29. april 2017

TV2-dok om flygtninge i virksomhedspraktik: Sporadisk fremmøde, umotiverede, mobber arbejdsom

Torsdagens TV2-dokumentar ‘Er det sådan, man bliver dansk‘ får næppe samme opmærksomhed som ‘Moskeerne bag sløret‘, men det burde den måske. Islam er et problem, både som kultur og religion, og dokumentaren giver et 360 graders indblik i problemer relateret til integration. De skal ikke bare lære sproget, eller ‘forstå’ dansk kultur, som det så smukt blev sagt. De skal undsige egen kultur.

Udsendelsen omhandler syriske flygtninge på et slagteri i Blans, Føtex Holme og den største praktikplads i Danmark – Bilka Odense. I Bilka var der plads til 40 syriske flygtninge, men ud af de 25 der blev screenet til forløbet, var blot seks mødt til tiden første dag. I alt tretten kom i løbet af dagen, men blot ni fuldførte til fyraften. Helt normalt, da de har en anderledes ‘arbejdskultur’, lød det. Integrationskonsulenten smilede bredt.

Alle kvinderne bar tørklæde, og havde utallige undskyldninger for ikke at passe jobbet. De havde ondt, var syge, skulle hente børn, kunne ikke arbejde udendørs, kunne af religiøse årsager ikke gå i t-shirts og fremdeles. “Nu er vi nede på fire der er tilbage i butikken klokken halv to”, blev der fortalt. Bilkas ‘Mangfoldighedskoordinator’ havde en dårlig dag.

Generelt var opfattelsen blandt flygtningene, at virksomhedspraktikken var ‘nedværdigende’ og ‘diskriminerende’. Et job på danskhedens præmisser, blev ikke set som en mulighed for at lære dansk og blive integreret, men som en straf.

To måneder inde i forløbet var der blot fire tilbage. Ingen fik job. På slagteriet i Blans gik det bedre med syriske mænd, hvorimod Føtex Holme havde en helt analog historie. En mand ville ikke ordne skrald eller lave simpelt manuelt arbejde. Efter fire uger strejkede de: “De mener de har ret til ferie.” Alle havde bortforklaringer, mange meldte sig syge. Ingen kom i job.

Det værste var næsten, at det ingen økonomisk konsekvens fik for den enkelte, da kommunerne ofte undlod at trække i ydelsen. TV2 kalder det misbrug af ulønnet arbejdskraft, men ordningen kan vanskeligt have været en overskudsforretning for Bilka Odense.

TV2 Online har flere sidehistorier. Det være sig Saleem Khaled, der efter eget udsagn kom til Danmark for at arbejde (!), men forlod Bilka Odense, da han fik beskeden: “Du må ikke have hat på?” Fra TV2.dk – Saleem har droppet flere praktikforløb: – Som regel udbetaler de hele ydelsen.

“Allerede på første dag af praktikforløbet i Bilka opstår der problemer med Saleem. Han nægter at tage sin kasket af, selvom han gentagne gange får besked på det.

Saleem går hjem og modsætter sig praktikken på første dag, og det er ikke første gang, der er problemer med Saleem.

Han har tidligere været i praktikforløb i blandt andet i Rema 1000, hvor han blev opsagt efter 19 dage, fordi han ikke ‘overholdt mødetiderne, udeblev og havde en dårlig indstilling’.”

(Saleem Khaled, der kom til Danmark for at arbejde, men ikke er motiveret for Bilka)

Historien om 51-årige Thanaa Baidoun illustrerer på samme måde problemets kerne. Som den eneste gjorde hun sig umage, og konsulentkorpset var overstadige. Fra TV2.dk – Thanaa kæmper for at få et job: – De andre flygtninge bagtaler mig

“Praktikken i Bilka er blevet et problem for Thanaa. Hun har fulgt alle regler, og arbejdet hårdt uden fravær. Men ifølge Thanaa Baidoun selv bliver hun mobbet og hånet af de andre praktikanter, fordi de mener, hun arbejder for hårdt.

– Der bliver hvisket meget om mig, når de andre taler sammen. De bagtaler mig, og nogen siger, at det er fordi, at min mand ikke elsker mig, at han sender mig i Bilka for at arbejde, hvor jeg bare sætter ting på plads.

– De siger, at jeg ikke er en kvinde, men nærmere en mand. At jeg prøver at udfordre mændene med det her arbejde, og det stemmer ikke overens med vores kultur. …

Integrationskonsulent Anna Jacobsen, der også medvirker i dokumentaren ‘Er det sådan, man bliver dansk?’, kender til problemet med social kontrol:

– Broen fra det arabiske arbejdsmarked til det danske arbejdsmarked kan blive svær for dem, der gerne vil hurtigt over og forstå den danske kultur, siger han…”

Apropos.

“‘Er det sådan, man bliver dansk’ Seriøst tv2?! Er man så tysker, hvis man bor i Tyskland men kommer fra Herning?? … Man kan sagtens have en følelse af at høre til mange steder i verden, men en dansker er en dansker i hele verden og sådan har vi det alle sammen, eller hvad!? Så nej, det er ikke sådan man bliver dansker. Men det er sådan, man integrerer sig.” (Sabina Smajlovic, 27. april 2017)

Oploadet Kl. 09:48 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/82930/trackback

31 Comments »

 1. Dette program illustrerede kernen i vores problemer herhjemme. Selv her i 2017 stiller vi fortsat ingen nævneværdige krav til nyankomne. De hygger sig fint i en ghettolejlighed og på overførselsindkomst, der er ingen motivation for at arbejde. En dansker derimod som ikke møder op i ressourceforløb, han mister alt. Vi er til grin for egne penge.

  Kommentar by Revser — 29. april 2017 @ 10:09

 2. Nu mangler vi bare en ”feel good” udsendelse om hvor godt det går med alle de læger og raketeksperter der var blandt de vandrende horder.
  Dem hører vi intet om så der er nok ingen problemer.
  Eller hvad?

  Kommentar by Erik — 29. april 2017 @ 10:11

 3. Og har det nogle følger,næppe.
  Der sidder nogle gode venstre orienterede og venligboere på kommunen og giver førtidspension.
  Og alt imens må danskerne slæbes igennem diverse og miste penge ved ikke og møde op.
  Sjov nok at tv tager alle disse ting op for tiden. Illegal arbejde, indvandre der ikke vil arbejde. Skulle tro at de ville dulme det.
  Få nu ryddet op for satan eller jeg skider på fortovet uden og samle op!

  Kommentar by P — 29. april 2017 @ 10:12

 4. Intet nyt under solen i Danmark, de indavlede retarderede uintegrerbare korandyrkere bliver båret på fløjlshandsker så de ikke udstilles som hvad de er af Danskerne, de skal ikke bo og leve i Danmark, indtil flyveren går til Mellem Østen skal de ovennævnte internes i teltlejre med suppekøkken og tæpper, det er max. de kan forlange, luk for kassen til alt integration i Danmark, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 29. april 2017 @ 10:25

 5. Det var rystende og fortvivlende at se denne udsendelse!
  Det svært at tro på at man virkelig som såkaldt flygtning kan opføre sig sådan uden at det får konsekvenser.
  Ufatteligt at vi danskere finder os i at Saleem sidder i flot lejlighed med kone og to børn og lader sig forsørge.

  Kun en stærk fører som kan rejse en folkestorm kan nu redde Danmark!

  (Hvorfor er det ikke muligt at linke til Facebook fra Uriasposten således at man kan udbrede budskabet?)

  Kommentar by Rodina — 29. april 2017 @ 10:47

 6. Herlig med åbne grænser og feel-good døgnet rundt på DR.
  http://www.saebyavis.dk/2017/04/28/to-kvinder-begik-tricktyveri-mod-salon-haarmix-i-saeby/

  Kommentar by k.m. — 29. april 2017 @ 10:58

 7. Man skal da ikke forvente at -De rettroende- vil arbejde og betale skat til -De vantro-. Det er da dybt uanstændigt. Nej de vantro skal blot holde sig til mantraet- mangfoldighed og integration-hvad der end menes med det, og så indrette sig efter -De rettroende-. :-) :-) :-)God 1 mig :-) . God weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 29. april 2017 @ 11:17

 8. Nu er jeg godt klar over, at eksemplerne ikke stammer fra Horsens, men læs alligevel dette udpluk af Borgmesterens nytårstale 2016. Man fatter ikke, at nogen kan få sig selv til at sige den slags ævl. De seksten måneder der er gået siden, har nok ikke gjort den store forskel i muslimernes tilgang til det danske samfund.

  “Samtidig står vi over for en ny problematik, som også adresseres i HORSENS ALLIANCEN – nemlig at sikre tilstrækkelig og velkvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder.

  Jeg mener, at vi i Horsens Kommune er på forkant med denne problematik, fordi vi har et så veludviklet samarbejde med virksomhederne.

  En udfordring – som rigtig mange taler om og har en holdning til – er strømmen af flygtninge til Europa og Danmark.

  Det er klart, at de mange flygtninge udfordrer vores system. Men i stedet for kun at fokusere på problemerne, så lad os også se på mulighederne.

  Alt tyder på, at vi i løbet af nogle få år for alvor kommer til at mangle hænder i den danske arbejdsstyrke – ja nogle analyser taler om sekscifrede tal.

  Vi arbejder hver eneste dag på at få flere af vores egne borgere i beskæftigelse, og vi arbejder på, at vores udenlandske studerende bliver boende her i kommunen. Men vi ved, at det ikke rækker, og derfor skal vi også fokusere på at få sluset flygtninge ind i arbejdslivet og ind i de sociale fællesskaber.

  Og det er vi faktisk ret gode i Horsens – at invitere indenfor – og få de nye borgere i beskæftigelse eller uddannelse – rent faktisk bedre end sammenlignelige kommuner og landet som helhed.

  For det er det, vi kan i Horsens Kommune – skabe nye fællesskaber og derved skabe det gode liv – og det er det, vi SKAL. Det er en opgave, vi er blevet pålagt, og det er en opgave, vi kan og skal løse i fællesskab.”

  I fællesskab med folk som er pisseligeglade med Danmark?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 29. april 2017 @ 11:23

 9. @ Revser

  Vi bør ikke stille krav. Dem der kommer til landet må selv klare sig.

  Kommentar by Ung Konservativ — 29. april 2017 @ 11:25

 10. Samme borgmester holder tale et år senere:

  http://horsens.dk/Politik/Byraad/OfficielleTaler/TaleNytaarskur2017

  Ikke ét ord om flygninge. Ikke ét.
  Men der var jo så mange positive sider. Ikke mindst for erhvervslivet.
  Skulle vi ikke høre om de succeshistorier også?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 29. april 2017 @ 11:37

 11. ” nogen siger, at det er fordi, at min mand ikke elsker mig, at han sender mig i Bilka for at arbejde”

  Den israelske prof i arabisk litteratur. Mordechai Kedar siger, at folk i vesten tror, at alle vil have et arbejde, tjene penge. Folk i vesten kan ikke fattet, at en araber hellere vil sulte end, at tage et arbejde, der kan kaste skam på familien ære. At sende deres kvinder ud blandt “fremmede” er en form for æreløshed. At de mobber hende er, at antyde hendes familie er æreløs.

  Man har i mellemøsten set på om der er et civilsamfund med tillid og association til ikke-familie. Det er der ikke. De er ikke integreret med hinanden. “integration” er for dem en opløsningen af familien, at gøre den æreløs. Islam er et “negativt fællesskab”. Hvor der er en masse hensyn om grænserne familierne og klanerne imellem. Islam har en masse formaliseret regler, der gør, at klanen ikke opløses og andre klaner viser hensyn mod denne opløsning. Ved ikke, at røre fremmede klaners kvinder, der også har bekendt sig til “islam kontrakt for fred mellem stammer og klaner”.

  Kommentar by Thorsted — 29. april 2017 @ 11:38

 12. Jeg gad ikke se den, for jeg ved nøjagtigt, hvordan de mennesker er, især hvis de er muhammedanere: de er vildt dovne og gider ikke løfte en finger. De kan intet, derfor ville deres lande også være rene u-lande (hvilket de også ofte er), hvis ikke de havde olien og kunne invitere kloge hvide til Saudi, Kuwait osv., for at tage styringen.

  Min far havde engang i 1970’erne en araber fra egnene omkring Vestbredden til at arbejde på sin fabrik, men han kom ofte daskende kl. 11 om formiddagen, når de andre var mødt kl. 07. Selvsagt kunne min far ikke beholde ham. Derimod havde han tamilere på fabrikken flere år senere, og dé var virkeligt hårdtarbejdende og dygtige, mødte til tiden og flere arbejdede i mange, mange år for min far.

  Muhammedanere hverken gider, evner, og MÅ ikke integrere sig eller tage vores kultur til sig.

  Choudary opfordrer muslimer til kun at arbejde 1-2 dage om året, “som forfædrene”, for så kan resten af tiden bruges på jihad – “and things like that”, siger han:

  “Speaking to a group of Muslim men, Choudary mocks non-Muslims for working in nine-to-five jobs their whole lives. He says: “You find people are busy working the whole of their life. They wake up at 7 o’clock. They go to work at 9 o’clock. They work for eight, nine hours a day. They come home at 7 o’clock, watch EastEnders [a British soap opera], sleep, and they do that for 40 years of their life. That is called slavery. … What kind of life is that? That is the life of the Kuffar [a non-Muslim].”

  Choudary urges fellow Muslims to learn from revered figures in Islamic history who only worked one or two days a year. “The rest of the year they were busy with Jihad [holy war] and things like that,” he says.

  Choudary continues: “People will say, ‘Ah, but you are not working.’ But the normal situation is for you to take money from the kuffar [non-Muslims]. So we take Jihad Seeker’s Allowance.”

  “Al-Awlaki said: “Leave the farming to the people of the book [Jews and Christians], you go and spread the religion of Allah [through jihad]; they will farm and they will feed you; they will pay Jizya [extra tax],..””
  https://www.gatestoneinstitute.org/3605/uk-unemployment-jihad

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 29. april 2017 @ 11:48

 13. I “asger og de nye danskere” var en tørklædeklædt kvinde også meget sur og følte sig diskrimineret selvom hun ikke ville tage det af samt vred over at Asger var mere interesseret i at kvinder som hun koster samfundet mange penge end at være enig med hende, en afghaner ville kun tage lederjob i restaurationsbranchen og IKKE arbejde hvor der blev serveret svin og alkohol, og en afrikaner mente at hans mange uddannelser var mere vigtigt end at han ikke talte og skrev godt nok dansk.

  Kommentar by Je suis Moi — 29. april 2017 @ 12:04

 14. Som det er nævnt af mange, og enkelte gange også af mig: det er ikke muslimerne der er dumme, de opfører sig blot som de altid har gjort det. Det er os der er dumme.

  Foruden de altfor mange såkaldte flygtninge vi allerede har, så er det allerede nu bestemt, at vi, foruden dem vi får i år, skal modtage mindst 3000 til næste år:
  http://www.dr.dk/ligetil/indland/kommunerne-skal-modtage-3000-flygtninge-i-2018
  Det her vanvid kan ikke fortsætte, og må stoppe!

  Vi har 179 folketingspolitikere, og det er ufatteligt, at der ikke blandt denne store flok er een eneste som har rygrad til at kunne at rejse sig op fra taburetten og udtrykke: “nu er nok nok”.
  Og ude i alle vælgerforeningerne? Er der virkelig ingen af alle disse mange personer, fra de politiske partier rundt i landet, der opstiller disse repræsentanter, der skammer sig over at have disse 179 umælende får opstillet?
  Kom dog ud i lyset kære politikere, og begynd at løse problemet, medens det endnu kan løses. Har ikke bare een af jer lidt ære og samvittighed i behold?

  Kommentar by Birger Jensen — 29. april 2017 @ 12:41

 15. Løbet er kørt. Der er opstået ghettoer, som de facto er tyrkiske, syriske, irakiske kolonier. Det er områder, som Danmark har mistet og aldrig får tilbage. Og det tabte område vokser år for år.

  Kommentar by Ole Madsen — 29. april 2017 @ 12:44

 16. Alle andre end muslimer bliver jagtet af jobcentre og a-kasser.
  Alt i mens danskere og andre ikke muslimer får karantæner, bliver trukket i kontanthjælp og smidt ud i praktikforløb og løntilskud, så får muslimerne frit lejde til at gøre præcis hvad de vil.
  Der er ingen konsekvenser for islamisterne. Systemet bøjer sig for koranen og vi betaler. Danskerne bliver behandlet som får af politikere der bedst kan betegnes som afskum. Hvornår sprænger buen? Nok er nok.

  Kommentar by Frank Hagmann — 29. april 2017 @ 13:08

 17. @#6: “Østeuropæisk udseende”

  Mon ikke der menes sigøjnere?

  Kommentar by Træt — 29. april 2017 @ 13:26

 18. @Løsriv Jylland!

  Chaudry’s ideer svarer godt til det som fundamentalistiske jødiske rabbinere fremfører:

  Ikke-jøders eneste formål er at tjene Jøder, ifølge den israelske rabbiner Ovadia Yosef, lederen af partiet Shas’ ‘Council of Torah Sages’ [De Tora Vises Råd], og en vigtig sefardisk dommer.

  ‘Goyim [jødisk udtryk for ikke-jøder aka ‘kvæg’] blev født til at tjene os. Uden det har de ingen plads i verden, kun at tjene Israels folk,’ sagde han i sin ugentlige lørdagaftens prædiken om de love som beskæftiger sig med hvad det er tilladt for ikke-jøder på sabbatten.

  Ifølge Yosef, er ikke-jøders liv i Israel beskyttet af guddommeligheden [divinity], for at forebygge jødiske tab.

  ‘I Israel, har døden ingen magt over dem… med ikke-jøder, vil det være som med enhver person – de skal dø, men [Gud] vil give dem et langt liv. Hvorfor? Forestil dig at ens æsel døde, de ville tabe deres penge.

  Dette er hans tjener… Det er hvorfor han får et langt liv, for at arbejde godt for denne Jøde,’ sagde Yosef.

  Hvorfor er der brug for ikke-jøder? De vil arbejde, de vil pløje, de vil høste. Vi vil sidde som herremænd [effendi] og spise.

  ‘Dette er hvorfor ikke-jøder blev skabt,’ tilføjede han.

  Kilder og mere her: Israelsk rabbiner Ovadia Yosef – Ikke-jøder eksisterer kun for at tjene Jøder

  Kommentar by Balder — 29. april 2017 @ 13:31

 19. Den socialistiske borgmester i Horsens Peter Sørensen er socialdemokrat og korrupt, flere af borgmesterens venner med topstillinger i Horsens kommune er fratrådt deres stillinger på grund af korruption og meldt til politiet for samme, Horsens kommune har flere ghettoer hvor det er befalet ikke at kører med udrykning til politi og brandvæsen ved anmeldelser af påsatte brande og hærværk, men det er vel en beslutning der er taget af eliten i Danmark, Danskerne er til grin for deres egne penge, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 29. april 2017 @ 13:41

 20. Muhamedanere er lige så anvendelige på en arbejdsplads som aber.

  Kommentar by Kalle — 29. april 2017 @ 13:47

 21. Moslemische Einwanderer seien integrationsresistent und könnten für das Gastland erhebliche Probleme verursachen…
  https://www.pi-news.net/2017/04/norwegen-fluechtlings-integration-gescheitert/#more-565029

  Kommentar by Peter Buch — 29. april 2017 @ 13:58

 22. -Kend din yallah på nasseriet.

  Kommentar by hul igennem? — 29. april 2017 @ 15:00

 23. > Balder: Stop dit jødehad eller gå med Hitler. Du er blæst i roen.
  Morten Uhrskov Jensen har en glimrende blogpost om antisemitisme i dagens jp.

  I øvrigt er intet nyt for assimilerende danskere: Muslimer er her kun pga. lette penge og ingen krav. Hvorefter de kan føde børn, til muslimer har flertallet. Demokratiet afskaffer sig selv.

  Kommentar by Henrik Petersen — 29. april 2017 @ 16:03

 24. Man så i udsendelsen at manden ikke måtte beholde sin kasket på, men kvinder må gerne beholde hijab på. Hijab, der reklamerer for islam, der deler mennesker op i urene og rene og vantro og rettroende. Hijab kvinden er rettroende – vi andre – der ikke har hijab på – vi er urene, vantro, andenrangs.
  Hijab viser at noget mad er urent – grisekød f.eks. Det vi danskere spiser. Hijab viser desuden at alkohol er urent. Det vi danskere drikker. Hende med hijab er ikke indstillet på at respektere vores kultur – hun vil lave Danmark om i sin krigerprofets billede. Derfor skal hun tage hijab af, når hun er på arbejde. Hun skal respektere vores kultur og skikke, og det gør hun ved at holde sin slavereligion privat, derhjemme. Hvis hun ikke er i stand til det, bør hun rejse til et islamisk land, der passer til hendes hede krigerprofet drømme.

  Kommentar by Liva — 29. april 2017 @ 16:17

 25. 14/Birger Jensen

  De fleste er ligeglade EU lakajer.

  Kommentar by Liva — 29. april 2017 @ 16:22

 26. “På slagteriet i Blans gik det bedre med syriske mænd…”

  Ligner det mere det, de plejer at lave?

  Kommentar by Bageren — 29. april 2017 @ 21:04

 27. “På slagteriet i Blans gik det bedre med syriske mænd…”

  Ligner det mere det, de plejer at lave?

  Kommentar by Bageren — 29. april 2017 @ 21:04

  Hohohohoho – jamen bager dog, sikke du ka´!

  Kommentar by Black Watch — 29. april 2017 @ 21:25

 28. Thanaa Baidoun gør meget for at integrere sig.

  Kommentar by Sindsro — 29. april 2017 @ 21:50

 29. I dagens JP kan man læse om mangfoldigheden i de organisationer der arbejder for mangfoldigheden.
  Ledelsen er nærmest blank for medarbejdere med ikke vestlig baggrund.
  I Dansk Flygtningehjælp ansætter man de bedst egnede.
  I Nydansker kan man ikke holde på dem. De er så efterspurgte andre steder, fordi de er så dygtige.

  Kommentar by Menig 442 — 30. april 2017 @ 06:57

 30. Er der egentlig andre steder end her og på Denkorteavis at denne TV udsendelse er blevet nævnt?
  Jeg havde ventet en kraftig reaktion fra bl a DF, – men der skete intet!

  Kommentar by Rodina — 30. april 2017 @ 07:31

 31. Uberettigede førtidspensionister muhammedaner-style.

  Kommentar by Nielsen — 1. maj 2017 @ 12:55

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper