21. august 2017

Zetlands tv-reklame ‘Indsigt. Intet andet’ dumper faktatjek: “Det er en fortolkning vi har lavet.”

I udgangspunktet har jeg stor sympati for netsider som POV International og Zetland, omend de hurtigt kommer til et ligne lidt frækkere udgaver af det sædvanlige centrum/venstre-tapet. Mere af det samme, så at sige. Begge kører hårdt på ‘fake news’-problematikken, selvom de om nogen burde forstå, at verden ikke er sort/hvid. At sandheden kan drejes, at alle vinkler virkeligheden.

Ugebrevet Mandag Morgens ‘Tjekdet’ har set nærmere på Zetlands nye tv-reklame – Tror to ud af tre danskere ikke på de nyheder, de ser på nettet?

“Den digitale avis Zetland kører i øjeblikket en intensiv tv-kampagne på TV 2 News. Reklamen indledes med udsagnet ‘To ud af tre danskere mener, at nyhedsstrømmen på nettet er problematisk.’ Men forskerne bag rapporten, hvor Zetland har hentet tallet, siger, at der ikke er belæg for Zetlands udsagn.

Zetland henviser til rapporten ‘Danskernes brug af nyhedsmedier 2016’, som er udarbejdet af tre forskere fra Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet.

Vi har læst rapporten og forgæves forsøgt at finde det tal, som Zetland nævner i tv-reklamen. Vi har derfor ringet til Kim Schrøder, der er professor ved Roskilde Universitet og en af forskerne bag rapporten.

Kim Schrøder kan heller ikke genkende påstanden…”

(Collage: ‘Zetland -Indsigt. Intet andet.’, der kører på TV2 news)

“Til denne reklame har vi lavet den fortolkning, at vi mener, at sociale medier er så afgørende, at man rimeligvis godt kan formulere det på den måde. … Det er en fortolkning vi har lavet. (Jakob Moll, Zetland)

Oploadet Kl. 11:01 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86593/trackback

18 Comments »

 1. Hold da helt op! Et netmedie er mere upålideligt end forskere fra Roskilde Storcenter. Så står verden da ikke længere, når nogle fra RUC kan lave valid forskning.

  Zetland, never heard of, og jeg kommer nok heller ikke til det.

  Kommentar by Henrik Petersen — 21. august 2017 @ 11:09

 2. Hvis nogle mener, nyhedsstrømmen på nettet er problematisk, er løsningen vel blot ikke at følge disse nyheder?

  Kommentar by Henrik Petersen — 21. august 2017 @ 11:12

 3. Da det kun er ca 1 ud af 10 danskere, der er ved fornuftens fulde brug, kan vi vel være lidt ligeglade med hvad 2 ud af 3 danskere mener.

  Kommentar by Bastardo — 21. august 2017 @ 11:16

 4. Zetland er fake news og anti-Trump ligesom resten af MSM.

  Synd at 24Nyt/Newspeek ikke har samme midler til at reklamere. Der er brug for dem.

  Kommentar by M.P. — 21. august 2017 @ 11:57

 5. Der er overhovedet ikke noget nyt over Zetland bare mere af det samme.

  Kommentar by Martin — 21. august 2017 @ 12:56

 6. @Bastardo #3 Lad os lave et Venn-diagram:

  – A: fornuftige mennesker
  – B: folk man bør lytte til

  Med 99% overlap. Og på side 47, langt, langt væk fra de andre to cirkler:

  – C: Zetland der citerer RUC-“forskning” og andre folk der læser den slags

  Visuelle remedier er bedre til at hamre pointen hjem når publikum er gennemsnits-Danmark.

  Kommentar by Quark — 21. august 2017 @ 13:46

 7. Løgnmedie

  Kommentar by BS — 21. august 2017 @ 15:01

 8. Hende den rødhårede chefredaktør på Zetland, Lea Korsgaard, er sgu ellers lidt af en MILF.

  Jeg ku’ godt…

  Kommentar by 4760 — 21. august 2017 @ 15:02

 9. Har slet ikke læst noget fra Zetland, men alene det man hører deres frontfigur Lea Korsgaard sige i andre medier giver mistanke om det bare er endnu et autoritetstro massemedie uden evne til andet end at gentage hvad universitetsfolk og andre journalister siger og skriver.

  Kommentar by perhag — 21. august 2017 @ 15:40

 10. De 66 procent i undersøgelsen forholder sig til nyhedsstrømmen via sociale medier. Angrebspunktet er, at ikke alle nyheder passerer sociale medier.

  Man kan dog argumentere, at en stor del af nyhedsforbruget går via sociale medier, og at “alle” får nyheder via sociale medier, sådan at det samlede nyhedsbillede, man modtager, er påvirket af sociale mediers styring af nyhederne, uanset at hjørner af ens nyhedsforbrug ikke er styret af algoritmer.

  I daglig tale herunder journalistik er det almindeligt og acceptabelt, at en kritik af en mindre del af noget beskrives som kritik af helheden. Man siger, man ikke kan lide farven på bilen, så kritiserer man bilen, også selv om man ikke har sagt noget nedsættende om sæderne eller gearkassen.

  Flueknepperi fra MMs side, og deres rubrik er i øvrigt heller ikke for smart, hvor de omtolker “mener er problematisk” til, at folk ikke tror på, hvad de læser. Slapt, selv med spørgsmålstegn.

  Kommentar by Nils — 21. august 2017 @ 15:56

 11. Zetlands påstand er i sig selv fake news ligesom rapporten ‘Danskernes brug af nyhedsmedier 2016’, som er udarbejdet af tre forskere fra Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet.

  RUC er det danske center for fake news! De er indoktrinerede (hjernevaskede) propagandister, der ikke kender til videnskabelige forskningsmetoder. Hvem ved ikke det?:-)

  Hvis du ikke ved det allerede, så læs f.eks Er danskerne racister?- indvandrerforskningens problemer af Mehmet Ümit Necef & Henning Bech

  Det er helt ude i hampen at stille spørgsmålet, så generelt om man stoler på online nyheder. Der er mange hundrede tusinde nyhedskilder online.

  Tror du på alt hvad du ser skrevet alle steder? Nej vel. “Kilroy was here!” stod der engang alle mulige obscure steder, men der var vist ikke mange, der troede på det vel? Især da ingen nogensinde havde set ham.

  Alle der er online ved, at der er mange forskellige news sites, der er mere eller mindre troværdige og nogengange står deres ‘nyheder’ til troende og andre gange ikke. Det i modsætning til f.eks CNN som producerer løgne på løbende bånd, som jeg selv konstaterer dagligt. De er virkelig verdensmestre i fake news! :-)

  Det er en jungle, men det er dér (online) nyhederne fødes, hvis man kigger grundigt efter.

  Breitbart har så vist sig mere troværdigt end CNN i de senere år, ligesom Uriasposten er mere troværdigt end DR, der får 3,7 mia stjålet fra sagesløse danskere og den anden statsejede tv-station, TV2. David mod Goliatx1.000? Det er disruption, der vil noget!

  DR og TV2 propaganderer for pamperne i DK og i EU. Det er det, der er deres formål og det er det, de lever af. De bider selvfølgelig ikke hånden af de politikere, der fodrer dem.

  Main stream medierne er altid utroværdige, når det drejer sig om Trump, Brexit, indvandring, islamisme og terror og politisk fører de propaganda for establishment og venstrefløjen i DK, EU og i USA for Det Demokratiske Parti.

  De propaganderer, at Trumps valg til præsident og hans sejrende politik er et resultat af fake news.

  Bla.a fordi ‘katten slap ud af sækken’ om manipulationerne af det Demokratiske Partis DNC. Det var emails, der blev offentliggjort af WikiLeaks den 22. Juli 2016. Det var 19.252 emails og 8.034 attachments og WikiLeaks offentliggjorde mere end 20.000 af John Podestas emails.

  DNC chefen Debbie Wasserman Schultz blev fyret og DNC CEO Amy Dacey, CFO Brad Marshall, and Communications Director Luis Miranda røg også ud med fuld musik. Det viser, at WikiLeaks virkede, som de skulle som whistleblower.

  Du kan anonymt dumpe afslørende dokumenter på WikiLeaks og så tager WikiLeaks stilling til om de skal offentliggøre dem ifølge deres policy, som bygger på en whistle-blower filosofi. Dokumenterne er således 100% ægte og autentiske og de offentliggøres uden WikiLeaks fortolkning.

  Da de er dumpet anonymt på WikiLeaks server, kan du jo så altid påstå, at de er hacket af russerne eller rumvæsener, satan selv eller noget helt tredje.

  Hvis du kan få mainstream medierne til at bakke den cover story op, kan du måske bruge det som afledningsmanøvre og få mange til at tro på den?

  Kommentar by A-mad — 21. august 2017 @ 16:45

 12. Det kan da ikke betale sig at give 99 kroner om måneden for endnu en avis der lyver. Så det vil kun være den ensrettede røde såkaldte “elite”, der bliver Zetlands abonnenter.

  I skrivende stund står der nederst på Zetlands webside denne tekst:
  “Vi troede, at slaveriet var afskaffet. Men din indkøbskurv fortæller en anden historie”.
  Tjae… tænker man så, det er en påstand i bedste EB og BT stil. En påstand der udelukkende har som mål, at der skal klikkes ind på, – klikkes ind på – og igen klikkes ind på websiden, indtil man måske når frem til hvad tekstens påstand egentlig handler om.
  Det er plat journalistik med kun det ene formål: at klikke videre på websiden.

  Hvor er den slags journalistik dog barnlig. Og det viser at det er muligt at sløve sig igennem journalistuddannelsen uden overhoved at lære noget, trods det at mange tilsyneladende har mere end rigelig plads i hovedet til blot almindelig lærdom.

  Aviser med ”mere af det samme”, som alle de andre MSM’ere, har ingen værdi, så måske er Zetlands reelle mål, under dække af at være saglig, – blot at få sugerøret i mediestøtten.

  Kommentar by Birger Jensen — 21. august 2017 @ 17:13

 13. Nyeste DefendEuropeId 3 timer siden
  https://www.youtube.com/watch?v=Py8cbLqvvlY&t=7s&ab_channel=DefendEurope

  OT : gad saad / Raheem Kassam bog “no go zones”
  https://www.youtube.com/watch?v=s-WAJp8FAzg

  Kommentar by peter rytter larsen — 22. august 2017 @ 01:04

 14. * vær opmærksom på at yt google og taberbogen er I full censur mode.
  “Denne video er skjult. Vær hensynsfuld, og tænk dig godt om, inden du deler den.”

  Og snart også Firefox … som ja Soros ( for den oplyste)

  Der er virkelig tryk på censur og nedrivning / ødelæggelse af historien.
  Det har vi set mange gange før i historien…

  Kom ind I kampen edit din host…

  “De” vil tabe, nu starter den rigtige kamp.

  Kommentar by peter rytter larsen — 22. august 2017 @ 01:15

 15. Mit arkiv rykker på vidme .rækker komprimeret 700 gig . YT efter YT kanal lukket.

  Sandheden er ilde hørt som vi kan se dagligt.

  Er i gang med VHS så vi har duko .

  Ingen slipper.

  Og DF er der 0 intet på !
  VI venter dom fra rotte reden EU. OLAF

  Se lige deres side ….Success stories
  https://ec.europa.eu/anti-fraud/investigations/success-stories_en

  Kommentar by peter rytter larsen — 22. august 2017 @ 02:12

 16. *så har vi mere duk.
  mere end DDR tv vil have vi har adgang til…

  Hvorfor har den Danske borger ikke adgang til ALT hvad vi har betalt (undskyld I) for ? regnskaber ? lønninger ?

  Hvem vil i ikke dykke ned i arkiverne ?

  OG se de kommunister suge og manipulere årti efter årti

  HUSK vi har interne mails, VI er klar DDR til medie forlig = 0 kr. !

  AFSKAF mediestøtte = kbh. kommunistister

  Kommentar by peter rytter larsen — 22. august 2017 @ 02:16

 17. AFVENT DDR TV og dig Poul Madsen din radikale ja hele jer KBH. KOMMUNIST rede .
  VI er lige i røven på jer og har været det i årtier. !
  Nu har vi materiale nok.

  GAME OVER

  besked til enhver politiker, der læser uriasposten (din nazist) :

  AFSKAF MEDIE STØTTE 100%

  eller nogle måske bliver revet med………

  Kommentar by peter rytter larsen — 22. august 2017 @ 02:27

 18. # peter rytter larsen

  Hvad det end er, som du enten har drukket eller røget, så vil jeg også gerne prøve det!

  Absint?

  Kommentar by 4760 — 22. august 2017 @ 02:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper