18. maj 2017

Mads Kastrup: ‘Konstruktiv journalistik’-leder Haagerup spreder ‘fake news’ om kommercielle medier

Det bliver spændende at følge Ulrik Haagerup som institutleder, men det kan næsten kun ende skidt. Konstruktive nyheder har et element af folkeopdragelse, og som Bent Winther forleden pointerede i Berlingske, så har DR udspillet sin rolle: “… danskerne vil ikke længere opdrages.”

Mads Kastrup kommenterer Ulrik Haagerups journalistiske karriere på EB.dk – DR’s nyhedsdirektør laver fake news.

“DR’s afgående nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, er en mageløs figur.

Netop som han skal tiltræde som leder af det angiveligt fremmeste institut i hjemlig journalistik, har han nu sat et stykke ‘fake news’ i omløb.

… på Altinget.dk barsler nyhedsdirektøren med følgende påstand: Der findes i Danmark en ‘kollektiv, kommerciel mediestrategi forklædt som journalistik, som handler om at gøde jorden for politikerne, der helst skal påvirkes til at tro, at det vil løse dagbladenes uomtvistelige problemer, hvis heller ikke DR i fremtiden vil være i stand til at levere ordentligt indhold til hele befolkningen’.

… hvis Haagerup ikke kan godtgøre sin påstand om en sammensværgelse mod DR, svarer påstanden nogenlunde til, at Kim Jong-Un hævder, at Nordkoreas værdighed krænkes af vestlig filmindustri, fordi han, den suveræne leder samt hans regime, ikke tages alvorligt i Hollywood.

Vi må således konstatere, at når ‘Constructive Institute’ åbner til efteråret for at højne journalistikken, er det med en direktør, hvis forhold til faglighed synes tvivlsom.

Dette fremgik dog i forvejen på mange måder af hele projektets mangel på faglig integritet.

‘Konstruktiv journalistik’ indebærer åbenbart, at journalistikken aktivt skal deltage i at løse samfundets problemer i stedet for at påpege og beskrive problemer hele tiden. Det forklarer måske, at det er lykkedes Haagerup og instituttet at samle pænt mange penge ind fra fonde til instituttet. …

Pengene betyder, at instituttet kan tilknytte folk fra medierne til en fyrstelig gage. Hvis altså disse i stedet for at udføre rigtig journalistik holder workshops og seminarer, hvor de siger lange sætninger om ‘constructive journalism’ til hinanden.

Ja, og hvis disse folk vel at mærke ikke har noget imod at være Haagerups plysdyr mod en 60-70.000 kroner om måneden.

Spørgsmålet journalister bør stille sig selv, inden de eventuelt bliver ‘constructive fellows’ er imidlertid, hvordan de ville have reageret, hvis journalister i andre lande blev opfordret til at koncentrere sig om ‘konstruktive historier’ – lad os sige menige journalister ansat på et statsligt medie.

Og lad mig bare være konkret: Lad os sige i Tyrkiet?

Oploadet Kl. 20:49 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/83320/trackback

5 Comments »

 1. “Danskerne vil ikke længere opdrages”, mener Bent Winther.
  Sikker ikke. Men hvad vil danskerne så? Fortsat søbe sig i hjernedød underholdning og eskapisme, mens landet foræres væk?
  Åbenbart.

  Kommentar by Margrethe — 18. maj 2017 @ 22:47

 2. Den sidste passus er bulls eye! Trist at MK har valgt selv at arbejde for et yderst inferiørt løgnespredermedie.

  Kommentar by Davidk — 18. maj 2017 @ 23:08

 3. #1
  Derfor er skriverier slut , nu skal vi være aktive ! på gaden

  Kommentar by peter rytter larsen — 19. maj 2017 @ 03:07

 4. Mon ikke denne opblæste personage Ulrikke Haagerup skulle holde sig til det, som idioten tilsyneladende er bedst til; nemlig hestetransport!

  Kommentar by Knights Templar — 19. maj 2017 @ 08:46

 5. “Konstruktiv” det er da et plusord? Hvordan hænger det sammen med journalistik?

  Det er opstået, fordi journalisterne efterhånden har mistet monopolet på først nyheder, siden meninger, siden samfundsdefinition.
  Nu prøver de at nydefinere rollen, så de kan få monopol på samfundsvirkeligheden, de vil ikke bare påvirke samfundet, de vil aktivt hjælpe folk med at bygge idealsamfundet (når nu folket, eller dem som de har valgt dertil, ikke kan finde ud af det).

  Det er et dødfødt projekt fra starten, men kan sikkert forsørge en hob journalister i et tiår, hvis de er tilstrækkelig kyniske til at skaffe funding, der kunne have været brugt til noget fornuftigt.

  Kommentar by Anonym — 20. maj 2017 @ 11:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper