20. marts 2017

Lillelund om skolelederen, der ikke havde et problem med ‘tosprogede’, “… idet han var farveblind”

Ingen kan spidde den politiske korrekthed som Niels Lillelund. Her en kommentar fra Jyllands-Posten – ‘…det religiøse sprog blev det foretrukne i den politiske og økonomiske debat’. Læs det hele!

“… i dag har det mytiske skiftet sted. Det objektive sprog er kun tilsyneladende rationelt, for det religiøse sprog har erobret os, og det, hvorom vi burde tale rationelt, behandles udelukkende i religiøse, mytiske termer.

… det falder os efterhånden helt naturligt; vi er omgivet af brændende tornebuske, så vi studser ikke over en overskrift som denne i Berlingske: ‘Enormt antal tosprogede elever udfordrer fagligheden.’ Vi ved, hvad det betyder, vi kender de religiøse termer og er trygge ved dem, og det er ikke så lidt sprængfarligt at forsøge at studere udsagnet med kølige briller, for hvorfor er det et problem, at elever er tosprogede? Det er vel alle dage en fordel at kunne to sprog?

Således taler den rationelle, men i vort moderne, mytiske univers har ordene en anden betydning, hvorfor f.eks. en skoleleder i sin tid kunne meddele en avis, at han ikke havde noget problem med tosprogede, idet han var farveblind.

Ordet tosproget har ganske vist en slags definition (op til flere) i undervisningsmæssig sammenhæng, hvor det betyder én, der har brug for mere end ét sprog, hvorefter det kan dække over en hvilken som helst dansker, der forsøger at bestille en fadøl på en cafe i Paris…

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/81772/trackback

27 Comments »

 1. Om brændende buske. Ny forskning antyder at Moses var “høj” da han hørte stemmer fra den berømte brændende busk: http://www.express.co.uk/news/science/765749/Moses-burning-bush-HIGH-bible-religion Måske Niels Lillelund var det samme da han skrev sin artikel?

  Kommentar by Lightmann — 20. marts 2017 @ 04:11

 2. “læs det hele!”

  Nu er det jo desværre en “protected” premium-artikel kun åben for abonnenter.

  Kommentar by Jesper Hansen — 20. marts 2017 @ 04:58

 3. “Læs det hele”

  Betaling for avisartikler…..Yes Sir, – Det bliver den dag helvede fryser til is……

  Kommentar by kent — 20. marts 2017 @ 06:59

 4. Blændende artikel. Lillelund udstiller tidens religiøsitet og tungetale.

  Kommentar by Henrik True — 20. marts 2017 @ 07:02

 5. Danmark er fyldt op med overbetalte eksperter ud i social forståelse, alt fornuftig sprogforståelse er i dag ændret til en gang uforstående kaglerier begået af foreksempel Stine Bosse, Zenia Stampe, Øzlem Cekik, Lykke Friis, Mathias Tehfay samt utallige flere, udtalelser fra socialistiske eksperter i de statsstøttede medier er i dag det samme som tyndt øl, ingen bryder sig om det og lysten til at straffe de der serverer den tynde øl er stor, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 20. marts 2017 @ 07:58

 6. Hvorfor kalder de dem altid tosprogede? Der er kun ét sprog, de forstår, og det er et par på hovedet.

  Kommentar by Nils — 20. marts 2017 @ 08:15

 7. I sidste uge var hele Danmarks kælemuslim Abdel Aziz Mahmoud på besøg hos den folkekære Margrethe Pestager i Bruxelles i hans program “Adgang med Abdel” på DDR2.

  Her fortalte han, at han satte stor pris på at være tosproget, da han så kunne “oversætte sine tanker fra arabisk til dansk oppe i hovedet”.

  Og så afslørede skabsislamisten, at han faktisk går med planer om tage “hjem” en dag!

  Super nyhed! Sæt igang!

  Kommentar by Revisoren — 20. marts 2017 @ 08:23

 8. Helt enig med nr. 3 kent: hver en krone man betaler for en avis er en krone til fjenden og tangerer dermed landsforræderi. At hæderlige skribenter som Lillelund, Jalving, Selsingerne og flere andre lader sig bruge som Løgnepressens figenblade er måske forståeligt ud fra en hypotese om udbredelse af fornuft i et goldt og øde medielandskab, men er og bliver blot et alibi for fjenden: Se bare, vi hylder skam ytringsfriheden!

  Disse udmærkede skribenter gør det måske for at få smør på brødet – og al respekt for det. Men de er følgelig også nødt til at belægge deres ord med sordin, for ellers ryger de ud. Det betyder så, at alle de sindrige og underfundige formuleringer går hen over hovedet på det publikum, hvem guldkornene var tiltænkt. Nemlig den gennemsnitlige, hjerneblæste skare af vane-abonniner.

  Men modige er de, de politisk ukorrekte skribenter. De ved udmærket, at de befinder sig i den øvre halvdel af listen over unerwünschte Elementen, som bliver omfattet af de første arrestationsbølger, når vi er lidt længere fremme i ‘udviklingen’ – jfr. East StratCom – Martin Lidegaards og Zenia Stampes EUSSR-version af Erdogans stikkercentral. Jeg håber, de har pas og rejsepapirer (visum til USA eller Rusland) liggende på natbordet…

  Hvis de da ikke simpelthen likvideres forinden. Hvem husker ikke Løgnepressens krokodilletårer, da det glippede med at få aflivet Lars Hedegaard? – Men han skriv jo også uden sordin, da han først var blevet fyret…
  Mit råd til vore gode figenblade er derfor: lad Løgnepressen sejle i sin egen sø af pis og lort, sig op og gå under jorden mens tid er!

  Kommentar by Voldposten — 20. marts 2017 @ 08:26

 9. Niels Lillelund har ret ligesom Michael Jalving, Morten Uhrskov, Katrine Winkel Holm, Rune Toftegaard Selsing, Pernille Vermund osv osv osv…. men hvad nytter det?

  Tror I selv på at demokratisk debat flytter noget? Er vi ikke kommet så langt ud at der skal helt andre og mere håndfaste metoder i brug?

  Kommentar by redneck — 20. marts 2017 @ 08:48

 10. Jeg har heller aldrig forstået disse tåbelige betegnelser som- tosprogrede- . Jeg selv er endda 3 sproget. – ich kann sehr gut Deutch sprichen, and im also able to talk English- så hvad pokker mener de med det. Der er også mange andre -med anden etnisk oprindelse end dansk- jamen det gælder da ofte adoptivbørn, eller Grøndlændere etc-. Ikke noget problem. Problemer hedder- Muslim eller ikke muslim- og herunder- Praktiserende muslim, ikke praktiserende muslim- resten er for mig at se flintrende ligegyldigt. Har ofte støt på islamvantro Iranere. Dejligt at møde dem. Muslim eller ikke muslim. Det er her vandende tydeligt skilder.God mandag. Husk der kun er 4 dage til weekenden :-) . mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 20. marts 2017 @ 09:39

 11. To-sprogede er i virkeligheden dobbelt-halvsprogede, de mesterer hverken dansk eller deres originale sprog tilstrækkeligt.

  Min bedre halvdel arbejdede for år tilbage i vuggestue, der naturligvis skulle tage hensyn til muslimernes sarte maver. Der kaldte man de børn der ikke måtte få svinekød for “vegetarer”…

  Kommentar by redneck — 20. marts 2017 @ 10:13

 12. Interessant OT:
  http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE9444053/stor-forskel-paa-faengslinger-i-seks-politikredse/

  “Nogle steder er der nærmest nul tolerance. Det gælder for eksempel i Midt- og Vestjyllands Politi.

  Her er målet enkelt – nemlig “fængsling af alle anholdte, hvor grundlaget for en varetægtsfængsling fandtes at være til stede,” hedder det.

  På Fyn har anklagerne derimod været tilbageholdende med at bede dommere om at varetægtsfængsle anholdte.”

  Dvs politikredse med store koncentrationer af perkere fængsler mindre…. sjov ikk?

  Kommentar by redneck — 20. marts 2017 @ 10:17

 13. > redneck

  Det er da smart.
  Så bliver perkerne mindre kriminelle, sådan rent statistisk.
  Det kaldes vist vellykket integration.

  Kommentar by Erik — 20. marts 2017 @ 11:22

 14. Syng Midsommer Visen og vaagn saa op for helvede, hvis du er dansk altsaa.

  Kommentar by Dunk — 20. marts 2017 @ 12:36

 15. DDO skriver om ordet ‘tosproget’ kun den oprindelige bogstavelige mening := bilingual.

  Der er dog et teksteksempel, som anfører den moderne socialvulgære brug:
  ‘ ordet tosproget er blevet synonymt med indvandrere, dårlig sprogbrug og social utilpassethed AarhSt2011’

  Kommentar by Bastardo — 20. marts 2017 @ 13:37

 16. Det er en stråmand når der spørges “for hvorfor er det et problem, at elever er tosprogede?”.

  De eneste der bruger den terminologi er venstretosserne, men alle ved at der er tale om “islams raske svende”. På den måde formår tosserne atter at mudre diskussionen til og samtidig opnå “retten” til at kalde andre nazister og islamofober hvis vi ikke anerkender deres girafsprog ( eller hvad fanden det nu hedder ) og diskussionen drejer sig pludselig om noget helt andet og selve problemerne bliver så ikke løst.

  Kommentar by Santor — 20. marts 2017 @ 14:38

 17. Kommentar by Revisoren — 20. marts 2017 @ 08:23
  Arrrrg. Abdel tager aldrig hjem.
  Med mindre han bliver taget i hoved og røv og sparket hjem.

  Kommentar by XXXXX — 20. marts 2017 @ 14:57

 18. Niels Lillelund er i sig selv grund nok til at betale for Jyllandsposten. Særligt den faste søndagsklumme, men også når han skriver bidende anmeldelser.

  Det er trods alt kun 100 kr. om måneden for at få Premium-adgang på nettet, der låser alle artiklerne op.

  JP er bestemt ikke hvad den har været, og debatsiderne er fuldstændigt håbløse med Jalving og Lillelund som undtagelserne.
  Men avisen har stadig en fornuftig udlandsdækning i det store hele, og erhvervssiderne er de bedste i landet.

  Kommentar by Superman — 20. marts 2017 @ 16:58

 19. @ nr. 18, Superman:
  Du betaler immervæk 1.200 kr. til fjenden om året. Penge, der går direkte til fædrelandets fordærv. For et tilsvarende beløb kunne du – helt lovligt – købe 200 stk. patroner i 7,62 NATO eller 400 stk. patroner i 0.45 ACP eller 500 stk. i 9x19mm Parabellum. Men allright, du kan jo, når kulturberigeren står i dit sovekammer og skal til at skære hovedet af din kone, rulle Jydepotten sammen og slå ham oven i med den. Eller – når Zenias Gestampo og Enhedzliztenz AFAtiske Sturm-Abteilung kommer efter dig – slå op på sprøjtens side med David Trads og Per Nyholm, så de kan læse at de er gået galt i byen og står over for en 120% politisk korrekt partisoldat. Valget er selvfølgelig dit…

  Kommentar by Voldposten — 20. marts 2017 @ 18:15

 20. En tosproget er en indvandrer, der har brug for en tolk.

  Kommentar by Niels P — 21. marts 2017 @ 00:48

 21. Jeg er helt på linie med Niels Lillelund i opfattelsen af, at det vi oplever for tiden med den debat og politik der føres, er religionen mod rationaliteten. Det er Islam på den ene side og afløseren for kristendommen, dvs. det jeg kalder den Universalhumanistiske religion (med dens følgesvend den politiske korrekthed) på den anden side. Eller rettere, de to religioner sammen i en uhellig alliance mod rationaliteten. Og hvis man ikke kan gøre indtyk på den slags religiøse med rationelle argumenter, bør man i det mindste tage pis på dem.
  Er der nogen der har originalkilden til omtalte skoleleders kommentar om ikke at have noget problem med tosprogede da man er farveblind? Den er ubetalelig morsom, et grotesk eksempel på den politiske korrektheds sproglige volapyk, men det vil være godt at kende originalkilden.

  Kommentar by monse — 21. marts 2017 @ 04:20

 22. Tosproget betyder, at man kun kan eet sprog: Sit hjemlands. Ha, ha.

  Kommentar by Søren — 21. marts 2017 @ 18:00

 23. Så kan de klare sig når de hjemsendes.

  Kommentar by P — 21. marts 2017 @ 18:49

 24. Islam skal som den fordummende modbydelige undertrykkende usekulrære religion den er, bekæmpes. Kristendommen bringer en kærligere menneskelig etik med sig uden forbehold. God onsdag. mvkh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 22. marts 2017 @ 08:48

 25. PS:- Islam- uskelære DIKTATOR- religion

  Kommentar by Michael Unna — 22. marts 2017 @ 08:49

 26. usekulære diktatorreligion Islam. (tsk tsk tsk. tastefejl)

  Kommentar by Michael Unna — 22. marts 2017 @ 08:50

 27. Lad dem beholde to sprog. Så er de mere kontakt med deres hjemland når de skal hjemsendes.

  Kommentar by P — 22. marts 2017 @ 11:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper