9. august 2017

Professor Peled-Elhanan på P1: Israelske skolebørn indpodes systematisk med had til palæstinensere

Angreb er det bedste forsvar, og vil man modvirke den solide dokumentation fra Palestinian Media Watch (og Memri), så kræver det næsten en uvederhæftig selvmordsjøde. Nurit Peled-Elhanan må siges at være en sådan. Hun er rundet af en kommunistisk familie, og da hendes 14-årige datter døde ved et terrorangreb i 1997, lod hun en talsmand for PLO tale til begravelsen. Vi er langt ude på overdrevet, som P1 har for vane at være.

Indslaget ‘Både egyptere og israelere opflaskes til had’, kan høres på DR.dk. Faktamættet mediekritik af Dan Harder i dagens Berlingske – DR sammenligner Israel med Nazi-tyskland.

“I et indslag i Orientering på Danmarks Radios P1, 15. juni 2017, foregiver DR-journalisterne Louise Windfeld-Høeberg og Mia Ulgraven at ‘undersøge’, hvordan had til palæstinensere ’systematisk’ indpodes i israelske børn gennem landets skolebøger. …

De uhyrlige anklager fremføres som uomtvistelige fakta. Og som om det ikke var rigeligt, skærpes de yderligere med påstanden om, at ‘palæstinenserne skildres i de israelske skolebøger som et problem, der skal løses på samme måde som jøderne blev fremstillet i Europa under Nazityskland.’

Tak for kaffe.

Hele indslagets præmis om israelsk hadlæring hviler på blot én enkelt kilde, en israelsk professor ved navn Nurit Peled-Elhanan, som angiveligt har forsket i israelske skolebøgers fremstilling af palæstinensere. Elhanan er dog ikke kun professor, hun er også… kendt for at ‘tale for de palæstinensiske menneskerettigheder,’ som det forklares. …

Alene de i indslaget anførte oplysninger burde havde fået journalisternes alarmklokker til at ringe og vækket mistanke om, at professoren har en anden agenda end blot objektiv forskning.

Det kræver da heller ikke mere end et par opslag på internettet at konstatere, at Nurit Peled-Elhanan er en særdeles kontroversiel person, hvis såkaldte forskning har været genstand for omfattende kritik. Eksempelvis var hendes rapport fra 2003 med samme konklusion som fremføres i DR-indslaget, baseret på kun syv israelske skolebøger (ud af flere hundrede i brug). Ydermere har en konkurrerende israelsk researcher, Dr. Arnon Groiss, ved granskning af de samme syv bøger ikke kunnet finde nogen basis for Elhanans konklusioner, der altså alene lader til at være udtryk for hendes personlige holdninger.

… de to journalisters svigt begrænser sig ikke til den manglende kildekritik. For efterfølgende beder studieværten, Louise Windfeld-Høeberg, om sin kollega, Mia Ulgravens, personlige mening: ‘Det er jo skarpe ord, det her. Igen sammenligner hun med jøderne i Nazityskland … Men det kan vel ikke være fremstillingen af palæstinenserne i alle israelske skolebøger?’ hvortil Mia Ulgraven svarer: ‘Nej, ikke i alle, men faktisk i de fleste af dem, i hvert fald i mainstream-skolebøgerne.’

Studieværten beder sin kollega uddybe: ‘Og hele det her fjendebillede og nedgørelsen af palæstinenserne har til formål at skabe gode soldater til den israelske hær. Mia Ulgraven, kan du genkende det, hun siger?’

Mia Ulgraven: ‘Ja, det kan jeg godt. … Man kan simpelthen ikke udsætte de andre for den mishandling, man udsætter de andre for, hvis ikke man har den her fortælling.’

Nu er anklagerne om systematisk hadlæring i Israel ikke længere kun baseret på en dybt kontroversiel professors overfladiske ‘forskning’ i skolebøger, men også på Mia Ulgravens egne erfaringer fra Israel. Nu er det DR-journalisten, der står inde for dem. Peled-Elhanans nazi-anklage er således ophøjet til sandhed.

(Nurit Peled-Elhanan, Palestine in Israeli School Books…; Foto: AWG)

I bedste fald er de to journalister ekstremt naive. I værste fald søger de bevidst at kolportere en infam, antisemitisk løgn om jødisk ondskab. Uanset hvad, har de overtrådt en hel række journalistiske grundprincipper, hvilket burde lede til grundig selvransagelse på Danmarks Radio samt få konsekvenser for både journalisterne og redaktøren bag programmet.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86124/trackback

15 Comments »

 1. “hvilket burde lede til grundig selvransagelse på Danmarks Radio samt få konsekvenser for både journalisterne og redaktøren bag programmet.”

  Fortsæt blot med at drømme! Den dag DR indrømmer den slags, er hele staben skiftet ud, og det sker jo næppe, da den er selvsupplerende med trosfæller.

  Kommentar by Per747 — 9. august 2017 @ 17:35

 2. Mange arabere bosiddende i Israel, har udtrykt at de har det bedre i Israel. Eksemplerne har jeg hørt i Hodja-linkede videoer.

  Kommentar by Nielsen — 9. august 2017 @ 17:53

 3. Diversitetskonsulenten Gitte Rabøl til dkk 2 mio. om året må kunne hjælpe!

  Kommentar by Ha22an — 9. august 2017 @ 18:01

 4. Alt på DR er jo løgn.

  Kommentar by Winged Hussar — 9. august 2017 @ 18:19

 5. Har der været afholdt et eller andet stormøde på venstrefløjen, hvor man har besluttet at trække nazikortet igen og igen, selvom ingen længere tager det seriøst?

  Kommentar by 4760 — 9. august 2017 @ 18:57

 6. -Vi skulle også have en fast indpodning om at islam er det dårlige.
  Altid tage afstand fra yallah og alt deres yallah.

  Kommentar by Hul igennem? — 9. august 2017 @ 19:00

 7. Dan Harder jorder virkelig DR1 Orientering og det så sandelig med god grund.

  DR1 Orientering har været i fuldstændig forfald de senere år. Vi der ofte rejser til nogle af spotpunkterne, får gerne langt mere nuanceret og troværdig information uden videre. Fordi DR1 Orientering og dets netværk er fuldkommen låst fast i lukkede ideologiske rammer.

  For eksempel: Før vi rigtig ‘opdagede’ problemet med sigøjnerne i København mv., overhørte jeg engang Orientering i en syg nedsabling af Slovakiets ‘racisme’ over for deres sigøjnere. Nu vi har så fået de samme sigøjner-problemer i vores egne gader, så nu kan man grine højlydt af Orienterings såkaldte orienteering dengang.

  Eller: For nylig kunne Orientering berolige de undrende lyttere, at hjemvendene ISIL-krigere til Europa og Danmark overhovedet ikke var noget stort problem og bla. bla. Det snak burde være ansvarsdragende for de naïve jubelidioter i Orientering, hvis der nu sker flere terrorangreb eller div. kriminalitet og nedbrydning af samfundet initieret af disse krigsveteraner.

  Kommentar by traveler — 9. august 2017 @ 19:08

 8. Luk de såkaldte journalistuddannelser – og DR.

  Kommentar by Bastardo — 9. august 2017 @ 19:31

 9. Det vil kunne glæde Israels venner og lignende vildtførte sjæle, at vide at er både i England og i USA er lovgivning på trapperne (i England er det vist allerede igennem, mens observatører regner med at det amerikanske forslag ikke vil kunne gennemføres pga. First Amendment), der straks ville få DR-journalisterne foran en domstol, hvor de i det britiske tilfælde ville kunne regne med at blive buret ind i op til flere år.

  Så stor er den jødisk/zionistiske magt! At denne og lignende jødeskabte love oftest hænger sammen med “beskyttelse” af andre “minorieter”, og i mange tilfælde bliver anvendt mod alle former for nationalisme, må vi så tage med i købet. At den organiserede Jødedom er verdens mest active og succefulde fortalere for censur og masseindvandring, samtidigt med at de uden undtagelse støtter en jødisk etnostat hører man ikke meget om fra Israelvennernes jubelkor.

  Kommentar by Balder — 9. august 2017 @ 21:39

 10. “Hele indslagets præmis om israelsk hadlæring hviler på blot én enkelt kilde, en israelsk professor ved navn Nurit Peled-Elhanan, som angiveligt har forsket i israelske skolebøgers fremstilling af palæstinensere. “

  Skriver Dan Harder, og det skal nok passe. Det er dog ikke særlig svært at finde andre eksempler som dokumenterer det kunstige had (vaccinationen aka omskæringen) som Jøder får indpodet inklusiv eksiljøder, sågar i danske miljøer som Carolineskolen (kilde M. Krasnik). Eller prøv at se Yoav Shamirs film “Defamation”; den som den selvudnævnte “mediejøde” Arne Notkin (tæt zio-samarbejdspartner af Bent Blüdnikow) forsøgte at sylte i flere år, og derefter kun ville vise ledsaget af zionistisk propaganda.
  Der er så mange eksempler at hente på det her at man ville kunne få uger til at gå med det. For ikke at tale om det had deres Gud befaler dem at føle for os; Goyim – ikke-Jøder. Had mod alle andre og grådighed efter magt og efter alt det som andre har, kendetegner jødedommens ideologi hvis vi skal tage Tora og Talmud som udgangspunkt. Intet under at der findes et par betændte skolebøger! Og vore egne børn bliver også pumpet med jødisk mytologi og propaganda fra første skoledag, endskønt Muslimerne nu formentlig har fået førstepladsen for multikulturelle skønmalerier.

  Islamofoberne forstår ikke at xenofilien der hærger de danske kulturradikale eliter og som forsøges trukket ned over hovedet på os andre, begyndte med forherligelsen af Jøden, som kulminerede til vanvittige højder efter Anden Verdenskrig. Jeg kan selvfølgelig være ligeglad med hvad Isaelerne skriver om Palæstinenserne i deres skolebøger. Problemet er, at deres holdninger og politik overfor kulturkristne Goyim er nøjagtig den samme, blot tilpasset situationen. Herhjemme lefler de jødiske organisationer for Muslimerne, og tager deres parti i næsten alle tilfælde!

  For en gangs skyld har et pa DR journalister vist en form for mod, for overhoved at have prøvet at udfordre den allerede eksisterende jødisk/zionistiske censur.

  Tillykke til Louise Windfeld-Høeberg og Mia Ulgraven som nu kan skrive i deres CV at deres “antisemitisme” får støtte af åbenlyse nationalister / racister, eller i det mindste én af dem. Det kan være de vil interviewe mig om det, men, husk lige kære damer, selv om I en gang i mellem rammer godt et ømt punkt så er i vel overordnet stadigvæk en del af løgnepressen.

  Dan Harder kan bruge min støtteerlæring til at bevise at Louise og Mia er fuld på linje med en af Danmarks værste antisemitter. Så er der vel ikke rigtig nogen der kan være utilfreds?

  Kommentar by Balder — 9. august 2017 @ 22:30

 11. Utilfreds, som sædvanligt!

  “Had mod alle andre og grådighed efter magt og efter alt det som andre har, kendetegner jødedommens ideologi hvis vi skal tage Tora og Talmud som udgangspunkt. Intet under at der findes et par betændte skolebøger!”

  Balder,… du er jo næsten, men også KUN næsten, helt medmenneskelig.
  :-(

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 10. august 2017 @ 01:02

 12. >10 Balder
  Her er et virkende link:
  https://www.youtube.com/watch?v=XNWF9CeoZdE

  Kommentar by Nielsen — 10. august 2017 @ 02:29

 13. Man kan godt finde ting der tyder på at nogle jøder nærer en enorm foragt for andre. Her forveksles Tora og Talmud ofte. Talmud er en lige så stor forvanskning af Tora som koranen er af Bibelen. Jøder der er præget af Talmud står ikke tilbage for isis idet den arbejder for udryddelsen af den europæiske race.
  Generelt er det i min optik frugtesløst at tage parti for den ene part, men muslimer er den nærværende fare, men i virkeligheden støttet af Talmud.

  Kommentar by River — 10. august 2017 @ 08:16

 14. Det ser ud til at Nurit Peled-Elhanans datter blev dræbt i et terror-angreb begået af terror-organisationen HAMAS. Herefter lagde NP-E skylden alene på israelsk politik. Tilsyneladende skal man søge hendes motivation i et psykologisk offer-reaktions-mønster end i andet. Lidt som et slags Stockholmsyndrom af en art?

  En kritisk gennemgang af NP-Es bog kan ses læses her: http://www.impact-se.org/wp-content/uploads/2016/04/NuritPeled2006.pdf

  Kommentar by Limewoody — 10. august 2017 @ 08:42

 15. Video – USA: Democrats & Republicans Try To Make Protesting Israel Illegal! – The Jimmy Dore Show

  England lovforslag – lille uddrag fra artikel på TOO fra 2016
  The big chill on free speech hits Britain

  The IHRA definition lists a number of specific examples of anti-Semitism it wishes to outlaw and these include:

  —Making mendacious, dehumanising, demonising, or stereotypical allegations about Jews as such or the power of Jews as collective—such as, especially but not exclusively, the myth about a world Jewish conspiracy or of Jews controlling the media, economy, government or other societal institutions.

  —Accusing Jews as a people of being responsible for real or imagined wrongdoing committed by a single Jewish person or group, or even for acts committed by non-Jews.

  —Denying the fact, scope, mechanisms (e.g. gas chambers) or intentionality of the genocide of the Jewish people at the hands of National Socialist Germany and its supporters and accomplices during World War II (the Holocaust).

  —Accusing the Jews as a people, or Israel as a state, of inventing or exaggerating the Holocaust.

  —Accusing Jewish citizens of being more loyal to Israel, or to the alleged priorities of Jews worldwide, than to the interests of their own nations.

  —Applying double standards by requiring of it a behaviour not expected or demanded of any other democratic nation.

  —Holding Jews collectively responsible for actions of the state of Israel.

  Kommentar by Balder — 11. august 2017 @ 03:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper