11. juli 2017

Lotte Dalgaard om Politikens følelsesporno: “Artiklen fremstiller det som om, det er synd for børnene”

“Mindst 120 børn har levet mellem 4 og 12 år i det danske asylsystem”, skrev Politiken i søndags, i en stort opsat artikel af Olav Hergel ledsaget af fotografens bedste. Han fik Cavlingprisen for lignende artikler i 2007, men man skal langt ind i brødteksten før man forstår, at vi taler om afviste asylansøgere, der nægter at rejse hjem.

Lotte Dalgaard fra Uafhængige Demokrater kommenterer på Facebook.

“Dette er et strålende eksempel på et stykke makværk-journalistik.

Det danske asylsystem er fuldstændig vanvittigt skruet sammen. Denne familie er afviste asylansøgere. Det er forældrene ligeglade med, de vil ikke rejse hjem. Og hvorfor skulle de også det? Her bliver hele familien forsørget, den har tag over hovedet, og børnene går i skole. Alt sammen noget der koster det danske samfund millioner af kroner på bekostning af vores egne børn, ledige, syge, ældre og andre samfundsgrupper, der ikke får den hjælp, de har brug for.

Den irakiske familie vil heller ikke flytte til et hus i Jelling, fordi børnene går i skole i Blovstrød. Danske familier rykkes op med rode og flyttes til den anden ende af landet, fordi regeringen flytter statslige arbejdspladser. De kan ikke sige: ‘Det vil vi ikke’ og samtidig forvente at blive forsørget resten af livet.

Artiklen fremstiller det som om, det er synd for børnene, at de har boet i et hus i Allerød (betalt af kommunen) i otte år og nu bor på asylcenter. Men det er altså deres forældre, der har truffet det valg. Det danske samfund har stillet bolig, forsørgelse, skole, aktiviteter de ikke deltager i mm. til rådighed i årevis – også selv om familien ikke er berettiget til at være her. Det ville klæde både Politiken og asylansøgerne at lave interviews om, hvor taknemlige de tilrejsende er og ikke altid medvirke til at bringe disse offerhistorier. Og det ville klæde journalisten og avisen at grave et spadestik dybere en gang i mellem.

Vi skal lukke for asylbehandling i Danmark, så vi ikke giver hundredetusindvis af mennesker et incitament til at rejse herop og bo i det danske asylsystem i årevis. Så kunne vi både hjælpe langt flere af vores egne borgere samt de mennesker, der lever i flygtningelejre – de mennesker, der virkelig har brug for hjælp – langt mere end vi gør i dag.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/85037/trackback

15 Comments »

 1. Næeeh hvor er vi onde i Danmark. Vi kommer nok på forsiden af næste rapport fra Amnesty

  Kommentar by redneck — 11. juli 2017 @ 08:23

 2. Hvem læser Politiken? Venligboerne og de, der stemmer på de radikale venstreorienterede?

  Kommentar by Ole Madsen — 11. juli 2017 @ 08:30

 3. #2 Desværre stadig alt for mange.

  Kommentar by Odo — 11. juli 2017 @ 08:42

 4. I går aftes havde nyhederne på TV2 en tilsvarende tudehistorie om migranter i Italien.

  De tusindvis af “stakkels” migranter måtte bo under en motorvejsbro, imens de illegalt forsøgte at krydse grænsen til Frankrig.

  Her var vinklen i indslaget selvfølgelig også, at seerne skulle have ondt af de søde negre, som onde onde Frankrig ikke vil lukke ind.

  Kvalmende…

  Kommentar by Korsfarer — 11. juli 2017 @ 08:50

 5. Hele systemet med at sætte fod på dansk jord og bede om asyl skal stoppes. Det skal kun være muligt at søge asyl på en dansk ambassade eller anden repræsentation i udlandet. Det burde være muligt at overføre oplysninger og interviewe over nettet og stadig asylbehandle i Danmark.

  Desuden skal hele økonomien i asylbehandlingen og efterfølgende integrationsindsats udelukkende baseres på indsamlinger og frivillige indbetalinger – så der hele tiden er en overensstemmelse mellem aktivitetsniveauet og villigheden til at betale.

  Kommentar by BE — 11. juli 2017 @ 08:53

 6. Der er gods i Lotte Dalsgaard. Jeg tror på Uafhængige Demokrater. Fint med mig hvis de vil gøre alting økologisk. Jeg tror ikke selv på menneskeskabt global opvarmning, men jeg har det som jeg har det med DFs forkærlighed for dyrevelfærd: For min skyld kan de sætte Inges Kattehjem på finansloven, hvis bare de vil stoppe migrationen. Det ville DF så ikke, men Uafhængige Demokrater tegner lovende, og det er vores bedste bud lige nu.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 11. juli 2017 @ 09:11

 7. * Dalgaard

  Kommentar by Ruby Tuesday — 11. juli 2017 @ 09:11

 8. Hej! Kan jeg få ytringsfrihed herinde? Ville lige skrive til Ruby, at hun har helt ret og det er fedt, det hun skriver.

  Kommentar by Ole — 11. juli 2017 @ 09:15

 9. Vi åbnede en ladeport for folkevandringen fra muhammedanske og afrikanske lande med udlændingeloven, der trådte i kraft den 8. juni 1983. Den startede befolkningsudskiftningen og islams tilsvarende begyndende herredømme.

  De, der er kommet ind hjulpet af åbningen af Hans Gammeltoft-Hansens ladeport, der trådte i kraft den 8. juni 1983, kan vi ikke slippe af med. Det vil være inhumant i det store flertals øjne, der styres af følelser vha statens TV.

  Men hvis vi ikke får totalt får stoppet yderligere indvandring fra muhammedanske og afrikanske er gamle Danmark en saga blot.

  Kommentar by A-mad — 11. juli 2017 @ 09:53

 10. Men hvis vi ikke totalt får stoppet yderligere indvandring fra muhammedanske og afrikanske lande er gamle Danmark en saga blot.

  Kommentar by A-mad — 11. juli 2017 @ 09:55

 11. “Mindst 120 børn har levet mellem 4 og 12 år i det danske asylsystem”
  Det er det som normale mennesker kalder -FAKE NEWS. Men die dummme dumme dänen betaler glædeligt 6 milliarder skattekroner om året til de danske ‘nyhedsmedier’ for at få fake news.
  Jeg er fandeme glad for at jeg fik afmeldt licensen for længe siden.
  10. A-mad,
  Glem det, Dummark er helt færdig.

  Kommentar by Piphans — 11. juli 2017 @ 10:07

 12. Piphans, husk frihedskampen 1940-45 og løftet alle danskere dengang gav hinanden under efter befrielsen: ALDRIG MERE EN 9. APRIL!
  Det så sort ud den 9. april 1940, men efter 5 års besættelse kom befrielsen. Det vil gentage sig, når Holger Danske vågner igen.

  Kommentar by A-mad — 11. juli 2017 @ 10:58

 13. Heldigvis får et større antal danskere øjnene op for, at islam er en ondskabsfuld ideologi, værre end kommunisme eller andre ismer. Men når vi taler om medier, kan jeg ikke undgå at bemærke, at 24syvs timelige propagandasender havde eu på tapetet. Det understregedes, at flere underforstået flere og flere danskere, synes eu er godt for Danmark.

  Kommentar by Nielsen — 11. juli 2017 @ 11:53

 14. 12. A-mad,
  Jeg tror desværre at der skal større mirakler til end at Holger Danske vågner for at vække danskerne, men jeg håber inderligt at du får ret, ikke kun for vores skyld men i høj grad for vores børn og deres efterkommers skyld.

  Kommentar by Piphans — 11. juli 2017 @ 12:24

 15. Det er jo lige meget om de søger asyl eller ej. Får lov og være her eller ej.
  De kan bare nægte og samarbejde og rejse. Evig forsørgelse resten af livet med rejse til hjemlandet.

  Kommentar by P — 11. juli 2017 @ 15:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper