30. juli 2017

Kalundborg (’85): 3-400 danskere angreb asylcenter, “… mere fremmedfjendskhed i dag end dengang”

Med jævne mellemrum skriver medierne om begivenhederne, der fandt sted i Kalundborg under byfesten, 27. juli 1985. Grand Hotel, der var indrettet som asylcenter for iranere, blev udsat for angreb med molotov-cocktails, og historien gik kloden rundt. Den racistisk pøbel gik amok. Lærte vi dog intet af nazismen…

Socialistisk Arbejderavis opridsede begivenhederne under overskriften ‘Racismens sommer’, og perspektiverede afslutningsvis at ‘racismen starter’ med grænsekontrol, og kun “gennem nedbrydelse af nationalistiske følelser”, kunne arbejdere frigøres fra kapitalismens åg. Uvist af hvilken årsag valgte Berlingske for et par uger siden, at genbruge overskriften til en større baggrundsartikel om angrebet på Grand Hotel.

Det fortælles ikke, at der i ugerne op til klimaks, havde været flere episoder med iranere i nattelivet, og det hører med til at historien, at angrebet fandt sted blot fem dage efter Islamisk Jihad bombede Northwest Orient Airlines’ kontor på Vesterbro og synagogen i Krystalgade. Vi er to år efter folketinget vedtog verdens mest liberale udlændingepolitik, der heller ikke dengang havde folkelig opbakning.

“Hitlers raceteorier er åbenbart slået igennem…”, forklarede radikale Bernhard Baunsgaard efterfølgende. Han døde i 1996, og kom aldrig kom til at opleve masseindvandringen til landet hvor ‘Hitlers raceteorier’ slog igennem.

Særligt interessant er interviewet med den tidligere professor Brian Patrick McGuire, der var med til at stifte ‘Landsforeningen af danske flygtningevenner’. Han mener danskerne er mere fremmedfjendske i dag end i 1985, men roser dog Dansk Folkeparti for at agere ‘ventil’ for negative følelser. Sådan taler en ideolog. En ideolog der flyttede til Danmark i 1971, fordi han ikke kunne holde Nixons USA ud. Nixons multikulturelle USA, forstås.

(Grand Hotel, Kalundborg, juli 1985); Foto: Youtube)

Fra Berlingske – Racismens sommer – ‘en skamplet på Danmarks navn’ (15. juli 2017).

“Hadets by var Kalundborg. Det var en varm juliaften i 1985, og de lokale var til byfest. … Stemningen i byen havde været anspændt op til angrebet på hotellet, husker Jørgen-Ulrich Raunskov, der var leder af flygtningehotellet dengang og ansvarlig for indkvartering af flygtninge i Danmark for Dansk Flygtningehjælp.

‘Flygningene fik valget mellem et buskort eller en cykel, og mange var sure over, at de fik gratis cykler,’ fortæller han.

Da klokken havde passeret midnat 27. juli, røg den første flaske gennem et af vinduerne på Grand Hotel. Flere og flere sluttede sig til med flaske- og stenkast og racistiske tilråb.Foran hotellet samledes en gruppe på 3-400 overrislede unge på vej hjem fra Esbern Snares-byfesten. …

Det kom til sammenstød, anholdelser og adskillige røg på skadestuen. Iranerne søgte ly fra kasteskyts og vinduer og tilbragte natten siddende tæt sammen på gulvet i hotellets korridorer.

‘Det er blevet næsten umuligt for os at færdes i byen, uden at vi føler os generet. …,’ sagde en anonym talsmand for iranerne til Berlingske Tidendes udsendte reporter.

[…]

Angrebet på Grand Hotel var den direkte årsag til, at Landsforeningen af danske flygtningevenner blev dannet i Kalundborg i februar 1986, fortæller professor emeritus i historie på Roskilde Universitet, Brian Patrick McGuire… Han var aktiv i en lokal flygtningevennegruppe i 1985. …

I dag ser vi jo ikke, at horder af fulde danskere går amok på asylcentre. Er det, fordi danskerne er blevet mindre fremmefjendske?

‘Nej. Der er mere fremmedfjendskhed i dag end dengang, men i modsætning til dengang er det blevet mainstream at være fremmedfjendsk. …’

Hvis vi oplevede tilsvarende angreb på flygtninge i dag, tror du så, det ville blive fordømt på samme måde som i 85?

‘Ja, det tror jeg. For det er udansk. Sådan løser vi ikke problemer i Danmark. Måske kunne et tilsvarende angreb godt ske i dag? Jeg ved det ikke. Jeg tror, at kritikere kan udtrykke sig på andre måder i dag. Jeg synes faktisk, det er fint, vi har et parti som Dansk Folkeparti, for siden dengang i midten af 80´erne har folk haft en ventil for deres negative følelser. …,’ siger Brian Patrick McGuire, der ikke fortryder den støtte, han gav flygtningene dengang.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/85751/trackback

25 Comments »

 1. -Historien gentager sig, den überproletariske arbejderelite tænker mest på deres ejendom og kunstsamling medens verdenen vakler- ligesom Göring.

  Kommentar by Hul igennem? — 30. juli 2017 @ 10:58

 2. “Rødt”(venstrefløjen i Norge vil have staten til at modtage 20.000 flygtninge om året.

  Australien har afværget et terrorangreb på et fly.

  38 årig Iraner i Småland er pågrebet for terrorplaner. Han ville købe 400 kg kunstgødning.

  Kilde: welt.de To dræbte efter skyderi i diskotek
  Die Konstanzer Polizei berichtet über die ersten Ergebnisse ihrer Ermittlungen. Offenbar gehen die Ermittler nicht von einem Terrorakt aus. Ein Mann hatte in einer Diskothek das Feuer eröffnet und einen Menschen getötet. Det er ikke terror, siger politiet!!!
  hvad fanden er det så når en gal mand dræber gæster på diskotek med maskingevær?

  Medierne er desperat for at holde facaden

  Kommentar by k.m. — 30. juli 2017 @ 11:18

 3. En sikkerhedventil kan jo kun tage saa meget inden laaget spraenges af.

  Kommentar by dunk — 30. juli 2017 @ 11:40

 4. “folketinget vedtog verdens mest liberale udlændingepolitik”
  Det kunne være fint med en liste over hvilke partier som stemte for og hvilke partier som stemte imod, så vi ved hvilke danske vælgere som er Danmarks og vores fjender, og hvem der er vores venner.

  Kommentar by Piphans — 30. juli 2017 @ 11:43

 5. Piphans:
  http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/udlaendingelove-1983-2002/

  Kommentar by Mette — 30. juli 2017 @ 12:32

 6. Piphans:
  http://politiken.dk/udland/100procent_internationalt/art5578583/Udlændingeloven-1983

  Kommentar by Mette — 30. juli 2017 @ 12:34

 7. -Göring er deres fælles mellemnavn: lige som nogle snart afdøde luksustågehoveder kaldte sig Kløvedal i deres købemellemnavn.
  Det lyder godt fx Pernille Göring Skipper, Pelle Göring Dragsted hmm ja eller Søren Göring Søndergård mm David Göring Trads tjaa det lyder naturligt ikke sandt?
  Zenia Göring Stampe, ja fortsæt selv listen: AFA Göring Postfascist der er nu noget schwung over det.

  Kommentar by Hul igennem? — 30. juli 2017 @ 12:37

 8. Mere il Piphans

  155 stemte for udlændingeloven af den 8. juni 1983, mens 12 fra Fremskridtspartiet stemte imod.

  Denne afstemning er der mange links til på Nettet bla. denne:

  http://spydet.blogspot.dk/2008/09/historien-om-den-overliberale_25.html

  For at finde ud af, hvor medlemmer af hvilke partier stemte for kom fra, kan man udlede ved at se på resultatet af folketingsvalget den 8. december 1981.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Folketingsvalget_1981

  Det drejer sig om:

  Socialdemokratiet
  Det konservative Folkepart
  Socialistisk Folkeparti
  Venstre
  Centrum-Demokraterne
  Det Radikale Venstre (selvfølgelig)
  Venstresocialisterne
  Kristeligt Folkeparti

  (Kun partier over spærregrænsen nævnt)

  Kommentar by T. H. — 30. juli 2017 @ 12:40

 9. En stor tak til Mette og T.H. Det bekræfter desværre mine bange anelser om, at de fleste af vores egne landsmænd er vores værste fjender.

  Kommentar by Piphans — 30. juli 2017 @ 12:56

 10. Kig i de gamle aviser fra dengang. Der var konflikter mellem danskerne og iranerne i nattelivet. Iranerne havde stukket en kniv i en danskers hals. Så hvem er racisten?

  Kommentar by Ung konservativ — 30. juli 2017 @ 13:10

 11. “Det er blevet næsten umuligt for os at færdes i byen, uden at vi føler os generet. …,’ sagde en anonym talsmand for iranerne til Berlingske Tidendes udsendte reporter.”

  Sjovt sammentræf, for det er præcist hvad mange danskere, jøder, kvinder, og homoseksuelle siger i dag på grund af indvandrere, men der står bare ikke en “journalist” klar med en mikrofon til dem!

  Kommentar by per — 30. juli 2017 @ 13:18

 12. Det interessante er initiativet. Et fysisk angreb på et asylcenter.

  Nogen vågnede op og de røde fandt på at justere propagandaen lidt fra anti-kapitalisme til advarsler mod nazisme.

  Udskamningstaktikken virkede og koloniseringen fik lov til at fortsætte.

  Kommentar by Sigwar — 30. juli 2017 @ 14:40

 13. De førhen frelste flokkes nu om håndvasken. De kan nu ane at der er “en elefant i rummet”.

  Men how nogen har nu opdaget at der er en elefant mere i rummet! :-)

  “The biggest import of gigolos in history”

  Refugee “Children” & The Women Who Sexually Exploit Them
  http://snaphanen.dk/2017/07/30/sweden-white-guilt-over-common-sense/

  Kommentar by A-mad — 30. juli 2017 @ 14:48

 14. Jeg husker tydeligt Berlingskes fuldstændig ensidige dækning af forholdene i Kalundborg, som de lokale aviser heldigvis beskrev. Organiserede tyverier, vold og anden kriminalitet. Politiet kunne ikke vise sig på asylcentret uden at være mindst 15 mand. En fuldstændig demoraliseret leder af ordenspolitiet udtalte, at “de skiderikker burde sendes hjem”. Men i Berlingske kørte historierne om de stakkels flygtninge, blandt andet om en stakkels asylant og hans kamp for tilværelsen med sin pizzabar. Desværre glemte man at fortælle, at han i sin korte tid i Danmark allerede havde 2 voldsdomme bag sig.

  Kommentar by Jan Mølgaard — 30. juli 2017 @ 19:21

 15. Helt enig – der er meget mere fremmedhad i dag end for 30 år siden og det er næsten umuligt at færdes i nattelivet uden at føle sig generet eller truet . . .

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 30. juli 2017 @ 22:59

 16. Det er temmelig uheldigt, at folk hele tiden taler negativt om “de røde”, da man herved skaber det indtryk, at de borgelige partier har en udmærket flygtninge- og indvandrerpolitik. Intet kan imidlertid være mere forkert. Den siddende regering har alene kunnet tage sig sammen til at gennemføre symbolske stramning, og retten til at opnå asyl og familiesammenføring består uantastet. Lars Løkke har aldrig lagt skjul på, at han synes, at det er meget vigtigere at efterleve internationale konventioner end at sikre Danmarks fremtid.

  Det afgørende er ikke, om man er rød eller blå. Det afgørende er, hvor stram en flygtninge- og indvandrerpolitik, man går ind for.

  Jo strammere en flygtninge- og indvandrerpolitik, man går ind for, jo bedre en dansker er man. Bedømt som menneske er en socialist, der går ind for at lukke grænserne for de fremmede, 100.000 mere værd end en liberal, der ønsker at holde grænserne åbne og overholde de såkaldte “menneskerettigheder”.

  Jeg husker også Berlingske Tidendes dækning af urolighederne i Kalundborg 1985. Siden da har jeg aldrig købt et eneste eksemplar af denne svinske landsforræder-avis. Også Jyllands-Posten gjorde sig uheldigt bemærket ved den lejlighed, men jeg har heller ikke brugt penge på den lorteavis i de sidste mange år. I dag læser jeg Børsen (gratis på arbejde), Uriasposten, Snaphanen, Document.dk, Newspeek/24Nyt, Den Korte Avis og Fria Tider samt følger Infowars, Breitbart og Foxnews samt diverse “far right”-bloggere på internettet.

  Kommentar by Søren Andersen — 31. juli 2017 @ 00:09

 17. Efter at jeg havde skrevet ovenstående indlæg, faldt jeg over en artikel i Newspeek, der blev indledt således:

  “Islamisk Stat i Syrien og Irak er nedkæmpet, og tusinder af terrorister er nu på vej mod Europa for at fortsætte deres kamp. Regeringen vil holde danskernes grænser og arme åbne for den kommende hær af mordere.”

  Hvor jeg dog hader Lars Løkke Rasmussen og de værdier, som han og regeringen står for.

  Kommentar by Søren Andersen — 31. juli 2017 @ 00:17

 18. Jai Ja. Brian Patrick McGuire
  Det er rart nok med en ventil i kritiske henseende, bare den bliver ved med at være stor nok.

  Men jeg kan forsikre dig for, at det bliver den ikke ved med at være. !

  Kommentar by Sindsro — 31. juli 2017 @ 01:59

 19. Søren Andersen.

  Kan du da få øje på et eneste parti til venstre for midten som har villet føre stram udlændingepolitik?

  Jeg betragter iøvrigt Venstre som et midterparti. Og jeg mener ikke at Venstres udlændingepolitik er stram!

  Kommentar by Sigwar — 31. juli 2017 @ 07:56

 20. Jeg forstår ikke såsom McGuire stopper sin granskning af middelalderkilder og bliver offer for manipulering; han har redskabet til at forstå fortiden men udnytter det ikke; han har ødelagt et historiestudium baseret på kilder; historiefaget er ikke længere filologi; RUC-marxisterne har bredt sig ud til hele samfundet og ødelagt arven fra middelalderen, f.eks er teologi hellere ikke længere et filologiskstudium hvor man har skåret ned på sprogdelen til fordel for sociologi. Hil alle filologer, vi må tage en ny reformation, SOLA SCRIPTURA!!!!

  Kommentar by de Hemmer — 31. juli 2017 @ 12:04

 21. Læs side 67 til side 77 i bogen “Et delt folk” af Morten Urskov

  Kommentar by Per J. — 1. august 2017 @ 00:00

 22. http://www.dendanskeforening.dk/files/files/Et_delt_folk_materie.pdf

  Kommentar by Per J. — 1. august 2017 @ 00:01

 23. TV-avisen 1985. https://www.youtube.com/watch?v=LbQQXj9XJ7g

  Kommentar by Per J. — 1. august 2017 @ 00:06

 24. Og lidt fra fjenden: http://www.socialister.dk/avis/visartikel.asp?art=1103

  Kommentar by Per J. — 1. august 2017 @ 00:08

 25. Og lidt radio. http://www.dr.dk/bonanza/serie/271/1980erne/59172/racisme-2

  Kommentar by Per J. — 1. august 2017 @ 00:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper