18. september 2009

Anbefales: Critique II

Critique har netop udgivet deres andet årsskrift – redigeret af ph.d-studerende Christian H. Skov, der tilhører en kreds af Konservative, der med Kristeligt Dagblads ord, ikke vil “lade Dansk Folkeparti tage patent på nationalfølelsen”. Det nye nummer inkluderer blandt andet bidrag fra Phillip Blond, Connie Hedegaard og Jesper Langballe. Her lidt fra Kai Sørlanders Er Konservatismen Rationel.

“Således må vi forstå, at konservatismen er en politisk holdning eller ideologi, som står i modsætning til andre politiske ideologier som fx liberalisme og socialisme. Og vi må forstå, at det at spørge, om en sådan holdning er rationel, er ensbetydende med at spørge, om der kan gives alment forpligtende argumenter for at foretrække den frem for alternativerne. Så det helt simple spørgsmål er, om der kan gives en alment forpligtende argumentation for at foretrække konservatismen frem for de alternative politiske ideologier.”

“Konservatismen er først og fremmest en besindelse på, at man som enkeltindivid “altid allerede” er indfældet i en konkret historisk samfundsorden med et særligt sprog, specielle omgangsformer og en fælles skat af fortællinger, både historiske og mytologiske. Det hele udgør et væv, som på den ene side giver individet identitet, og som på den anden side giver samfundet en nødvendig sammenhængskraft og fællesskabsfølelse.”

“… folk, som selv troede, at de forsvarede en rationel demokratisk orden, i realiteten har medvirket til at undergrave fundamentet for denne orden. De har været ofre for deres egen forplumrede tankevirksomhed. I sig selv burde det ikke være noget større problem. Men den store tragedie er, at det er denne forplumrede tænkning, som har været den herskende sociale konsensus. Og den har været det i en sådan grad, at det en tid lang er lykkedes den at skubbe den reflekterede konservatisme ud af den demokratiske debat.”

 • Link: Critique.ksaa.dk (130 sider, 100 kr.).
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/8181/trackback

  8 Comments »

  1. Critique er et rigtigt godt initiativ – og jeg kan varmt anbefale alle at købe det for blot en flad hund.

   Kommentar by Anne Larsen — 18. september 2009 @ 16:28

  2. Det er selvfølgelig svært ikke at sige noget, når man er politisk ordfører.

   Uden at ville sige for meget, eller hænge Henriette Kjær alt for meget ud: Hun er nok ikke den person, som bør tale alt for højt om traditionelle konservative dyder…

   KUerne til gengæld hænger stadig alt for fast i deres libertære / libertarianske tankegange. Men Libertarianisme er nu engang ikke Konservatisme, det skulle nogle nok overveje endnu en gang, inden de hyle op. Siden 1990 har næsten intet ændret sig fra den kant.

   Burkaforbudet var en tanke, som gik i rigtig retning. Nu lader man det så falde. Trist, jeg var lige ved at kunne melde mig ind igen.

   I EU-politikken bør man overveje hvordan man kan være meget mere på tværs. Grækenland, Cypern, Bulgarien, Rumænien skulle aldrig være blevet medlemmer. Ud med dem ved første lejlighed.

   De eneste som skulle kunne komme ind, er: Island, Norge, Svejts, Liechtenstein, Andorra, Monaco, Vatikanstaten, San Marino og Kroatien. Ikke flere.

   Læs og forstå Samuel P. Huntington.

   Kommentar by BL — 18. september 2009 @ 17:56

  3. OT

   VisitDenmark (turistinformation) vil ikke holde sig tilbage når det gælder Danmarks feminisering (og som følge deraf afvikling). Følg linket herunder for at se hvilket billede de mener udlandet skal have af Danmark.

   http://www.youtube.com/watch?v=S-SSHxGGpjM

   VisitDenmarks kommentar: “Karens story shows that Denmark is a broad-minded country where you can do what you want. The film is a good example of independent, dignified, Danish women who dare to make their own choices, says VisitDenmark CEO Dorte Kiilerich.

   Og så bare for at hælde salt i såret, så tænk over at den skat du betaler blandt andet går til VisitDenmark.

   http://www.youtube.com/watch?v=6q2wYfIG_k0

   Kommentar by Mallebrok — 19. september 2009 @ 09:45

  4. “Konservatismen er først og fremmest en osv. bla. bla. ”

   Den konservative snotklat, der beskrives her, er der ikke meget lim i, men om ikke andet, så bekræftes det da, at det beskrevne er alt, hvad der er tilbage af ”konservatisme” i Danmark. Erkendelse er vejen mod sandheden.

   Mallebroks kommentar angående ” a good example of independent, dignified, Danish women who dare to make their own choices,” fortæller på sin måde, hvorfor vi ikke har og ikke kan få et national konservativt Danmark.

   Det at være konservativ, er erkendelsen af det enkelte menneskes ansvar over for sine nære. Den uafhængige benspredende globalluder ville ikke have en chance i et konservativt samfund, for her skulle hun selv skaffe pengene til sine valg – herunder underholdet til sit afkom. Danmark er socialistisk. Staten sidder på alt, og har gjort flertallet afhængige af socialismen.

   National-konservatisme er skæbnefællesskabet. Det er venskab, ansvar, blod, sved og kamp. Ikke noget man kan læse sig til i højstemte festskrifter.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 19. september 2009 @ 12:14

  5. Her er lidt mere fra bl.a. KD,

   http://debat.bt.dk/index.php?id=1&view=single_thread&cat_uid=3&conf_uid=56&thread_uid=22003&page=18

   Jeg synes, at Uriaspostens debatdeltagere har godt af at læse om, at det ikke er alle i Folkekirken, der er helt fortabte.

   Kommentar by Janutte — 19. september 2009 @ 14:32

  6. “Christian H. Skov, der tilhører en kreds af Konservative, der med Kristeligt Dagblads ord, ikke vil “lade Dansk Folkeparti tage patent på nationalfølelsen”.”

   Er det projekt ikke lidt svært med Peter Norsk i folden?

   Kommentar by Janne — 20. september 2009 @ 09:13

  7. Denne artikel gør mig rigtig glad.

   Bl.a. sådan skriver en Michael Böss i dag i Berlingske Tidende:

   “Hans afvisning af begreber som folk og nation mindede mig om mange af mine studerende, som ikke tør bruge dem, fordi de i uddannelsessystemet bliver tudet ørerne fulde med, at der ikke findes et dansk folk, at nationen er et lukket og fremmedfjendsk fællesskab, og at nationalstaten er på vej til at forsvinde. Men derved bliver de ikke alene holdt for nar, de bliver også berøvet sprog og fortællinger om samfundet som et netværk af gensidige, tillidsfremmende relationer, der går på tværs af social klasse, religion, etnicitet, køn og sted. Også åbne, pluralistiske og demokratiske samfund har brug for fortællinger om sig selv.”

   (…)

   “Men det skyldes også, at vi har glemt at lytte til vor egen historie, og at vi er på vej til at miste sansen for betydningen af at opfatte os selv som et folk med særlige værdier. Vi bør derfor diskutere værdikamp på en langt mere fundamental måde, end vi gør det i øjeblikket.”

   h t t p://www.berlingske.dk/article/20090919/kronikker/709190053/

   Til de Konservative og til de besatte løver på facebook:

   Der er altså noget der er større end DF.

   Kommentar by Janne — 20. september 2009 @ 10:45

  8. Jeg venter bare på, at danmarks historien og Højskolesangbogen bliver censureret bort af muzzzlimdiktaturet hvadenten disse er muslimer, kirkeasyl eller modtagere af bistand som “kunstnere”. F*ck Grundtvig og H.C. Andersen.

   Min sangbog bliver, hvor den er. Den skal ikke brændes. Og jeg har engang sirligt broderet bogbindet med korssting.

   Og det var Danmark….

   Kommentar by Janutte — 20. september 2009 @ 15:47

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper