2. juni 2017

Ikke-historien : Elitesportsudøver var venner med Syrien-jihadist – “Vis mig hvem dine venner er…”

Tilbage i 2008 kunne TV2 Østjylland afsløre, at elitesportsfolk var ‘internetvenner med nazist’. Konkret var historien, at den 18-årige DNSB’er Daniel Carlsen var venner på Facebook med Dennis Høegh fra AGF og Anders Dahl fra Århus GF. Sidstnævnte havde han spillet håndbold med nogle år tidligere.

“Vis mig hvem dine venner er, så skal jeg fortælle dig, hvem du er. Sådan cirka lyder et gammelt mundheld fra hin tider, da internettet og Facebook ikke fandtes.” (Lars Ohlsen, TV2 Østjylland, 2008)

Det var problematisk, at en relativ ukendt håndspiller havde apolitisk kontakt til kendt nationalsocialist, måtte man forstå. Jeg kan til at tænke på historien, da jeg læste Jyllands-Posten velresearchede historie om den afdøde Syrien-jihadist Kenneth Sørensen. Ikke et ondt ord om Stephan Petersen og hans forældre, men det er nu alligevel tankevækkende, at der der mediemæssig henseende hersker forskellige standarder.

Her lidt fra Fodbolddrengen fra Ishøj (19. december 2015).

“Trænerne kunne se det, allerede da Kenneth var miniput. Han var god. Den otteårige dreng fra Vestegnen kom næsten hver dag løbende på græsanlæggene med klaprende fodboldstøvler, høje knæstrømper og sin grønne fodbolddragt fra det lokale fodboldhold SB 50 i Ishøj. …

Ifølge barndomskammeraterne var Kenneth simpelthen den type spiller, der bare ville frem, og hvis nogen smed ham af holdet, så skulle han nok vise dem, hvem der bestemte. En dag blev Kenneth sat af holdet af assistenttræneren, Frank. Men på en eller anden måde fik Kenneth charmeret sig ind hos Frank, så han alligevel startede på banen. Kenneth kvitterede med et mål, hvor han driblede fra den ene ende af banen til den anden for derefter at løbe begejstret ud til Frank og omfavne ham, så de begge væltede omkuld.

Imens stod de andre drenge og grinede ude på sidelinjen. Det var Kenneth, når han var bedst. Han elskede at være i centrum og få de andre til at grine. Han ville frem, også selv om verden nogle gange så sort ud.

Det var også den Kenneth, som Stephan Petersen kendte.

De to var barndomskammerater og brugte det meste af deres tid sammen, da de var yngre. Både på fodboldbanen, og når Kenneth var hjemme hos Stephans familie i Ishøj. Men deres liv kom til at forme sig helt forskelligt.

I dag er Stephan Petersen professionel fodboldspiller i superligaklubben AGF og en af de lokale helte, som de unge i Aarhus ser op til. …

Hjemme hos Stephan stod døren altid åben for alle mulige børn. For Kenneth blev det faktisk hans andet hjem, hvor han ofte spiste aftensmad og overnattede, siger Stephan Petersens mor, June Petersen. Om aftenen smed de en ekstra madras frem, som Kenneth sov på. Og næste dag fulgtes Stephan og Kenneth i skole.

Kenneth kom meget hjemme hos familien til fodboldkammeraten Stephan Petersen, nuværende superligaspiller i AGF. Moren i familien, June Petersen (billedet), tog Kenneth ind, som var han en del af familien, og hun havde kontakt til ham, også da han blev voksen. …

‘Han var en rigtig sjov, glad, lille dreng. Vi kunne bare mærke, at han kunne lide at komme her, måske fordi vi accepterede ham, som han var,’ siger hun.”

(Kenneth Sørensen, Syrien-jihadist, d. 2014; Foto: Syrienblog)

Oploadet Kl. 21:18 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/83795/trackback

10 Comments »

 1. Visse steder er disse dobbeltstandarder ikke så overraskende. Rigtig ildevarslende bliver det først, når de ellers ikke-politisk korrekte overtager den dobbelte målestok. Når Newspeeks Jeppe Juhl således hellere vil flække armen på langs end have Carlsen i studiet, skønt han meget gerne vil muntre sig med Trads og andre antipoder – for man har dog et “moralsk kompas”(?). Eller DF indlysende har det bedre i selskab med landsødelæggere end med de dæmoniserede nationalister… Ja, sådanne valg er jo tilmed værre end mainstream-mediers dobbelte standard, der dog udspringer af den politiske kamps velkendte uenighed, mens de andre altså hellere omgås dem, hvis holdninger det angiveligt er deres livsværk at bekæmpe, end dem, der i praksis fører samme kamp i al overskuelig fremtid.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 3. juni 2017 @ 01:46

 2. 42 ISLAM skoler i Danmark p.t ! for mine penge WTF

  Kommentar by Otto b. — 3. juni 2017 @ 04:08

 3. Altså folk som hylder selvmordsterrorister, som helst gerne slår så mange civile ihjel, som muligt, inklusiv sig selv (“had din næste som dig selv”)- og som har samme jødehad som nazisterne, er bedre at være sammen med end selvsamme nazister. Hellere i studiet med en nazist end folk som hylder selvmord som medmord på intetanende civile. De er for mig at se de værste af to onder. Husker dengang Uffe drengen (ham som heldigvis aldrig blev statsminister) holdt møde med Imamer under ytringsfrihedskrisen, og ville have at JP skulle gøres ansvarligt for de sindsyge,s tegningsbonnerte i Mellemøsten.
  Mene som Hitler ifølge Albert Speer,s erindringer sagde-cirka citat fra hukommelsen “Vores ulykke er at vi har den forkerte religion. Muhammedanismen selvopofrelse ville passe bedre til os, end kristendommens slappe tolerance” (Den med slappe tolerance passer vist godt nok).

  Nuvel pga en bombetrussel er -Rock am Ring-i Tyskland, blevet evakueret. Tilskuerne gik fra pladsen med liverpoolsangen- you never walk alone- på læben. God pinse .mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 3. juni 2017 @ 04:59

 4. Sakset fra Weekendavisen “Sværets Vers”.
  Fortsætter vi med at nægte at se sammenhængen mellem de hellige koran-tekster, de forskellige variationer af Sværets Vers, der af troende muslimer bliver hævet højt over anden lov og moral, gør vi os medskyldige i de uskyldiges blod, der flyder i Europas gader.
  Det må jo føre til den konklusion at de politikere, der hævder og lader sig passivisere af, at islam har ikke noget at gøre med vold udført i islams navn, selv er skyldige i, at volden bare kan fortsætte.

  Kommentar by Menig 442 — 3. juni 2017 @ 07:09

 5. Der er gået ni år. Synet på Facebook, og tolkningen afet FB-venskab, har ændret sig væsentligt siden da.

  Kommentar by WILLIAM — 3. juni 2017 @ 08:44

 6. Kenneth Sørensen var radikaliseret, blev syrisk ‘kriger’ og døde heldigvis. Muligvis var han en sød og venlig fyr.

  Jeg har set udsendelserne, og June Petersen (plejemoderen) tager skarpt afstand fra hans radikalisering. Naturligvis anerkender hun hans yngre dage med fodbold osv.

  Så nej, ingen årsag til kritik af June Petersen, der så absolut har gjort mere end rigeligt.

  Men masser af kritik af den ’søde og rolige’ dreng, der på rekordtid blev muslim og terrorist.

  Kommentar by Henrik Petersen — 3. juni 2017 @ 09:02

 7. Og egentlig ser jeg gerne, at flere radikaliserede, fx Hitz but Tahrir, tager til IS og bliver dræbt.

  Jeg skillinger gerne til udrejsen.

  I øvrigt er den vanskelig, for vis mig en muslim, der ikke er radikaliseret? Det hører nu engang til i i-slam.

  Kommentar by Henrik Petersen — 3. juni 2017 @ 09:07

 8. De seneste par år har været en deprimerende rejse mentalt, hvor mit åbne, naive og optimistiske livssyn, i den grad er blevet udfordret. Disse år har givet mig grund til at betvivle stort set alt det jeg tog for givet; at alle omkring mig, institutioner og mennesker i magtfulde positioner, et eller andet sted kommer fra en kerne af medmenneskelighed. Nu kredser mine tanker om hvordan jeg skal skåne mine børn for verdens fortrædeligheder uden at de som jeg(halvfjerdser barn), føler at de ikke blev klædt på til den virkelighed vi alle kan se er dybt forandret til det værre. Ser den globale udvikling som den famøse tønde æbler, hvor de rådne, ødelægger hele tøndens indhold.

  Kommentar by FrafaldenModerat — 3. juni 2017 @ 09:21

 9. Sagen med den såkaldte Kundby-pige, konvertitten Natascha Colding-Olsen, var næppe nogensinde kommet så langt, hvis Facebook ikke havde eksisteret….

  Kommentar by Al Capone — 3. juni 2017 @ 15:04

 10. Hvis jeg stod og skulle lave en dokumentar eller skrive en biografi (og havde evnerne dertil), skulle den helt klart handle om Daniel Carlsen. Ikke fordi jeg har nogen nævneværdig politisk sympati for manden. Slet ikke. I min optik ligger han stadigvæk for tæt på nazismen. Men han er en virkeligt fascinerende person og uanset hvad man mener om hans politik, er han vel nok den danske politiker, der er blevet diskrimineret mest. Og det sidste siger jo ikke så lidt. Medierne står i kø for at dække historien, hver gang nogen sviner Zenia Stampe eller Özlem Cekic til på Facebook. Men Daniel Carlsen er rent faktisk blevet fyret flere gange pga. sine politiske overbevisninger (og har fået erstatning i samme forbindelse!). Den slags chikanering oplever islamister og de mest ekstreme betonkommunister ikke engang. Junes Kock har f.eks. været hyret til at udvikle et nyt IT-system til landets hospitaler. En af landets mest ekstreme islamister har altså fået fri adgang til borgernes personlige oplysninger og en essentiel del af statens IT-infrastruktur. Mens Daniel Carlsen ikke engang kan få et job som telefonsælger. Det er sgu da en fascinerende historie.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 3. juni 2017 @ 16:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper