23. juli 2017

Dobbelte standarder: Betjent skyder ubevæbnet hvid kvinde – Intet om Mohamed Noor i medierne…

Det ville være en klassisk Urias-blogpost at dokumentere mediernes dækning af Mohamed Noors drab på Justine Damond, men jeg har vanskeligt tid. Dækningen illustrerer de dobbelte standarder, hvor etnicitet kun er relevant, hvis det kæmper ‘anti-racismens sag’ eller indirekte understøtter det multikulturelle projekt.

Morten Uhrskov Jensen sætter sagen i rette relief – Hvid ubevæbnet kvinde skydes og dræbes af somalisk betjent.

“Lørdag den 15. juli 2017 blev den sidste dag i australske Justine Damonds liv. Hun boede i byen Minneapolis i den amerikanske delstat Minnesota. Det blev fatalt for hende, at hun ringede til det lokale politi, fordi hun hørte lyde, der kunne indikere, at et seksuelt overgreb fandt sted.

En patruljebil med to betjente ankom til stedet, og da Justine Damond iført pyjamas og i øvrigt ubevæbnet gik henimod politibilen, blev hun uden varsel skudt i maven og døde kort efter. Det har man kunnet læse om på både dr.dk og tv2.dk’s hjemmesider, der begge bragte telegrammer fra Ritzau, TV2 den længere version.

Se, havde den dræbte været ikke-hvid og politimanden hvid, er det min påstand, at det var fremgået meget tydeligt af Ritzaus telegram og af DR og TV2’s gengivelser. Hos DR kan man se et foto af offeret Justine Damond, og det fremgår, at hun er hvid. Men politimanden, der skød og dræbte den ubevæbnede Justine Damond, får vi ikke noget at vide om. Hvorfor mon ikke? Der har som bekendt været sager indenfor de seneste år, hvor sorte er blevet skudt og dræbt af hvide politifolk, og det har flere gange afstedkommet alvorlige optøjer.

Politimanden denne gang var ikke hvid, men derimod somalier med navnet Mohamed Noor. I skrivende stund har Mohamed Noor endnu ikke afgivet officiel forklaring, men har ifølge Daily Mail derimod talt med venner og bekendte om drabet på Justine Damond. Mohamed Noor har her bl.a. udtalt, at han er ‘indvandrer, muslim og ikke-hvid.’ …

For det andet viser sagen en voldsom slagside hos danske medier, værst hos DR og TV2 som de to største. Da det viste sig, at politimanden ikke var hvid, var det pludselig ikke interessant at oplyse om hans etnicitet.”

(Rollemodellen Mohamed Noor og familie. Indsat: Justine Damond; Collage: TGP, NBC)

Oploadet Kl. 11:03 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/85524/trackback

25 Comments »

 1. Så sandt. Så sågar en overskrift i Politiken: Betjente skyder….. for at historiens bedre kunne passe ind i den fortløbende og faktuelt forkerte historie om de hvide amerikanske betjentes generelle skydelyst.

  Kommentar by Jakob — 23. juli 2017 @ 11:31

 2. Det kommer der ud af at have muslimer i politikorpset.

  Kommentar by Nielsen — 23. juli 2017 @ 11:34

 3. Det er fordi det ikke er rigtigt racisme, hvis en sort mand skyder en hvid….Det er det derimod hvis en hvid mand som skyder en sort. Desuden havde den sorte mand den rigtige religion, hvis det var en kristen der skød en muslim, så havde sagen været helt anderledes oplyst i medierne……..Politisk ukorrekte nyheder skal helst ties ihjel, eller retucheres sådan at de passer til de rigtige meninger :-)

  Kommentar by Michael Unna — 23. juli 2017 @ 11:59

 4. Alle der er fotograferet sammen med ham har shariaklud på.

  Han er nok stolt af at have skudt en vantro kvinde uden shariaklud.

  Her er byens borgmester med shariaklud:

  http://freedomoutpost.com/sharia-submission-minneapolis-mayor-proudly-wears-hijab-when-meeting-somali-muslims/

  Kommentar by Sigwar — 23. juli 2017 @ 11:59

 5. http://www.dailywire.com/news/9249/mayor-minneapolis-releases-insane-statement-about-michael-qazvini

  Kommentar by Sigwar — 23. juli 2017 @ 12:02

 6. Ham og hans shariaklædte trossøstre tilhører en anden verden og skal hurtigst muligt ekspederes til en anden verden.
  Det burde gælde for hele den vestlige verden.
  Vi kan ikke leve med dem.

  Kommentar by Catfish — 23. juli 2017 @ 12:41

 7. Lige en detalje. Han skød fra passagersædet forbi sin kollega på førersædet.
  Hvem sagde sindsygt?

  Kommentar by XXXXX — 23. juli 2017 @ 12:46

 8. Oplysninger om mandens etnicitet er naturligvis faldet på relevanskriterierne. Dette handler om politivold og overdreven brug af skydevåben!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 23. juli 2017 @ 13:06

 9. Der er flere ting, som er ret besynderlige i historien: Fandt man ud af, hvem der havde lavet de lyde, som Justine D ringede ind til politiet om, og som hun troede var en igangværende voldtægt? Hvorfor var betjentenes body-CAMs slukkede? Politichefen, som nu er gået af, sagde, at de havde haft body-CAMs i 8 mdr., og ‘de var ikke vant til at have dem tændt’.. Det er ret sært, og det er også sært, at politibilens kamera, som amerikanske betjente har kørt rundt med i flere årtier, lige netop ikke fangede episoden. Var dét også slukket?

  https://www.theguardian.com/us-news/2017/jul/18/justine-damond-shooting-australians-last-moments-heard-over-us-police-radio
  “The BCA confirmed the officer and his partner’s body cameras were not turned on and their police car dashboard camera did not capture the incident. The Minneapolis mayor, Betsy Hodges, told reporters she has “a lot of questions why the body cameras were not on”.

  Kommentar by Kuffar — 23. juli 2017 @ 13:29

 10. Som jeg tidligere, mange gange, har påpeget, så er det en taktisk fejl at indlemme muhamedanere i politistyrke og militæret.
  Hvor er deres loyalitet i en tilspidset situation?
  Jeg skal heller ikke behandles, endsige opereres, af en muhamedaner, overhovedet, ligesom jeg ikke ville bryde mig om at blive skudt i ryggen af en “kollega”.

  Kommentar by Knud — 23. juli 2017 @ 14:20

 11. Hvis man er muslim, så har man automatisk et samfundsmæssigt højere værdipotentiale end en ikke muslim og er vedkommende tilmed neger, så ringer klokken på redaktionsgangen, man skulle nødig støde de sarte minoriteter og dermed fremprovokere vold i gaderne.

  Kommentar by Menig 442 — 23. juli 2017 @ 14:30

 12. Hans baggrund holdes skjult fordi den ikke falder ind under kategori “black lives matter”

  Kommentar by k.m. — 23. juli 2017 @ 14:39

 13. http://heavy.com/news/2017/07/mohamed-noor-justine-damond-ruszczyk-minneapolis-police-officer-somali-mohammed/

  Kommentar by k.m. — 23. juli 2017 @ 14:48

 14. Mere black lives matter
  http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/manchester-student-jailed-over-brutal-13366714

  Kommentar by k.m. — 23. juli 2017 @ 15:04

 15. Bor der kun sorte i Manchester ?
  http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/religions-come-together-peace-walk-13368308

  Kommentar by k.m. — 23. juli 2017 @ 15:09

 16. https://youtu.be/YHBLdqRtUVA

  Kommentar by Alexander — 23. juli 2017 @ 15:25

 17. Som andre også har været inde på (Sandheden VIL frem):

  Det er hvad der kommer ud af, hvis civiliserede samfund tillader ansættelse af muhamedanere i offentlige stillinger!

  JA! Det gælder ALLE offentlige stillinger.

  Kommentar by Bastardo — 23. juli 2017 @ 19:23

 18. Bastardo — 23. juli 2017 @ 19:23 Bastardo ;

  Helt enig!

  Men hvordan får vi det stoppet???
  …………………………………..

  Ja, vi har FT-valg mindst hvert 4. år
  Vi vælger selv politikkerne
  men de bestemmer sq selv, når de først har fodret kvæget
  og klam hemmeligt igen dafffer sig bekvemt ind under de radigale (såvel fra rød som fra blå)

  Ja, også her må jeg henvise til en god og eftertænkbar artikel:

  https://www.document.dk/2017/07/22/ondskaben-iblandt-os/

  som maner til mange eftertanker !

  Kommentar by M.S. Carstens — 23. juli 2017 @ 23:07

 19. @10 & @17. En basal samfundsloyalitet er nødvendig, ikke bare i militær og politi, men på mange områder. Det er akilleshælen for den multikulturelle drømmeideologi, for her har den intet svar. Loyalitet (og deraf sammenhængskraft) kan ikke rigtig måles konkret og sættes ind i et regneark, hvorfor det let ignoreres.

  Det er derfor ikke noget plus, hvis en illoyal politisk-religiøs gruppe i et multikulti-samfund kommer i arbejde, eller endnu værre uddanner sig og kommer i arbejde i en mere ansvarsfuld stilling, hvis de fundamentalt arbejder på at undergrave det samfund, som bærer dem frem med støtte og uddannelse.

  Også i en monokultur kan man finde illoyale grupper – den yderste venstrefløj er et velkendt fænomen, specielt med deres præference for at dominere i medier og over uddannelse. Men det er til at leve med inden for demokratiske rammer.

  Kommentar by traveler — 24. juli 2017 @ 08:42

 20. I forlængelse af betragtninger om samfundsloyalitet (#10, 17, 19, m.fl.), erindrer jeg en artikel for år tilbage om de kringlede veje, man benyttede i Sverige for at holde muhamedanerne ude fra atomkraftværker. Det var ingen let sag, når der samtidig skulle plapres om, hvor velkomne, de var og er overalt. Alene at beskrive sagen krævede også nogle gevaldige sproglige overspringshandlinger, især taget i betragtning, at vinklingen, så vidt jeg husker, hverken var det forkastelige i at ansætte dem eller at udelukke dem. Ordet loyalitet var med sikkerhed ikke nævnt. Jeg har desværre tabt referencen. Kan nogen hjælpe?

  Kommentar by Tommy Jørgart — 24. juli 2017 @ 15:37

 21. Jeg kan stærkt anbefale den af M.S. Carstens omtalte artikel https://www.document.dk/2017/07/22/ondskaben-iblandt-os/. Jeg kunne forestille mig, artiklen kunne gøre stor nytte blandt unge som murbrækker og øjeåbner i forhold til det dogmatiske og politisk korrekte flyverskjul, de er blevet indoktrineret med i skolerne.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 24. juli 2017 @ 16:46

 22. Mere nyt omkring Somalierens mord på den australske kvinde – Poitichef fyret

  Protesters SHUT DOWN Minneapolis Mayor Hodges Press Conference 7/21/17

  http://www.youtube.com/watch?v=lCioGFNCFY8

  Minneapolis Police Chief Forced Out After Fatal Shooting of Australian Woman by Somali Muslim immigrant

  http://www.nytimes.com/2017/07/21/us/minneapolis-police-chief-resigns-days-after-officer-fatally-shot-a-woman.html

  Kommentar by Balder — 25. juli 2017 @ 09:04

 23. Det viser sig at det multikulti-sindsyge Minneapolis’ politichef er en lesbidsk som er “gift” med en anden kvinde. Hvordan kunne det dog gå så galt når så mange minoriteter regerer fra top til bottom. Lebben som politichef og Somalieren som gadeterrorist. Sodom og Gomorra som den gang i Berlin i trediverne.. Dansen på vulkanen… End Times … Ragnarok… Johannes Åbenbaring….

  http://minnesota.cbslocal.com/2013/08/17/mpd-chief-harteau-marries-partner-of-25-years/

  Kommentar by Balder — 25. juli 2017 @ 09:42

 24. Og borgmesteren:
  https://www.youtube.com/watch?v=Edcrb8xLaTo

  Kommentar by Nielsen — 26. juli 2017 @ 18:20

 25. Apropos at ingen hvid mand indgår i dette tragiske drama, hvorfor medierne ikke rigtig kan håndtere det.

  Den hvide mands direkte eller indirekte skyld siver ellers ind overalt, hvor det er muligt.

  Senest ser man medierne gå amok med denne: “Sædceller husker dårlige vaner” En forsker ved navn Ida Donkin har fundet det interessante ved manden, at mandens sædceller ikke kun bærer arvemassen videre, men bliver også påvirket af den livsstil, han har. Sædcellerne husker så at sige mandens dårlige vaner og fører dem videre til det uskyldige barn.

  Man må vel som udgangspunkt antage, at kvindernes ægceller opfører sig på sammen måde, dvs. at ægceller husker kvindernes dårlige vaner. Men ingen tænker den tanke.

  På den ene side er det så magtpåliggende at understrege ensheden mellem mænd og kvinder, at kønnet nærmest kræves skrevet helt ud af ligningen med et “hen”. På den anden side, når det kommer til miskreditering af manden, så er det alligevel vigtigt at fremhæve forskellen.

  Kommentar by traveler — 27. juli 2017 @ 09:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper