26. april 2017

Kolde facts: Dansk aftale med Somalia giver blot mulighed for at hjemsende tolv afviste asylansøgere

Dansk Flygtningehjælp og venstrefløjen problematiserer, at afviste asylansøgere fra Somaliere ikke kan leve frit i Danmark, men det er ikke den store historie. I 2014 søgte 683 somaliere asyl i Danmark, så selv hvis de alle afvises, så vil det med uændret tempo tage hele 57 år at få dem sendt hjem igen. 317 blev samme år familiesammenført.

Fra Politiken – 57 skal sendes hjem til Somalia – i hemmelig aftale kan kun 12 sendes hjem om året.

“For mens de danske udlændingemyndigheder i øjeblikket genbehandler 800 somalieres opholdsgrundlag og foreløbig har besluttet at udvise 57, vil Somalia maksimalt tage imod 12 personer fra Danmark om året.

Det fremgår af fortrolige oplysninger fra Udlændinge- og Integrationsministeriet om Danmarks hjemsendelsesaftale med Somalia, som Politiken kender indholdet af. Oplysningerne løfter for første gang sløret for det konkrete indhold i Danmarks aftale med Somalia og blev i slutningen af marts leveret til Folketinget på et lukket møde.

Ifølge Dansk Flygtningehjælp er det helt ‘uholdbart’, at Danmark behandler flere hundrede sager, når regeringen på forhånd ved, at der kun kan hjemsendes 12 om året.

‘Det vil jo betyde, at rigtig mange mennesker vil sidde fast på et udrejsecenter i årevis’, siger asylchef Eva Singer.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/82843/trackback

18 Comments »

 1. Det er en rigtig spøjs konklusion, Singer uddrager. Afviste asylsøgere er afviste, og problemet er en dårlig aftale. At de sidder fast på et udrejsecenter har de kun sig selv at takke for. Klaphatte.

  Kommentar by Høgsbro — 26. april 2017 @ 14:37

 2. Hvor svært kan det være.
  Ingen ulands bistand til lande der ikke vil modtage egne borgere.

  Kommentar by Erik — 26. april 2017 @ 14:41

 3. De kan jo frit tage hjem. Aftalen gælder kun tvangsudviste.

  Kommentar by Odo — 26. april 2017 @ 14:41

 4. #2 De fleste af de relevante lande giver vi ikke bistand til. Det mest effektive er fængsling på vand og brød og uden tv/internet indtil folk frivilligt beslutter at rejse hjem.

  Kommentar by Odo — 26. april 2017 @ 14:43

 5. Jeg kan ikke rigtig se logikken i, at vi indhenter Somalias tilladelse til at sende Somaliere dertil. Sæt dem på et flådeskib, og evt. en gummibåd ud for Somalias kyst, og lad dem tage ansvar for sine egne.

  Kommentar by zatopek — 26. april 2017 @ 14:55

 6. > Jeg læste tidligere i dag at Somalia får + 170 mill om året.

  Kommentar by Erik — 26. april 2017 @ 14:57

 7. Hvis Somalia skal tillade at somaliere rejser til Somalia kan vi vel også kræve at vi godkender den anden vej?

  Nåeh nej, det er imod konventionerne, menneskerettighederne, filosofien bag åbne grænser, dårligt for os ufertile Danskere osv osv osv

  Kommentar by redneck — 26. april 2017 @ 15:18

 8. Virkelig fine fremtidsperspektiver, vor regering incl. fr. Støjberg her åbner for os. Husk det ved næste valg.

  Kommentar by Crass Børsting — 26. april 2017 @ 15:31

 9. Inger Støjberg (V) har være med til at lave den latterlige aftale. Inger Støjberg (V) larmer op, men er ikke i stand til at stramme op, når det kommer til stykket. Hun er med til at ødelægge Danmark. Bl.a. med sine åbne grænser og islamisering. Hun vil i øvrigt ikke være med til at ændre konventionerne, som vil gøre at Danmark selv kan bestemme, hvem der skal være her i landet. Hun er også EU tilhænger og lader EU domstole bestemme, hvad der skal ske i Danmark. Hun laver aftaler, der skader Danmark.

  Kommentar by Liva — 26. april 2017 @ 15:42

 10. Ifølge Udenrigsministeriets Landepolitikpapir har Somalia i perioden 2012-14 i gennemsnit modtaget 300 millioner kroner om året af Danmark. Desuden har Danmark givet Somalia 30 millioner kroner i strakshjælp.

  Users/Siri/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/IE/BQ5CVCFM/Landepolitikpapir%20Somalia%202015-1017_DK.pdf

  Jeg mener, at hvis Somalia ikke vil tage flere somaliere hjem, så skal der skæres kraftigt i den økonomiske hjælp. Det er jo idioti at Danmark lader sig koste rundt med på denne måde, samtidig med at danske skattekroner fosser ud af landet.

  Kommentar by Liva — 26. april 2017 @ 15:58

 11. Og få nu tjekket flygtninge, der rejser hjem til de kende de er flygtet fra.

  Kommentar by P — 26. april 2017 @ 16:04

 12. Jeg havde engang rotter og det blev løst ved at sætte en envejs rottelem i kloakrørene. Siger det bare.

  Kommentar by River — 26. april 2017 @ 17:15

 13. 1. Indstil alle former for økonomisk bistand til Somalia
  2. Frihedsberøv samtlige somaliere uden lovligt opholdsgrundlag. Om nødvendigt må de indfanges med magt.

  Kommentar by Holger_Danske — 26. april 2017 @ 17:34

 14. >11 Det har EU også gjort, den vender bare forkert.

  Kommentar by Erik — 26. april 2017 @ 18:57

 15. Efter folkeretten skal en stat vedstå sig egne statsborgere. Det gør stort set ingen i den 3.verden. De er kunstige stater med kulturer, der nok ikke kan organiseres i stater i vestlige forstand og dermed med er basis for menneskerettigheder, konventioner, folkeretten og FN reelt set ikke tilstede. Men den politiske klasse og de neo-koloniale socialmissionbevægelser vil jo ikke give slip på den hvide mands byrde. Det er “nazisme”, at overlade araberen og afrikaneren til egen skæbne. Missionen fortsætter………

  Kommentar by Thorsted — 26. april 2017 @ 20:15

 16. Vore politikkere er ALT, ALT, for privilligerede: de bliver aldrig stillet til ansvar for, hvad de skader landsegne folk med!

  Kommentar by M.S. Carstens — 26. april 2017 @ 20:33

 17. Jeg var mere tryg med Zenia Stampe end den nuværende Inger Støjberg på samme post. Støjberg er en tryllekunster. Laver fiksfakserier, der distraherer folk fra se, hvad hun i virkeligheden foretager sig – eller rettere ikke foretager sig- mens hun skaber den illusion, at hun foretager sig en masse “Straksopbremsning”.

  Jeg fatter ikke hendes fanskare. Kællingen er gift for landet. Når jeg hører undskyldningen om, at “hun gerne ville, men ikke kan” – fint så synes jeg ærlig talt, at den landsskadelige sæk skulle pakke sit gode tøj og gå. Sige højt, at regeringens politik er en katastrofe for Danmarks fremtid. Men se om hun gør det. Heeelt så ædelmodig er hun så alligevel ikke. Lønnen og det efterfølgende driverliv er for tillokkende. Med Zenia Stampe på samme post, havde selv den værste sinke ikke kunne være i tvivl om, hvad der foregår. Inger Støjberg narrer en stor del af befolkning i kostbare uigendrivelige år, til det er for sent.

  Kommentar by Margrethe — 26. april 2017 @ 21:41

 18. Flere hundrede vil sidde fast i asylsystemet. Ja jeg giver denne dame ret. Det er et problem…for os.
  Det er vist det man kalder en lokumsaftale mellem en hjælpeløs og handlingslammet dansk regering og et totalt korrupt ”styre”, som må være ved at grine deres røv i laser. Den såkaldte aftale blevet lækket fra noget fortroligt materiale. Jo jeg forstår godt betydningen af fortrolighed, men der er èn som har fundet dette så uhyrligt at det ganske enkelt måtte ud. Inger vil ikke kommentere og det samme gælder Martin Henriksen. ”Det er ganske enkelt for galt” mente han vist. Danske Folkeparti er i en vanskelig situation, men kan være på vej ned ad et skråplan. Om deres strategi med at sætte regeringen skakmat i deres forsøg på at få liberale reformer igennem, som pris for en fulstændig hovedløs migrationspolitik vil tilfredsstille deres vælgere på sigt vil tiden vise. Personligt giver de mig efterhånden et indtryk af både magelighed og usikkerhed. Tulle ”magien” er ikke længere, hvad den har været. Søren Jespersen kommenterede oplysningen om at Nyborgelige har snuppet 40.000 vælgere fra DF som et bølgeskvulp. Den form for arrogance er lidt uheldigt anbragt. Partiets resultater er ikke tilfredsstillende.

  Kommentar by EH — 26. april 2017 @ 22:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper