10. august 2017

“… det kan være svært at få yoga- og meditationsøvelser til at trænge ind hos alle.. bandemedlemmer”

Australske SBS kalder ‘Aarhusmodellen’ for ‘Hug a Jihadi’, men selvom krammere ganske givet gør livet bedre for terrorister, så har samfundet som sådan flere prioriteter. Kald mig bare ‘post-faktuel’, men den her slags programmer er intet andet end beskæftigelsesterapi for forlæste kriminologer.

Mere statsfinansieret holdningsmassage fra Videnskab.dk – Professorer: Bande-uro kan bremses med åndedrætsøvelser.

“Ross Deuchar forsker i kriminalitetsforebyggelse i blandt andet USA, Skotland og såmænd også på Nørrebro. Han mener, at vi danskere selv sidder på en nøgle til at tage luften ud af de værste bandekonflikter. Vi har nemlig et program – en måde at hjælpe på – som hedder Breathe Smart.

Kort sagt går Breathe Smart ud på at lære for eksempel bandemedlemmer at fokusere på deres vejrtrækning og på den måde langsomt komme i kontakt med helt nye følelser.

‘Det hjælper dem virkelig… Det kan åbne deres øjne for en ny form for maskulinitet, som ikke baserer sig på fysisk vold og territorialitet, men på følelser for familien, at danne forhold til folk og hjælpe andre mennesker.’ …

Professoren tilføjer, at det kan være svært at få yoga- og meditationsøvelser til at trænge ind hos alle hårde bandemedlemmer – som i mange tilfælde har slået ihjel, er på stærke stoffer som kokain og kan opfatte de mindste bemærkninger som store provokationer.

I andre programmer bruger man derfor mere fysiske aktiviteter som boksning…

‘Det er en kæmpekontrast til det nationale Exit-program, som er meget mere hardcore med, at man hele tiden skal holde sig på den rette sti,’ siger Line Lerche Mørck, professor i forebyggelse af radikalisering og bandetilknytning ved DPU, Aarhus Universitet.”

(Foto: Breathe Smart)

Oploadet Kl. 23:16 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86177/trackback

31 Comments »

 1. Det er relateret til en terapiform som hedder “mindfulness” hvor man skal lære, at acceptere negative følelser. Jeg følger lidt den canadiske prof i psykologi, Jordan Peterson og han kom med nogle undersøgelser som vidste, at mindfulness som terapiform ikke virkede på mænd. Men ser man på psykologi generalt så er det kun 20-30% som kan efterprøves i andre forsøg. Det er et fag af løse påstande, fordi det er domineret af folk med bestemte moralske anskuelser.

  Kommentar by Thorsted — 11. august 2017 @ 01:05

 2. Selv hvis man ser bort fra at artiklen åbenlyst er en reklame for det latterlige projekt, så findes der i forvejen ikke nogen by i danmark med flere end 50 arabere som ikke allerede har en form for kampsports tilbud til dem for at holde dem i ro.
  Hvis arabere var pyromaner af natur, så ville de danske myndigheder dele benzin og tændstikker ud til dem. Vi er simpelthen så snotdumme i det her land.

  Kommentar by Per — 11. august 2017 @ 01:34

 3. “Professoren tilføjer, at det kan være svært at få yoga- og meditationsøvelser til at trænge ind hos alle hårde bandemedlemmer – som i mange tilfælde har slået ihjel,”

  Ved ikke hvad man skal sige til den gang østro-damp af en udtalelse.

  Kommentar by Moran ya Simba — 11. august 2017 @ 01:36

 4. Thorsted — 11. august 2017 @ 01:05

  Jordan Peterson er guld. Tidstypisk at Trudeau er PM og Peterson en udskældt professor.

  Kommentar by Moran ya Simba — 11. august 2017 @ 01:37

 5. Alle de her sødgrødsforsøg knytter sig til at intellektuelle – eliten – er fascinerede af Bonobo- abernes sociologi, hvor aggressivitet dæmpes ved at alle de nærmeste aber stikker røven i vejret så den aggressive kan dulme sit raseri ved at køre den af efter forgodtbefindende. Eliten skal selvfølgelig ikke selv at stille deres røve til rådighed men befolkningerne bør hurtigst muligt tage opgaven på sig, for sådan løses konflikter nærmest gnidningsfrit. Vi mangler bare den modige og ærlige “intellektuelle” som tør fortælle om planen.

  Kommentar by Mvjensen — 11. august 2017 @ 01:48

 6. “Line Lerche Mørck, professor i forebyggelse af radikalisering og bandetilknytning ved DPU, Aarhus Universitet” – øøhhhhh?????

  Sad for mange år siden til møde, da en kollega kom ind og præsenterede sin niece og stolt fortalte, at hun lige var blevet færdig som college student.
  Da hun fortalte, at niecen havde specialiseret sig i “communications studies”, grinede de tilstedeværende imens de råbte: Do you want fries with that!- med slet hentydning til, at hun med det studievalg ikke ku’ ansættes hos andre end den lokale McDonalds.

  Ovennævte vil nok aldrig finde sted i Danmark

  Det ulykkelige er, at et ubrugeligt studie i forebyggelse af radikalisering og bandetilknytning i Danmark automatisk betyder et skånejob i det offentlige, hvor samfunds nedbrydning og omskrivning af virkeligheden så kan fortsætte i årtier.

  Gid man ku’ sende alle de overstuderede speltkøer i Danmark over til McDonalds.
  Selv DR’s nye mangfoldigheds konsulent kunne gøre sig nyttig der.

  Kommentar by grove city, ohio — 11. august 2017 @ 02:21

 7. Det er jo indlysende, at det helt rigtige til muslimske kriminelle er boksning. Det viser talrige årtiers erfaring. Så får de afreageret og er som født på ny. Det findes der efterhånden et kolossalt talmateriale, der dokumenterer.

  Ellers ville man vel heller ikke fortsætte i årti efter årti! Det er i sandhed en kur, der har “withstood the test of time” …

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. august 2017 @ 02:43

 8. mærk efter er du ikke kristen `… om ikke kultur kristen eller ….
  https://www.youtube.com/watch?v=A0If4-Mm5eo

  Og de skal ikke til Europa )))

  Kommentar by peter rytter larsen — 11. august 2017 @ 03:34

 9. * kærlighed – fædrelandskærlighed .
  ISALM HAD

  Kommentar by peter rytter larsen — 11. august 2017 @ 03:36

 10. De har alle sammen drukket af natpotten. Bandemedlemmer har truffet et valg der vil koste dem livet, hvis man vil være sympatisk overfor dem så burer man dem inde resten af livet så ingen kan gøre dem ondt. Ovre I Rusland viser man også sin kærlighed til forbrydere, måske skulle vi lave en aftale med Putin om at sende bandemedlemmer til deres topsikre fængsler, vi ser dem aldrig igen :-)

  Kommentar by Kim — 11. august 2017 @ 06:34

 11. -Der må straks bygges flere fængsler og snart fyrede Dr ansatte må efteruddannes til grænsevagter. Alle bliver rigere.

  Kommentar by Hul igennem? — 11. august 2017 @ 07:08

 12. Hvorfor ikke Hug en nazi eller lad en Muslim Hug en Jøde? Når Pædagogerne er ude af rækkevide for fornuft – eller pædagogisk rækkevide :-) :-) :-). God fredag god weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. august 2017 @ 08:34

 13. Fantasien mangler ikke hos folk i deres forsøg på at få deres egen skabte lort pakket ind som en gave til samfundet. Normalt tænkende mennesker vil skylle lorten ud i toilettet.

  Kommentar by Menig 442 — 11. august 2017 @ 08:39

 14. Med de typer,og de lande de kommer fra, er vores straffelov totalt utilraekkelig,de foreslaaede terapier er for folk der har taenkt en del og vil vide mere,ikke for voldelige aandspygmaer.

  Kommentar by dunk — 11. august 2017 @ 09:30

 15. Breath smart 2.0 = Stop Breathing

  Kommentar by redneck — 11. august 2017 @ 09:41

 16. Bandeopgør og skyderier imod tilfældige.
  Hvorfor forties det at der skydes imod tilfældige. Det er vel og betegnes som terror. Og snak om at sætte militæret ind.
  Så gør det dog. Giv os Danmark tilbage.

  Kommentar by P — 11. august 2017 @ 10:05

 17. Mon ikke Uffe Elbæk gerne stiller sig til rådighed som yogainstruktør iført grønt tylskørt?

  Kommentar by 4760 — 11. august 2017 @ 10:09

 18. Pædagogiske eksperimenter giver altid et positivt resultat, fordi instruktørens begejstring for den nye metode smitter af.

  Det er også derfor Køges borgmester kunne berette om hvor vellykket deres exit-program målrettet Suzuki-Torben og andre bandemedlemmer havde virket. Netop medarbejdernes engagement blev fremhævet som afgørende for resultatet.

  Denne placebo-virkning må derfor logisk føre til en nocebo-virkning, altså at bandemedlemmerne bliver mere hårdkogte ved den daglige omgang med deres kammerater i de parallelsamfund som vokser og vokser jo længere tid der går inden strømmen ind i landet af potentielle uroelementer vendes ved at udvise flere ind der indvandrer og fødes.

  Kommentar by perhag — 11. august 2017 @ 10:46

 19. Jeg vil gerne indstille dette forslag til Årets Mest Naive Idé 2017. Vi står med en sikker vinder, folkens! Og som #1 ganske rigtigt skriver, så er det her noget fra “Mindfulness” og virker ganske enkelt ikke på mænd, kun på kvinder og vatpikke.

  Kommentar by Quark — 11. august 2017 @ 11:03

 20. # 18

  Var Suzuki-Torbens nære ven og “partner in crime” Henrik Sass Larsen også omfattet af dette exitprogram?

  Kommentar by 4760 — 11. august 2017 @ 11:10

 21. Det var sandeligt luftige tiltag for at bremse bande-uro’en .
  Her er et mere:
  Hva’ med at faa dem til at konkurrere om hvem der kan holde vejret laengst? Den der foerst snapper efter luft taber ; med deres macho-mentalitet er der sgu ingen der gir’ efter inden de , blaa i hovederne ,segner paa stribe . Ja ja , man har da stadig lov til at faa luft for lidt oensketaenkning :-)

  Kommentar by Krassisten — 11. august 2017 @ 11:15

 22. Jeg har ikke kunnet finde evidensbaseret viden angående følgende betragtninger, men et tentativt bud herfra er, at der formentlig vil være en betragtelig synergieffekt i forhold til de mange rap-projekter, som kommunerne og diverse integrationsfonde har investeret i.
  Ifølge integrations-optimisterne kan de unge nemlig anvende rap-musikken til at udforske kreative potentialer, og endvidere tilbyder tekstskrivningen et refleksivt potentiale, hvor de unge kan tænke over deres egne og deres kammeraters ytringer. Tanken er, at de unge ved at udtrykke sig opbygger selvværd og gennem musikken kan de “lege med” og “afprøve” forskellige identiteter.

  Her skal der ikke gives en endelig konklusion på de mange velmenende rap-projekter, men sagen er, at flere af de ældre bandemedlemmer indledte deres kriminelle karrierer som studiegangstere, hvor de ungdomsklubbens trygge rammer lærte at internalisere gadens koder i deres påklædning og i deres retorik. Deres moralske kompas blev således fra barnsben orienteret mod en voldsforherligende og kvindenedgørende livsstil, der fint ligger i tråd med værdierne i hjemmene. Der er med andre ord ikke tale om “god anderledeshed”, som den tyske forsker Thomas Ziehe ellers har plæderet for.

  Fra den amerikanske kriminologi/sociologi (Chicago-skolen) er Thomas-teoremet velkendt: “Dét mennesker definerer som virkeligt, er virkeligt i sine konsekvenser”. Det er med andre ord en selvopfyldende profeti, der i en omskrivning kunne lyde: “If you walk and talk like a gangster, you will soon become a gangster”.

  Mht. synergieffekten, så vil vejrtrækningsøvelser uden tvivl have en positiv indvirkning på et godt rap-flow.
  Men flow (form) er naturligvis ikke alt. Lytter man til indholdet, så handler perker-rap over en bred kam om at sælge stoffer mhp. at leve et ekstravagant liv med mærkevarer, dyre biler, guldkæder og andre materielle statussymboler. Der er med andre ord tale om en narcissistisk individualisme på fuld udblæsning, hvor de unge alfahanner konkurrerer om at fremstå så hårde og ligglade med samfundet som muligt.
  I december 2013 blev nummeret D.A.U.D.A med Sivas kåret af Politiken som et af årets bedste numre. I begrundelsen bliver et højdepunkt fremhævet: “Den narkotiske sirene-boblen bag den slørede Sivas’ utilnærmelige levering” (sic!). SUK! Lad os hylde folk der befinder sig en lukket narko-boble.
  Ifølge Politiken m.fl. skal perker-rappen i al dens værdinihilistiske trivialitet naturligvis opfattes som en tiltrængt berigelse til den danske sangskat.
  Men sandheden er: “Der er noget galt i Danmark, Dybbøl Mølle maler helt ad helved’ til (…) Der er noget galt i toppen, noget der trænger til at skiftes ud”.

  Kommentar by Mr. Write — 11. august 2017 @ 11:19

 23. Det er i den grad forbløffende at se hvordan religion nu for alvor finder plads i videnskabens institutioner som jo var ellers modarbejdede kristendommen (jeg har lige set mindfullness kurser hos HK). Det er såmænd blot det der blev kaldt New Age bare i ny indpakning.

  Yoga handler primært om karma, dvs. den straf du bærer med dig i dit efterfølgende liv, og hvordan du kan blive fri/lindret for den. I Indien kan man se folk passere meget syge mennesker i gaderne, og der bliver bare trukket på skuldrene med et ‘bad karma’ – altså no mercy, for det er selvforskyldt.

  Og her findes islam også i form af sufi-islam hvor man danser sig høje mm. (trace dance), så vi går så sandelig en lys fremtid imøde fuld af fred, festivaller og div. stoffer der kan hjælpe os til nirvana.

  At tilbyde islam som en løsning for kriminalitet, er det samme som at lade en narkoman passe på et apotek.

  Folk er i sandhed ved at miste forstandens gode – hvor ender vi mon henne? Noget tyder på, at for nogle mennesker har John Lennon ikke levet forgæves (Imagine)

  Og Islam er bare svaret på det hele: Det viser virkeligheden så sandelig!

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 11. august 2017 @ 11:36

 24. Intet galt i at være lidt spirituel – blot det er “Native European Spirituality”.

  Kommentar by Sigwar — 11. august 2017 @ 12:15

 25. Det endelige mål må vel så være at lære dem at holde vejret 20 – 30 minutter … Problem solved 😀

  Kommentar by Bjovulf — 11. august 2017 @ 12:16

 26. Eller måske snarere Naive European Spirituality? 😬

  Kommentar by Bjovulf — 11. august 2017 @ 12:17

 27. “Hug a jihadi”.

  “Han stod så godt for hug” som vikingen sagde da hovedet rullede på jorden.

  Kommentar by Sigwar — 11. august 2017 @ 12:18

 28. Hvis jeg var statsminister.
  Ville problemerne bare forsvinde. Så kunne Fn,EU og amnesty hyle og skrige lige så tosset, som de ville. Problemet ville bare være væk.
  Hokuspokus forsvundet.

  Kommentar by XXXXX — 11. august 2017 @ 14:49

 29. Prøv at gå ind på skvadderhovedets side på DPU (Danmarks Pædagogiske Universitet), før i tiden var man tilfreds med navnet Danmarks Lærerhøjskole, men i dag skal der være lange og “fine” titler, altså kejserens nye klæder.
  Luk lortet ned.Det minder lidt om stavepladerne for år tilbage, hvor en pædagok kunne kommunikere med 1 år gamle børn. Svindel og plat, hun måtte søge til Norge.

  Kommentar by der Adler — 11. august 2017 @ 15:02

 30. Gentager igen, opret et gendarm korps. En politi soldat. Ligesom politi hjemmeværn. Lad dem bevogte grænsen og lad politiet gøre deres job i gaderne. Told/pas kontrol i en person. Uddan vore toldere til også T varetage pas. Og så forbedre fængsel betjentenes vilkår.

  Kommentar by P — 11. august 2017 @ 16:09

 31. -Danmark er igen til grin i hele den normale verden.

  Kommentar by Hul igennem? — 12. august 2017 @ 09:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper