17. august 2017

FDF overvejer nyt logo, da danskere opfatter Dannebrog-skjoldet som ‘gammeldags’ og ‘nationalistisk’

Frivilligt drenge- og pige-forbund (FDF) blev dannet i 1902, med henblik på at ‘berede vejen for Kristi riges udbredelse’, blandt andet ved hjælp af dyder der hører til ’sand kristen mandighed’. Logoet eller ’skjoldet’ som det hedder er baseret på Dannebrog, og den slags giver naturligvis forkerte associationer.

Fra Kristeligt Dagblad, der opstrammer historien lidt rigeligt – FDF planlægger at ændre ‘nationalistisk’ logo

“FDF arbejder på at ændre organisationens logo. Derfor har man i en undersøgelse udført af analyseinstituttet YouGov spurgt 1000 danskere, hvordan de opfatter FDF og organisationens logo, der udformes som et skjold med Dannebrog. Her siger 48 procent af de adspurgte, at de opfatter logoet som gammeldags, mens 36 procent opfatter det som nationalistisk.

Det ærgrer den kirkelige børne- og ungdomsorganisations formand, Jonas Kolby Laub Kristiansen:

‘… Det ærgrer os, at vi ses som gammeldags og nationalistiske, når det ikke er vores eget billede. Vi vil derfor i de kommende måneder tage fat på vores identitetsobjekter, fordi vi tror på, at vi nænsomt kan modernisere til noget bedre,’ siger han ifølge en nyhed på FDF’s hjemmeside.”

Mere.

“Hvis det kun stod til mig, så ville jeg gerne udskifte logoet helt og udvikle noget i en helt anden retning.” (Morten Haake, grafik designer; Journalisten.dk, 15. august 2017)

“Vi har gennemgået undersøgelsen igen, og vurderer at folk har svaret nationalistisk, fordi det var eneste svarmulighed relateret til danskhed. Det var en fodfejl. Der burde have været andre svarmuligheder som ’dansk’ eller ’national’.” (FDF.dk, 16. august 2017)

Oploadet Kl. 19:09 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86406/trackback

24 Comments »

 1. Det eneste problem med logoet er at Viking Defence League (HA) og Danskernes Parti har/havde logoer der minder om det logo. Men da FDF er noget ældre end de andre to logoer så kan jeg ikke se problemet

  Kommentar by Daniel — 17. august 2017 @ 19:28

 2. Ja,FDF har virkeligt problemer med deres identitet!
  Kristen – det er jo racistisk!
  Dansk – det er jo nationalistisk -og dermed klart nazistisk!
  Mandighed – det er jo ikke inkluderende nok – hvad alle LGBT’er og de 37 nye kønsforvirrede, de skal inkluderes!
  Måske FDF bør lukke totalt, deres formålsparagraf er jo totalt ude af trit med vore dages idealer om verdensborgerskab osv., specielt hvis de ikke åbent tør stå ved deres idealer.

  Kommentar by T. Snorrason — 17. august 2017 @ 19:31

 3. Mon ikke de kan overtale den sure neger, Lord Siva, til at være model for et nyt logo?

  Kommentar by 4760 — 17. august 2017 @ 19:42

 4. Det er besynderligt, at Dannebrog er blevet udskreget som symbol på racisme og nazisme. De venstreorienterede har jo længe ønsket, at det det hvide kors blev erstattet først med hammer og segl nu med halvmåne og stjerne. Så længe jeg lever, hejser jeg Dannebrog på alle familiens mærkedage og andre mærkedage, for eksempel dagen efter at det blev klart, at Donald Trump havde vundet over de venstreorienterede.

  Kommentar by Ole Madsen — 17. august 2017 @ 19:54

 5. Det kunne godt ligne som om dette logo har fået lidt frimurer inspiration ved tilblivelsen.

  Hvis jeg for sjovt skal forsøge mig som konspirationsteoretiker, så ville jeg sige at man har fremstillet et umiddelbart ikke meget sigende logo, med nogle “pladsholdere” som senere vil kunne skiftes ud med et eller andet som kan være opportunt på et givet tidspunkt i fremtiden.

  Jeg tør ikke gætte på om halvmåner og jødestjerner vil blive anvendt.
  Der er garanteret nogle talmagikere derude som kan få noget sjovt ud af navnet og forkortelsen… Lad os endelig høre hvor mange gange vi kan nå resultatet 666 eller noget andet med passende symbolværdi.

  Kommentar by Balder — 17. august 2017 @ 19:56

 6. Havde jeg en flagstang, blev Dannebrog hejst hver evig eneste dag for at hylde danskheden. Jeg elsker synet af kolonihaver med en skov af vajende Dannebrog på en blå himmel, – bare smukt! Dannebrog er smukkest i modvend!

  Kommentar by NotaBene — 17. august 2017 @ 20:03

 7. – modvind – selvfølgelig

  Kommentar by NotaBene — 17. august 2017 @ 20:05

 8. -> 5. Balder.
  Det er noget vrøvl du skriver. At forsøge at gøre alt til konspirationer fører ingen steder hen.

  Kommentar by Birger Jensen — 17. august 2017 @ 20:55

 9. Ja, man får jo svar, som man spørger.

  Når du ser på dette logo, hvad er så dit indtryk?

  1) Nationalistisk
  2) Nationalistisk
  3) Nationalistisk
  4) Nationalistisk

  SURPRISE!!

  Kommentar by Per747 — 17. august 2017 @ 21:42

 10. @Birger Jensen

  Ja det var noget vrøvl. Skal det altid være så alvorligt?

  Kommentar by Balder — 17. august 2017 @ 22:21

 11. Problemet er korset i FDF logoet. Lur mig om det ikke er korset, der ryger ud af deres nye logo design?

  De tør åbenbart ikke sige, at det er korset, de har problemer med.

  De er også ude efter korset i Dannebrog, som vist nærmest er verdens
  ældste nationalflag?

  De venstreorienterede incl de radikale hader vist efterhånden Dannebrog netop pga korset.

  Jeg er ikke medlem af folkekirken eller nogen anden religion, men jeg er dansker og ikke venstreorienteret og netop idag så jeg naboens Dannebrog vejre i sommervinden.

  Det er bare Danmark om sommeren. Her har jeg rod. Herfra min verden går.

  Jeg sidder ofte ved min computer og handler med folk i hele verden, mens jeg kigger ud af vinduet og glæder mig over naboens Dannebrog, der blafrer i vinden.

  Hvor er de venstreorienterede incl de radikale dog provinsielle! :-)

  Kommentar by A-mad — 17. august 2017 @ 22:49

 12. Ja, Dannebrog bliver såmænd også snart forbudt, for det indeholder jo også Korset. Det er forfærdeligt, at en gammel kristen nation som Danmark er ved at gå i opløsning pga. antikristelighed og ugudelighed!

  Jo flere kristne symboler man fjerner, jo tættere for ligger det at indføre islam.

  Jeg har et særligt forhold til dét spejdersymbol, og jeg vånder mig over, at nogen seriøst kan overveje at ændre det! Det er landsforrædere og feltmadrasser, som vil please i-slam!

  Kommentar by Kuffar — 17. august 2017 @ 23:07

 13. @ 6 Nyd det, for det kan meget vel være forbudt om blot 1-2 år!!! EU vil forbyde det inden længe, bare vent og se.

  Kommentar by Kuffar — 17. august 2017 @ 23:08

 14. Her er artikkel fra gamle tante B. https://www.b.dk/nationalt/boerneorganisation-vil-aendre-nationalistisk-logo

  Bare et par korte citater:
  “I undersøgelsen har de spurgt, hvilke ord der bedst beskriver logoet. Her har de adspurgte kunnet vælge imellem 10 ord som ”fantasifuld”, ”moderne”, ”nytænkende”, ”gammeldags” og ”nationalistisk” samt ”ved ikke” og ”andet”.”

  “»Det lyder, som om de har fået det resultat, de gerne ville have. Hvis man har et logo på over 100 år, ville det være meget overraskende, hvis nogen valgte at beskrive det som moderne eller nytænkende. Det lader til, at de med de svarmuligheder har ønsket at få et resultat, der kan legitimere, at de laver et nyt og mere moderne logo,« siger han.”

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 18. august 2017 @ 05:12

 15. Uha. Og de går i shorts og skjorter.
  Uha uha

  Kommentar by P — 18. august 2017 @ 07:07

 16. Enig 14. Neuhammer. Listen bestemmer svarmulighederne. Hvis det skal være brugbart til at beskrive folks spontane associationer og følelser, skal det være et åbent, uhjulpet spørgsmål. Elementært.

  Lister kan manipuleres, så man får de svar man øsnker.

  Kommentar by A-mad — 18. august 2017 @ 07:42

 17. -Aldrig før er der blevet hældt så mange gode millioner i grimme logoer og stoppet så mange penge op i røven på radikale fætre og kusiner. Mærkeligt nok nåede Carl Holst ikke at forgylde hele sin kæmpefamilie af “grafikere” inden han blev opdaget at ærlige folk..

  Kommentar by Hul igennem? — 18. august 2017 @ 09:17

 18. Nationalistisk. Ser intet galt i at noget er nationalistisk. Kan nogen herinde forklare mig, hvad der skulle være galt i at være nationalistisk?

  Kommentar by Bjørn — 18. august 2017 @ 09:25

 19. Hul igennem? Skandinavisk socialisme er i særklasse, hvad angår institutionaliseret korruption. Men, det skyldes vel først og fremmest, at vores stater ikke har eksisteret, siden de kastrofale EU-harmoniseringer og overtagelsen af vores egne parlamentariske processer, gennem de utallige internationale forpligtelser, domstole, konventioner osv osv. Det har givet de fortrinsvist socialistiske parlamenter mulighed for at røve uhæmmet med arme og ben.

  Kommentar by Bjørn — 18. august 2017 @ 09:34

 20. Er der noget vi mangler her i landet er det netop ungdomskorps hvor ungdommen kan lære respekt for fædrelandet og kristendommen, samt sammenhold mod de kræfter som vil nedbryde Danmark.
  Grundelementet i deres kendemærke vil netop være Dannebrog!

  Kommentar by Rodina — 18. august 2017 @ 10:32

 21. I en artikel fra 2001 i Kristeligt Dagblad, med titlen ” Kristne spejdere afviser tørklæder”, står der, at Det danske spejderkorps har indført islamisk tørklæde. Dengang sagde FDF nej til hijab i spejderbevægelsen. Hvad siger FDF til islamisk symbol i FDF nu?
  Det viser sig at det er FDF selv, der har talt om logoet som nationalistisk. Det kulturelle selvhad breder sig som metastaser – også i FDF. Det er FDF ledelsen der har kulturelt selvhad.

  Kommentar by Liva — 18. august 2017 @ 12:00

 22. -“Grafikere maler sorte islamister englehvide”
  og ævler uden om.

  Jeg synes at Dannebrog burde have en meget mere fremtrædende plads, det er for lille .
  Vi må have et nyt logo med et kæmpe Dannebrog og nogle raske etnisk danske spejdere af begge køn, der hugger hovederne af nogle tyrkere og morianer og nedbrænder deres shariaklubhus, hvor man kan se djævleunger fare til alle sider men forsent; ilden når dem og de brænder op. Og baggrunden skal være morgenrøden når en ny og lutret dag oprinder.

  Ja, det var logokonceptet og det koster ikke noget, jeg giver det gratis til Danmark og danskere.

  Kommentar by Hul igennem? — 18. august 2017 @ 13:57

 23. @12 Kuffar — 17. august 2017 @ 23:07

  “Jeg har et særligt forhold til dét spejdersymbol”
  – Så er det jo trist at det ikke er et spejdersymbol, da FDF/FPF aldrig har været en del af spejderbevægelsen. Faktisk blev FDF oprettet 5 år før Lord Baden-Powell tog den første gruppe unge/børn med på en ø-lejr i 1907.

  “FDF er en folkekirkelig børne- og ungdomsorganisation. FDF gør kristendommen konkret og vedkommende gennem fortællinger og leg, sang og musik, samtale og handling. FDFs 380 selvstændige kredse er hver især tilknyttet deres lokale sogn, hvor de på forskellig vis indgår i menighedens liv.”
  https://da.wikipedia.org/wiki/Frivilligt_Drenge-_og_Pige-Forbund,_FDF

  Kommentar by Allan — 18. august 2017 @ 20:10

 24. @23 Allan

  Nå det var rart at få genopfrisket.

  Så er korset jo endnu vigtigere.

  Der er måske ingen muhammedtegnere der tør at tegne det af mig foreslåede logo, det kunne ellers blive instruktivt tror jeg. Må finde en blyant og prøve- måske vi skulle lave en tegneshop og et galleri?
  I andre har sikkert også nogle gode forslag- billeder rammer godt og kan være meget oplysende og humoristiske ( se evt Dan Park s twiitwr;han har bare lavet mange billeder..
  Der var måske også andre bomærker der kunne trænge til en national og kristen overhaling???

  mvh

  Kommentar by Hul igennem? — 19. august 2017 @ 13:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper