26. april 2017

Venligboer-leder problematiserer DR-serie: Den har ‘et kultur-bevarende’, ‘kultur-opbyggende sigte’

Der er rigtigt meget ved Venligboer-ideologien der giver mening, når talskvinden mener at en populariseret kronologisk gennemgang af dansk historie er problematisk fordi den har ‘et kultur-bevarende eller kultur-opbyggende sigte’. DR-serien mangler ifølge Anne Lise Marstrand-Jørgensen blandt andet mørklødede Stenalderdanskere og kvindelige Istidsjægere. Vi lever i absurde tider.

Fra BT – Forfatter vred over DRs Danmarkshistorie: Det er jo konservativt og unuanceret!.

“DRs store historiesatsning afføder ikke udelt begejstring. … Navnlig fra forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der kritiserer forholdet mellem eksperternes fortællinger og det visuelle, som DR præsenterer seeren for.

‘Det visuelle lever ikke op til det, eksperterne fortæller. Det visuelle lægger sig meget op ad det traditionelle, som vi kender. Eksperterne er omvendt nuancerede og sørger faktisk for at fortælle om kvindernes rolle. Så når de forklarer, at kvinder gik meget på jagt, synes jeg, man skulle vise det i den sideløbende dramatisering. Man kunne eksempelvis vise tre kvinder og en mand i stedet for fire mænd i den scene, hvor de går på jagt i istiden.

‘Jeg er sikker på, at man har gjort sig nogle hensyn til seertal og så videre. Men det er jo ikke særligt dristigt. Ikke at alt behøver være det, men nu befinder vi os jo i et årstal, hvor vi godt må gøre tingene, så det passer til vores tid. DR har valgt at gå den traditionelle og konservative vej, som jo altså ikke har nogen kant,« siger Anne Lise Marstrand-Jørgensen.”

(AnneLise Marstrand-Jørgensen på Facebook, 9. april 2017)

“Er vi blevet så vant til at historien om Danmark for enhver pris kun må og skal fortælles gennem et semi-blond perspektiv… Jeg må konstatere, at historie ofte fortælles særdeles konservativt, mandsdomineret og med et kultur-bevarende eller kultur-opbyggende sigte.” (AnneLise Marstrand-Jørgensen, 9. april 2017)

Oploadet Kl. 23:57 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/82831/trackback

40 Comments »

 1. Det er ground zero, for ytringsfrihed. Tabes kampen her, I retten mod, specielt at kritisere islam er der kun èn mulighed tilbage. Som historien har gentaget igen og igen og igen.
  EU er game over. Danmark , ja selv DANMARK- blasfemi §.
  Det er og går KUN en vej….
  Danmark landet der oplyser folket via stats msm ført af marxister der fører ALLE i afgrunden
  https://www.youtube.com/watch?v=-H_bhNLSvOU
  Held og lykke” , det er ikke 100 år , det er lige om hjørnet.
  HISTORIE ! , sultan islamisten Erdogan siger det lige ud- og han lægger ikke engang skjul på deres islamistiske agenda.
  OG HELE EU ER TOTAL PACIFICERET.
  citat ” HELLIG KRIG STARTER SNART I EUROPA”
  osv. osv.
  VÅGN FOR HELEVEDE OP
  VI ER PÅ VEJ I KRIG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ikke om 100 år men NU !
  som de sidste 1400 år +

  Kommentar by peter rytter larsen — 27. april 2017 @ 01:15

 2. Hun er ikke helt frisk i toppen..

  Kommentar by hans01 — 27. april 2017 @ 01:54

 3. Har helt bevidst fravalgt serien, “kunstnerisk” fiktion over nogle få selektive nedslagspunkter i historien anser jeg for at være spild af tid. Men har læst utrolig mange bøger, og følger med i alle arkæologiske landvindinger samt historiefaget generelt. Ikke desto mindre er det det ganske nyt for mig, at “de første danskere var meget mørke i huden“, kan nogen forklare hvad madammem henviser til?

  Kommentar by DavidK — 27. april 2017 @ 01:55

 4. Det må være oplyst for enhver, at ALT velfærd forsvinder og ragnarok er om hjørnet.
  Stem videre på kommunister, cirkus partiet og landsforrædder partiet .
  ALLE stemme berettigede er blevet OPLYST op DDR TV / RADIO !!
  GAME OVER !
  Ulykken er ikke stoppet , og nu bliver det til en national ulykke.
  Foråret venter og ti tusinde analfabeter vilde han negere, har EU udpeget DANMARK kvote som ! ETA . midt juli. ca. 25.000..
  Det er så godt, med international solidaritet” og IKKE folke valgte regere.
  VÅGN NU OP

  Kommentar by peter rytter larsen — 27. april 2017 @ 01:59

 5. Men de aldrende hippies med deres rav bærende strik trøjer og peace logo, har ikke forstået islam . Når de importere deres BIG BLACK BAD BOY
  Hvad er der sket med vores land ?
  KÆLLINGER forsørget at staten !
  Er der kun selvforsvar tilbage !

  Kommentar by peter rytter larsen — 27. april 2017 @ 02:03

 6. Og husk jeg har sat 50% af min samlede formue på Mariane (og det er et anseligt beløb (6 cifret) – Jeg vandt stort på sidste FV – Jeg vandt MEGA stort på Brexit osv.
  Spil ikke mere end du kan tåle at tabe.

  Kommentar by peter rytter larsen — 27. april 2017 @ 02:21

 7. ==> nr. 2. DavidK:

  Madammen henviser til en ‘ekspert’, der for at kunne bevare sin ‘ekspert’-status i DDR, fandt det klogt at sige noget politisk korrekt. Egentlig ville ‘eksperten’ have sagt De første danskere var muslimer…, men så kom han i tanke om, at selv blandt DDR’s tittelyttere kunne det tænkes, at enkelte var klar over at Mohammed først blev født ca. 10.000 år senere. Så han nåede liiige at beherske sig.

  Og hvis det er ganske (fake) nyt for dig, så bare vent! – Du kan bide dig selv i en vis legemsdel på, at som serien skrider frem vil du få at vide, at muslimer har spillet en fremtrædende rolle i Danmarkshistorien. Altså for alt, der er gået godt. Derimod er alt, der er gået skidt Pia Kjærsgaard’s skyld, såsom mordet i finderup Lade, blodbadet i Stockholm, tabet af Ösel, Norge, Lauenborg, Sydslesvig og Anker Jørgensen.

  Er De forvirret…? – Så se næste afsnit af DDR’s Danmarkshistorie!

  Kommentar by Voldposten — 27. april 2017 @ 02:28

 8. Og den kvinde mener “borgerlige” Berlingske skal have et talerør i form af en blog på b.dk..?!

  Kommentar by Vagn Henning — 27. april 2017 @ 05:51

 9. Er soen virkelig SÅ dum og historieløs, eller foregiver hun blot?

  Kommentar by Knud — 27. april 2017 @ 06:11

 10. Det tossede kvindemenneske må da stemme på radikale venstre. Hun lyder som et klon af stampesinken og Margrete Pestager. Det eneste væmmeligboerne mangler, er lidt kulturberigelse. Men chancen for at den kommer til dem i nær fremtid, vokser sig eksponentielt større og større. De ædle vilde yngler som rotter, og snart vil det være lige så svært, at møde en hvid på gaden, som det er lige nu i Sverige.

  Kommentar by Nielsen — 27. april 2017 @ 06:11

 11. Den selvudnævnte ekspert påstår at det var indavlede retarderede kriminelle korandyrkende perkere og negere der huserede i Danmark i istiden, jamen så skal Danmarks historien jo rettes til ekspertens opfattelse af racen på fortidens mennesker i Danmark, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 27. april 2017 @ 06:15

 12. Det bekymrer mig lidt, når en kendt forfatter skriver lange ord med bindestreg: “semi-blond”, “kultur-opbyggende” og “kultur-bevarende”? På dansk over læsebogsniveau hedder det semiblond, kulturopbyggende og kulturbevarende.
  Bortset fra det er det første gang, jeg har set tillægsordene kulturopbyggende og kulturbevarende anvendt som skældsord. Er ALMJ modstander af kultur? Jeg tror nok, hun har fået betragtelig støtte fra Statens Kunstfond. Kan man kalde det kultur-hykleri (jeg tilføjer binde-stregen, så også de kultur-nedbrydende fane-bærere kan være med)?

  Kommentar by Bageren — 27. april 2017 @ 06:20

 13. @2: Hun henviser sikkert til dem der vandrede op ad motorvejen forrige år, du skal virkelig ikke regne med at en “venligbo” tænker rationelt. De har trods alt dannet en hel forening der dyrker ønsketænkning som en religion.
  Jeg vil istedet anbefale DR programmet “patrioten og venligboeren” hvor den anden stifter af foreningen, mads (har glemt efternavnet) sidder i grimhøjmoskeen, og får et chok over at høre at muslimer tager indholdet i deres religion alvorligt. Det kunne egentlig være interessant at høre om det ændrede noget for ham siden at få at vide af en imam at sharia og dødstraf for frafald er noget de tager seriøst, men det program skal man nok kigge langt efter på DR.
  Måske nogen gider at gå hans facebook side igennem og se om han stadig har trukket sin store hat langt ned over øjnene?

  Kommentar by Per — 27. april 2017 @ 06:32

 14. Det er dog besynderligt så mange af disse kvindelige overløbere der helst synes, at mange af os siden historisk tid burde være, og er, afblegede muslimske efterkommere – eller i det mindste have muslimsk blod i årene?
  Hvad er det dog disse kvinder finder dragende ved den mellemøstlige egn og deres (u)skikke, og hvorfor synes kvinder at vi for enhver pris skal påduttes den destruktive kultur?
  Danske kvinder forlanger og forventer ligestilling, men opfører sig rablende skøre og ulige. Og det er utroligt så mange kvindelige masochister og selvplagere der er dukket op, siden politikernes muslimimport accelererede.

  Med mellemrum råber MSM og begejstrede forskere op om, at Egtvedpigen heller ikke var dansk. Senest var det en artikel i Information den 7. april 2017.
  Politiken gjorde det helt klart for enhver, for et par år siden, at “Egtvedpigen var indvandrer”. Og når Politiken skriver det, så må det jo være sandt?

  Desværre har “eliten” endnu ikke kunnet påvise at hun var muslim fra Mellemøsten, men kun: – at hun blot var fra Tyskland!
  Så mon vi ikke, for at kunne komplettere det “meget udanske” ved “pigen”, kan forvente nye intensive udgravninger i egnen omkring Egtved? For måske kan de politisk korrekte kvindelige “forskere” være så heldige at fremgrave rester af en tidligere uopdaget burka, eller i det mindste nogle tråde fra et tørklæde bevaret i jorden, som kan rykke Egtvedpigens oprindelse lidt nærmere Mekka.
  Intet i den retning bør forblive u-undersøgt. (Undskyld bindestregen.:-)

  Kommentar by Birger Jensen — 27. april 2017 @ 06:40

 15. Den retard skal nok få sit behov for “unuanceret” dækket, når muslimerne tager magten. Hvad er det for et freudiansk slip, der gør, at de kæmper for at få indført alt det, de påstår at bekæmpe? Har diagnosen et navn?

  Kommentar by Margrethe — 27. april 2017 @ 06:52

 16. Findes der noget videnskabligt bevis på at de var mørke i huden,eller er det noget man tror.

  Kommentar by notty — 27. april 2017 @ 06:53

 17. Hun regner vel med, at med danmarkshistorien kan man gøre ligesom ved udgiverne af f.eks. bilkakataloget, at opfordre dem til at indsætte flere negre.
  I øvrigt ser Grauballemanden ud til at være sort, ekk.

  Kommentar by Menig 442 — 27. april 2017 @ 07:06

 18. ==> nr. 11, notty:

  Næppe. I så fald ville de være døde af mangel på vitamin D. Så langt mod nord har evolutionen og naturlig udvælgelse sørget for, at mennesker er lyse i huden. At eskimoerne kan overleve skyldes at de lever af levertran fra havpettedyr og fisk.

  Kommentar by Voldposten — 27. april 2017 @ 07:12

 19. Der er mange kloge hoveder, der snakker om “det postfaktuelle samfund”. Men jeg kan ikke se det anderledes end, at det drejer sig om, at en magtfuld politisk gruppe forsøger at underlægge virkeligheden (nutiden og historien) deres ideologi. At målet ikke længere er at beskrive nutid og fortid så sandfærdigt som muligt, men at gøre nutid og fortid til et middel for at fremme en ideologi.

  Herved kan man forstå Fake News som magtfulde mediers og magthaveres forsøg på at omskrive begivenheder, så de ikke beskrives sådan som de er, men skrives ind i en ideologisk fortælling. Det er noget helt andet end de faktuelle fejl, som nogle gange uheldigvis ender i nyhedsstrømmen.

  Højrefløjen i DK er faktisk faktasøgende som målsætning i sig selv, men der er eksempler på, at de angribes af medier for faktuelle fejl, og det er det som medierne så kalder Fake News. Men den anden type Fake News er den, hvor faktum og virkelighed underlægges en ideologisk holdning. Eksemper på den anden type Fake News er, når ensidige venstreradikale overfald på anderledes tænkende gøres til “sammenstød”, eller når israelske modforanstaltninger gøres til meningsløs og ond israelsk aggression.

  Ligesådan med historien. Venligbo-lederen Anne Lise Marstrand-Jørgensen vil underlægge Danmarkshistorien sin ideologi. Får hun og hendes “eksperter” magt til det, kan man tale om, at hun understøtter et postfaktuelt samfund, hvor ideologien trumfer virkeligheden. Det er ikke nyt. Det er bl.a. sådan magthaverne opfører/opførte sig i de socialistiske samfund.

  Kommentar by traveler — 27. april 2017 @ 07:28

 20. Kognitiv dissonans falder mig ind. Men, når man ikke har ubehag ved sin dissonans må det vel være en form for bevidst onsdskab. Måske tror hun ikke at hun kan ernære sig ved et hæderligt enhver.

  Kommentar by River — 27. april 2017 @ 07:42

 21. Rettlese til “Højrefløjen i DK er faktisk faktasøgende som målsætning i sig selv”. Man kan sige, at almindelig upolitisk hæderlighed kaldes i dagens DK for at være “højreorienteret”. Jo mere eksplicit man insisterer på hæderlighed og fakta jo mere ekstrem højreorienteret betragtes man for at være.

  Kommentar by traveler — 27. april 2017 @ 07:46

 22. 9 Birger Jensen.

  Det er ikke besynderligt, det skyldes medierne. De søger med lys og lygte, til de finder nogen, der understøtter deres agenda og hjælper med at udbrede den. Det er meningen, at det skal se ud, som om disse holdninger er normen. Så folk ikke tør fortælle hinanden, at de hver for sig tænker anderledes. Men det gør folk jo uden for de snævre kredse, der sidder på nyhedskanalerne.
  Du kan stole på, at hvis en kvinde (eller mand) journalisterne spørger, giver det “forkerte” svar, så kommer hun ikke med i deres udsendelse. Du kan ikke tage deres håndplukkede udvalg af venligbo-ekstremister som repræsentativt for befolkningen.
  Hvad angår muslimer så har de ingen bestemt farve eller ‘blod’, de findes i alle farver. Islam er bare en ideologi, som man kan antage eller forkaste.
  Islam fandtes ikke på Egtvedpigens tid, men du har ret i, at mediernes vinkel på historieskrivning (bevidst eller ubevidst) baner vejen for en omstilling til islamisk historieopfattelse. Det er bekymrende, at den omstilling er så synlig internationalt, både på Wikipedia og andre online-opslagsværker (her er bindestreg acceptabel). Islam skønmales, mens kristendommen og vestlig kultur sortmales.
  Egtvedpigens pikante snoreskørt kan dårligt være længere fra en burka. I hine tider levede man i en velsignet uskyld før Muhammeds grusomme påfund om, at kvinders tøj skulle være et fængsel.

  Kommentar by Bageren — 27. april 2017 @ 08:06

 23. Nu véd jeg ikke hvor mange af jer der forsøger at være muntre, men der er formentlig noget om det med hudfarven på de allerførste mennesker på dansk område i slutningen af sidste istid. Lys hud er nemlig en “moderne” udvikling: http://www.sciencemag.org/news/2015/04/how-europeans-evolved-white-skin

  Den lyse hud er en tilpasning til områder med mindre solskin end Afrika; jeg synes derfor heller ikke det er decideret overraskende at udviklingen er sket efter sidste istid. Artiklen underbygger ikke direkte påstandene i DDRs danmarkshistorie; faktisk skriver de: “Thus ancient hunter-gatherers of the far north were already pale and blue-eyed, but those of central and southern Europe had darker skin”, men citater omhandler fund fra ca. 7700 fvt. Rensdyrjægerne var her 5000 år før og de er i sagens natur kommet sydfra, så at de skulle have været kraftigere pigmenteret, ville kun være naturligt.

  Nej, jeg tror – som med det meste andet DDR præsentere os for – at faktaene i serien sådan set er i orden. Men alting vinkles, så man I gennemsnit er dårligere oplyst efter at have set en udsendelse på kanalen end før.

  Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt så meget hudfarve betyder for de progressive…

  Kommentar by Vagn Henning — 27. april 2017 @ 08:15

 24. Enig 3.DavidK. Jeg har også “helt bevidst fravalgt serien, “kunstnerisk” fiktion over nogle få selektive nedslagspunkter i historien anser jeg for at være spild af tid.”

  Jeg ser af princip ikke DR’s serie-propaganda, som Gabold jo også frejdigt har indrømmet, har som formål at tilsvine Dansk Folkeparti og den øvrige ikke-socialistiske fløj. DR overlever jo ved PR for socialismen.

  Tvangslicensen gør mig vred over, at jeg skal betale for min egen hjernevask. Det minder mig lidt om årene efter den russiske revolution, hvor de henrettede politisk ukorrektes familier, efter at deres søn var blevet nakkeskudt, fik sendt en regning for udgiften til kuglen, der tog livet af ham.

  DR dramaturgien a la Gabold er en stor kliché. Man skal pine død ’holde med’ nogle af de historiske aktører helt tilbage i stenalderen. Det er infantilt nonsens, men mentaliteten er resultat af én af de 5 marxistiske staveplader, som styrer alle socialistiske hjerner:

  DIALEKTISK MATERIALISME (i Sovjet forkortet DIAMAT) Ifølge marxistisk dialektik udvikler bevidstheden og historien sig gennem modsætninger. Der eksisterer fx et dialektisk forhold mellem produktionsforhold og produktivkræfter. Så er den ged barberet!:-)(klip fra Den Store Danske)

  Jeg tror uden videre på denne kritiske seers reaktion på DR’s Danmarkshistorie:
  Klip fra DKA: “Grove og politiserende fordrejninger”

  “I beskrivelserne af Bronzealderen taler man om “globalisering”,”indvandrere” og kæder det sammen med en let, lys og produktiv periode, hvorefter kommer Jernalderen, hvor Danmark “lukker sig om sig selv”, ja selv vejret bliver dårligere!

  Der er tale om grov, politiserende fordrejning som leder tankerne hen på “før og efter Dansk Folkeparti fik indflydelse (i 2001)”
  (…)

  Fejl i afsnit om bronzealderen
  Hvad der derimod kom bag på mig var, at der var flere fejl i det Andet afsnit om Bronzealderen, som jeg har beskæftiget mig med og læst om for nogle år siden.

  For det første: Egtvedpigen blev begravet sammen med nogle brændte knoglerester af et fem – seks årigt barn. Da hun kun var 16-18 år gammel selv, har man allerede for mange år siden fremsagt den teori, at det kunne være resterne af en barnetræl, som blev ofret og lagt i hendes grav.

  I DR´ serie fremstilles det som om barnet var hendes eget og var død af sygdom. I seriens skønmaleri af Bronzealderen passer det ikke ind med denne form for menneskeofring!

  For det andet: I tidligere tider troede man, at snore-skørtet var en hverdagsdragt. Det har ganske vist undret en og anden, især da alle andre kvindedragter, man har fundet, er anderledes tækkelige og varme.

  Unge piger i sexkult og sødt øl i barkspande
  I nyere tid har visse historikere så fundet ud af, at det er en særlig dragt, der blev brugt af unge piger, som udførte akrobatiske øvelser som for eksempel kraftspring i en slags frugtbarhedskult.

  Dette støttes af det faktum, at pigen (pigerne) ikke havde noget på indenunder! Disse akrobatiske øvelser er afbilledet forskellige steder, og man ser tydeligt, at det er unge piger iført snoreskørt.

  Der har været nogle høvdinge/ypperstepræster, som har siddet og kigget på, og med jævne mellemrum har pigerne mellem deres øvelser gået rundt og serveret sødt øl for dem i sådanne barkspande, som også fandtes i Egtvedpigens grav. Man har også fundet frem til, hvad dette øl var lavet af og brygget en kopi i dag, som skulle smage ganske udmærket.

  Det har ikke bare været en frugtbarhedskult, men vel nærmest en sex-kult, som man aner det, og det, at Egtvedpigen er kommet sydfra, (fra det sydlige Tyskland) viser, at der har været mangel på unge piger med akrobatiske evner.

  Hun er sandsynligvis kommet til det danske område, fordi hun har hørt, at der har været brug for hende her. Man kan også tænke sig et mere slavinde- lignende forhold, hvor hun simpelthen er blevet hentet eller ført hertil.

  Desuden kan man kun gisne om, hvad pigen er død af, da historien ikke nævner noget om dette. Men ganske unge piger, fra 12-14 års alderen, som blev udtaget til at agere ved disse kult-fester, har måske haft en lidt vanskelig fremtid efter de aktive år, og måske er pigen selv heller ikke død en naturlig død (men dette er altså for egen regning).

  Ikke public service, men politisk manipulation med grove fejl
  DR´s billeder af den unge pige, som iført sit snoreskørt strider sig op igennem Europa i regn og blæst sammen med sit barn, som på vejen bliver syg og dør, har intet med virkeligheden at gøre.
  Klip fra DEN KORTE AVIS 24. APR 2017 LÆSERKOMMENTAR

  http://DENKORTEAVIS.DK/2017/DRS-DANMARKSHISTORIE-GROVE-OG-POLITISERENDE-FORDREJNINGER/

  Kommentar by A-mad — 27. april 2017 @ 08:47

 25. Stenalderkvinder med på jagt? Ja, de har helt sikkert haft deres egen “heforshe” kampagne allerede dengang.

  Check selv ud – men husk brækspanden http://www.heforshe.org/en

  Kommentar by redneck — 27. april 2017 @ 09:00

 26. Så lad dem dog få deres brune dillere. Der er alligevel ingen andre der gider deres sure mosgroede huller.
  Kombinationen af bitter, over the hill, høns i baghaven venligboer affald og brun korandyrker er måske ikke så dum.
  Hun får sex, bliver smidt i en burka og får besked på at holde kæft.
  Han får sex og slipper for at gå løs på andre dele af den kvindelige befolkning.

  Kommentar by Frank Hagmann — 27. april 2017 @ 09:05

 27. Absurde tider er den rette betegnelse.

  Kommentar by Ole Madsen — 27. april 2017 @ 09:06

 28. idiotiet fra den politisk ensporede såkaldte venligboer, er synlig nok. Selvfølgelig er historie konservativt ud fra den virkelighed, som er bevaret. Hvid hudfarve skyldes pigmentet i huden og det manglende lys i vinterperioden, som har gjort at den lyse hud er opstået, da den bedre fanger sollys til D-vitamin. Da det tog flere generationer at vandre fra afrika til Nordeuropa på ben, hvis man også skulle overleve blandt fremmede stammer og skaffe sig mad på vandringen, så er det kun naturligt at kun lyshudede pga pigmentforandringen over generationer, nåede så langt, eller at kommende generationer blev lyshudede. Så kan idiotiet væve frem og tilbage i deres selvfrelste frelsthed langt væk fra den konservative virkelighed, som intet har med Deres moral at gøre…..God weekend trods alt. mvh Michael

  Kommentar by Michael Unna — 27. april 2017 @ 09:08

 29. Hun vil jo bare have DR til at lave en Ole Bornedal (1864). Historieforfalskning er blev så moderne i kunstnerkredse.

  Kommentar by Liva — 27. april 2017 @ 10:06

 30. Mon ikke væmligsoen Marstrand-Jørgensen allerede er konverteret til dødskulten?

  Ifølge dødskulten Islam er alle mennesker jo som udgangspunkt født som muslimer.
  Enkelte falder så fra undervejs og bliver vantro, som så herefter skal “kaldes hjem” til Islam igen.

  Jeg tror at den klamme ko er “kaldt hjem” igen…

  Kommentar by Knights Templar — 27. april 2017 @ 10:12

 31. Lidt OT men alligevel:

  Det kommunistiske propaganda-organ KVINFO har fået ny direktør i form af en kvabset venstreorienteret kælling ved navn Henriette Lauersen.

  Hun var i Deadline på DDR2 i aftes, og skulle forholde til kritikken om, at KVINFO politiserer, og undlader at forholde sig til indvandrerkvinders problemer.

  Den spejlblanke direktør ville ikke forholde sig til noget som helst, og afviste naturligvis al kritik.

  Som sandhedsvidne havde DDR2 indkaldt den venstreradikale debattør og tidligere Hizb ut-Tahrir-medlem Khaterah Parwani.

  Hun mente – big surprise – at alle KVINFOs problemer var løst, hvis man bare indsatte nogle brune (læs: muslimske) kvinder i bestyrelsen.

  Skal vi gætte på, at islamisten Parwani snart sidder i KVINFOs bestyrelse?

  Kommentar by Knights Templar — 27. april 2017 @ 10:41

 32. Helledusseda.

  Kommentar by Bastardo — 27. april 2017 @ 11:21

 33. Rane willerslev, forsker i fortidig DNA, udtalte i serien “historien om Danmark”, at de allerførste danskere, som man har rester af (ca. 80000 f. kr.)var mørke i huden, med dominerende forekomst af grå-blå øjenfarve. Så helt mellemøstlige-afrikanske har de ikke været.(Først for ca. 5000 år siden skulle de være blevet lysere i huden)
  Serien fremstillede i sine flotte dramatiseringer fortidens mennesker præcist som forskeren havde sagt: Alm. danske af udseende, med glat hår (hvilket også kan ses i DNA) men med “god kulør”. Så hvad fanden ALMJ har at brokke sig over forstår jeg ikke!
  Der er i øvrigt en stor usikkerhed behæftet ved DNA-resultaterne, som Rane Willerslev også selv sagde: “DET SER UD TIL…at de var mørke i huden”.
  Jeg synes at serien “Historien om Danmark er noget af det mest positive i TV i lang tid. Med storslået musik og flotte dramatiseringer, drone-optagelser præsenteres vi for en stærkt “kultur-bevarende” og “kultur-opbyggende” fortælling. Serien forsøger, i sin måde at fortælle på og fremstille historien, at opbygge en identitet, og en fortælling om at være et folk, hos danskerne, og ikke bare nedbryde og være kritisk som ALMJ selvfølgelig ønsker. Selvfølgelig er der ting man kunne have ønsket blev fortalt lidt anderledes…men i det store hele. Og der er en gennemgående stolthed i serien over det, som vore forfædre har stridt sig igennem.. Danmarks historie er en af de mest unikke og fantastiske i verden. Vi har endnu en ætling af en hedensk vikingekonge på vores trone. Det MÅ Ikke være slut! Det er den slags følelser DRs serie vækker i mig.

  Kommentar by Fra den yderste kyst — 27. april 2017 @ 12:17

 34. Dagens fake news:
  1) Stenaldermenneskene i Danmark ligner vore dages flygtninge fra mellemøsten. Forskere mener endda de mange rageknive fundet fra den tid har været brugt til at vedligeholde den velkendte mospudefrisure

  2) Kvinderne i stenalderen deltog på lige fod med mændende i anstrengede jagtture på mammut, hjort, bison osv. De var generelt i noget bedre form en vore dages kvinder så derfor kunne de let følge med mændene på trods af gentagne graviditeter

  3) Kvinderne i Saudiarabien er ikke undertrykte http://jyllands-posten.dk/international/mideast/ECE9533814/saudisk-ambassadoer-om-misvisende-beskrivelser-saudiske-kvinder-er-ikke-undertrykte-eller-skabt-for-at-tjene-manden/?st=1

  Nogen højere?

  Kommentar by redneck — 27. april 2017 @ 12:30

 35. Det må være det her hun henviser til.

  1. Der er tale om et (1!) genom der ikke er endeligt kortlagt.
  2. Det man har fundet “ligner meget ligner meget andre oldtidsmenneskefund i Europa fra samme periode“.

  Altså en generalistisk antagelse baseret på eet fund, baseret på antagelser fra andre fund. Jeg tror såmænd godt at neolitiske europæere var grøn og blåøjede, havde lyst hår og var mørkere i huden, men ikke “meget mørkere”. Det skyldes de fund som den citerede forsker må henvise til: Teorien går ud på, at da de europæiske jæger-samlere begyndte at dyrke jorden fik de også et mindre optag af D-vitamin. Man kan sige at den europæiske urbefolkning formentlig har været mørkere i huden end i dag, men også f.eks meget lavere i vækst ~150 cm, der har nok været flere rødhårede, ingen brunøjede osv. Dels gør Marstrand altså en enkelt detalje ud af en række mere væsentlig end den er, for hende har europæerne åbenbart været en slags negre, hvilket der ikke er belæg for overhovedet. Dels er sådan noget som højde jo langt mere iøjnefaldende hvis vi ser på alle fund (dvs ikke sporadisk DNA) og hvad vi rent faktisk ved. Dels er der noget tragikomisk i at fokusere på hudfarve, og så antyde der ligger et “semi-blond” kryptoracistisk motiv bag. Det kan dårligt blive dummere. Måske fraset at hun angler efter “bare een eneste ægte mørk skuespiller“. En “ægte” mørk – det er nærmest absurd.

  Andre mærkværdigheder :

  1. Der henvises til “Mellemøsten, hvor landbruget opstod for godt 10.000 år siden“. Det er faktuelt forkert. Landbrug opstod ikke i Mellemøsten, det er opstået mange steder på jorden uafhængigt af hinanden, og det landbrug der evt. skulle være “opstået” i Mellemøsten for 10.000 år siden var ikke det første. Og udbredelsen af landbrug via nærliggende kulturer har formentlig været en megetrend.

  2. Der fokuseres for tiden meget på en forhistorisk indvandring fra “Mellemøsten”, men som forskeren selv må fastslå, så findes der ikke nogen efterkommere af disse mellemøstlige indvandrere selv i Mellemøsten i dag, og den rest der skulle være tilbage i det nordeuropæiske genom er til at overse. De første “danskere” (en pjattet betegnelse = neolitiske europæiske stammer) er stadig hovedleverandør til det danske genom, der naturligvis har gennemgået en evolution over årtusinderne.

  Kommentar by DavidK — 27. april 2017 @ 12:46

 36. Skrevet den 9. april.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 27. april 2017 @ 15:03

 37. 33.Fra den yderste kyst. Godt ord igen. Desværre er jeg nærmest forhindret i at se DRs Danmarkshistorie serie, fordi jeg boycotter statsindoktrinering.

  Min søn på 18 påstår også, “at det slet ikke er venstreorienteret propaganda”. Det siger hans historie gymnasielærer selv:-). Det styrker ikke ligefrem troværdigheden for mig, når jeg tænker på, at de fleste gymnasielærere tror på et marxistisk historiesyn, dog måske med lidt flere ’staveplader’ end den gns SF/Enhl.-vælger? Men alligevel troende på marxist ideologien/religionen, der døde i 1989, (200 år gammel, RIP:-)

  Hele ‘racisme’ tankegangen, der præger den danske venstrefløj er mig imod. Måske fordi jeg som skrevet står selv er ‘mørk i huden, med grå-blå øjenfarve’ uden at have mellem-fjern-eller nærøstlige aner i rigtig mange generationer bagud.

  Det eneste jeg kan præstere i den retning er en oldemor, der indvandrede fra Skåne i anden halvdel af 1800-tallet. Hun var også mørk i huden med grå-blå øjenfarve. Hun var såvidt vides ikke jøde, men en kulsvier kan selvfølgelig have været ind over hendes mor eller mormor eller oldemor eller tip-tip do en svensk sommernat?

  Enfin, jeg er mørkere i huden end end flertallet i den indvandrede muslimske befolkning og der er mange etniske danskere som mig. Så hold venligst op med racismen. Arabere f.eks tilhører den hvide race ligesom os andre. Også os etniske danskere der er meget mørker.

  Racisme-diskursen (som det vist hedder?) er forfejlet og det er tragikomisk at den overlever på den rest af venstrefløjen, der overlevede 1989.

  Jeg kan ikke føle mig skyldig i ‘danskernes’ deltagelse i slavehandlen og slaveriet, heksebrændingerne og at danskerne havde trælle=slaver formodentlig helt fra stenalderen helt op i 1200 tallet – mine tip-tip-tip forfædre var sikkert slaver dvs trælle dengang, men jeg kræver ikke nogens undskyldning for det!

  Jeg kan heller ikke føle mig stolt af vikingernes plyndringer, voldtægter og myrderier i Europa, Asien og Afrika, men jeg kan heller ikke tage moralsk afstand fra det. Det ville være latterligt, synes jeg. Etnocentrisme kaldte vi det engang tænkemåden i socio-demografien.

  Jeg synes dog, det er OK at Europæerne vha deres videnskab afskaffede de epidemiske og andre sygdomme også udenfor vesten. Blot en kedelig bivirkning, at det medførte en befolknigseksplosion i de varme lande, som nu rammer os med fuld styrke. Bang.

  (Og undskyld remsen herover. Jeg var nødt til at sige det!:-)

  Kommentar by A-mad — 27. april 2017 @ 16:06

 38. @ 33 Fra den yderste kyst

  Mener du ikke hans enæggede tvillingbror Eske Willerslev?

  Kommentar by der Adler — 27. april 2017 @ 17:02

 39. #38 Jo, beklager. Det er selvfølgelig Eske Willerslev,der udtalte sig Fortidigt DNA i “Historien om Danmark” -Ja Som du skriver, så ligner de jo hinanden:-)

  #37 A-mad. Jeg er helt på linje med dig i den væmmelse ved den tydelige race-tankegang der præger VENSTRE-fløjen. Det er stort set altid dem der overhovedet tager emnet om. Sevfølgelig kan man ikke ændre på at man mest føler sig tryg og “hjemme” og måske også føler større loyalitet overfor folk der ligner een selv. Jeg har selv rejst i Afrika steder hvor få andre europæere kommer og kunne virkelig mærke at her var det MIG der var fremmed -Det ændrer dog ikke ved, at når alt kommer til alt så er race-mæssigt betingede forskelligheder i udseendet ikke det der siger noget som helst om det enkelte menneske, eller afgør dets værdi. I en bedre verden var det fuldstændig irrelevant (men sig det til en hvid Sydafrikaner der lige nu udrenses etnisk pga sin “race”)
  Jeg skrev blot mit indlæg ovenfor, dels fordi jeg ønskede at præcisere hvad der egentlig var blevet sagt i serien -Og fordi ALMJs kritik af serien er helt forfejlet fordi DR faktisk fremstillede de første danskere PRÆCIS som ESKE Willerslev beskev dem.

  Det interessante i denne sammenhæng må være HENSIGTEN bag udtalelsen om de første “danskeres” udseende, mere om det handler om selve de videnskabelige data. Jeg kunne godt have Eske Willerslev mistænkt for at nyde at fyre den der af om de mørkhudede ur-danskere, men det er et gæt, tilgengæld er jeg IKKE I TVIVL om at ALMJ, ulækkert race-tænkende som hun er, har jublet over, og lagt kæmpe vægt, på oplysningen over at de første danskere var mørkhudede.
  -Dette er ikke DR-seriens skyld, her er det generelle indtryk godt. Man kunne nok ikke forvente noget bedre. Produktionen er flot og uden at være uvidenskabelige synes jeg de prøver at fortælle en national-fortælling -I sidste afsnit endda med ros til kristendommen og den bidrag til den danske kultur i middelalderen. (som også Katrine Winkel-Holm roser serien for i sin blog på JP) Havde det været i 70´erne og 80´erne serien var lavet, havde det kun handlet om kirkegods og undertrykkelse.

  Kommentar by Fra den yderste kyst — 27. april 2017 @ 21:16

 40. A-mad: “Jeg kan heller ikke føle mig stolt af vikingernes plyndringer, voldtægter og myrderier i Europa, Asien og Afrika, men jeg kan heller ikke tage moralsk afstand fra det.”

  Det er vikingernes plyndringer, voldtægter og myrderier der har gjort deres efterkommere til det de er, og vi burde fejre alle vores sejre, som blev vundet i retfædig kamp eller ved uretfærdig list – til at begynde med var det dog selvforsvar mod den oprykkende kristne hjernevask og globalisering, der gjorde klar til til at invadere landet sydfra. At voldtægt skulle være en særlig slem forbrydelse, er en helt moderne opfattelse. I ældre og mindre feminiserede tider var det ikke noget problem i sig selv, det eneste der betød noget var hvilken mands ære var blevet krænket, eller hvem der begik voldtægten Jeg tvivler på om ordet “voldtægt” overhoved blev brugt..

  Jeg gentager citatet: “Jeg kan heller ikke føle mig stolt af vikingernes plyndringer, voldtægter og myrderier i Europa, Asien og Afrika, men jeg kan heller ikke tage moralsk afstand fra det.”

  Din manglende stolthed er symptomatisk – der har Jøderne ofte mere respekt for hvad deres forfædre gjorde af massakrer. Den jødiske komiker Sarah Silverman f.eks. beklager sig over at Jøderne nægter at være skyld i Jesu korsfæstelse og død. Det er latterligt mener hun:

  I Hope The Jews Did Kill Christ. I’d Fucking Do It Again In A Second

  Se, det er den rette holdning, ikke dine forsøg på at dele sol og vind lige. Læs mere om dillemmaet i Might is Right – Ragnar Redbeard (1890).

  Lad os begynde at tage initiativet og igen blive til gerningsmænd, i stedet for at hengive os til en sølle skæbne som ofre. Der er ikke noget så livsbekræftende som handling. Banzai!

  Kommentar by Balder — 28. april 2017 @ 05:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper