22. juli 2017

Koranens vej er rummelighed, inklusion og oplysningstidens idealer: Danmark bør lære af Mellemøsten

I sidste måned holdt Berlingske mikrofonen for en talsmand for Minhaj-ul-Quran (Koranens vej), der advarede mod højreekstremisme: “Vi moderate muslimer er udsatte…”, lød det. ‘Koranens vej’ er moderat, må man forstå. Troende muslimer er helt enige, at dømme efter tidens islamiske agitprop.

Koranen handler om rummelighed, inklusion, helt i pagt med oplysningstidens idealer, og vi i Vesten kan lære meget af mellemøstlig kultur. Taletid til Koran-tro i forskellige medier…

Koranens rummelighed og inkluderende holdning til andre religioner er unik, og den franske revolutions mantra ‘frihed, lighed, broderskab’ er som snydt ud af Koranen

Og dermed lever Koranen til fulde op til oplysningstidens idealer såvel som til FN’s menneskeretskonventions første og vigtigste artikel: Alle mennesker er født frie og lige i værdighed og rettigheder. De er udstyret med fornuft og samvittighed, og de bør handle mod hverandre i en broderskabets ånd.

Mange muslimske tænkere mener, at Koranen dybest set er et redskab til at befri menneskene fra formynderi, undertrykkelse og diskrimination.” (Aminah Tønnsen i kronik, Kristeligt Dagblad, 17. juli 2017)

(Ehab Atiqa: ‘Danskere bør lære værdier fra Mellemøsten’; Collage: TV2 Fyn)

“Hvorfor mener du ikke, danske kvinder nødvendigvis er et forbillede for kvinder i de arabiske lande?

‘Man tænker ikke så meget over i Danmark, at arabiske kvinder altså også har sattelit-tv og følger med i statistikkerne og nyheder. De er ikke blinde over for den pris, vi har betalt for vores frihed i Danmark.‘” (Saliha Marie Fetteh, interview, BT.dk, 21. juli 2017)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/85491/trackback

23 Comments »

 1. Gad vide hvad det er for en pris der fables om?
  Hvad med den pris vi danskere betaler?
  De evige ofre, skaber sig som vilde Hyæner med mord, overfald, røverier, voldtægter svindel og bedragerier.
  Jo tak, vi er så sandelig ved at være feed up med mellemøstlige “værdier”
  Mellemøstlige “værdier”
  Up yours!

  Kommentar by Finn A. Skov — 22. juli 2017 @ 17:07

 2. De kulturradikale har med foragt set på danskere som dyrkede nationalromantik og “Morten Korch”. Problemet er, at stort set alle kulturer opfører sig etnocentrisitisk og romantiserende i forhold til deres Kultur. Det er meget tydeligt her. Det er en meget selektiv og romantiserende beskrivelse af egen kultur. Men de kan dog trøste sig med ikke, at blive angrebet i “Politiken”, “Information” eller DR for deres kulturromantik.

  Kommentar by Thorsted — 22. juli 2017 @ 17:11

 3. Vi ved at det er bavl. At den teokratiske fascisme kalder islam absolut intet har at gøre med frihed. At der er intet positivt vi kan lære af Mellemøstens barbariske rod og i særdeleshed ikke kvinderne. En hurtig googling og enhver burde også kunne se at Minhaj ul Quran absolut ikke er moderat efter nogen demokratisk, vestlig standart. Og vi ved at muslimer er fulde af lort.
  Det eneste utrolige er, at der er vantro som er villige til at tro på deres lort.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 22. juli 2017 @ 17:18

 4. “Mange muslimske tænkere mener..”

  *fnis*

  Kommentar by Martin — 22. juli 2017 @ 17:28

 5. #Kommentar by Martin — 22. juli 2017 @ 17:28
  “Mange muslimske tænkere mener..”
  *fnis*

  Genial kommentar !!

  Kommentar by Danskeren — 22. juli 2017 @ 17:46

 6. “Alle mennesker er født frie og lige i værdighed og rettigheder. De er udstyret med fornuft og samvittighed, og de bør handle mod hverandre i en broderskabets ånd.”
  Tjaaa, så mangler der jo bare den lille detalje at ifølge koranen, så er det kun muslimer der er mennesker.

  Kommentar by B — 22. juli 2017 @ 17:51

 7. “Og dermed lever Koranen til fulde op til oplysningstidens idealer.”

  Oplysningstiden varede i den europæiske kulturhistorie fra cirka 1690 og frem til 1789. Jeg vil hævde at muslimerne er mange århundreder fra at nå op til den periode.
  https://faktalink.dk/titelliste/oply

  “Alle mennesker er født frie og lige i værdighed og rettigheder.”

  Gælder det også kvinder?
  https://www.youtube.com/watch?v=bue2dNc43iM

  Kommentar by Birger Jensen — 22. juli 2017 @ 18:10

 8. Aminah Tønnsen burde fratages statsborgerskab og udvises til et muslimsk land. Hun har jo vendt Danmark og alle vores værdier ryggen.

  Kommentar by k. m. — 22. juli 2017 @ 18:46

 9. MSM kan simpelthen ikke vente på islamiseringen! Skal vi gætte på, at inden for 2-3 år skal alle europæiske kvinder gå i abaya?

  Picture of the Week på http://www.thereligionofpeace.com siger mere end mange ord. Det samme gør tallene til venstre: Jihad report July 8 – July 14, 2017: Killed: 207, Injured: 196, countries: 15.

  Yep, islam er sandelig vejen til fred, fordragelighed og værnen om menneskerettigheder, fx retten til liv.

  Kommentar by Kuffar — 22. juli 2017 @ 18:57

 10. Man bør indføre et kastrationsprogram, når muslimer ankommer til den europæiske kyst, for det her holder jo ikke. Storbritannien er dummere end Sverige: https://www.youtube.com/watch?v=hCbqLvFtw6o – The Men with Many Wives!

  (Tænk lige, at vågne op til dét bæst på minut 4.24 hver dag! Hvilket mareridt!).

  Kommentar by Kuffar — 22. juli 2017 @ 19:14

 11. Det synes jeg han skal fortælle jøderne og de kristne i Mellemøsten.(De andre buddhister og Hinduer er vel slået ihjel) Herhjemme er vi ikke tvunget til at tro på denne tayqiaa løgn (bortset fra politisk korrekte journalister) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 22. juli 2017 @ 19:19

 12. Amihan tønnesen kan så- via TV holde foredrag om sin løgnfulde påstand i kvindekrisecentrende verden over.

  Kommentar by Michael Unna — 22. juli 2017 @ 19:21

 13. “Koranens rummelighed og inkluderende holdning til andre religioner er unik…” Ja mon ikke . Af med knoppen , saa kan der blive plads til flere vantro kadavere , de fylder mindre uden hovede og saa spiller det slet ingen rolle hvilken anden religion de tilhoerer . Mere rummeligt og inkluderende kan det naeppe blive , og helt i traad med “at koranen dybest set er et redskab til at befri menneskene fra formynderi ,under-
  trykkelse og diskrimination” . Ja , bliv et hovede kortere , saa er du befriet for alverdens genvordigheder . What’s not to like…..

  Kommentar by Krassisten — 22. juli 2017 @ 19:27

 14. Amihan Tønnesen tager faktisk en traditionen op fra de franske oplysningsfilosoffer, der kunne bruge islam indenrigspolitisk til at angribe kristendommen og deres eget kristne samfund. For dem var islam en slags rationel, naturlig religion, der ikke rummede noget hokuspokus såsom den kristne treenighed. Man lukkede så i stedet øjnene for islams egen hokuspokus. Man tilpassende forestillingen om islam til oplysningstidens eget religiøse ideal om deismen, og så man kunne kritisere egne kristne europæiske samfund. Al Andalus blev til tolerancens idealsamfund, islamisk slaveri var ikke så slem som europæisk slaveri, osv. Middelalderens negative syn på islam, blev vendt på hovedet ved at påstå, at det var Middelalderen, der var mørk og ond. Det kunne gøres ret risikofrit, da islam på det tidspunkt var svag og på sikker afstand.

  Denne stærkt politiske brug af (egen forestilling om) islam for at kritisere kristendommen og europæiske magthavere og samfund smittede selvfølgelig af på muslimske lærde og intellektuelle, der slugte det råt efterfølgende. Ligesom Amihan Tønnesen. Hvor franske oplysningsfilosoffer ikke var mere løgnagtige end, at de godt kunne se, at problemet med det ellers så ideelle islam opstod med Muhammeds kedelige ageren, så blev denne lille, men væsentlige pointe skrevet ud af ligningen af de muslimske lærde og intellektuelle, der således kunne påstå, at islam var i overensstemmelse med den europæiske oplysningstids idealer. Det sagde jo oplysningsfilosofferne selv, bare i en helt anden kontekst.

  Da islamiseringen så mange, mange år senere begyndte at blive en ødelæggende faktor i DK og danskere begyndte at mærke tabet af deres eget velfungerende samfund, genoptog apologeter – især fra universitetsverdenen – i alliance med muslimske talsmænd truttende rent og ureflekteret holdningerne tilbage fra oplysningstiden.

  Nu har de så bare fået det problem, at de gode gamle politisk motiverede løgne endelig bliver modsagt af folk med langt bedre fundament og viden: Oplysningstidens påstand om tolerancens Al Andalus er pludselig forduftet inden for de seneste år, da den er blevet massivt modsagt af folk med langt bedre reel viden om dette multireligiøse helvede. Islams grusomme og vedvarende slaveri er endelige blevet massivt afdækket gennem solid viden, og afdækningen vider, at den overgår al anden slaveri i grusomhed og omfang. Islams intolerance og grusomhed er endelig blevet sat ind i dens rette sammenhæng i nøje overensstemmelse med koranens bud osv. Man vrider sig også over, at FN’s menneskerettigheder selvfølgelig ikke kan stemme overens med sharia.

  Oplysningstidens folk har bragt meget godt med sig, men på store områder har de også været båret af datidens uvidenhed og forført af massive løgne og drømmerier i deres snævre iver for at kritisere kristendommen og egne samfund.

  Kommentar by traveler — 22. juli 2017 @ 19:39

 15. Hvilken af de 23 koraner taenker han paa,sunna og hadith hvor blev de af i hans “rummeligheds” billede.Taqiya,muruna,kitman.En gang bavl

  Kommentar by dunk — 22. juli 2017 @ 23:46

 16. Hvis perkerne skrider frivilligt, så når de måske, at undslippe Europa inden det hele brager løs. Så her er en ide til alle danske perkere: Skrid!

  Kommentar by Alexander — 23. juli 2017 @ 08:03

 17. Jeg vil ikke kalde den lærdom vi kan få fra mellemøsten for værdifuld. Stort set kan man ikke lære andet fra mellemøsten, end ødelæggelse og krig. Da der ikke tages bestik af denne lærdom, er den værdiløs. Vi har ikke i de omkr. 70 år der er gået med muslimsk besættelse lært at forsvare os. Så der er næppe noget at komme efter i mellemøsten.
  Ehab Atiqa er et af mange eksempler på at muslimer lyver, for at deres annektion af Danmark skal forløbe så glat som muligt. Den såkaldte nedkæmpning af islamisk stat, vil nok få dem til at få bedre ideer til hvordan de skal ramme os vantro i Europa. Medierne og politikerne står klar til at hylde den fredelige sameksistens, og til at forsikre alle os der ikke ved noget om islam at det bestemt ikke har noget med det at gøre. At alle disse muslimer overhovedet får lov til at stå frem og udbrede deres løgne, vidner om hvor lidt vi værner om vores jord.
  Koranen rummer den stort set ikke andet end anvisninger på hvordan vantro (kuffar) nedkæmpes.

  Kommentar by Nielsen — 23. juli 2017 @ 08:34

 18. Der sneg sig et overflødigt “den” ind i sidste linie.

  Kommentar by Nielsen — 23. juli 2017 @ 08:35

 19. https://youtu.be/q9ZSII3qADI

  Kommentar by Alexander — 23. juli 2017 @ 08:56

 20. Flot at en egyptisk tv-vært kan slippe afsted med at sige sandheden.

  Kommentar by Nielsen — 23. juli 2017 @ 09:18

 21. Hvis vi skulle lære noget af Mellemøsten, så skulle det være golfstaternes indvandringspolitik.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 23. juli 2017 @ 09:29

 22. Profeten har slået ihjel og han var gift blandt andre med en lille pige. Koranen siger at mennesker, der ikke tror på koranen, er vantro og urene og at ex-muslimer skal straffes. Koranen spreder frygt. Jeg kan ikke se det inkluderende og rummelige i islam.

  Kommentar by Liva — 24. juli 2017 @ 09:29

 23. “den franske revolutions mantra ‘frihed, lighed, broderskab’ er som snydt ud af Koranen…” – For muslimer. Særligt muslimske mænd.

  Kommentar by Liva — 24. juli 2017 @ 09:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper