17. juli 2017

SU’en følger ikke den almindelige prisudvikling, påstod formanden for Danske Studerendes Fællesråd

Partistifter Rasmus Paludan ‘mener’, “at der er befolkningsgrupper, der har en lavere intelligenskvotient” end andre, kan man læse på EB.dk, der således problematiserer kendt viden.

Omvendt med TV2, der lader formanden for Danske Studerendes Fællesråd slippe afsted med en usandhed, der blev en del af søndagens mediestrøm. Fra TV2.dk – Studerende skylder 723 millioner: SU er blevet udhulet, mener formand.

“På ét enkelt år – fra 2015 til 2016 – er danskernes samlede misligholdte SU-gæld steget med 40 procent. Det viser tal, som Avisen.dk har fået fra ATP. …

Spørger man Danske Studerende Fællesråd skyldes den store gæld, at den nuværende SU ikke følger den overordnede prisudvikling i landet.

Danske studerende kan derfor ikke matche udgifter til for eksempel bolig og transport, lyder det.

– Vores SU har siden reformen i 2013 været underlagt det, der hedder en afdæmpet regulering. Det betyder, at den på sigt udhules, fordi den ikke følger den almindelige prisudvikling. Så det bliver hele tiden dyrere at være studerende, siger Sana Mahin Doost, formand for Danske Studerende Fællesråd.”

(Foto: Facebook)

“Kære netværk. Vi er på jagt efter en person, der har misligholdt SU-gæld og vil tale med DR-nyhederne om det. Skriv en privatbesked til mig.” (DSF-formand Sana Mahin Droost på Facebook, 16. juli 2017)

Oploadet Kl. 09:43 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/85305/trackback

9 Comments »

 1. ” Spørger man Danske Studerende Fællesråd skyldes den store gæld, at den nuværende SU ikke følger den overordnede prisudvikling i landet.
  Danske studerende kan derfor ikke matche udgifter til for eksempel bolig og transport, lyder det.”

  Sådan en gang vrøvl.
  Betaling af SU lån skal først ske når man ikke er på SU længere. Så størrelsen på SU er underordnet.
  Sandheden er nok at alt for mange har valgt forkert og fået en uddannelse der ikke kan bruges til noget fornuftigt.

  Kommentar by Erik — 17. juli 2017 @ 11:54

 2. Akademikere der er ledige nægter at tage ledigt arbejde i Netto, så skal de jo afdrage på deres SU gæld og det er umenneskeligt, studerendes livsopfattelse til det Danske samfund er skræmmende, man kunne ønske som skatteborger at Danmark gik fallit så vil alt der ikke kan stå falde og fred være med det, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 17. juli 2017 @ 11:57

 3. Uddannelse burde være en privatsag. Elever og lærere skulle ikke have en bøjet 50-øre fra skatteslaverne.

  Kommentar by Nielsen — 17. juli 2017 @ 13:11

 4. Studiegælden i USA er også eksploderet og misligeholdt. Det påvirker økonomien negativt på sigt fordi folk har ikke råd til, at låne til et boligkøb. Der er nogle fællestræk med Danmark i, at der nok er en uddannelsesboble med alt for mange, der tager uddannelse indenfor social og humanvidenskaberne. Studiegæld er ikke et problem, men hvis man ikke kan få et arbejde, der forrenter ens uddannelse, er det en katastrofe. Jeg hørte et interview med en amerikansk pige, der var kandidat i sociologi med en gæld på 1.mio kr. Hun var 26.år og boede hjemme hos hendes forældre igen (det gør mange amerkanske kandidater) og arbejdede med computerprogrammering. Hun brugte intet fra hendes uddannelse og sad nu med en gæld fra den. Man burde evaluerer en del human og socialvidenskablige uddannelser og lukke mange af dem og reducerede optaget på dem, der bliver tilbage. Japan har reduceret dem med 80% pga, dårlige jobudsigter.

  Kommentar by Thorsted — 17. juli 2017 @ 17:13

 5. Man kan lære mange ting af japanerne. Også vedrørende muslimsk indvandring.

  Kommentar by Ole Madsen — 17. juli 2017 @ 19:55

 6. Det er vist nogen lunde lig, med udbetalinger af almindelig folkepension og førtidspension,
  se:
  https://da.wikipedia.org/wiki/Satspuljen

  blot med den forskel, at de håbefulde unge har arbejdslivet for sig, mens andre ikke har udsigt til, at kunne modgå uretfærdighederne.

  Kommentar by M.S. Carstens — 17. juli 2017 @ 22:33

 7. # 3 det kan jeg da godt huske i arbejde,spare, ind og laese,bi jobs og faerdig til tiden

  Kommentar by dunk — 17. juli 2017 @ 23:34

 8. Mon ikke man har fået en del 2.-3. g.-ere ind på uddannelsesforløb, som de i virkeligheden ikke kan magte. De bliver indskrevet og får SU, men aldrig færdige. Det får misligholdt SU-gæld til at eksplodere.

  Imens er man satans optaget af ældrebyrden…

  Kommentar by traveler — 18. juli 2017 @ 13:23

 9. -Så må de arbejde i fætters grillbar..

  Kommentar by Hul igennem? — 19. juli 2017 @ 11:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper