5.år. 80% af alt der blevet trykt i tidsskrifter relateret til humaniora bliver aldrig citeret eller brugt af en anden part.Man har undersøgt årsagerne til dette og det viser sig, at human og social”videnskab” er blevet til sekter for folk med bestemte moralske værdisæt. Alt hvad de laver og skriver skal bekræfte dette og empirisk data der er imod disse fornægtes.

  Kommentar by Thorsted — 18. marts 2017 @ 23:45

 10. Husk at trække stikket ud til jeres microbølgeovn hvis i vil undgå overvågning

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 18. marts 2017 @ 23:58

 11. Danmark og Norge var allerede i tidlig vikingetid intime partnere. Den gravlagte i den fornemme skibsbegravelse Oseberg i Norge er med stor sandsynlighed den danske konge Gudfreds hustru Aase Haraldsdatter.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 19. marts 2017 @ 00:02

 12. I det nævnte tilfælde, så ville det have været mere underligt, hvis vikingekvinden i Randers havde været fra Ribe end fra Laurvig eller andre steder i det sydligste Norge.

  Søvejen var nemlig langt mere fremkommelig end over land, og sådan fortsatte det i øvrigt de fleste steder i Danmark indtil for omkring 100 år siden.

  Kommentar by perhag — 19. marts 2017 @ 00:04

 13. Det er da utroligt at “løgnerpressen” ikke begynder at indse at alternative facts er “facts”

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 19. marts 2017 @ 00:06

 14. Hvornår kommer feministerne med en “analyse” som viser at kvinderne reelt havde magten i datidens multikulturelle, globalistiske og grænseløse samfund?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 19. marts 2017 @ 00:08

 15. 9 # Mikrobølgeovne bygges endnu ikke med overvågning for øje, det er en falsk nyhed bragt af ukyndige medier. Trumps talskvinde Conway nævnte ganske korrekt at mikrobølger kan bruges til overvågning, men fordi en mikrobølgeovn på amerikansk forkortes til microwave, så misforstod journalisterne (med vilje?).

  Kommentar by perhag — 19. marts 2017 @ 00:13

 16. Arkæologens udlægning af den norske dames tilstedeværelse i Danmark som bevis for multietnicitet i Danmark i vikingetiden er komisk. Men også bekymrende mht til mandens videnskabelige integritet, for det har jo tydeligvis et alt andet end videnskabeligt sigte. Hvor dybt kan såkaldte videnskabsfolk synke i deres desperate søgen efter stråmænd, der kan retfærdiggøre den igangværende udskiftning af etniske danskere med fjendtligt fremmedartede folk fra muslimske Mellemøsten og Afrika?

  Kommentar by monse — 19. marts 2017 @ 00:19

 17. #14, dont feed the trolls …

  Kommentar by Davidk — 19. marts 2017 @ 00:19

 18. Nordmænd er åbenbart ikke mere ‘multietniske’ end at man godt må kalde dem for fjeldaber, den er elkers lige til højrebenet efter racismepragrafen (forhånende udsagn baseres på nationalitet)
  http://ekstrabladet.dk/musik/koncert_anmeldelser/fjeldaber-floppede-i-royal-arena/6578268

  Gad vide om overskriften havde været ørkenrotter eller bare aber hvis det havde væres hhv arabere eller negre ? Næppe !

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 19. marts 2017 @ 00:21

 19. > 12 perhag jeg er fuldstændig enig. Efter Stidsings forvirrede begreber er f. eks. mine børn også multietniske idet jeg er fra Jylland og min kone fra eksotiske Sjælland. Jeg må se om jeg kan leve med det …

  Kommentar by monse — 19. marts 2017 @ 00:28

 20. Kommentar by perhag — 19. marts 2017 @ 00:13
  De fleste af jer ved godt at der ind imellem går kuk i nummerrækkrfølgen
  så brug venligst min måde at svare på.
  Ud over det så forklar venligst dit forsvar af opfinderen af alternative facts

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 19. marts 2017 @ 00:43

 21. Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 19. marts 2017 @ 00:43

  Det Kellyanne Conway sagde om mikrobølger:

  “There are many ways to surveil each other now, unfortunately,” she said. “There was an article this week that talked about how you can surveil someone through their phones, certainly through their television sets, any number of different ways. And microwaves that turn into cameras, et cetera. So we know that that is just a fact of modern life.”

  Hvorfor det kan være rigtigt forklarer Alex Jones i følgende video fra minut 3 til 4:

  https://www.youtube.com/watch?v=fDxO43STVTY

  Kommentar by perhag — 19. marts 2017 @ 00:55

 22. Hr. Naturli’ (#14). Vikingetiden havde efter alt at dømme magtfulde kvinder, men herom vides ganske lidt. Etnografen Marwin Harris har beskrevet, hvorledes irokesernes kvinder udfyldte det magttomrum, der efterlades hjemme, når deres mænd ført kampe op til tusind 1000 km væk. Dette ligner jo meget situationen i vikingetid. Den moderne globalisering, hvordan passer den ind? I dette tilfælde synes kvindemagt jo nærmest at være den primære drivkraft, men sådan kan det vel også have været hos irokeserne? Det er jo først i dag, man for alvor kan konstatere, at mændene bare overgiver sig og siger javel. Gåden om, hvordan kvindemagt opstår, efterspørger sin løsning.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 19. marts 2017 @ 00:57

 23. Kommentar by perhag — 19. marts 2017 @ 00:55
  Alternative facts ?

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 19. marts 2017 @ 01:04

 24. #22 fortsat. Et eksempel på magtfulde kvinder i vikingetid er Gorm den Gamles Dronning Tyra Danebod. Ikke mindre end fire runesten refererer til hende.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 19. marts 2017 @ 01:14

 25. Arkæologer er udklækket de samme steder som den øvrige røde “elite”. Og med det frie fald kvaliteten af undervisningssystemet har foretaget de sidste mange år, så er resultaterne indenfor alle områder endt med at være de samme: generel uvidenhed og dumhed, og nedsat selvstændig tankevirksomhed.

  Et enkelt eksempel indenfor et andet område er arkitekter, de kan kun kan tegne og bygge firkanter. Og rektor for Arkitektskolen Aarhus Torben Nielsen er vildt benovet: “Det er lige, hvad vi har ønsket os.”
  Og alle røde MSM’er er også vildt begejstrede, for de er også resultatet af samme “undervisning”.
  At lego-generationerne kun kan tænke i firkanter, kan man forvisse sig om blot ved at kigge rundt på alt nybyggeri.

  Så tilbage ved emnet igen: Hvad skal den stakkels arkæolog Ernst Stidsing dog svare andet end det han har “lært”? Hans viden, eller rettere mangel på samme, stammer jo også fra undervisningssystemet.

  Kommentar by Birger Jensen — 19. marts 2017 @ 03:06

 26. Ingen tricks er for beskidte, når msm kolporterer eurokraternes løgne.

  Kommentar by Nielsen — 19. marts 2017 @ 05:28

 27. Tja det maate jo komme “post fact archaeology”

  Kommentar by Dunk — 19. marts 2017 @ 05:50

 28. Tenk at jeg bidrar til Danmarks multietnisitet….. Bortsett fra at jeg selvfølgelig må ha pinnekjøtt og lutefisk til jul ( and duger bare ikke), og fortsatt har litt problemer med å si “rødgrød med fløde”, så er jeg til forveksling lik mine danske naboer. Naturligvis har dette noe med nordmenn å gjøre, men viser det bare hvor løgnaktig akademia og journalister er, når det kommer til å pushe en spesiell agenda. Ikke et eneste lite sted, hvor de kan fordreie på fakta i multikulturens tjeneste, vil de unngå å gjøre det.

  Kommentar by Erik — 19. marts 2017 @ 06:17

 29. Man siger Egtvedpigen oprindelig stammede fra Schwarzwald i sydtyskland.

  Jamen, det er ganske forfædelig, at vi så hyler over en halv million muslimske indvandrere.
  http://politiken.dk/viden/art5577095/Egtvedpigen-var-indvandrer

  Kommentar by k.m — 19. marts 2017 @ 08:28

 30. Ejede vi ikke Norge og dele af sverige engang. Tronen i England.
  Så fra Norge er som en fra danske rige.
  Mere mystisk er romerske og arabiske mønter der er fundet. Muslimer har endda været på slave jagt helt til Island.

  Kommentar by P — 19. marts 2017 @ 08:46

 31. > DavidK

  Præcis. Det burde slet ikke være nødvendigt at beskæftige sig endsige dementere den slags bæ. Det ligner mest af alt Völkisch / politisk propaganda af samme støbning som det kunne ses i Der Stürmer.

  Kommentar by Bror Lerbror — 19. marts 2017 @ 08:48

 32. Jamen det er da rigtigt nok. Dengang Danmark ikke eksisterede. De fløj hertil til en velfungerende stat Danmark, og begyndte at skabe arbejdspladser, og alle var glade og lykkelige uden etniske kampe indbyrdes. Venderne hyggede sig med Vikingerne. Tænk sig de kom så langt væk som fra Midttyskland i busser og tog…..godnat og sov godt (Arla Akbar) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 19. marts 2017 @ 08:49

 33. Når løgnene er tydelig, skal vi bare lige pynte lidt på det hele, og pakke det pænt ind, i bortforklaringer (KD i en nøddeskal). God søndag.

  Kommentar by Michael Unna — 19. marts 2017 @ 08:52

 34. Det er utrolig, hvad den kaglende klasse tillader sig af løgne. Læste om fundet i torsdags, og satte mig til tasterne i fredags, hvor jeg skrev et langt brev til Overinspektør Ernst Stidsing.
  Jeg skrev, at hans udtalelse til diverse medier var helt useriøs, og om han ikke kendte hvad kong Harald Gormsøn Blåtand har mejslet ind i den store Jelling-sten: “-den Harald som (for) sig vandt Danmark al og Norge… .”
  I øvrigt var syd Norge fra ca.år 800 og nogle århundrede frem, en del af Danmark (bl.a. Østfold). Man kan ligesågodt tænke sig, at den fundne kvinde har været datter af en af kong Haralds mænd,som så blev i Norge nogle år, og styrede for kongen, hvorefter hun så på et senere tidspunkt tog tilbage til Danmark.

  Man kan også helt berettiget spørge, hvor stor forskel var der sprogligt/kulturelt på de etniske befolkninger i Danmark, Sverige og Norge? de har vist nærmest været identiske, og deres konge-og stormandsslægter var stærkt indgiftet, og det fælles sprog bliver i samtidige kilder betegnet som “den danske tunge.”

  Selvom hun skulle være indfødt nordmand, hvad man aldrig kan bevise, så legitimerer det ikke en sammenligning med hvad der de sidste 40 år er foregået i Danmark og det øvrige Europa. Det der foregår, er nemlig en form for etnisk udrensning, idet man satser på at kunne gøre de etniske danskere til et mindretal i eget land, ved at modtage ikke arbejdsduelige mennesker, og som kulturelt ligger lysår fra den nordiske tankegang.

  Men det er typisk for den snakkende klasse, at de fylder sagesløse danskere med løgn, de mennesker der gennem deres skat betaler for deres løn.

  Faldt tilfældigvis sidste år over en artikel af Museumsinspektør Mette Boritz (Center for Formidling/Nationalmuseet)i et skrift “Vinkler på vikingetiden” s.104. Hun skriver mange usandheder, bl.a. denne: ” Vikingerne er ikke en eller anden oprindelig eller særlig etnisk befolkningsgruppe, som kan opsøges eller besøges. Vikingerne findes ikke længere, og man kan endda gå så langt som til at hævde, at de aldrig har eksisteret som en gruppe af særlige mennesker, der kan adskilles fra andre mennesker i andre perioder og tidsaldre. Faktisk kan man argumentere for, at ordet “viking” er misvisende at bruge om personer.”

  Jeg skrev et 2 siders langt brev, og fik et svar der overhovedet ikke var et svar på mine spørgsmål, men en sludder for en sladder. En sådan person skal stå for formidlingen af unge menneskers kundskaber, det er rystende.

  For mig virker det som om, at alt hvad der er dansk skal nedgøres og svines til, i bedste faldt fornægtes.
  Nu afdøde Arne Melchior, anede jo heller ikke hvad han snakkede om, når han gang på gang postulerede, at Danmark altid har haft indvandring.
  Nu kan man jo ikke sammenligne de hollandske Amager-bønder, de forfulgte franske huguenotter, kartoffel-tyskerne eller de polske roe plukkere, med den dødvægt af hundredetusinder vrangvillige muslimer, der forlanger at blive underholdt, samtidig med at man kritiserer værten. Dem der kom, kom fra en kristen kultur, og de var parate til at arbejde og bidrage, hvad de færreste hjernedøde muslimer er indstillet på.

  Kommentar by der Adler — 19. marts 2017 @ 09:08

 35. Spot on 16.Monse, når du skriver: “Arkæologens udlægning af den norske dames tilstedeværelse i Danmark som bevis for multietnicitet i Danmark i vikingetiden er komisk.”

  Min oldemor var fra datter af landarbejdere udenfor Simrishamn. Da de som mange andre Skåninger udvadrede til Amerika via København, kom hun i (u)lykke med en lokal charmør og familien måtte efterlade hende til sin skæbne. Hun fødte min farmor som enlig mor. Det klarede hun fint ved eget arbejde og fik en ny mand og hun blev over 90 år gammel.

  Hun bevarede en svensk tone i sproget (skånsk egentlig), men mindre svensk (skånsk) end en typisk Bornholmer.

  Min far og flere af mine onkler og tanter arbejdede en ½ snes år i Stockholm umiddelbart efter krigen og én af mine onkler blev deroppe og fik børn med flere svenske kvinder.

  Vikingerne rejste til og slog sig ned og regerede lokalt både i England, Irland,Skotland, Normadiet (deraf navnet), Andalusien (opkaldt efter Vandalerne fra Vendsyssel), Sicilien osv.

  Oprindeligt var Skandinavien som bekendt dækket af is og uden mennesker under istiden. Det er derfor 14.000 år siden de første mennesker til Danmark.

  Men det er FAKE NEWS at dykke ned ét sted i fortiden og ukvalificeret og uden befolknings statistik bruge det som ‘bevis’ på at masseindvandring er en velsignelse. Men som man siger: “Den enes brød, den andens død”.

  Indianerne f.eks udgjorde før indvandringen 100% af befolkningen i det område, der nu er USA. I dag udgør de 2% af USA.

  Kommentar by A-mad — 19. marts 2017 @ 10:11

 36. 34.
  Tak Adler for dine henvendelser til disse personer. Det er altid godt at nogen handler, uanset om det kan synes omsonst.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 19. marts 2017 @ 10:19

 37. Hvis man har en færdig historie, så skal man vel bare have enkelthederne til at passe. Var det ikke lidt som antihelten, Smith, i romanen 1894, der stedse på sit arbejde skulle få fortiden til at passe til dagens virkelighed.

  Kommentar by Morten Dreyer — 19. marts 2017 @ 10:20

 38. At påstå, at der skulle være kommet muhammedanere hertil i vikingetiden er jo totalt gakkelak.

  Dengang var der sgu ikke noget som hed kontanthjælp, førtidspension og store lune skatteyderbetalte lejligheder i ghettoen.

  Muhammedanerne ville således hurtigt være døde af sult, tørst og kulde, da de som bekendt – ligesom negerne – ikke er i stand til at brødføde sig selv!

  Kommentar by Revisoren — 19. marts 2017 @ 10:38

 39. Til
  k.m — 19. marts 2017 @ 08:28

  Hæ hæ: Mon den etnisk sydtyske Egtvedpige kan være blevet dræbt pga. et fejlslagent integrationsprogram?

  Kommentar by traveler — 19. marts 2017 @ 11:13

 40. … måske var Egtvedpigen blevet lidt for dansk…

  Kommentar by traveler — 19. marts 2017 @ 11:20

 41. Hvis vikinger og Middelhavet slås op var de i området. Slave handel bla.
  Chimberne boede på en halvø i Norden. Drog år 300 før Kristi mod syd for og bekæmpe romerne. Udrydede sig selv som folk.

  Kommentar by P — 19. marts 2017 @ 13:49

 42. Intet galt i hvid ikke-muslimsk indvandring. Heller ikke det store problem med ikke-muslimsk asiatisk indvandring og hvide/semihvide fra Latinamerika.

  Men vi kommer til at sige nej til resten, hvis ikke vi skal ende med at blive udryddede.

  Egentlig burde vi dele verden i to halvdele.

  Kommentar by Sigwar — 19. marts 2017 @ 15:12

 43. > 42 Sigwar, til dels enig, dog med den tilføjelse at antallet i sig selv er afgørende. Enig i at f. eks. både IQ, arbejdsmoral og respekt for værtslandets kultur blandt gæstende kinesere, japanere, koreanere, vietnamesere generelt er upåklagelig, men alligevel ville det være problematisk hvis disse grupper voksede sig meget store i et lille samfund som det danske. Vi har det allesammen bedst, hvis den danske kultur er den klart fremherskende, som alle de andre har at tilpasse sig. Variation er gavnligt i naturen, hvortil menneskeheden hører som art, og efter min opfattelse også gavnligt i kulturen i bred forstand, men kun op til en vis grænse, som ikke må overskrides. Der er ikke plads til jævnbyrdige konkurrende kulturer i et harmonisk samfund.

  Kommentar by monse — 19. marts 2017 @ 15:31

 44. >35 Hej A-mad, dine aner afspejler det generelle forhold at der er betydelig grad af indgifte på kryds og tværs mellem nordtyskere, hollændere, danskere, nordmænd, svenskere. Disse grupper er blot knopskud på den samme gren af den germanske hovedstamme. Det bør være helt uproblematisk i et etnisk og kulturelt perspektiv, ja, faktisk er det med til at modvirke indavl uden at gå udenfor hovedstammen. Sprogforbistringen indbyrdes kan være irriterende eller charmerende alt efter temperament, men den er ret overfladisk set i den store sammenhæng, f. eks. i forhold til forskellen mellem dansk og arabisk, swahili etc.

  Kommentar by monse — 19. marts 2017 @ 16:02

 45. Bemærk, som en lille detalje , hvor helt syge museeumsfolk er med at enhver pige/kvinde i “live” museeums fremvisningerskal ha tørklæde på – for det gjorde vores formødre altså osse…..

  Kommentar by PBrad — 19. marts 2017 @ 16:07

 46. Hvor indskrænket og historisk uvidende skal man være for at kunne blive optaget på de såkaldte journalistuddannelser? (Luk dem).

  Kommentar by Bastardo — 19. marts 2017 @ 18:39

 47. Viken (området omkring Oslo-fjorden) var under dansk herredømme i store dele af perioden. Gorm den Gamles far Halvdan var fra Norge (men sandsynligvis med dansk mor, deraf navnet “den halvdanske”). Norge var selvsagt ikke udlandet i vikingetiden, hvor man talte “dansk tunge” over hele Norden. Slet ikke den sydlige del.

  Kommentar by Odo — 19. marts 2017 @ 20:54

 48. Angående multietnisk, er vi ALLE ikke multietniske? Ordets betydning må være af blandet multi-etnisk oprindelse. Og man kan ikke gradbøje det, det er enten eller. Jeg vil da tro at 99,99% hvis ikke 100% af Danmarks befolkning er af multietnisk oprindelse.
  Selvfølgelig ikke af muslimsk oprindelse, som begrebet jo i virkeligheden dækker over, men af ægte multi-etnisk/anden etnisk oprindelse. Fatter slet ikke at det begreb bruges, og etnicitet i det hele taget bruges, da ALLE jo per definition er af forskellig etnisk oprindelse. Jeg har da svært ved at tro at der er nogle danskere der ikke har så meget som en eneste ikke-dansker i dennes slægt. Teknisk set er alle som ikke er fra Afrika(og måske er der også urmennesker fra Asien, har ikke helt styr på det), jo multietniske.

  Det eneste jeg gider at bide mærke i, er endnu en omgang venstreorienteret propaganda fra den stærkt venstreorienteret Videnskab.dk. Den side er noget af det mest usaglige og manipulerende længe set.

  Og angående “multietnisk”, så er det jo bare et begreb der skal dække og skjule begrebet muslimsk indvandring. Hvor mange krumspring laver journalister og medier ikke normalt dagligt for at få os til at sluge og acceptere muslimsk indvandring? Journalister har SÅ lav troværdighed, at de danske medier generelt ikke er værd at spilde tid på.

  Kommentar by Endnu en vantro — 20. marts 2017 @ 02:51

 49. Gorm den Gamles far var efter de flestes mening Hardeknud, men der er ikke så mange overleverede vidnesbyrd fra den tidlige vikingetid.

  Spørgsmålet om Grønland burde høre til Danmark eller Norge efter adskillelsen af det dansk-norske rigsfællesskab 1814 kan dårligt afgøres, fordi det trods de mange islandske sagaer er svært at afgøre om Erik den Røde, som koloniserede Grønland, oprindeligt var norsk eller dansk.

  Mange af vikingernes erobringsregler og æresbegreber minder i betænkelig grad om muhamedanernes æreskodeks. Ved ikke om seriøse forskere har kigget nærmere på om vikingerne overtog impulser fra de succesfulde herskere i kalifatet i Bagdad via handelsrejserne med vikingeskibe ad de russiske floder helt til Miklagård (Istanbul).

  Kommentar by perhag — 20. marts 2017 @ 03:09

 50. Nordisk historie og vikingetiden er for en stor del blevet beskrevet af folk med kristen baggrund, ofte af “troende”. Jeg ville have tilføjet “eller folk med ‘judeo-kristen’ baggrund”, men det er et spørgsmål om man i sidste ende kan lave den distinktion, eller om Kristendommen uanset evt. ideologisk renhed (forkastelse af det Gamle Testamente) alligevel er præget så meget af mellemøstlige ideer, at det i denne sammenhæng kan være det samme. Foruden inspiration fra den semitiske / babyloniske afdeling er Kristendommen dog også inspireret af græsk og romersk kultur, som dog også er et fremmedelement i nordisk sammenhæng.

  Derfor er det spændende at der nu også findes tolkninger og beskrivelser af Vikingetiden, Eddaen og gammel nordisk kultur, lavet af en ægte norske patriot, eller hvis ordet patriot måske ikke er helt dækkende; en person med stor følelsesmæssig og intellektuel tilknytning til sin slægts, sit folk, og sin nations rødder. Og så er denne person oven i købet Kvinde.

  Gå ikke glip af et møde med Maria Kvilhaug (med phd i historie fra Oslo Universitet) og hendes banebrydende arbejde med alternative af nordisk historie og myter: Playlisten her med 32 videoer er en god begyndelse: http://www.youtube.com/playlist?list=PLxDBGYdDmm2n7-nYh49d9qMJRZB8Z1qSa

  Og et interview med Maria Kvilhaug på RedIce TV:

  http://www.youtube.com/watch?v=za4-1em8TXo

  Generelt kan man sige at Maria Kvilhaug mener at nordisk historie og kultur er blevet og bliver undertrykt, og historiske kendsgerninger forvansket. Vikingerne fremstilles som blodtørstige barbarer, men Maria fortæller at de første vikingetogter var selvforsvar overfor et stadigt mere påtrængende kristen missionering og deraf / derefter følgende underkastelse til imperialistiske multinationale kræfter sydfra, som blandt andet brugte Kristendommen til at udrydde de indfødtes kultur og sammenhold. Vores aktuelle dødskamp mod msseinvaderende fremmede horder, er måske det sidste kapittel i en historie der begyndte med Kristendommens indtog i Nordeuropa. Et indtog, der ikke foregik af frivillighedens vej. Jeg mener at dette emne bliver berørt i RedIce videoen, ellers var det måske en videointerview med Stefan Molyneux.

  Jeg vil sige at det ikke er nogen skade til, i forbindelse med identitetsdiskussionen og indvandringsproblematikken, at have noget af den viden i baghånden som Maria Kvilhaug har på lager.

  Kommentar by Balder — 20. marts 2017 @ 07:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper