18. august 2017

Tysk professor: Mainstreammedier & mainstreampartier holder udlændingepolitik ‘ude af valgkampen’

Jesper Vind skriver i Weekendavisen om den igangværende tyske valgkamp, og det er en lidt anden historie end den man hører hos de merkel-tro. Fra Vindstille valgkamp (ikke online).

“Professor Priester skrev forleden et indlæg i Die Zeit, hvori hun påpegede, at der i tysk politik er opstået et decideret ‘tavshedens system’, hvor den politiske elite er enige om at tie om de emner, der kan skabe konflikter i samfundet. Men det er desværre også et system, som mainstreammedierne aktivt deltager i, uddyber hun over for Weekendavisen.

‘I Tyskland har de offentlige public servicekanaler i høj grad udviklet sig til informationskanaler for statens politik,’ fremhæver hun.

‘Forleden blev der offentliggjort en større undersøgelse fra den uafhængige Otto-Brenner- Stiftung, der viste, at både aviser og tv generelt havde været meget ukritiske over for regeringens politik og den såkaldte Willkommenskultur under flygtningekrisen 2015-16. Dækningen var ensidig og fremstillede primært flygtningene som syriske krigsofre, bestående af familier med små børn. Man viste sjældent billeder af de unge mænd fra Afrika, der søgte til Tyskland som fattigdomsflygtninge.’

Karin Priester fortæller, at medierne i nogen grad gjorde op med den ukritiske dækning, da indvandrergrupper i Køln begik seksuelle over- greb på kvinder nytårsaften og -nat 2015/16.
‘Her var der mange pressefolk, der tog sig sammen og begyndte at berette mere nøgternt om de negative sider af indvandringen. Men på trods af det fremskridt kunne det godt under den verserende tyske valgkamp se ud, som om flere mainstreammedier er enige med mainstreampartierne i, at man skal holde flygtninge- og indvandrerpolitikken ude af valgkampen. …,’ vurderer Karin Priester.

Hun forudser, at medmindre flygtningekrisen vender stærkt tilbage forinden, vil det konfliktladede spørgsmål om indvandring først komme på dagsordenen igen den 25. september – dagen efter det tyske valg.

… hvad er forklaringen på den mærkelige valgkamp? Karin Priester, professor i politisk sociologi fra Universität Münster, finder årsagen i den kendsgerning, at Tyskland i de seneste fire år har været regeret af den såkaldt Store Koalition mellem det konservative CDU/CSU og det socialdemokratiske SPD. Det betyder, at det i tysk politik er blevet svært at øjne nogle grundlæggende uenigheder om de store spørgsmål. …

‘Den Store Koalition har fyldt billedet, mens De Grønne og Die Linke ikke har spillet nogen større rolle. Faktisk har de to små partier også bakket op om flygtningepolitikken, så tysk politik har på afgørende punkter været ren mainstream. Tyskland har været uden nævneværdig opposition i parlamentet, og nu står vi i en situation, hvor Merkel tydeligvis ikke behøver at frygte større kritik fra sin hovedudfordrer, fordi SPD selv har haft medansvar for politikken.'”

Oploadet Kl. 10:57 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86435/trackback

7 Comments »

 1. Har de også en mediestøtteordning i Tyskland. Vores og den svenske har udviklet sig til noget der ligner korruption. De modtager penge for at bakke op om statens politik bla mht indvandringen.

  Kommentar by Martin — 18. august 2017 @ 11:18

 2. Mon ikke frau Merkel drømmer sig tilbage til de gode gamle dage i DDR, hvor man var så dejligt fri for irriterende ting såsom ytringsfrihed og demokrati…

  Kommentar by 4760 — 18. august 2017 @ 12:02

 3. De burde annektere De tre aber, som logo.

  Kommentar by Frafaldenmoderat — 18. august 2017 @ 12:48

 4. Det er et spørgsmål om i moderne demokrati at gøre den etniske befolkning ligeså fattige som de personer der importeres fra Mellem Østen og Afrika, så kan politikerne styre befolkningen med omfordeling af midlerne og de personer, som feks. Frau Merkel skal nok sørge for at tage sig godt betalt for ulejligheden, samtidig holdes skatteyderne uden for den reelle information som de har krav på, men der er lang vej igen, man oplever i Danmark at hvis en politiker vil give Danskerne skattelettelser så bliver der et ramaskrig fra alle sider at i stedet for skattelettelser så skal der tilføres flere penge til velfærd, ordet velfærd dækker over misbrug af skatteindtægter, så længe man forsørger over en million Danskere med skattekroner så længe vil der ikke ske skattelettelser, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 18. august 2017 @ 12:50

 5. Sådan var det også i Danmark førhen. Men det er ikke længere muligt. Gudskelov.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 18. august 2017 @ 13:14

 6. Forbyd skat i Danmark. Og forbyd islam -Naturligvis.

  Kommentar by Nielsen — 18. august 2017 @ 20:07

 7. Enig EmmaGad! vi skal alle være fattige, så kan Regimet bedre styre/kontrollere os pøblen, med tilskud på passende tid & Sted!
  Vi er blevet lidt for rige til Regimet, for med rigdom følger krav på frihed, også vil Regimet miste kontrollen!
  JA, Forbyd Islam i DK!
  P.

  Kommentar by Piotr — 19. august 2017 @ 00:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper