21. marts 2017

Borgerlige Berlingske citerer Information, men vælger ikke at vinkle mod voldelige venstreradikale

En sober artikel i Dagbladet Information, der i sig selv er et opgør med ’sammenstøds’-myten. Avisens faste læsere er i chok, og en Benjamin Bach mener vinklen minder om noget man kunne læse i borgerlige Berlingske. På B.dk er problemet dog ikke de venstreradikale moddemonstranter, men ‘demonstrationerne’. Så meget for den danske spidsborgerlighed. Fra Information – Modstand mod antimuslimske demonstrationer koster millioner.

“Selv om den islamkritiske organisation For Frihed, det tidligere Pegida, sjældent kan mobilisere mere end 100 mennesker til sine demonstrationer, har politiet alene i 2015 brugt 22.359 arbejdstimer ud over det daglige beredskab på at beskytte demonstranterne.

… ifølge politiet skyldes de mange ekstra mandetimer, at det er nødvendigt at beskytte demonstranterne mod aggressive moddemonstranter. …

– Hvem skaber problemerne til For Frihed-demonstrationerne?

Det er næsten uden undtagelse moddemonstrationerne. ….’ …

Men det er ikke de islamkritiske demonstranters fejl, at politiet over to år må bruge over 8 millioner kr. på at vogte over demonstrationerne, mener politiet. Istedet er det aggresive moddemonstrationer, der kræver politiets indsats. …

– Er moddemonstrationernes demonstrationsfrihed nogensinde til fare?

‘Det er sjældent moddemonstrationerne, der bliver overfaldet. Jeg husker ikke situationer, hvor moddemonstrationerne var i fare. Det er typisk For Frihed, der er i fare fra den yderste venstrefløj. Jeg kan ikke huske, at andet skulle have været tilfældet,’ siger Thorkild Fogde.”

(Information, 20. marts 2017: Modstand mod antimuslimske demonstrationer koster millioner)

Hold nu ferie. Lige til Berlingeren. Forudsigeligt, fladpandet narrativ, politiet gøres til det stakkels offer, højre- og venstrefløjen sættes op som to ens ekstremer. …

Det virker som om, at journalisten på forhånd har accepteret, at det er en del af et sundt demokrati at have nynazister vadende gennem Nørrebro. Og så at det i øvrigt skal tillades ud fra økonomiske hensyn. Er det her Information? Den gamle modstandsavis? (Benjamin Bach på Information.dk, 20. marts 2017)

(B.dk, 20. marts 2017: Demonstrationer koster…; NB: Oprindeligt: ‘Islamkritiske demonstranter koster…’)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/81789/trackback

30 Comments »

 1. Hvor er de gamle, såkaldt “borgerlige” aviser egentlig på vej hen..? Og hvorfor manipulerer de så groft i en sag som denne..?

  Man kan godt undre sig over, hvad det egentlig er for nogle mekanismer, der arbejder i baggrunden for tiden, og hvilke rationaler som lægges til grund for de redaktionelle beslutninger. Hvorfor også, f.eks. den helt overdrevne og hysteriske hetz imod Donald Trump, som kører overalt i MSM 24/7 – ikke mindst i Berlingeren og BT..?

  Kommentar by Bror Lerbror — 21. marts 2017 @ 03:35

 2. Politiet kunne jo prøve at foretage nogle anholdelser. Hvor svært kan det være?

  “§ 137. Den, som søger at forhindre afholdelsen af lovlig offentlig sammenkomst, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.”

  https://www.themis.dk/synopsis/docs/Lovsamling/Straffeloven_kap_15.html

  Kommentar by BE — 21. marts 2017 @ 04:40

 3. God pointe! “Demonstrationer koster politiet millioner” Jeg så godt overskriften i Berlingeren. Den har nu om dage rigtig mange af den slags venstreradikale vinklinger.

  Faktisk forekommer Berlingske splittet på den måde, at på ‘kommandobroen’ er der mange udmærkede sandhedssøgende borgerlige indspark fra politiske kommentatorer, og der er gode takter blandt Groft sagt, Den politiske puls, Rokokoposten etc.

  Men ‘besætningen’ på resten af det Berlingske skib har erobret en rablende venstreorienteret dagsorden, som gør den fuldstændig ulæselig. Her hersker netop den radikale stemming, som typer som Benjamin Bach hylder.

  Kommentar by traveler — 21. marts 2017 @ 05:19

 4. Vores “russiske” “propagandist” ifølge hjerneblødningerne på tinge, Iben Thranholm bliver interviewet på¨zerohedge 18/3, vil godt lige citere en enkelt kommentar, og anbefaler alle at læse resten af kommentarerne rundt om dette citat:

  J S Bach X- x3 Mar 18, 2017 6:20 PM

  As much as many people hate to admit it, Europe was officially “lost” on May 8th, 1945. One side of the great fratricidal conflict fought openly for the preservation of European mankind and its precious culture.

  The other side fought for Bolshevism and egalitarianism. The victors made a brainwashed “choice” then just as their descendants make a brainwashed “choice” now. The true villains in all of this are not the hapless caucasoid saps who obviously cannot help being altruistic when prodded. No. The guilty are those who DO the brainwashing with malice aforethought. If Western Man ever collectively wakes up from the hypnotic suicidal trance which generations of conditioning has wrought, he must aim his anger and vengeance upon those (((eternal enemies of all))).

  ..

  Macavity J S Bach Mar 18, 2017 7:03 PM

  Huh? I’m not usually this daft. What would a person see or understand upon awakening from the trance?

  ..

  J S Bach Macavity Mar 18, 2017 8:19 PM

  “What would a person see or understand upon awakening from the trance?”

  I assume you’re joking, but just in case you’re serious with your query… the answer is:

  They would realize instantly that egalitarianism is a lie. All races of men are NOT equal. All religions of men are not interchangeable. All cultures are unique and many are not compatible when forced among each other.

  In saner days when we were in control of our own destinies, this wasn’t even a question of debate… it was common sense. Today, under the watchful eyes of the (((great manipulators))), everything has to be explained as though we were all 3-year-olds without a clue in life.
  __________________

  som sagt: Læs hele kommnentarsporet mellem disse citerede kommentarer, der står mange perler og artiklen er i sig selv vigtig:

  http://www.zerohedge.com/news/2017-03-18/denmark-brink

  Kommentar by Ulf Snag — 21. marts 2017 @ 05:26

 5. En hurtig søgning på denne Benjamin Bach viser en androgyn mandsperson, der beskriver sig selv som en der har “god fod på sociale medier, med sunde aktivistiske tendenser”.

  Med andre ord en af de utallige venstreradikale RUC- og AFA-typer, som man kan fodre svin med….

  Kommentar by Revisoren — 21. marts 2017 @ 05:37

 6. Typisk de antidemkratiske rødfacister skal åbenbart ikke have skylden for at man vil beskytte en fredelig demonstration.
  At forsamlingsfriheden og demonstrationsfriheden skal ødelægges af dem, er jo ikke – frihedsdemonstranternes skyld-.

  Hvorfor anholder man ikke moddemonstranterne. Egentlig også for dårligt at ikke flere tilslutter sig de fredelige demonstranter.

  Kommentar by Michael Unna — 21. marts 2017 @ 05:44

 7. Siden Lisbeth Knudsen overtog Berlingerne gik den helt msm venstrefløjs gak gak. For øvrigt også hende der fik fyret Lars hedegaard, og gjort den til en islam servil ligegyldigheds msm.

  Kommentar by Michael Unna — 21. marts 2017 @ 05:46

 8. Oprindeligt var overskriften endnu værre:

  “Islamkritiske demonstrationer koster politiet millioner”

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 21. marts 2017 @ 06:01

 9. # 6

  Lisbeth Knudsen har ikke været chefredaktør på Berlingske siden oktober 2015, hvor det deforme kvindemenneske blev fyret, og erstattet af Tom Jensen og Jens Grund….

  Kommentar by Revisoren — 21. marts 2017 @ 06:04

 10. Beklager – overskriften gjorde eksplicit de enkelte demonstranter til de skyldige:

  “Islamkritiske demonstranter koster politiet millioner”

  Som det ses i linket, der ikke blev ændret af den venstresnoede journalist:

  http://www.b.dk/nationalt/islamkritiske-demonstranter-koster-politiet-millioner?referrer=RSS. :)

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 21. marts 2017 @ 06:17

 11. Skræmmende at læse kom.sporet i information.

  Kommentar by notty — 21. marts 2017 @ 06:45

 12. Der er begyndt at ske den samme ”udvikling” med Politiet, som der er sket med Postvæsenet og DSB: At fokusere på de underskudsgivende dele, og efterfølgende fjerne disse.
  De fleste små politistationer kunne heller ikke ”løbe rundt”, så de er forlængst nedlagt. Alt det besværlige og praktiske udløser ingen bonusser til ledelsen, så i stedet bliver der fokuseret massivt på hastighedsovertrædere. Og en citronhalvmåne smager ligeså godt i en stol ved reklamebilen i selskab med hastighedsmåleren – så hvorfor politistationer? Det er fra måleren at den gyldne regn drypper på politichefen.

  Det pjat med at fange tyveknægte og voldsmænd er jo timeforbrugende gerninger. Og det er da næsten også allerede helt opgivet. Og lidt småtterier med knivstikkerier, samt voldtægter og mord, er godt på vej til kun at være et statistisk spørgsmål, og undlader man at udtale sig til offentligheden, så behøver disse ugerninger slet ikke at figurere nogen steder.
  Og disse omtalte demonstrationer? De skal da selvfølgelig bare forbydes, for et forbud rammer jo begge parter, så det kan gøres i demokratiets navn. Og uden disse demonstrationer ville der bliver frigjort mandetimer, der kunne bruges på endnu flere hastighedskontroller, for det er skurkene i det danske samfund der skal fanges.

  Det hele sker i effektiviseringens navn:
  DSB har også længe brugt den effektive metode: at gøre livet surt og besværligt for passagererne, og ad den vej jage dem væk. For hvis DSB ingen passagerer havde, så havde togdriften heller ingen problemer.
  For Postvæsenet er omstillingen lykkedes helt. Her har man forlængst erkendt, at det eneste der ikke giver underskud er, at lade være med at bringe breve og pakker ud, og det har man opnået stor succes med. Og det giver cheferne i toppen rig lejlighed til at sidde og fede sig.

  Vi har verdens bedste og mest effektive politiker-byrde og djøffer-byrde.
  Summa summarum: Danmark er verdens næstlykkeligste land.

  Kommentar by Birger Jensen — 21. marts 2017 @ 07:35

 13. At en ændret tilgang fra moddemonstranternes side kunne spare samfundet for millioner i udgifter er af liden eller ingen interesse. Islamiseringen, og samfundsundergravelsen den medfører koster samfundet milliarder og har, også her på en mindre udgiftspost, første prioritet.

  Kommentar by Peter Buch — 21. marts 2017 @ 07:51

 14. Hvad med at præventivt anholde de værste venstreorienterede voldsmænd inden næste demonstration? Det vil da være billigere – og sikkert mere effektivt på langt sigt

  Kommentar by redneck — 21. marts 2017 @ 08:25

 15. Det er ikke en opgave for politiet. Der er ofte tale om paramilitær aktivitet og derfor klart en opgave for militæret. Vi har fået et samfund uden den mindste rygrad.
  Alle andre skal anmelde en demonstration blot ikke når det handler om ‘gadens sande ejer’..
  Sagt godt af Niels Lillelund:
  »Jeg viger, når gadens sande ejere spærrer Jagtvej af…«
  Kommentar: Man skal ikke kimse ad mekanikken, for der er penge i at kaste med brosten, det manglede bare, man bør have honorar for at tegne uden for stregerne.

  Kommentar by River — 21. marts 2017 @ 09:09

 16. Berlingske Tidende kører jævnligt en reklame på TV, hvor der islamiseres med hijab til sygehuspersonale. Berlingske Tidende reklamerer for islamisk formumning af offentligt ansatte kvinder i Danmark. En religiøs formumning som kvinder i flere islamiske lande får korporlig straf for ikke at tage på. Berlingske Tidende er uforsvarlig og ikke objektiv, når det gælder islam. Det er nok derfor vinklingen om at det er fredelige, demokratiske og islamkritiske For Frihed, der er problemet og ikke de voldelige, udemokratiske moddemonstranter.

  Berlingske Tidende har et forudindtaget, beskyttende syn på islam og kommer med sit ukritiske syn på islam til at støtte islamiske og vestlige bøller – og ikke ofre for islam. Islam er på verdensplan en kæmpe magtfaktor – og flere steder en udemokratisk og voldelig magtfaktor. Se f.eks. hvad der sker i islamiske Tyrkiet i øjeblikket. Derfor skal islam møde kritik. Islam skal ikke forherliges og beskyttes, som Berlingske Tidende gør det. Det er ikke en avis værdig – med mindre man bevidst vil bruge avisen som politisk islamiseringsredskab.

  Hvorfor går Berlingske Tidende ikke ind i en debat med For Frihed? Debatterer de kritikpunkter, som For Frihed peger på, i stedet for bare på forhånd at gøre demokratiske For Frihed til the bad guys.

  Kommentar by Liva — 21. marts 2017 @ 09:23

 17. Berlingeren mener jo principielt, at de godt kan have journalister ansat, der kun er gået ind i faget, for at kæmpe for den venstreorienterede gruppeidentitet – for de er naturligvis professionelle (??!)

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 21. marts 2017 @ 10:24

 18. @8: Godt spottet! Jeg hørte på et tidspunkt noget om at de endda gør det med vilje da linket, som du viser her, netop IKKE ændrer sig, og da de fleste der ser sådan et link ikke klikker på det, vil “jounalisten” på den måde have deres egen lille personlige “overskrift” stående i eksempelvis de debatspor hvor folk indsætter linket.

  Kommentar by Per — 21. marts 2017 @ 10:32

 19. Da jeg erfarede, at Berlingeren ansatte den frodige Lisbeth, frygtede jeg, at den nu ville blive venstreorienteret. Den frygt blev ikke gjort til skamme.
  Gid Berlingeren i stil med alle de øvrige røde medier vil gå en sløj fremtid i møde, men det sker vel næppe, idet vores “borgerlige” regering vil holde hånden under lortet med vanvittig mediestøtte.
  Hold kæfte, hvor er det åndssvagt!

  Kommentar by Holger Madsen — 21. marts 2017 @ 11:24

 20. De tror en høj løn er lig en høj uddannelse, altså de tænker materielt, f.eks teologer er nogle af de højst uddannede men aflønnet som nogle af de laveste.

  Kommentar by de Hemmer — 21. marts 2017 @ 13:05

 21. Ups, min kommentar var en kommentar til Radio24/7-udsendelsen.

  Kommentar by de Hemmer — 21. marts 2017 @ 13:31

 22. ->12: En fodboldkamp i en større provinsby lagde for nylig beslag på 60 betjente i 10-14 timer.

  Hvorfor betaler klubberne ikke for beskyttelsen, beløbet kunne lægges på indgangsbilletterne, så ballademagerne selv får regningen. De fleste betaler dem vel over netbank eller kort, så en lille efterregning ville jo være mulig, når politiets udgifter var gjort op.

  På samme måde kunne der skrives bøder ud en masse til moddemonstranterne og deres forældre, for de bor jo allesammen hjemme hos mor.

  Der har envidere fornylig været mulighed for, at politibetjente kunne få konverteret afspadsering til kontanter. Beløbet var ca. 40 kr netto pr time!

  Jeg har også hørt, at visse steder søger op mod 40% af betjentene AKTIVT at komme bort fra politiet. Og de nyopfundne politikadetter (er det 55 stk det bliver til?) er ikke engang nok til at erstatte den naturlige pensionsafgang.

  Kommentar by Hodja — 21. marts 2017 @ 14:50

 23. PS: er der sket noget med vores digterske li, hun skriver ikke mere?

  Kommentar by Hodja — 21. marts 2017 @ 14:52

 24. Berlingske er FAKE NEWS.

  Kommentar by Anonym — 21. marts 2017 @ 14:59

 25. Jeg orker ikke en gang at slå det op, men jeg går ud fra at Corpus Delicti (sådan kalder vi det blandt venner) er Bilderberger. Det er ligesom det emmer ud af det. Og dermed egentlig nok sagt. Så snart de har været med til Bilderberg er de for mit vedkommende at betragte som stats og folkefjender. De har svoret troskab til andre broderskaber end det som forekommer mest naturligt for almindelige indfødte danskere.

  Kommentar by Balder — 21. marts 2017 @ 21:07

 26. Anhold hele bundtet, sæt lortet i “FUTTOG”

  Kommentar by Sindsro — 21. marts 2017 @ 21:31

 27. Anti-demokraterne giver sig til kende på Information: For Friheden skal holdes nede. Med alle midler

  Information
  Mikael Nielsen 20. marts, 2017 – 09:14
  Hykleri. De siger siger at beskyttelse af retten til at demonstrere skal beskyttes. Var det også gældende da de fratog tibetanske flag og spærrede for demonstrationerne mod Kina? For Friheden skal holdes nede. Med alle midler

  Ole Christiansen, Martin Mørch, Benjamin Bach og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

  Kommentar by Balder — 21. marts 2017 @ 22:46

 28. Når man læser kommentarerne på Information, så kunne det godt se ud til som om venstrefløjen er i gang med at delegitimere og diskvalificere sig selv både moralsk og juridisk. Der er tydeligvis meget stemning for meningsundertrykkelse, og forståelse og sympati for volden. Ja men tak. Sikke nogen fine værktøjer vi derved har fået i hænderne. Fremtiden lover godt, men ikke for Benjamin Bach og hans voldelige AFA-venner.
  Inden længe vil rollerne være omvendt, og så vil der ikke være problemer med at retfærdiggøre de domme der vil falde, og jeg vil ikke fælde en tåre hvis en nationalsindet gruppe gør kort proces med en flok kommunister, mens politiet kigger den anden vej og tænker “tak for sidst”.

  Kommentar by Balder — 21. marts 2017 @ 23:05

 29. Når jeg læser kommentarerne på Information, så er jeg i tvivl om hvem der er mest tåbelige; dem som uden omsvøb bekender sig til den kendte kommunistiske “målet helliger midlerne” filosofi og bifalder vold og meningsundertykkelse, og så dem som ikke åbenlyst tør bifalde voldsmændene, og stiller det op som om der var tale om slagsmål mellem to voldelige parter og foregiver uvidenhed om den politiske virkelighed på gaden. En del mener forsøger at ligestille meninger og argumenter med vold – For Frihed har antimuslimske holdninger – det er vold, og derfor må de ikke komme til orde. Hvad er det dog en klam flok menneskelig affald der finder sammen på Informations debatsider. Nogle gange kan det virke som et rekrutteringssted. Men bare det at navngivne folk åbent står frem i Informations spalter og roser volden, det må da give inspiration til mange en ung arbejdsky rodløs unge til at romantisere lidt over muligheden for en tilværelse som socialistisk frontkæmper med støtte fra venstrefløjsernes intellektuelle liga som opbakning.

  Kommentar by Balder — 21. marts 2017 @ 23:20

 30. Jeg har selv på egen krop mærket hvordan det er at møde moddemonstranter, jo, det er ikke spor morsomt. Heldigvis var chikanen kun verbal, men det er også i sig selv ubehageligt.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen — 22. marts 2017 @ 00:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper