24. marts 2017

Historiker om medierne & de venstreekstreme: “.. agerer både dommer og jury. På gaden er de bødler”

Det er blevet bedre de senere år, men venstreekstremisme er stadig et tabu i medierne. For daglige læsere af nærværende ’suspekte’ og ‘ofte utroværdige’ blog, er der ikke meget nyt i nedenciterede kommentar, men den giver alligevel en ganske godt oprids. Ikke mindst i relation til mediernes rolle som samfundets vagthund.

Historiker Niels Jespersen i Weekendavisen – Venstrefløjens oversete hooligans (midlertidig link). Læs det hele!

“På folkemødet 2016 oplevede den højrenationale blogger Kim Møller fra Uriasposten og dennes kæreste, DF-politiker Pernille Bendixen, at en fotograf med forbindelser til det såkaldte researchkollektiv REDOX, Rasmus Preston, tog billeder af dem.

Preston har tidligere været talsmand for Projekt ANTIFA, der fungerer som talerør for Antifascistisk Aktion (AFA). Han deltog på folkemødet med sin arbejdsgiver, den licensbetalte Radio 24syv, hvor han arbejdede som fotograf. En besynderlig dobbeltrolle. Og desværre ikke det eneste eksempel. Det er tværtimod påfaldende, hvordan der tilsyneladende ikke er noget modsætningsforhold mellem at have været eller være aktiv i et venstreekstremistisk miljø og så pleje karriere i medie-Danmark.

(Weekendavisen, 24. marts 2017)

Symptomatisk nok for forbindelsen mellem AFA og REDOX kom politiet på sporet af REDOX’ overvågning, da man efterforskede et voldeligt overfald udført af et AFA-medlem.

Relationen mellem grupperinger som AFA og REDOX, der begge er ekstremt hemmelighedsfulde og lukkede foretagender, kunne for udefrakommende ligne en arbejdsdeling, hvor REDOX, bevæbnet med pressekort, kameraer og (i hvert fald tidligere) computerhacking, indsamler oplysninger om politiske modstandere, der så efterfølgende bliver overfaldet eller chikaneret. Der er i hvert fald som minimum tale om pudsige sammenfald.

En højreekstrem grønthandler fra Amager, advokaten og islamkritikeren Rasmus Paludan og fotograf Eyvind Dekaa har eksempelvis alle det til fælles, at de er blevet udsat for overfald eller hærværk efter at være kommet i søgelyset hos REDOX. Er det tilfældigheder? Er der en sammenhæng? Og hvor er journalisterne, der undersøger det for os? Er man nysgerrig, er man henvist til suspekte og ofte utroværdige højreorienterede blogs for at blive klogere. Det er ingen tjent med.

… man kan undres over, hvor let det er at bevæge sig fra den ene kreds til den anden, fra ekstremist til ekspert eller journalist, og hvor uinteresseret medierne samtidig er i at undersøge miljøerne. Selv i jihadist-cirkler har vi afhoppere, der i dag fortæller deres historie. Men hvor er antifascisternes Ahmed Akkari? Og hvor er mediernes jagt på at finde ham? Man fornemmer en udbredt ligegyldighed.

Jeg mener, at det er i offentlighedens interesse at få oplyst, hvorvidt venstreekstremister driver en privat efterretningstjeneste med forbindelser til voldelige hooligans. Og om personer, der optræder i medierne, eksempelvis som helteskikkelser i DRs dokumentarer, eller som uvildige eksperter i radikalisering, har haft tætte relationer til disse kredse.

Medierne bør tage sig sammen og behandle den ekstreme venstrefløj lige så kritisk, som de ville behandle den ekstreme højrefløj eller ekstreme islamister. …

Det venstreradikale miljø benytter en række frontorganisationer og initiativer som ‘NoPegida DK’ og ‘Her er oprøret’ til at organisere moddemonstrationerne. Metoden kendes fra selskabstømmere og momskarruseller og andre foretagender, hvor bagmændene ikke vil stå frem. Men man kender deres strategi fra AFA. Og deres relationer til No Pegida er da også tydelige. …

Miljøet, hvorfra REDOX og AFA udgår, står ikke til regnskab for nogen. Der sidder ingen uvildige personer og instanser og holder opsyn. Hvis man er utilfreds med deres gerninger, er der intet sted at klage eller en generalforsamling at dukke op til. De sidder i lukkede kælderlokaler og agerer både dommer og jury. På gaden er de bødler. De kæmper for en hellig sag i en hellig krig og med en fanatisme, der retfærdiggør, at man tager voldelige midler i brug. Målet helliger midlet. Det er arven fra Weimar-republikkens sekteriske gadekampe, de opretholder. Der er kun pressen til at skabe gennemsigtighed i deres affærer. Men hvor er den?

(Redox’ Rasmus Preston fotograferer undertegnede, Havnegade, Allinge, 18. juni 2016)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/81936/trackback

19 Comments »

 1. Tjae, billedet fra allinge besvarer jo det sidste spørgsmål..

  Kommentar by per — 24. marts 2017 @ 17:22

 2. Er man nysgerrig, er man henvist til højreorienterede blogs for at blive klogere.

  Tror jeg, der blot skulle stå, de flere ord kunne skyldes betaling for hvert anslag. Men det er nok mig.

  Kommentar by Peter Buch — 24. marts 2017 @ 17:28

 3. http://projektantifa.dk/baggrund/strategi-og-taktik/article/antifascistisk-offentlighed-et

  Rasmus Preston har udstyret sig selv med et par gevaldige ringe i ørerne.

  De passer lige til en krankrog, så måske skulle han op at dingle i en byggekran og blive tør bag ørerne.

  Kommentar by k.m — 24. marts 2017 @ 17:38

 4. Han skulle tage at debattere, hvad der skrives på Urias, i stedet for kun at fotografere.

  Kommentar by Liva — 24. marts 2017 @ 17:43

 5. Nu er der flertal for bandepakken, den kunne jo passende anvendes på AFA og REDOX.
  Det vil jo også helt være i AFA og REDOX ånd, at det bandepakken ikke kun er racistisk overfor indvandrerbander.

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 24. marts 2017 @ 17:54

 6. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 24. marts 2017 @ 18:39

 7. “De fleste af AFA’s ofre er selv slagsbrødre eller i hvert fald usympatiske. Det er for eksempel svært at have medlidenhed med medlemmer af Danskernes Parti, hvis formand Daniel Carlsen har optrådt i militæruniform med hagekorsfaner, og som efter eget udsagn »har mit første jøde-drab … til gode«.”

  Den sviner havde han ikke have behøvet at bruge. Her gør han sig til talsmand for venstrefascisternes egen logik. Nogen har vitterlig fortjent det.

  Det er synd.

  Kommentar by Arne Torp — 24. marts 2017 @ 18:47

 8. Uriaspostens troværdighed ligger højere end noget andet medie jeg kender til. Ikke mindst fordi du altid tager forbehold og afgrænser dine posteringer til det du rent faktisk kan sige noget om. Det er et glimrende oplysningsarbejde du begår.

  Kommentar by Høgsbro — 24. marts 2017 @ 19:34

 9. # 7 Kommentar by Arne Torp
  Helle Thorning Schmidt var medlem af DKP i sin ungdom, et parti hvis ideologiske idoler har langt større forbrydelser imod menneskeheden på samvittigheden end nazismen, altså er det i orden at overfalde HTS…ikke ? OG hvis man finder folk “usympatiske” er det også helt i orden at overfalde dem eller på anden måde forulempe dem..ikke ? Du er syg i hovedet !!

  Kommentar by benny bomstærk — 24. marts 2017 @ 20:21

 10. Permanent link til artikel https://web.archive.org/web/20170324193513/http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/1

  Kommentar by Helmuth Kohl — 24. marts 2017 @ 20:36

 11. Jeg blev opslugt af udsendelsen “Husker du… 2007” i dag kl. 18.30 på DR2. Dejligt at gense rømningen og nedrivningen af en ulækker rotterede på Jagtvej. Men jeg havde så lykkeligt glemt hvordan de voldsparate psykopater fra helvede bagefter smadrede byen. Og med vold og demoer fik et nyt hus. Havde også helt glemt da politiet løb tør for tåregas da psykopaterne ville besætte en bygning i KBH NV. Politiets daværende Informationschef Flemming Steen Munch fortæller bl.a. “Alle i politiet vidste dette kunne blive ganske alvorligt”. Han fortæller ret godt om hvordan politiet opfatter de autonome. Og så var det også året hvor Asmaa Abdol-Hamid fejlede med at komme i folketinget… Dejligt program som desværre ikke ligger online. Man betaler licens, men DR bestemmer hvad man må se hvornår…

  Kommentar by ph — 24. marts 2017 @ 21:59

 12. @9 Benny Bomstærk

  Lær lige at læse før du beskylder nogen for at være syg i hovedet.

  Kommentar by Arne Torp — 24. marts 2017 @ 22:47

 13. # 12 Kommentar by Arne Torp
  “Nogen har vitterlig fortjent det.” Fordi du mener at de er usympatiske eller har været medlem af et socialistisk parti i deres ungdom !!
  Du ER syg i hovedet.

  Kommentar by benny bomstærk — 25. marts 2017 @ 08:52

 14. Lidt OT men alligevel:

  I aftes var Jeppe Juhl i Deadline på DDR2 i et “interview” med Niels Krause Kjær om Newspeek.

  Det var et tåkrummende pinligt “interview”, hvor Jeppe Juhl stort set ikke fik lejlighed til at svare på Krause Kjærs udokumenterede beskyldninger om, at Newspeek er “fake news”.

  Blandt andet påstod Krause Kjær, at den notoriske islamist og IS-sympatisør fra Nørrebro, Khalid Alsubeihi, var uskyldigheden selv, helt uden at have undersøgt hans baggrund.

  Endnu engang skraber DDR bunden med deres venstreorienterede og islamofile “journalistik”!

  Kommentar by Al Capone — 25. marts 2017 @ 09:44

 15. “Medierne bør tage sig sammen og behandle den ekstreme venstrefløj lige så kritisk, som de ville behandle den ekstreme højrefløj eller ekstreme islamister.”
  Hvornår gør de det?
  * enig med Høgsbro

  Kommentar by Nordsjælland — 25. marts 2017 @ 09:55

 16. Som jeg har sagt før, men gentager det gerne, da der aldrig er fremkommet noget svar.

  Stigmatisering og dæmonisering kan kun gå en vej. Det er vigtigt at huske og have for øje. Højrefløjen stigmatiserer og dæmoniserer. Venstrefløjen gør ikke. Højrefløjen har et medansvar for, hvad højreekstremister laver. Venstrefløjen har ikke noget ansvar for, hvad venstreekstremister laver, f.eks. hærværk, overfald, stigmatisering, overvågning. Der er jo simpelthen menneskesynet til forskel.
  Her er vi jo ovre i den gamle venstrefløjsgænge, hvor terror afhænger af hvem der udfører den. Som Benito Scocozza engang udtalte, ”-at nazisternes massemord var forbrydelser, kommunisternes massemord fejltagelser! ”
  Tilbage står stadig spørgsmålet. Hvad er det egentlig, som tilsyneladende gør venstreorienteret vold mere spiselig end højreorienteret?

  Man sidder tilbage med det indtryk, at venstrefløjens sturmabteilung AFA (Anti Facistisk Aktion)er fredet fra højere sted. Man kan konstatere følgende, at følgende har kongehusets opmærksom og velvilje:

  JACOB MARTIN STRID: med i tæskeholdet fra AFA. Får 6.okt.2012 Kronsprinsparrets kulturpris (1/2 mio.kr.) i koncertsalen Alsion i Sønderborg, overrakt af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary..

  BALDER BERGMAN JOHANSEN: Leder af AFAs tæskehold, kaldes ”generalen”, modtog i 2010 af Prins Joachim Erhvervslivets Ridderkors (Virksomhedsforum for Socialt Ansvar) for ”-at udvise social ansvarlighed, uagtet at han i mange år, har været et fremtrædende medlem af AFA!
  Den 10.3. modtog samme Balder Bergman Johansen Finn Nørgaard prisen som bestyrelsesmedlem af Fritidsakademiet (FRAK).

  KAREN MARIE AAGAARD ØRSTED: fra det autonome miljø i Odense. Kom i Cafe Zekes hjemsted for Odense-afdelingen af Rebel (Revolutionære Unge Socialister og Fynske Anti Facister (FAF). Ovverrakt Stjernedrysprisen 2013 af Kronprinsparret.

  Mange af disse langhårede, sortklædte og højtråbende snothvalpe, der mente at stenkastning mod ordensmagten var en demokratisk rettighed,at smadre ruderne på diverse banker man mødte på Nørrebrogade/Jagtvej, for at “mindes” 10-års dagen for det såkaldte ungdomshus nedrivning og som første prioritet efter arrestation truede forhørslederen med en anmeldelse, og henviste til det fædrene ophav, der enten var lederskribent på Politiken, konsulent i Udlændingestyrelsen eller psykiatrisk overlæge.

  Man kunne også nævne:

  Thomas Sæhl Sørensen (Støtte til RAF, tidligere spindoktor for Søvndal).

  Pelle Dragsted (hærværk, overfald; spindoktor hos EL/SF, nu MF for EL).

  Lars Grenå (vold, spindoktor hos den kommunistiske fagforening BUPL).

  Søren Lerche, tidligere autonom, en del af Demos tæskehold. Projektleder på Grundtvigs Højskole. Har arrangeret seminarer om radikalisering og bandekriminalitet. Er en del af EU kommissionens Radicalisation Awareness Network.

  Kommentar by der Adler — 25. marts 2017 @ 10:21

 17. Denne Niels Jespersen kan godt forberede sig på, at han skal have fat i en glarmester inden længe….

  Kommentar by Al Capone — 25. marts 2017 @ 12:27

 18. @7 Helt korrekt, skribenten kender åbenbart ikke grønthandleren, min godmodige ven Lukas. Hvorfor skal han dog være usympatisk “højreekstremist”, når “islamkritikeren” Paludan langt overgår ham i skinger retorik? Det ses desværre tit, at trods skribenters gode pointer hænger mainstream-stemplinger fast på dem som fluepapir.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 25. marts 2017 @ 17:52

 19. @18

  Enig, PNB. En ellers fremragende kronik blev totalt spoleret her. Må vi også angribe medlemmer af DP, eller er den slags kun forbeholdt venstrefløjen? Uanset hvem, der banker dem, skal vi ikke føle sympati.

  Jeg synes det af mig fremhævede afsnit siger alt. Og forresten: Hvis man ikke finder forfatteren sympatisk, er det så iorden at banke ham også?

  Lortekronik!

  Kommentar by Arne Torp — 26. marts 2017 @ 13:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper