11. august 2017

Kaare Dybvad Bek (S): “Følelser er det bedste kompas i forhold til at træffe politiske beslutninger.”

Halvanden million danskere fulgte EM-finalen i kvindefodbold i søndags, og at dømme efter mit Facebook-feed, så er afghanskfødte Nadia Nadim ligeså dansk som alle andre. Hvad en person føler for det land han eller hun er født i, burde være en overflødig diskussion, som det blev formuleret. ‘Handlinger taler for sig selv’. Man er dansker hvis man kan sparke til en fodbold, lød den ikke-formulerede morale.

Hermed kan man konstatere, at følelser spiller en afgørende rolle i hele det politiske spektrum, også for et radikalt segment der går til valg på ‘Politik baseret på fakta og viden’.

(Monica Edelmann på Facebook, 7. august 2017)

Debatten om følelser kontra fornuft, har blandt andet udspillet sig i Informations spalter, hvor det hurtigt bliver en sort/hvid diskussion. Det følelsesmæssige populistiske højre, og det nøgterne videnskabelige venstre. Intet kunne være mere forkert. Sund fornuft er ikke en ideologisk retning, og det er ikke ligefrem en hemmelighed, at samfundsvidenskaben i forhold til værdipolitiske emner er stærkt påvirket af kulturmarxisme. Forskere er meget ofte aktivistiske indenfor sit begrænsede felt, hvad typisk korrelerer med venstrefløjens mærkesager.

Man lærer mere om Islam og islamisk kultur på seks måneder i Mjølnerparken, end man gør på seks år på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier. Ikke om Islam og islamisering som et abstrakt religionshistorisk fænomen, men som den konkret manifesterer sig i dagligdagen. Idealistiske abstraktioner er i højeste grad politisk bestemt, men i sidste ende er det altså kun det konkrete vi kan påvirke politisk. Basisdemokratisk, som det hed blandt de røde, før de blev modstander af folkeafstemninger (/stemninger) og populisme (folkestyre) blev et skældsord.

Fornuftige holdninger af socialdemokraten Kaare Dybvad Bek, der tidligere på året udgav en bog om den kreative klasse og ‘de lærdes tyrani’. Fra Dagbladet Information – ‘Følelser er det bedste kompas til at træffe politiske beslutninger’.

“‘Følelser betyder rigtig meget i politik.’ Svaret falder prompte, da Information ringer det socialdemokratiske folketingsmedlem Kaare Dybvad Bek op for at høre, hvor han stiller sig i debatten om følelser og viden i dansk politik, som den seneste tid har verseret her i avisen. …

‘Når politikere kun træffer beslutninger ud fra store datasæt eller gennemsnitsvurderinger af samfundsudviklingen, overses de hverdagserfaringer, der ikke nødvendigvis kan beskrives i en rapport eller gøres til videnskab, men som jeg tror, er et lige så godt pejlemærke,’ siger han.

Dybvad frygter, at demokratiet udvikler sig til et ekspertvælde, hvis politikernes akademiske, systematiske viden vægtes tungere end folkets hverdagsviden, som ofte er følelsesbaseret.

‘… Det er utrolig vigtigt, at følelserne får lov at dominere politik. Følelser er det bedste kompas i forhold til at træffe politiske beslutninger. …, mener Kaare Dybvad Bek. …

Han sætter et tænkt eksempel op: Hvis han og en kollega fra Liberal Alliance læser den samme rapport om, hvad efterlønnen betyder for det danske samfund, vil de to politikere komme frem til to vidt forskellige udlægninger af rapportens indhold. Det vil i sidste ende give to forskellige bud på politikker, selv om vidensgrundlaget er det samme.”

Oploadet Kl. 15:35 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86185/trackback

14 Comments »

 1. Et eksempel på videnskabelig manipulation er antropologernes afvisning af raceforskelle. De statistiske undersøgelser baseres på måling af middelværdier, og man finder derved meget rimeligt at variationen inden for de forskellige grupper, f.eks. hvide og sorte er større end variationen mellem grupperne. Inden for den enkelte gruppe svinger f.eks. intelligensen fra lad os sige fra 80 til 150, bestemmer man middelværdierne vil gennemsnittene mellem grupperne selvfølgelig vise et betragteligt mindre udsving (jeg håber det er nogenlinde forståeligt). Denne videnskabelige kendsgerning bruger antropologerne så til at påstå at der ikke findes forskellige racer.

  Kommentar by Jeronimus — 11. august 2017 @ 16:18

 2. ’samfundsvidenskaben i forhold til værdipolitiske emner er stærkt påvirket af kulturmarxisme.’

  Jamen Kim, hvor du kører m klatten idag. Det er jo klasse at skrive på en alment læst blog.

  Kommentar by Moran ya Simba — 11. august 2017 @ 16:40

 3. Kaare Dybvad Bek (S) – endnu en overflødig kvinde i politik

  Kommentar by BB — 11. august 2017 @ 16:49

 4. Hvis ikke store dele af befolkningen løj så meget for sig selv, så ville de hurtigt kunne gennemskue, at venstrefløjen er en samling vaneforbrydere, som ikke engang kan forsvare sig selv på nogen meningsfuld måde andet end ved at indføre mere diktatur.

  Kommentar by Simone — 11. august 2017 @ 16:59

 5. “Man lærer mere om Islam og islamisk kultur på seks måneder i Mjølnerparken, end man gør på seks år på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier.”

  God videnskab skal være empirisk baseret. Helt sikker på de er enige på det institut. Så hvorfor ikke flytte det til Mjølnerparken, det må lige være noget for dem.

  Kommentar by Moran ya Simba — 11. august 2017 @ 17:14

 6. Citat: “Dybvad frygter, at demokratiet udvikler sig til et ekspertvælde, hvis politikernes akademiske, systematiske viden vægtes tungere end folkets hverdagsviden.”

  Hvad mon det er for en “akademisk, systematisk viden” Kaare Dybvad Bek tillægger politikerne at have?
  Når talen er om politikere, så er det absolut ikke ekspertviden, eller akademiske viden i gammeldags forstand, man fornemmer der er til stede. Mange af politikerne har en eller anden let-erhvervet “cand stud-titel”, hvorfra der kun siver skadelige røde RUC-tåger ud.
  Så Dybvad behøver slet ikke være bange politikernes klogskab, men frygte deres dumhed.

  Kommentar by Birger Jensen — 11. august 2017 @ 17:31

 7. Kaare Bek, en fimset “hen”.

  Kommentar by k.m. — 11. august 2017 @ 18:29

 8. Monica Edelmann….har Shansen fået nyt efternavn?

  Kommentar by 4760 — 11. august 2017 @ 19:27

 9. #5 Morani, hvad med Racca? Islam er som radioaktiv bestråling; høj dosis i kort tid, svarer til lav dosis i lang tid. Sådan cirka. Ihvertfald er jeg sikker på, at Kaare-tøsen bliver meget klogere, meget hurtigere dernede, end hjemme i boblen.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 11. august 2017 @ 21:39

 10. Følelser og fornuft er to sider af samme sag og trækker på samme hammel. Fædrelandskærlighed er en følelse. Vi føler sorg, når fædrelandet vanrøgtes og foræres væk til negre og perkere. Mærker man kærligheden til fædrelandet, er det sund fornuft at modsætte sig masseindvandringen. Skulle det lykkes os med kloge og fornuftige handlinger at generobre vort land, vil den dominerende følelse være glæde. Den største glæde vil vi føle, den dag regningen udstedes til forræderne, og de dingler i galgerne. For at nå dertil, må vi opbyde og udvise al den fornuft, vi råder over, ikke at forglemme styrke, råhed og hævngerrighed.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 12. august 2017 @ 02:46

 11. Hr. Naturli’ — 11. august 2017 @ 21:39

  Racca endnu bedre, de kunne jo blive rigtigt kloge lol

  Kommentar by Moran ya Simba — 12. august 2017 @ 12:59

 12. Hvis bare en borger vil lave et nyt parti uden nogen politik og kalde sig Pepe, så er jeg sikker på, at alle vil stemme på dem.

  Arbejdsdelingen er klar for etniske danskere, dette drejer sig udelukkende om demografi og kirugi. Mændene må stille op til posterne og kvinderne må føde dem, som ikke kan deporteres ud af eksistens.

  Kommentar by Simone — 12. august 2017 @ 15:19

 13. “Reason without emotion is sterile, emotion without reason is hysteria”
  Abba Eban i tale på UCLA, 1970

  Kommentar by Nissen — 13. august 2017 @ 08:51

 14. (((Monica Edelman)))

  Kommentar by Jannik — 14. august 2017 @ 01:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper