17. juli 2017

Johan Christian Nord: “Hvorfor deporterer og internerer vi ikke de mennesker, som hader os….”

Valgmenighedspræst Johan Christian Nord kommenterer i Berlingske – Hvorfor lader vi vores fjender vade rundt iblandt os?

“At vi lever i en trængselstid er allerede ved at være en fælles opfattelse. Javist, uenighederne er virkelige, men hegnspælene rykker sig. Hvad der for få år siden kun kunne skrives uden for den brede offentlighed, er nu på vej ind i den.

Et eksempel: Kunne ordentlige mennesker for bare to år siden have gjort sig til offentlige fortalere for omfattende deportation og internering af jihadisme-sympatisører? Nej, vel? Men det kan de nu. … noget tyder på, at det ikke længere kun er en eksotisk højrefløjsbeskæftigelse at stille spørgsmål ved, om vores frihedsrettigheder fortsat skal beskytte de mennesker, som ønsker at omstøde dem – og gennemtvinge deres egen livsform på vores territorier.

Ingen af os regner med, at angrebene vil ophøre, så lad os da overveje det mest nærliggende og gætte på, hvad der kunne blive følgerne af terrortidens fortsættelse og intensivering.

De seneste lastbilsangreb skete i Storbritannien. Der befinder der sig efter den britiske efterretningstjenestes vurdering omkring 23.000 voldsberedte islamister. Man er bekendt med deres eksistens og ideologiske mobilisering, men har ikke ressourcerne til at døgnovervåge dem. Det samme gælder for andre europæiske lande.

Antallet af potentielle trusler er større, end hvad der kan overvåges inden for efterretningstjenesternes budgetter, og selv hvis der kunne afsættes tiltrækkelige midler til at gennemføre en så omfattende overvågning, er det ikke givet, at det ville være ønskeligt.

For javist, vi ville da vældig gerne have mere vågne øjne på voldsmændene, men pengene skulle jo komme et andet sted fra. Skulle det mon være fra sygehuse, fra iværksætterfonde, fra uddannelsesvæsenet, fra ældrepleje, fra ellers planlagte erhvervsskattelettelser eller måske fra handicapvenlige børnehaver? Den spørgsmålskæde har de færreste af os lyst til at byde ind på, men vores ubehag ved spørgsmålene får hverken dem eller deres årsager til at forsvinde, og netop derfor er den ældgamle os-og-dem-logik jo allerede ved at få tag i en voksende del af os.

Det er bestemt ikke alle, der bryder sig om denne genkomst af ven-fjende-forholdet, men at det lever og vokser i os, er efterhånden ubetvivleligt, og mon ikke hærdningen snart vil nå et punkt, hvor en ny spørgsmålskæde kan sætte sig offentligt igennem – i al sin pynteløse enkelhed: Hvorfor er de såkaldte menneskerettigheder vigtigere end vores sikkerhed? Hvorfor lader vi vores fjender vade rundt imellem os, mens vi handlingsløst afventer det kogepunkt, hvor simrende foragt bliver til kampvilligt had? Hvorfor finder vi os i det – og hvor længe vil vi mon finde os i det? Hvor meget mere skal der mon til, før vi overskrider smertetærsklen og skærer igennem til den handlingsanvisning, som ikke så få behjertede bodegagæster allerede har lagt brovtende mund til, men som flertallet af de medievante stadig stopper ørerne til for? I al korthed: Hvorfor gør vi det ikke bare? Hvorfor deporterer og internerer vi ikke de mennesker, som hader os og længes efter at undertvinge os?

Foreløbig mødes den slags spørgsmål stadig med pæne menneskers ad-ord, men den moralske afsværgelse har ikke samme kraft, som den engang havde…

Javel, ja, vi er bundne. Det er jo sandt. Men som så meget andet er også denne sandhed kun en foreløbig én af slagsen. For bundne er vi kun så længe, vi selv tillader det. I et folkestyre er det – når alt spidser til – faktisk folket, der sætter magten, og den dag kan jo komme, hvor vi europæere træffer vores afgørelse og lægger de såkaldte menneskerettigheder bag os.

Hvis hærdningen fortsætter som hidtil, kan det blive langt tidligere, end selv de mest håbefulde af os havde troet, da vi først begyndte at spå om den. Vi får se.”

(Valgmenighedspræst Johan Christian Nord, Folkefest For Frihed 2017)

Oploadet Kl. 00:45 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/85302/trackback

22 Comments »

 1. Fornuft i allerhøjeste potens.
  Spørgsmål ethvert ordentligt menneske med garanti har stillet sig selv flere gange, uanset om man vil være ved det eller ej.
  Vi lever i en tid, hvor vi har sat trykkogeren over ilden med afspærret sikkerhedsventil. Det bliver som bekendt ikke ved at gå.
  Jeg oplevede Johan til Folkefesten. Det var stort.

  Kommentar by Knud — 17. juli 2017 @ 02:55

 2. Er en valgmenighedspræst ikke den samme slags salmehøker som en præst? Han stiller i hvert fald fornuftige spørgsmål, som jeg kun har oplevet hos én anden præst. Jeg husker desværre ikke hendes navn. Det skuldes nok at jeg det meste af mit liv har gjort en dyd af at undgå religion.

  Kommentar by Nielsen — 17. juli 2017 @ 03:02

 3. En fornuftig præst, så har man hørt det med. De fleste af dem plejer at have travlt med at ligge på knæ for imamerne.

  Kommentar by Per — 17. juli 2017 @ 03:14

 4. “Hvorfor deporterer og internerer vi ikke de mennesker, som hader os….”
  Fordi vi er dumskere og er pisse ligeglade med vores egne landsmænd og deres børn.
  Dumskerne ud af Danmark, og luk lortet.

  Kommentar by Piphans — 17. juli 2017 @ 06:22

 5. Johan Christian Nord er meget velformuleret.

  Kommentar by Ole Madsen — 17. juli 2017 @ 06:25

 6. Det er godt at nogen siger hvad vi har glemt: Fjender er fjender og fjender skal nakkes! Ellers bliver du selv og din familie nakket.
  -Og der er nok at tage fat i. Selv vores forvoksede dr skal slankes til én kanal og ingen automatisk skattesugning til svindlerne- ca 9 ud af 10 må fyres i dr (de kunne jo omskoles til grænsevagter.)
  Total grænsekontrol mere politi mere militær mere internering.

  Kommentar by Hul igennem? — 17. juli 2017 @ 06:39

 7. “Hvorfor vi ikke deporterer de mennesker der hader os”, kan ingen fornuftige mennesker svare på. Og de dumme kan, i sagens natur, heller ikke.
  Personlig mener jeg at det er resultaterne af 68-oprøret, hvor en forkert definition af “friheden” krøb ind i alt, der har præget de efterfølgende generationer, med den virkning vi oplever og lider under nu.

  Alt skulle dengang forenkles i “frihedens” navn. Børn skulle ingen opdragelse have, piger skulle lege med biler og drenge med dukker, og i skolerne skulle undervisningen forsimples uden krav og opgaver og karakterer, og børn kunne næsten selv vælge om de ville lære noget eller ej.
  Respekten for viden og kunnen og regler forsvandt helt, og det er det vi nu pines og plages af, af de efterfølgende “eliter”, som ikke er “elite” på grund af evner og lærdom, men udelukkende fordi de er efterkommere og indavl af de tidligere elendige “eliter”.

  Disse lego-generationer kan kun tænke i færdige firkanter, og handle ud fra det. Hvad enten det er arkitekter der stabler firkantede klodser eller runde tønder, eller politikere der agerer ud fra ældgamle forældede firkantede FN-Flygtningekonventioner, så er de alle ensartede lego-børn ud af samme skuffe, og med samme kvadratiske tankegang.
  Resultaterne af deres manglende evner og kunnen er stagnation og begyndende tilbagegang.
  Det uhyggelige er, at de ikke fatter det selv. De er handlingslammede, der er aldrig tidligere blevet stillet krav til dem, så de ved ganske enkelt slet ikke hvorledes man skal “tænke ud af kassen”.
  Så blot det at nulstille en forkert udvikling, eller ændre en forkert beslutning, er for dem ren utopi – helt utænkelige tanker.
  Lavheden er krøbet dybt ind i alt politisk og offentligt.

  Kommentar by Birger Jensen — 17. juli 2017 @ 06:54

 8. Flere steder i Danmark er det forbundet med livsfare at færdes ude om natten pga. indavlede retarderede kriminelle korandyrkeres hærgen uden at politikerne foretager sig noget, det er så simpelt U-Dansk som det overhovedet kan være, den politiske uvilje fra de folkevalgte til at beskytte nogle af Verdens mest beskattede borgere gør os selv til grin, noget man kan respektere Israelerne for at de regner ni Pestilenser for hver Israeler der bliver dræbt af korandyrkende terrorister, alene det at DR nedtoner indvandrer banders hærgen i Danmark burde være nok til at fjerne licensen, hver gang en korandyrker begår en forbrydelse i Danmark så skal der fjernes en taburet i folketinget så kunne der måske komme en handling fra cirkusklovnene på hoppeborgen, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 17. juli 2017 @ 06:57

 9. Så har man set det med. En fornuftig præst. Han kan da ikke være præst i folkekirke, med de holdninger han har.

  Kommentar by na — 17. juli 2017 @ 07:35

 10. Du kan jo ikke elske din næste som dig selv, hvis du lader din næste slå dig ihjel, eller på anden måde udsætte dig for vold (så hader du ihverttilfælde dig selv). Desuden bliver din næste offer for din undladelse for at angribe og udslette ondskaben. Du kan måske vende den anden kind til- en lussing. Men ikke når du får et sværd i maven.
  Islam hyldest til selvmordsbombere på civile (vantro), kan udtrykkes i sætningen – Had din næste som dig selv-. …Trods alt. God mandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. juli 2017 @ 08:38

 11. Johan Christian Nord lyser op og giver håb om at Den danske Folkekirke også består af mennesker med ben i næsen som tør gå imod dette antikristelige vanvid der ellers er fremherskende i kirken.

  Vi har jo ellers været vant til at det er det kristenhadske café latte segment der talte, dominerede og tegnede kirken – et segment der på alle måder (fx. medier, undervisning og kultur etc.) har arbejdet på at afkristne det danske samfund og banet vejen for islam.

  http://www.dendanskesalmebogonline.dk/salme/401

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 17. juli 2017 @ 08:52

 12. Hvorfor internere når vi kan deportere?

  Kommentar by Winged Hussar — 17. juli 2017 @ 09:09

 13. Den fremtid, som De Gode skaber for os alle:

  https://www.youtube.com/watch?v=0M46FFbUiW0

  Kommentar by Hr. Naturli' — 17. juli 2017 @ 12:37

 14. @ Kommentar by Winged Hussar — 17. juli 2017 @ 09:09

  Det er desværre ikke altid muligt at slippe af med affaldet, og indtil afskibning kan finde sted, må det interneres på utålelige vilkår, så det ikke kan bevæge sig frit omkring. På den måde kan viljen til at medvirke til en frivillig afskibning sikkert skærpes.

  Kommentar by Knud — 17. juli 2017 @ 13:12

 15. Den barmhjertige samaritan betalte jo også af egen lomme. Han nedrakkede ikke andre for Deres laden stå til, og han forsøgte heller ikke at indsamle midler (på andres bekostning).

  Kommentar by Michael Unna — 17. juli 2017 @ 18:36

 16. Ord som internering har desværre den effekt at folk sammenligner med nazistiske kz lejre.
  Derfor vil der gå årtier inden man griber til denne indlysende løsningsmodel.
  Ganske almindelige indbrudstyve kunne samtidig opbevares samme steds i 5-10 år.

  Kommentar by Rodina — 17. juli 2017 @ 19:48

 17. Johan Christian Nord er ikke den eneste fornuftige præst, der bliver flere og flere præster der tager det kristne budskab alvorligt.
  Kristendom er ikke for tøsedrenge,humanister, selvsmagende grædekoner eller farisæerere. Sand kristendom er karsk og virkelighedstro.

  Kommentar by Danskeren — 17. juli 2017 @ 20:17

 18. Så´ godt et indspark,
  men læste vore politikere det?

  Kommentar by M.S. Carstens — 17. juli 2017 @ 22:41

 19. Ps. hvor blev f.eks. den “hellige Pind” af ???

  Kommentar by M.S. Carstens — 17. juli 2017 @ 22:43

 20. Det er jo dejlig nemt at sende en eskadrille F16 fly afsted til Langbortistan. Uha uha hvor vi kan.
  Et næsten enigt folketing sendte flyene afsted mod Libyen, hvor demokratiet stod på spring, såsnart diktatoren var elimineret.
  Libyen gik total i opløsning og vi bliver istedet invaderet af flygtninge, der ender i vore ghettoer og undergraver vore samfund. NGOer hjælper menneskesmuglere, der fylder bådene med håbefulde analfabeter lokket af forbrydernes falske turistbrochurer.
  Dennegang reagerer Nato ikke. EU vil ikke. Vi kan godt, men vil ikke.

  Kommentar by John Niss Hansen — 17. juli 2017 @ 23:28

 21. Dejligt at se Carl Schmitts ven-fjende begreb udfoldet. Javel er vi bundne, men det er vi kun i det abstrakte, så lad os komme ud i det konkrete. Pastoren har noget for sig!

  Kommentar by Kraka — 18. juli 2017 @ 01:04

 22. Man skal altid være mistænksom, når folk udtaler, at “der ingen patentløsninger er”, eller at “det hele ikke er så enkelt”.

  Sommetider er det hele faktisk uhyre enkelt. Med hensyn til vores problemer med de fremmede er det hele så enkelt, at løsningen på alle problemer kan udtrykkes i ét ord, nemlig ordet “ud”.

  Kommentar by Søren Andersen — 19. juli 2017 @ 11:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper