20. maj 2017

Paris, maj 2017

Det er tyve år siden jeg sidst var i Paris, og selvom det denne gang blot var en udvidet Disneyland-tur for den mindste af drengene, så fik jeg alligevel set en hel del af byen.

Vi ankom til Charles de Gaulle-lufthavnen torsdag eftermiddag, og tog RER-linien til midtbyen. Toget går gennem islamiserede Sankt-Denis, og flere stationer i træk var franskmænd et næsten usynligt mindretal. Toget holdt blandt andet ved La Plaine-Stade de France, hvor tre selvmordsbombere november forrige år, indledte det koordinerede terrorangreb der kulminerede med Bataclan-myrderierne.

Frankrig har været i undtagelsestilstand lige siden, og det kunne ses i gaderne, selvom præsidentvalget og Emmanuel Macrons indsættelse jo nok satte alt på spidsen. Kort efter ankomsten gik vi en tur til Triumfbuen, og så adskillige kampklare betjente, heraf flere med maskinpistoler.

(‘Den evige flamme’)

(‘Bumperbuddies’; Se evt. Scrubs)

Fredag var dedikeret til Eiffeltårnet, og her kunne jeg konstatere, at det nye multikulturelle normale var en omstændelig affære. En kø for at komme gennem sikkerhedskontrollen (kropsvisitation, scanning), og herefter en kø for at købe billetter, før endnu en sikkerhedskontrol for at få adgang til elevatoren.

(Mobilfoto: Kø til Eiffeltårnets anden visitationszone)

Jeg er ikke meget for højder, og da vi på anden sal skulle købe ekstra billetter for at se Paris fra toppen forbarmede drengen sig: ‘Det er okay, far’. Der blev også tid til en gåtur langs Seinen, og shopping på Champs Elysee.

(Detalje fra Alexander d. II’s bro)

Det sidste var en næsten surrealistisk oplevelse, for som provinsdansker er man ikke ligefrem vant til at butikker har hærdebrede vagter ved indgangen. Jeg skulle eksempelvis åbne min kamerataske for at besøge Renaults udstilling. Vi så Ferrari 488 og Lamboghini Aventador foran Louis Vuitton-butikken, men skulle åbne tasker før vi kunne se den nye Twingo.

Vagterne var stort set udelukkende mørklødede, og det virkede som lidt af et paradoks, at der sikkert var en del vagter med islamisk herkomst der tjekkede kulturkristnes tasker på grund af muslimske terrorister had til kristne. Multikulturen skaber job.

(Den russisk-ortodokse Alexander Nevsky-katedral, flot indrammet)

Fredag aften googlede vi os frem til en nærliggende poolhal, der viste sig mere at være en nordafrikansk vandpibebar. Vi var der ikke så længe.

Sikkerhedspostyret gentog sig lørdag formiddag i Disneyland, og selvom det ikke just var turens højdepunkt for undertegnede, så var det bestemt en oplevelse. Her tænker jeg ikke på den Sydlige svalehale der elegant krydsede min vej, men det hele var bare utroligt gennemført.

Vi var der fra åbningen til 20.30 om aftenen, og fik set begge parker. Der var lange ventetider ved de fleste attraktioner, men i Walt Disney Studioes gik det nogenlunde. Vi prøvede eksempelvis en indendørs-rutsjebane med et Aerosmith-tema, der accellererede op til 100 km/t på under tre sekunder, og angiveligt gav en 5g-påvirkning i otte sekunder. Fedtmule var et hit.

Der var forbavsende mange tilvandrede storfamilier i parken, og jeg så flere muslimske piger, der havde sat det obligatoriske Minnie Mouse-hårbånd med ører udover sløret. ‘Modernization without westernization’, som Samuel P. Huntington formulerede det.

Søndag ville vi se Sacre Coeur, og det blev lidt for spændende. For bunden af trappe blev vi diskret omringet af 3-4 unge afrikanere. De talte venligt, men var anmassende, og pludselig havde både drengen og jeg farvede bomundstråde omkring den ene finger – et symbol på fred mellem Afrika og Europa, som det blev sagt af den ene – der havde en nobel fremtoning, og i øvrigt talte et fint afvæbnende engelsk.

Jeg holdt min kamera godt fast, og efter et lille minut følte jeg mig intimideret og sagde fra, så det ikke kunne misforstås. Noget var galt, og da vi fik dem lidt på afstand, tog jeg et par fotos. Da vi nåede kirken, løb tre betjente ned ad trapperne. Hjemme på hotellet kunne jeg så læse, at vi var blevet udsat for det der kaldes ‘The String/Bracelet Scam’.

“Very common in France (especially the sacre Coeur/Montmartre area, Seine River, Louvre, Gare du Nord) and around Europe as well. They can even be found on metro lines leading to the Montmartre area! They are easy to spot as they carry long, colored string, yarn or other items.

What they do (normally Africans) is they will ask if you want a ‘friendship bracelet’ or ‘friendship ring’. If you say yes, they will tie it so tight around your wrist or finger that makes it impossible to remove. They will then demand money from you. The more ruthless ones will gather some of his accomplices, bring you to the nearest ATM and threaten you to withdraw everything inside.” (Travelscam.org, 17 Most Common Tourist Scams in France

(Montmartre har en flot historie, men er et venstreorienteret område)

Efter Sacre Coeur, så vi nærmere på Montmartre. Malthe blev tegnet af lokal kunstner ved Place Tertre, hvorefter vi tog videre til Notre Dame. Emmaniel Macrons indsættelse prægede midtbyen, og Ile de la Cité (øen) var spækket med kampklare betjente. Duefodringen foran Notre Dame var en stor oplevelse for drengen, og der var fine motiver i alle retninger.

(Hotel Dieu (Dieu = Gud), med inskriptionen: ‘liberté, Egalité, Fraternité’)

En venlig mand med nordafrikansk udseende mand gav os lidt frø til duerne, og jeg var oppe med paraderne. Episoden ved Sacre Coeur sad i baghovedet, og selvom det er vigtigt at opføre sig ordentligt, så ville jeg rigtigt gerne nå hotellet med pung, telefon og kamera.

Fra Sacre Coeur tog vi en flodbåd (‘Batobus de Paris’) til Champs Elysee, der var pyntet op til Macrons ankomst. Helikoptere hang i luften, og mandskabsvogne holdt kofanger mod kofanger.

(Politiets mandskabsvogne)

Republikken tager ingen chancer. Et præsidentmord kunne risikere at fjerne opbakningen til masseindvandringen.

På hotelværelset kunne vi se, at flere tv-kanaler sendte live fra Triumfbuen – blot 300 meter fra os. Det bedste jeg så på de mange franske kanaler under opholdet var supermarkedskæden Monoprix’ reklame med et af mine favoritnumre som lydside. Big Stars ‘Thirteen’ (1972).

Da vi lidt senere indtog aftenkalorierne på en McDonalds tæt på hotellet, ankom fire maskinpistolbevæbnede ‘Vigipirate’-betjente med samme ærinde. Det nye normale.

(Mobilfoto: McDonalds, Avenue de Wagram)

Mandag var vi godt møre, og havde ingen andre planer end en tur til Bataclan og Boulevard Voltaire. Det blev en lidt tam oplevelse. Udover et diskret mindesmærke og et enkelt ‘Fuck ISIS’-tag var der absolut intet at se. Flere end 100 uskyldige blev brutalt slagtet for halvandet år siden, men alt var normaliseret.

“Witnesses heard shouts of ‘Allahu Akbar’ just before the gunmen took up positions on the mezzanine and opened fire on the crowd.” (Wikipedia)

(‘Fuck ISIS’, og med småt til venstre: ‘No fight – Love)

Vi tog hurtigt videre til Forum des Halles, hvor vi i en Lego-butik så meterhøje klods-udgaver af parisiske monumenter, herunder Triumfbuen og Notre Dame.

Ved en sidegade til stormagasin-helvedet Boulevard Haussmann stødte vi på en ‘Defend Paris’-trøje med AK47-logoet, der kunne fås med og uden hvide fredsduer. Drengen insisterede på at få den simple udgave og gjorde sin far stolt (selvom han da skammer sig lidt over at støtte opportunistiske multikulturalister).

Tirsdag var afrejsedag, og det blev lidt kaotisk. Der var terroralarm ved Garde du Nord, og jeg nåede lige at frygte Metro-kaos, der ville gøre det svært at nå lufthavnen i tide. Få minutter senere kørte togene igen, og vi kom afsted nogenlunde planmæssigt. Folk stod tæt, og en enlig bevæbnet jihadist besat af efterlivet ville i praksis have frit lejde.

Militariseringen af det offentlige rum gjorde et stort indtryk på undertegnede, men det så ikke ud til at påvirke franskmændene synderligt. Det var det nye normale, og med et netop afviklet præsidentvalg, var det politiske spil mest interessant for medierne. Macron blev hyldet som en samlende figur på forsiden af alle tidsskrifter, blandt andet med det halv-Krarup’ske ‘Le Kid’ (L’XPress). Man skulle lede længe efter fløjene, men jeg lærte dog, at der er en gruppe der kalder sig ‘Sorbonne Antifa’. Universitære venstreradikale.

Kontraster

(Posemand krydser befærdet gade i blinde)

(Indvandrer sover på åben gade)

(- alt imens diplomatens privatchauffør pudser V12-Maybach’en)

Oploadet Kl. 13:53 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/83279/trackback

29 Comments »

 1. Generel note.

  1. Jeg hader at fotografere folk direkte ind i ansigtet, og fik ikke fotograferet alt. Kan eksempelvis ikke på stående fod finde et foto af muslimsk pige med MM-hårbånd.

  2. 90 procent af fredagsbillederne er ubrugelige, da jeg optog i RAW-format, som var for tunge til det sekundære ramkort. I visse tilfælde er det lykkedes mig at åbne JPG-kopien. Flere billeder af Champs Elysees mange vagter forsvandt.

  3. Hvor intet andet er noteret, så er billederne taget med 24mm uden zoom. Det har både fordele og ulemper.

  4. Billedbehandlingen har jeg lavet med Elements på en Macbook, og de fleste er komprimeret hårdt for at nedbringe loadetiden.

  Kommentar by Kim Møller — 20. maj 2017 @ 14:09

 2. Der er stor chance for at islamisternes sorte flag vajer på toppen af triumfbuen om tyve år.

  Forvandlingen af Europa går lynhurtig.

  Kommentar by k.m. — 20. maj 2017 @ 14:20

 3. 👍🏻👍🏻

  Kommentar by BørgeBørgesen — 20. maj 2017 @ 14:21

 4. Kære Kim, det er en velskrevet og velillustreret både morsom og interessant rejsebeskrivelse.

  Kommentar by Ole Madsen — 20. maj 2017 @ 14:21

 5. Der skulle have stået: kære Kim, tak for …

  Kommentar by Ole Madsen — 20. maj 2017 @ 14:23

 6. Kulturberigelse i Oslo
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/to-masseslagsmaal-i-oslo-paa-kort-tid-angrep-med-macheter-og-balltraer/a/24002568/

  Kommentar by k.m. — 20. maj 2017 @ 14:28

 7. Interessant beretning. Godt, du og Malthe kom helskindet hjem, Kim.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 20. maj 2017 @ 15:19

 8. Tak for den. Medrivende og naturligvis bundløst forstemmende.

  Kommentar by chk — 20. maj 2017 @ 15:51

 9. Tak for en god beskrivelse af en familietur til byernes by Paris, med alt hvad den desværre rummer nu om dage.

  Kommentar by na — 20. maj 2017 @ 15:54

 10. Tak Kim.
  Som altid både interessant og informativt.
  En tak for dit utrættelige arbejde med at holde os orienteret om dagens Danmark.
  De statsstøttede medier er efterhånden blevet mere og mere utroværdige, man gider dårligt lytte og læse dem mere. Talerør for politiske tågehorn og medier for indoktrinering og fordummelse.
  Godt vi har Uriasposten, Snaphanen, Hodja, NewSpeek, Folkets Avis og andre uafhængige medier der kan danne modvægt mod den idelige ensretning og propaganda der i dag finder sted.
  Med venlig hilsen.
  Finn

  Kommentar by Finn A. Skov — 20. maj 2017 @ 16:07

 11. Ang “Vigipirate” så har Frankrig, basalt set, ikke været under “Rød alarm / Næst højeste niveau” siden marts 2004, hvilket vil sige 13 år i højt beredskab!

  https://da.wikipedia.org/wiki/Vigipirate

  Kommentar by Santor — 20. maj 2017 @ 16:15

 12. “… en del vagter med islamisk herkomst der tjekkede kulturkristnes tasker på grund af muslimske terrorister had til kristne..”
  Jeps. Man ved ikke om man skal grine eller græde.

  Jeg elsker at rejse, men jeg holder mig nu væk fra 1. Den muslimske verden. 2. Vesteuropæiske storbyer, inkl. København.
  Ikke fordi jeg er bange for terror eller kriminalitet for den sags skyld, jeg gider bare ikke udsætte mig selv for flere muslimer. Det er sgu for deprimerende at se på hvor mange der er i Europa.

  Kommentar by Lukket fest, tag hjem — 20. maj 2017 @ 16:34

 13. Ja, militariseringen fylder meget nu i Europa. Det så jeg i Rom for nyligt. Soldater ved alle pladser/piazzaer, ved store seværdigheder: Colosseum, Vatikanet, Peterskirken etc. , lufthavne og på banegårde. Jeg har før været i Italien og da så jeg ingen soldater. Islamisk stat forpester Europa.

  Kommentar by Liva — 20. maj 2017 @ 16:53

 14. Fantastisk godt skrevet, og fine billeder! Især sætningen om muslimer, der roder i kulturkristnes tasker, var rammende og to the point!

  Det er mere end 20 år siden, jeg satte fod i Paris, og jeg gør det heller aldrig igen. Desværre har jeg læst, at også Rom (som jeg derimod godt kan lide) nu er fyldt med betjente med maskinpistoler.

  Det ville vel nok være meget lettere – og billigere – hvis man drev alle muslimer ud af Europa! De kameldrivere hører ikke hjemme her, og de kommer for at indføre kalifatet.

  Kommentar by Kuffar — 20. maj 2017 @ 17:11

 15. Tak for rapporten fra Paris. Gode billeder. Det kan undre, at man tager undtagelsestilstanden så selvfølgeligt.

  Kommentar by Henrik True — 20. maj 2017 @ 17:14

 16. welt.de har i dag et par udmærkede artikler om tørklude. Forudsætter tyskkundskaber. Merkel har forvandlet Tyskland til et kalifat.

  Kommentar by Henrik Petersen — 20. maj 2017 @ 17:37

 17. Derfor skal Danmark ud af EU og selvstændigt bestemme hvem der må bosætte sig i Danmark, det er livsfarligt når lande som Frankrig, Tyskland, Italien og Grækenland uhæmmet lukker indavlede retarderede kriminelle korandyrkere ind i deres lande, når der udbryder borgerkrig vil det være den etniske civilbefolkning der rammes af korandyrkerne og politikerne vil gå i flyverskjul, det er måske baggrunden for at politikerne vil have flere jenser i trøjen så de kan forsvare de ansvarlige når opgøret starter, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 20. maj 2017 @ 18:11

 18. Meget velskrevet rejseskildring. Blev læst op for kone og børn. Vi kommer nok ikke til at besøge Paris foreløbig.
  Tænker at storbyerne går til i multikulturhelvede og at fremtiden ligger ude på landet med genkendelig kultur, tillid til medmennesker og sammenhold.

  Kommentar by Mikkel — 20. maj 2017 @ 19:05

 19. Mat-ador’.
  Nu renset og klarere end længe.

  Kommentar by Peter Buch — 20. maj 2017 @ 19:25

 20. Det kunne været spænende at se nogle flere fotos. Der jeg var i Paris for 10 år siden og så nogen af de samme ting som du (Kim Møller) så så kan jeg huske at der ikke var nogen sikkerhedskontrol ved Eiffeltårnet der jeg var der. Ved du (eller nogen anden) hvornår det er kommet fordi det har jeg ret stor interesse i at vide. Men det er nogle fine fotos du fik taget

  Kommentar by Daniel — 20. maj 2017 @ 20:05

 21. God rejseberetning. Jeg var i Paris for et par måneder siden, og Paris er en stor no-go zone. Jeg nikker genkendende til det hele.

  Militariseringen, intimideringen, de bestandige sikkerhedskontroller i det offentlige rum lægger en dæmper på glæden og lysten til at tage for sig af det kulturelle overflødighedshorn, Paris engang var.

  Paris er ikke mere værd at besøge.

  Fremtidige rejser går til det sikre og fredelige Østeuropa.

  Kommentar by Kraka — 20. maj 2017 @ 20:50

 22. Tusind tak for flotte billeder. Især (Flot indrammet kirke) er fantastisk.

  Kommentar by tavsen — 20. maj 2017 @ 21:42

 23. -> Tavsen

  En russisk ortodoks kirke, som vi tilfældigt kom forbi. Et perfekt motiv.

  Kommentar by Kim Møller — 20. maj 2017 @ 22:07

 24. Det med de mange vagter i Paris, screening ved indgangen til Eiffeltårnet osv., det er jo totalt uholdbart for landet, men samme metoder er jo nok på vej til Norden (hvis vores politikere kan beslutte noget sådant..). Det må jo koste milliarder, og hvad vil man egentlig nu, hvor man har de dersens koranklodser over hele Københavnstrup; bør politikerne ikke opsætte motorværn langs alle cykelstier og fortove, nu hvor car-jihad er ved at gribe grundigt om sig?? Det mangler jo bare. Dernæst må det hedde uddeling af bomberydderudstyr og gasmasker til alle hvide europæere, for man ved jo aldrig, hvad næste påfund er.

  Kommentar by Kuffar — 20. maj 2017 @ 23:39

 25. Rigtig god rejsebeskrivelse og som sædvanligt sikkert fotografisk underbygget (selvom du prøver at undskylde med tekniske forklaringer)
  Det må ha´været en fantastisk oplevelse for Malthe og det var vel også rejsens hovedformål
  Godt gået
  Og velkommen i Mac klubben

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 21. maj 2017 @ 00:09

 26. Jeg var senest i Paris med fruen, ganske kort tid før myrderierne på Bataclan.

  Paris var – og er – en storslået by, men den er efterhånden så ødelagt af menneskelig elendighed, plat og det allestedsnærværende opbud af svært bevæbnet politi og gendarmeri, at charmen er væk.

  Man behøver ikke at tænke længere tilbage end til 90´erne, hvor situationen var en ganske anden. Byen rummede selvfølgelig de udfordringer som man møder i alle storbyer, men i dag er den praktisk taget ødelagt, og man bevæger sig konstant rundt i en tilstand af årvågenhed og skepsis. Ikke just den optimale feriestemning, så… Jeg har nok desværre set Paris for sidste gang.

  Hvor er det tragisk for gamle Europa. Men man er dog priviligeret, fordi man nåede at opleve en smule af det, mens tid var.

  Sic transit gloria mundi.

  Kommentar by Bror Lerbror — 21. maj 2017 @ 04:28

 27. Var i Paris et par inden den islamiske terrorbølge gik i gang Frankrig. Dengang var der endnu ikke soldater med automatiske rifler i gaderne.

  Men jeg bed mærke i demografien. Der var utrolig mange kulsorte afrikanere i byen. Der var også mange hårsaloner for afrikansk hår.

  Paris er helt klart den storby i Europa med det største antal af ikke-europæere.

  Kommentar by Ung Konservativ — 21. maj 2017 @ 10:48

 28. @Kommentar by Ung Konservativ — 21. maj 2017 @ 10:48
  Fik du så peppet krøllerne lidt op med lidt dreadlocks som jo pynter på enhver ung konservativ ? ;-)

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 22. maj 2017 @ 00:25

 29. Paris – Europas svar på Raqqa?

  Kommentar by Knights Templar — 22. maj 2017 @ 09:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper