12. august 2017

Information anmelder ‘Meet the Selsings’: Værtsparrets høflighed er ‘en glimrende herskerteknik’

“Den røde radio er det normale.”, pointerede Mikael Jalving, der stod for sidste sommers konservative undtagelse på Radio24syv. Årets nationalkonservative clou var ‘Meet the Selsings’, der over femten timelange programmer, tog livtag på det ideologiske overdrev. Det ramte blandt andet liberalistiske Rasmus Brygger, feministiske Ditte Giese, marxistiske Lars Trier Mogensen, kulturradikale Georg Metz og den veltalende revolutionære Pelle Dragsted.

Jeg fik ikke hørt det hele, men konceptet fungerede fremragende – mest fordi værtsparret ikke lod overdrevet dø i synden. Undertegnede medvirkede perifært over telefonen i sidste afsnit. Det hele kan podcastes her.

Anmeldelsen af udsendelsesrækken i Dagbladet Information er helt fantastisk. Eva og Rune Selsings høflige tilgang til sine gæster, er ikke udtryk for almindelige borgerlig dannelse eller Hal Kock’sk demokrati-forståelse, nej, det er skummel ‘herskerteknik’.

Journalist Lone Nikolajsen i Dagbladet Information – Høflighed er en glimrende herskerteknik. Man kan slippe af sted med meget mere, når man taler pænt.

“Hvis man gerne vil have ret, er det en god idé at være høflig. Det er nemmere at få ørenlyd, hvis man holder stemmeføringen nogenlunde behersket og beskyldningerne på et minimum, end hvis man råber. Hvis man råber, drukner ordene let i volumen, og samtalen udarter sig til en stillingskrig, hvor det i sig selv er vigtigt at holde på sit.

Ved at være respektfuld og anerkendende i sit ordvalg og tonefald kan man lokke folk op fra deres skyttegrave og prøve at omvende dem til sit eget synspunkt. Man kan slippe af sted med meget mere, når man taler pænt og ordentligt. Det styrker også ens egen selvrespekt at bevare kontrollen, og selvrespekt har man jo brug for, når man skal belære andre om, hvordan verden hænger sammen.

Høflighed er kort sagt en glimrende herskerteknik.

Det ved de erklæret borgerlige debattører Rune og Eva Agnete Selsing, der sommeren over har haft et samtaleprogram på Radio24syv.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86239/trackback

27 Comments »

 1. Skyldige i at holde “tonen”. Det er klart, at det er et problem.

  Kommentar by Simone — 12. august 2017 @ 17:57

 2. 24syv’s sommersendeflade er typisk væsentligt mere interessant end det de disker op med resten af året. Både Metz, Dragsted og Bosse blev i den grad udstillet som de blålys de er, men det klart bedste afsnit var det med Mikael Jalving.

  Kommentar by Jan — 12. august 2017 @ 18:24

 3. Omvendt så var et kik på TV2 10 listen i dag hvor overbetalte kendisser kommenterer på mennesker og dyrs uheldige opførsel for rullende kameraer, her kunne man opleve dansemusen Silas Holst i hans eget program nedgøre Ole B Olesen for hans optræden i Freestyle dans, Silas Holst fik krænget sin indre svinehund ud for åben skærm på skatteydernes regning, de skatteyder finansierede danseartister kan sige ubehagelige ting direkte for åben skærm uden at det bortcensureres, stop brugen af udtjente klovne og kendisser i statsstøttet TV, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 12. august 2017 @ 18:26

 4. Host-host, hva’ fa’en er den nu af ?!? Det er da ikke saa laenge siden at tonen i debatten ikke passede det segment den ovenfor citerede blad-smoererske utvivlsomt saetter en aere i at tilhoere . Taenk blot om hoeflige mennesker ogsaa drikker maelk , saa gaar det da helt galt .

  Kommentar by Krassisten — 12. august 2017 @ 18:49

 5. #2 meget enig. Jeg lytter kun til 24syv i sommerferien. Lidt statistik over antal lyttere kunne være meget sjovt.

  Kommentar by na — 12. august 2017 @ 18:59

 6. – Ja “mistænkelig venlighed” bliver udvist, det er farligt!
  Høflighed bliver taget for underdanighed og
  venlighed bliver taget for dumhed. Trist.

  Det gælder vist om at glemme at Titanic er ved at synke og rotterne plyndrer kassen på vej ud..

  Lad os rykke lidt sammen og holde sammen om de reelle værdier.
  mvh

  Kommentar by Hul igennem? — 12. august 2017 @ 19:31

 7. Udsendelsen med Jalving var, som Jan skriver, helt i top, men også programmerne med Joachim B. Olsen og Martin Henriksen var rigtig gode, Joachim B. Olsen fortalte nogle artigheder om islam som nok kunne skabe en shitstorm i hans parti, Radikale for mænd..

  Begge de herrer vidste mange flere demissioner, end hvad de ellers får lov til at vise i centrum-venstrepressen til dagligt, bare ærgerligt at det skal gemmes hen i en sommerspecial. Begge udsendeler omhandlede også det gode had.

  Nå nu er sommerferien slut, så er der et år til der igen kan blive plads til borgerlige/konservative synspunkter i MSM igen, gid de må blive skåret ned til sokkeholderne for deres undladelsessynder.

  Kommentar by Geert — 12. august 2017 @ 20:50

 8. (viste)

  Kommentar by Geert — 12. august 2017 @ 20:51

 9. Nu har vi i årevis fået fået påtalt, af PK segmentet,
  at tonen i indvandrerdebatten er ond og racistisk, når selsingerne så prøver på at være venlige og imødekommende er det blot udtryk for herskerteknik. Ligegyldig hvordan du argumenterer er det galt.
  PK ideologiens normative pænhed hersker i DR, Information & Politiken

  Kommentar by BeCool — 12. august 2017 @ 21:55

 10. Først er det tonen i debatten den er gal med. Når det ikke længere virker, er det manglen på samme. Sjovnalister er sære skabninger.

  Kommentar by Nielsen — 12. august 2017 @ 22:40

 11. Lone virker ikke rask.

  Kommentar by Johnson — 12. august 2017 @ 23:03

 12. You will not replace us
  https://www.youtube.com/watch?v=-y7nhXS_q30&feature=youtu.be&t=160
  The Last Stand

  Kommentar by Simone — 13. august 2017 @ 00:47

 13. “Hold kæft”, forklarede journalist Lone Nikolaisen.

  Kommentar by Henrik — 13. august 2017 @ 01:11

 14. Øh,…et venligt ord

  Hvis høflighed er magt, hvorfor opføre venstrefløjen sig så altid dårligt?
  Har de ikke gået rundt og jamret i århundred over at; “de Rige”, “de Borgerlige” og “Kapitalisterne”, har magten. Gu har de ej, de opfører sig bare bedre.

  Hvis det eneste der adskiller DE RØDE fra magten, er en lidt bedre opførsel, hvorfor i aller-helvede, forpulede, motherfuckers, gør de sku´da ikke noget ved det, de røvbananer, helt ærligt!

  paphatte.

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 13. august 2017 @ 02:47

 15. >13 Historyman
  “Gu har de ej, …”
  Hvem har ikke magten? De rige, de bogerlige eller Kapitalisterne?
  Og vigtigere: Hvem har magten?

  Kommentar by Nielsen — 13. august 2017 @ 02:54

 16. Venstrefløjen er kommet langt ved at smadre alting. Den udstiller sin egen dumhed ved at at klage over, at modpartens “tone” er for venlig.

  Det er vel kun et forsøg på at trække modstanderen ned på deres plan(rendestenen).

  Kommentar by k.m. — 13. august 2017 @ 07:43

 17. Saa /hoerte desvaerre ikke ikke udsendelsen,men ud fra “journalistens” udtalelser,mener jeg at kunne slutte et det har vaeret yderst chockerende for hende at overvaere en civiliseret udveksling af meninger, uden floejter og hylekor,men hvor der var brug for individuel taenking formuleret pa forstaaeligt Dansk,det er godt nok grove loejer

  Kommentar by dunk — 13. august 2017 @ 08:43

 18. Det er i dag ikke helt nemt at gennemskue hvordan det forholder sig med “magten”. Venstreekstremisterne har i årevis haft en stor “magt” som de med stor succes har brugt til at holde den nationale modstand væk fra gaden. Men deres magt er som en lænkehunds; den rækker ikke længere end kæden tillader. Muslimerne har nu “magten” i store gettoområder og er tilsyneladende fredet for ordensmagtens indblanding, tværtimod hjælper politiet aktivt med at de kan bevare deres gadedominans, ved at drukne utilfredse stemmer der kræver handling over for indvandrertruslerne med endnu mere kulturmarxistisk dialogkaffe. Desuden vil de forsøge at sikre at ingen Nationale danskere flok kommer i direkte kontakt med Muslimerne uden at politiets formidlere og pædagoger deltager. Men gettobeboernes magt rækker ikke længere end hvis de begynder at genere de forkerte for meget så er det slut med det fra den ene dag til den anden.

  Hvem har magten?

  Godt spørgsmål!

  Vi har den hvis vi tager den…..

  Hvem tør?

  Dern beste form for magt er den som ikke bemærkes.

  Den magt der forhindrer os i at tage effektivt genmæle er implanteret i vore egne hjerne gennem årevis af hjernevask af kristne moralfilosofier feminiseringen af samfundet og udbredt forvirring omkring buddistiske ikke-voldsdoktriner.

  Det er tabuet mod at slå ihjel der er det eneste der afholder os fra at gøre effektivt modstand.

  Kommentar by Balder — 13. august 2017 @ 09:07

 19. Høflighed er kort sagt en glimrende herskerteknik!

  Det er nøjagtig den teknik David Trads, Stine Bosse, Zenia Stampe og mange flere bruger, incl, DR.
  Selsing var på ingen måde sleske eller talte nogen efter munden, som “korrekt” stænkene gør.

  Radio 24/7 burde dele sende tiden mellem de Korrekte meninger og de sande ligeligt, istedet for kun at give 4-5 uger til folket.

  Kommentar by Anders Nielsen — 13. august 2017 @ 10:25

 20. Til Nielsen 13. august 2017 kl. 02:54

  Du har ret, det er de venstreorienterede der har haft definitionsmagten i dette land siden 60´erne. De borgerlige, kapitalisterne, m.m. har siddet på sidelinjen, og fået moralske tæsk af selv samme venstrefløj pga. deres tro på det frie marked, det individualiserede menneske og dets fremskridts tro og nationalstaten.
  Mit indlæg var et ironisk forsøg, der med flittig brug af eder og forbandelser til at perspektivere, at hvis selv gode manere og høflighed blev udlagt som “hersker teknik”, så kan alt udlægges og bliver udlagtsom retorisk magtudøvelse.
  Sandheden, hvis sådan en findes, så er det at venstrefløjen bedømmer sandhedsværdien af det sagte alt efter hvem der siger det.(noget der navnlig var karakteristisk for adlen). “Vores side” taber debatter, ikke pga. manglende fakta, men hvem vi er og navnlig hvilke associationer(nazismen , fascismen, m.m.) der kan anvendes imod os.
  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 13. august 2017 @ 13:53

 21. Jeg forstår på Lone Nikolajsens anmeldese, at hun ikke kunne finde noget som helst subtantielt at kritisere ved Selsingernes program.

  Kommentar by Bageren — 13. august 2017 @ 18:03

 22. Nå, så skal høflighed også gøres til et problem..

  Kommentar by Liva — 13. august 2017 @ 18:20

 23. At 19:
  Hvornår var det du så David, Stine eller Zenia være høflig (som i høflig)?

  Jeg har kun set dem være pseudohøflige, mens de benytter deres veltalenhed til at bagtale og tilsvine dem de ikke er enige med.

  Kommentar by Bastardo — 13. august 2017 @ 18:31

 24. Eva Selsing er sgu en af Danmarks mest sexede kvinder!

  Kommentar by 4760 — 13. august 2017 @ 21:39

 25. @Liva “Nå, så skal høflighed også gøres til et problem..”

  Høflighed er jo i høj grad en Hvid egenskab lige så Hvid som mælk.

  Jeg ville have været stolt af det hvis nogle af mine forfædre havde haft mange slaver på de vestindiske øer. Desværre fandt jeg ud af at mine forfædre var almindelige tabere som ikke ejede en eneste slave og de måtte gøre alting selv. Jeg havde bare sådan brug for at få det sagt, at jeg lige gik OT for et øjeblik. Undskyld venligst, jeg lider ind imellem af Lars Von Trier-syndromet.

  Kommentar by Balder — 13. august 2017 @ 23:10

 26. Hej Kim

  Spændende podcast – ikke mindst omtalen af din specialeopgave om Bæk Simonsens kovending, Er der en mulighed for at få lov at læse det?
  Hatten af for dit arbejde her!

  Kommentar by Anne Nysted — 13. august 2017 @ 23:33

 27. -> Anne Nysted

  Den kan muligvis købes via Dansk Folkepartis hjemmeside, alternativt er der kun biblioteket tilbage. Havde jeg haft den på pdf, så havde jeg lagt den online.

  Kommentar by Kim Møller — 14. august 2017 @ 01:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper