18. maj 2017

Rune Lund, Enhedslisten: “Vi tager afstand fra voldelige grupperinger som Antifascistisk Aktion.”

Det er altid underholdende, at høre Enhedslisten-ordførere blive konkret i forhold til politisk vold. Stort set alle i partiets top har en nær fortid som aktivister i revolutionære bevægelser, hvor politisk vold ses som en legitim måde at ændre samfundet på. Det ender derfor ofte med en ørkenvandring i eufemismer.

Tirsdag aften var der forespørgselsdebat i Folketinget omom bekæmpelse af voldelig venstreekstremisme. Retsordfører Peter Kofoed Poulsen kom her i ordveksling med Enhedslistens Rune Lund, relateret til Enhedslistens iboende tolerance for venstrefløjens militante.

Rune Lund har en fortid i revolutionære Socialistisk Ungdomsfront (SUF), der samarbejder med Antifascistisk Aktion (AFA) om korporlig bekæmpelse af politiske modstandere. Den ideologiske intolerance gælder dog ikke i Enhedslisten-regi – her er der vedtægter, der beskytter venstremilitante medlemmer mod eksklusion. Af ‘andre demokratiske årsager’, forstås.

Spredte pluk fra debatten, der kan ses på Folketinget TV.

Peter Kofoed Poulsen (DF): Tak for det. Vi har i Dansk Folkeparti indkaldt til den her forespørgselsdebat, da vi igennem den seneste tid har set flere eksempler på, at helt lovlige demonstrationer er blevet mødt af ulovlige moddemonstrationer, hvor flere af demonstranterne i moddemonstrationerne har haft, lad mig sige utrolig vanskeligt ved at opføre sig ordentligt. Der har været flere eksempler på, at der er blevet begået vold, hærværk og lignende. Politiet har måttet rykke ud i meget stort tal for at beskytte og forsvare den lovligt varslede demonstration fra de her venstreorienterede ballademagere, der ikke har kunnet opføre sig ordentligt.

I Danmark skal og må der aldrig være tvivl om, at vi skal stå vagt om vores frihed til at mødes. Den vil vi forsvare for enhver pris, og netop friheden her er under pres. Derfor har vi indkaldt til den her forespørgsel. Vi glæder os til at høre de forskellige partiers og ikke mindst regeringens bud på, hvordan vi kan tackle de udfordringer, vi har lige her. Tak.

[…]

Rune Lund (EL): Vi lever i et demokrati, og når man lever i et demokrati, er spillereglerne, at vi skal respektere hinandens holdninger, at vi skal debattere dem, og at vi skal mødes og argumentere med vores argumenter og ikke med andre ting – ikke med ballade og ikke med vold. Derfor er det også sådan, at alle selvfølgelig skal have lov til at samles og fremføre deres synspunkter, uanset om det er ved et møde, det er ved en demonstration, eller det er i en anden sammenhæng, hvor man ønsker at gøre brug af sine grundlæggende frihedsrettigheder – uanset om dette måtte være forsamlingsfriheden, ytringsfriheden eller en anden grundlæggende frihedsrettighed, som vi har, både som følge af vores grundlov, men også som følge af den europæiske menneskerettighedskonvention.

Derfor skal det selvfølgelig også være sådan, at det ikke er acceptabelt, hvis nogen går ind og på udemokratisk vis forhindrer andre mennesker i at fremføre deres synspunkter. Det er jo ikke ensbetydende med, at alle demonstrationer er ulovlige. Det er heller ikke ensbetydende med, at man ikke må lave en moddemonstration, for det må man godt. Men den skal selvfølgelig foregå inden for lovens rammer, og den skal foregå efter demokratiets spilleregler. Man må selvfølgelig gerne have en fløjte med, og man må gerne udtrykke sig, man må have bannere med, men man skal selvfølgelig ikke gå ind på udemokratisk vis og forhindre nogle andre mennesker i at udtrykke deres holdninger og meninger og ødelægge deres arrangement. Det opfatter vi fra Enhedslistens side som en udemokratisk måde at opføre sig på.

(Rune Lund i debat ‘F 49: Om at bekæmpe voldelig venstreekstremisme’, Folketinget, 16. maj 2017)

Rune Lund: … Vi har nogle eksklusionsregler, som gør, at det helt generelt er meget svært at ekskludere medlemmer af Enhedslisten. Der er en meget høj grad af, hvad skal man sige, beskyttelse, hvad det angår, selv hvis man har nogle meget tåbelige holdninger i den her sammenhæng og måtte mene, at vold er en måde at fremme en sag på. Så selv i det tilfælde, hvor man har en meget dum holdning på det punkt, vil det være en relativt besværlig proces at blive ekskluderet af Enhedslisten. Det er en pris ved vores vedtægter, nemlig at det er svært at ekskludere medlemmer, men det er nogle vedtægter, vi har, fordi vi har ønsket, at det skal være svært at ekskludere medlemmer af Enhedslisten – af andre demokratiske årsager.

Pernille Bendixen (DF): Tak for det. Ordføreren nævner i forslaget til vedtagelse – og jeg fik ikke citeret det helt korrekt – noget med at tage afstand fra voldelige grupperinger. Og der må jeg bare spørge: Tager Enhedslisten afstand fra en voldelig gruppering som AFA, altså Antifascistisk Aktion? Det vil jeg gerne høre.

Rune Lund: Det gør vi. Vi tager afstand fra voldelige grupperinger som Antifascistisk Aktion. Vi samarbejder ikke som parti med grupperinger, der benytter sig af vold i forbindelse med deres såkaldte politiske arbejde.

Pernille Bendixen: Men er det så sådan, at Enhedslisten tidligere har haft et samarbejde med AFA?

Rune Lund: Jeg mindes ikke, at Enhedslisten skulle have haft noget samarbejde med AFA. Jeg kan ikke selv komme på en situation, hvor det har været aktuelt. Nej.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/83311/trackback

15 Comments »

 1. Taler de ærede “kammerater” i Enhedslisten aldrig sammen?

  Ellers kan Rune Lund jo bare spørge kammerat Pelle Dragsted om dennes rolle, da AFA blev grundlagt….

  Eller han kan spørge sin tidligere kammerat Pernille Rosenkrantz-Theil om soens rolle, da Anders Fogh og Per Stig Møller blev overfaldet med maling i Folketinget….

  Kommentar by Knights Templar — 18. maj 2017 @ 11:55

 2. “Vi samarbejder ikke som parti med grupperinger, der benytter sig af vold i forbindelse med deres såkaldte politiske arbejde.”
  Den formulering har de lært af rockerne, der heller aldrig er “kriminelle som forening, og hvad de enkelte medlemmer laver i deres fritid har selvfølgelig intet med klubben at gøre”.
  Og da det juridiske system i danmark er lavet af idioter for at beskytte endnu større idioter, så slipper de afsted med det, og de ved det. Det samme gør rune lund naturligvis også. Og selvom enhver jurist sandsynligvis kunne koble enhedslisten sammen med AFA relativt nemt, men der er flere penge og politiske karrieremuligheder i at forsvare kriminelle i danmark end at gøre det rigtige.

  Kommentar by Per — 18. maj 2017 @ 12:33

 3. Jeg tvivler på, at den besværlige proces med at ekskludere et medlem af Enhedslisten er til at overse, hvis et medlem med et par kulturberigelser i bagagen lader sig inspire af det.

  Kommentar by Menig 442 — 18. maj 2017 @ 14:57

 4. Runedrengen er i min optik ikke den første jeg tænker på, når talen falder på troværdighed og tillid.

  Kommentar by Knud — 18. maj 2017 @ 16:28

 5. At holde forelæsning om demokrati i stedet for at forholde sig til spørgsmålet er en typisk undvigemanøvre. Det er et greb der oser langt væk af dårlig samvittighed.

  Og fænomenet ‘moddemonstrationer’ har han kun at sige om at de ‘kan være lovlige’. Det er sgu for pauvert.

  Kommentar by Høgsbro — 18. maj 2017 @ 16:42

 6. Næste gange at Rune Dum kommer med sådan en gang mundlort, så tjek lige hans lommer.

  Kommentar by Piphans — 18. maj 2017 @ 18:05

 7. Det er som med andre bander, især på ydre Nørrebro og Nordværst: Vi er bare nogle bilentusiaster, der holder af hurtigtkørende bimmere med lave og brede fælge, og vi kører gerne over for rødt og i principielt bilfrie områder, og det er det.

  Vi kan også godt lide sorte hættetrøjer og solbriller, men det er blot, fordi det er koldt.
  Og brostenskast er bare for at holde varmen.

  Vor Herre til hest.

  Rune Lund og den tro væbner Pelle Dragsted er i hegnet. Uanset hvilke mere eller mindre kønne kvinder, partiet vælger som ansigter udadtil.

  Kommentar by Henrik Petersen — 18. maj 2017 @ 19:43

 8. Rune Lund omgås klart sandheden, diplomatisk beskrevet, noget lemfældigt.
  Hvordan stiller mon MF for Enhedslisten Palle Dragsted sig til omtalte voldelige episoder?
  Evt. svar fra hr. Dragsted, blæser sikkert i vinden.
  Fint med modpoler i enhver sammenhæng, modpoler giver fremdrift.
  Set igennem mine briller har EL et problem, dette bliver ikke mindre med årene.
  Pudsigt nok kalder venstrefløjen et kendt (berygtet) samlingssted for BUMZEN.
  Det er da vist også en flok bumzer der samles der.
  Ned med kapitalen, helst i vore lommer, synes at være holdningen hos bumzerne, EL ønsker omfordeling af goderne, det synes dog som om at denne omfordeling klart skal tilgodese bumzerne´s store lommer.
  Utroligt bumzerne, i hvert fald for mange af disse, ikke har et arbejde der betyder at disse er i stand til, ved egen hjælp, at bidrage til daglige fornødenheder, så som betaling af bolig (oftest i socialt boligbyggeri), mad, tøj, slagvåben, det stærkt nødvendige kommunikationsmiddel kaldet en mobiltelefon, og lign.
  Det synes som om de fæle kapitalister, læs det arbejdende folk, er tvunget til at holde bumzerne i gang.
  Reelt set synes det som vælgerne selv ønsker disse tilstande, især i bumzerne´s højborg København.
  Sådan er der så meget og så lidt i skatteydernes lommer når bumzerne´s behov er tilgodeset.
  Skam få den der tænker ilde derom.

  Kommentar by AK JA. — 18. maj 2017 @ 20:41

 9. Bumzens dage er måske talte: http://www.dr.dk/nyheder/indland/efter-politiaktion-bumzen-faar-paabud-af-koebenhavns-kommune#_=_

  Hvis altså de gør alvor af det, men det virker som om at politiet prøver at lukke stedet på en teknikalitet, hvorfor skulle de ellers invitere en bygningsinspektør med ud for at anholde nogen der har begået hærværk? Fristen på et døgn til at få det bragt i orden virker også rimeligt kort for nu at sige det mildt, når man tænker på at stedet har ligget der med barrikader og det hele i måske 20 år! Så enten er “logik og co” på overarbejde lige nu, eller også lukker de det uanset hvad i morgen. Eller også sker der ingenting. Vi får se, jeg kan ikke helt afkode deres intentioner her.
  PS kim møller: Hvem står egentlig som ejer af stedet, er det også knud foldschack & co? Det kunne måske godt betale sig at undersøge hvem der med glæde udlejer til venstreradikale terrorister, og har penge til et stort hus midt i københavn.

  Kommentar by Per — 18. maj 2017 @ 22:40

 10. […] i Horsens. Enhedslistens ordfører Rune Lund tog så sent som tirsdag afstand fra politisk vold (http://www.uriasposten.net/archives/83311) ved en forespørgselsdebat i folketinget, hvor han debatterede med Dansk Folkepartis retsordfører […]

  Pingback by Venstreradikale forfølger og chikanerer politiske modstandere — 19. maj 2017 @ 06:09

 11. Enhedslisten (læs kommunisterne) har taget ved lære af deres nye idol og hurtigt lært sig taqiya.

  Kommentar by Ole Madsen — 19. maj 2017 @ 06:25

 12. … Enhedslisten er et meget rummeligt parti: Her er plads til både kugler og kegler.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 19. maj 2017 @ 08:30

 13. Hvis den ræverøde Københavns kommune med Bingo Frank i spidsen mod forventning skulle vælge at rydde terrorist-reden Bumzen, så kan de “unge” jo bare flytte ud til Johanne og Søde Casper i murermestervillaen i Valby.

  Man skal jo være solidarisk med “kammeraterne”….

  Kommentar by Knights Templar — 19. maj 2017 @ 11:11

 14. Nå, der skete selvfølgelig ikke noget: http://www.bt.dk/krimi/gennemsyn-i-omstridt-kollektiv-paa-noerrebro-forloeb-roligt

  Nu havde de ellers chancen for at rydde huset, men de valgte symbolpolitikken og at lade problemerne fortsætte. Som altid.

  Kommentar by per — 19. maj 2017 @ 14:46

 15. Der har åbenbart altid været tosser på adressen

  https://da.wikipedia.org/wiki/BumZen

  Kommentar by Erik — 19. maj 2017 @ 15:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper