3. juli 2017

Australsk studie: Anonyme ansøgninger forringer kvinders jobchancer, mænd diskrimineres…

Kulturmarxistisk samfundsforskning plejer at ende med et politisk brugbart resultat, og mon ikke der nu skal skrues lidt på parametrene, så ideologiske præferencer ikke modarbejdes af gold empiri. “We should hit pause”, forklarede Professor Michael Hiscox australske ABC, for hvis det blot er mænd der diskrimineres, er der jo intet problem – kunne han havde tilføjet.

Set hos Reel Ligestilling – Nyt studie chokerer Harvard-professor: Anonyme ansøgninger gavner ikke kvinder.

“‘Blind rekruttering’ – en rekrutteringsmetode, hvor alle informationer om ansøgernes køn er fjernet fra ansøgninger og CV – er i Australien på forsøgsbasis blevet brugt på ledelsesniveau i den offentlige administration for at forbedre kvinders jobchancer.

Idéen bag metoden er, at kvinder vil have større sandsynlighed for at blive ansat, hvis den ansættende part ikke kender ansøgernes køn. Tvinges virksomhederne til udelukkende at se på ansøgernes evner, brydes de ‘usynlige strukturer’, som normalt står i vejen for kvindelige ansøgere, er rationalet. …

Fredag blev de offentligt ansatte i Australien bedt om at indstille alle forsøg med blind rekruttering. Det skete som en direkte konsekvens af et nyt studie, der stik imod forskernes forventninger viser, at blind rekruttering øger mænds jobchancer og forringer kvinders. …

Ifølge studiet stiger mænds chancer for at blive indkaldt til en jobsamtale med 3,2 procent, når ansøgningerne er anonyme. Det omvendte er tilfældet for kvinder. Her falder sandsynligheden for at blive indkaldt til en jobsamtale med 2,9 procent, hvis ansøgningerne er anonyme.

Det betyder, at det til hverdag er mænd, ikke kvinder, der diskrimineres.”

(Gov.Au, Going blind to see more clearly: unconscious bias in Australian Public Service…, 2017)

Oploadet Kl. 20:47 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/84705/trackback

12 Comments »

 1. HAHAHAHA….kan jeg også få en forlomme til et jordmoder-job?

  Kommentar by FrafaldenModerat — 3. juli 2017 @ 22:21

 2. Den falske forestilling om, at kvinder diskrimineres i deres karriere, er allerede så udbredt, at mange ledelser i Vesten i mange år har gjort ekstra for at udnævne kvinder frem for mænd.

  Jeg havde derfor troet, at Gender Bias var langt større, end hvad den australske undersøgelse viser. Men det er nok fordi, Australien er et konservativt land. I et ‘progressivt’ land som DK må Gender Bias antages at være langt større end sølle 3 pct.

  Kommentar by traveler — 4. juli 2017 @ 05:03

 3. Kvinder vil til enhver til vinde, når det gælder klar tale:

  https://www.youtube.com/watch?v=FsvB-2MPj_s

  Kommentar by Margrethe — 4. juli 2017 @ 05:09

 4. Mænd i højere stillinger vil hellere end gerne ophæve kvinder til mellemlederstillinger. Fordi de derved teoretisk set gør dem tilgængelige for dem selv. De hierarkisk tænkende kvinder ser nemlig ikke partnerpotentiale i mænd i “underordnede” stillinger.

  Det uløselige paradoks for kvinder er, at de forlanger høje stillinger – og partnere i endnu højere stillinger. Denne efterspørgsel kan naturligvis ikke imødekommes.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. juli 2017 @ 06:29

 5. De frelste er fakta-resistente også på dette område.
  (BREAKING NEWS: Mænd er diskriminerede fordi, de ikke kan føde børn, det gør dem afhængige af kvinder. Det er der skrevet mange sange, bøger, skuespil og film om i flere tusinde år:-)

  Kommentar by A-mad — 4. juli 2017 @ 06:47

 6. I og med mænd har været valutaslaver længere end kvinder, bør det ikke være en overraskelse.
  Godt vi har nogle statistikere, der kan foretage sig noget relevant, i stedet for at beskæftige sig med noget så ligegyldigt, som korellationen mellem religion og forbrydelse. Når jeg tager ordet forbrydelse i mit vokabular, skal man lige huske, at skatteunddragelse ifgl. danske domstoles moralkoseks, er en en forbrydelse.

  Kommentar by Nielsen — 4. juli 2017 @ 07:45

 7. Mænd diskriminerer ikke kvinder i forhold til stillinger, men de underliggende psykologiske mekanismer om hvorledes mænd og kvinder træffer beslutninger om uddannelse, job og karriere tages ikke i betragtning.

  Hint nr. 1: hvorfor er der overvægt af kvindelige præster i folkekirken?

  Hint nr. 2: evolutionær psykologi.

  Kommentar by Sigwar — 4. juli 2017 @ 08:03

 8. Og så kan dem der står for jobsamtalen lave et væddemål, om det bliver en hun eller en han, der møder frem.

  Kommentar by Menig 442 — 4. juli 2017 @ 08:10

 9. http://reelligestilling.dk/bjarke-ingels-om-feministisk-kritik-jeg-er-chokeret-over-deres-bullshit/

  Samme situation står mange arbejdspladser i.

  Kommentar by Sigwar — 4. juli 2017 @ 08:19

 10. @9 glimrende henvisning og ærlig snak af Bjarke Ingels, der netop ikke diskriminerer.

  Jeg har denne lidt uvidenskabelige erfaring: Hvis man henvender sig til et firma, og modtageren henviser videre til en mere vidende person i firmaet, er der den forskel, at en kvinde altid vil henvise videre til en anden kvinde, mens det er ikke sikkert, at en mand vil henvise videre til en mand eller kvinde. Man kan synes, det er ligegyldigt, men for mig tyder det på en generel større kønsbevidsthed og kønsnetværkeri hos kvinder i forbindelse med jobs og karriere. Feminister gir den bare i en mere ekstrem udgave, der kammer over.

  Kommentar by traveler — 4. juli 2017 @ 09:07

 11. Mark Dice har opdaget denne sjove videnskabelige undersøgelse, som – sjovt nok – afslører, at journalister er dummere end andre mennesker.

  New Study Shows Journalists Are Dumber Than Average: https://youtu.be/9rcwx19TDlQ

  Kommentar by Jørgen — 4. juli 2017 @ 11:17

 12. Så trikket med kønsanonyme ansøgninger var ikke til fordel for kvinderne? Så finder man nok på noget nyt.
  Kvinder vil have særrettigheder, ikke ligestilling.

  Kommentar by Frank Hagmann — 4. juli 2017 @ 12:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper