23. august 2017

Om ‘ideologisk historiehygiejne’: “… ingen principiel grænse for dybden af den historiske revisionisme”

Ingen revolution uden nihilistisk undsigelse af det bestående. Der er en grund til at Taliban og Islamisk Stat smadrede minder fra før-islamiske tider, og det undrer ikke at ‘den progressive’ venstrefløj nu går efter monumenter fra den amerikanske borgerkrig.

Christian Egander Skov sætter ord på i Kristeligt Dagblad – Erindringskultur: Et forsvar for Sydstaternes monumenter

“Bag tragedien i den amerikanske by Charlottesville, hvor en nynazist myrdede en og sårede nitten, da han med en bil torpederede en moddemonstration, ligger en væsentlig debat om historisk bevidsthed, national identitet og erindringskultur. …

Tidligere i år var turen kommet til en række mindesmærker i New Orleans, herunder en anden statue af Robert E. Lee. Forleden rev demonstranter en statue af en sydstatssoldat ned fra sin sokkel i byen Durham. De kunne tilsyneladende ikke vente på, at byrådet nåede til samme beslutning – hvad det gjorde kort efter. Og senest valgte Baltimore i nattens mulm og mørke at fjerne fire monumenter med relation til Borgerkrigen. …

Det er vanskeligt at forestille sig, at det standser her. Reaktionen mod Sydstaternes erindringskultur er for alvor begyndt at tage fart.

… nedtagningen af monumenterne kan også opfattes som et udslag om en ideologisk historiehygiejne, hvor man med udgangspunkt i nutidens idealer og moralske forestillinger vil udgrænse en fortid, der ikke formåede at honorere vores krav til den.

Det oplagte spørgsmål er, hvor den naturlige grænse for denne hygiejne er. Slaveriet og racismen knytter sig ikke alene til Borgerkrigen eller Syden. Også forfatningsfædre som Jefferson og Washington var slaveejere. … Dermed kan man hævde – og det gør nogle – at også de nationale politiske symboler og den almindelige amerikanske patriotisme er blakket. Der er kort sagt ingen principiel grænse for dybden af den historiske revisionisme, som den politiske korrektheds skyldsnedbøjethed afkræver.

‘In memory of the boys who wore the gray’ (inskription)

(‘Social Justice Warriors’ vælter mindestatue i Durham, North Carolina, 14. august 2017; Fotos: YT)

‘SMASH WHITE supremacy’, ‘Make racists afraid again’…

Oploadet Kl. 14:19 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86639/trackback

26 Comments »

 1. Islamisk Stat smadrede uvurderlige oltidsminder i den syriske by Palmyra.

  Antifa og andre kommunistiske medløbere smadrer historiske monumenter i USA.

  Same same, som man siger…

  Kommentar by 4760 — 23. august 2017 @ 14:47

 2. Fedt. Kan vi nu bare forlange at få revet det ned som virker stærkt krænkende. Kan vi så ikke starte med muhammeds forpulede bedehuse?

  Kommentar by Frafaldenmoderat — 23. august 2017 @ 14:53

 3. Man kunne godt forstå at Saddams og Stalins og Lenins statuer måtte væk efter befrielserne, men en århundrede lang efterrationalisering af et tilfældigt flertal (??) – og endda pyntet op med eksalteret aggression – virker komplet malplaceret. Til gengæld viser disse aktioner hvordan alle 68’ernes efterladenskaber inkl dem selv, forhåbentlig også vil blive fjernet – eller syndfloden

  Kommentar by Mvjensen — 23. august 2017 @ 14:55

 4. Jeg vil foreslå Hoppeborgen revet ned.

  Kommentar by Svend — 23. august 2017 @ 14:58

 5. Se videooptagelserne hvor billederne er taget fra. Det er ren massepsykose.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 23. august 2017 @ 15:25

 6. Man kunne rive, eller eventuelt bortsprænge hvis nødvendigt, det kommunistiske monument i Churchillparken, som de danske mordere der deltog i krigen i Spanien for Stalin, har fået rejst som en hyldest.

  Kommentar by Hans Und — 23. august 2017 @ 16:00

 7. Jeg hørte for en måned siden et interview med forfatteren, James LaFond som er født og opvokset i Baltimore. Her nævnte han, at statuerne vil blive taget ned. Det er en beslutning, der går længere tilbage. Men efter hvad han fortalte om byen er den totalt i opløsning. Politiet er stærkt korrupt, 70% af befolkningen er sorte, 50% af befolkningen kan ikke læse, Der begås 350.mord og 5% opklares. Der er perioder med en masse vilkårlige og systematiske overfald på hvide som har karakter af etniske udrensninger. Er en kvarter ryddet for hvide kaster de sorte sig over hinanden.

  Så, statuerne er lidt symbolpolitik på et samfund i nedsmeltning. Man forsøger, at skabe et symbol på et politisk skabt “fremskridt”

  Kommentar by Thorsted — 23. august 2017 @ 16:06

 8. Er der en enkelt sort blandt de hvide, der er skræmt af deres egen historie? Den hvide race er ellers stille og rolig på vej ud på historiens mødding, hvorfor så føle behov for at hjælpe til med at fjerne dens historiske mindesmærker, når dem der med stor sandsynlighed tager over, selv er eksperter i at fjerne vantro forgængernes spor?

  Kommentar by Menig 442 — 23. august 2017 @ 16:11

 9. Meget enig i artiklen.
  Spørgsmålet er, om der ikke er tale om en politisk korrekt renhedskultur, der bunder i en dualistisk tankegang, hvor der ikke er plads til nogen nuancer. Enten er man god eller ond. Enten er man racist, eller også er man tilhænger af et multikulturelt samfund. Radikale yderfløjssynspunkter vinder frem med polarisering og voldelige sammenstød som resultat.

  Det er forståeligt, at et samfund kan have behov for at gøre op med et problematisk kapitel i historien (slaveriet), men det gør man netop ikke ved at fjerne historiske monumenter.
  At fjerne monumenter er i stedet at fornægte historien, og den aggressive vold mod monumenterne er en demonstration af ens egen moralske ophøjethed: “Jeg er antiracist, se blot hvordan jeg kæmper mod undertrykkelse” – Godt nok i en symbolsk form ved aggression mod en sagesløs statue. I vores tid har mange mennesker behov for at demonstrere, hvor gode mennesker de er.

  Ved at performe deres moralske godhed begår de dog den grundlæggende fejl, at de ved at fjerne det problematiske i historien fornægter det problematiske i dem selv.
  – Men de politisk korrekte rummer naturligvis ikke noget problematisk. De forsager djævelsen og er 100 % gode/rene og kunne naturligvis aldrig finde på at udnytte et kapitalistisk system for egen vindings skyld…
  – Man kunne ønske, at USA’s næste krig blev “War on stupidity”, men mod dumhed kæmper som bekendt selv guderne forgæves.

  Kommentar by Mr. Write — 23. august 2017 @ 16:29

 10. Begge d.herrer i T-shirt er hvide mænd, så jeg kalder det en syg forestilling, når de råber smash white supremacy.

  De røde djævle er ikke for intelligente. Ligheden med Islam fornægter sig ikke, det eneste de kan er at ødelægge hvad andre bygger op.

  Kommentar by k.m. — 23. august 2017 @ 16:32

 11. Det er egentlig en historisk joke, at racismen åbenbart kun går en vej i bevidstheden. Slaveriet foregår den dag i dag på kinesiske fabrikker (tøjforbruger fra Wales kan bevidne om et nødråb syet ind i et tøjstykke), under Islamisk ideologisk overhøjhed. Herhjemme har vi haft- jeg vil kalde det slaveri- hvor rengøringsfolk fra Bulgarien var narret herop i den tro at det var ordnede forhold på en nordsjællandsk folkeskole. De måtte overnatte på altanen, og spise affaldsmadpakker fra skolen (3F var inde i sagen). Meget kan lade sig gøre under vikarbureauer i Schengen. Men fortidens nazisme (som langt flere leflede for end man vil anderkende) og datidens slaveri, kan man trygt hænge sin hat på uden risiko, og nøøøj hvor er man så indigneret uden risiko (fejhedsmoral).

  Kommentar by Michael Unna — 23. august 2017 @ 16:48

 12. Man kunne jo som et tankeeksperiment vende det 180 grader.

  Islam er en krænkelse af alle ikke-muslimer. Læser man Koranen og Sunnah er der en masse krænkende vers om ikke-muslimer (der i øvrigt udgør 3/4 af verdens befolkning). Der er direkte opfordringer til vold, undertrykkelse, slaveri, terror og krig. Mange muslimer omsætter i dag dette til praksis gennem terror og kriminalitet. Et estimat siger at én milliard mennesker er døde som følge af Islamisk vold i de 1400 år, der er gået siden Islams grundlæggelse. Alene i Indien dræbte muslimerne 80 millioner Hinduer i middelalderen, hvilket regnes som verdens hidtil største folkedrab.

  Så krænkelseslogikken må jo være at alle islamiske symboler (herunder Moskeer fjernes) og at Koranen brændes.

  Hvis man er enig i at sydstatsstatuerne skal fjernes, men uenig i at der skal gribes ind overfor Islam er man dobbeltmoralsk.

  Kommentar by Sigwar — 23. august 2017 @ 17:06

 13. I New Jersey har man stemplet de venstreradikale voldspsykopater i Anfifa som en terrororganisation.

  Herhjemme har vi desværre også en filial af disse loonies tillige med AFA, SUF og Redox, og hvad fanden det her afskum ellers vælger at kalde sig.

  Hvornår får vi et forbud her til lands, Søren Pape?

  Kommentar by 4760 — 23. august 2017 @ 17:38

 14. Christian firtal var den værste heksebrænder vores historie har kendt. Hans blotte dokumenterbare, eksistens krænker mig. Ned med Rundetårn, Frederiksborg Slot, blodigt eksponeret “slagtøj”, statuer og malerier, der portrætterer den kvindekrænkende djævel. Vi får godt nok et kulturelt hullet landkort, men renheden sejrer. Og den næste bliver og den næste bliver og den næst bliver…

  Kommentar by Margrethe — 23. august 2017 @ 17:39

 15. Slaveri foregår på fuld styrke i de amerikanske fængsler, hvoraf mange er privatejede kommercielle anstalter der tilbyder billig arbejdskraft til store firmaer. Der er også tegn på at man vil have flere fængsler og nogen at fyld i fordi det giver beskæftigelse. Jeg tror at USA-systemet skal smadres helt totalt. Det er den inkarnerede ondskab derovre, med alle former for djævletilbedelse der er tilgængelig, fra kristne slangetæmmere til afrikansk voodoo, hollywoodvarianten, vilde homoseksuelle orgier i dele af haren, og til sidste den amerikanske regering med alle sine hemmelige tjenester, deres torturmetoder og deres makabre samling metoder til at fuldbyrde dødsstraf, som alle sammen er sindssyge videnskabelige futuristisk tortur, for virkelig effektiv hver gang er der vist ingen af deres beskidte metoder der er. USA er allerede en rædselsvision som er blevet til virkelighed, selv om der findes lommer hvor det hele tilsyneladende ånder fryd og gammen.

  I øvrigt er det beskæmmende at selv en spag dansk protest mod denne billedstorm/kulturrevolution skal indledes med en fed medieløgn. (nynazist myrdede osv…)
  Man er først nødt til at vise at man er på “den rigtige side” inden man overhoved kan få nogen i tale.

  Kommentar by Balder — 23. august 2017 @ 18:36

 16. – Balder (12)

  “Vilde homoseksuelle orgier i dele af haren”….Ak ja, stakkels Ninka…

  Kommentar by Mr. Write — 23. august 2017 @ 18:57

 17. Sludder. Ninka er jo en kanin. Nåh, men uanset hvad er der tale om en uhørt profanering.

  Kommentar by Mr. Write — 23. august 2017 @ 19:04

 18. Den Amerikanske venstrefløj kammer fuldstændig over nu har ESPN fyret fodboldkommentator ved navn Robert Lee, mander er …………………… Ta Da ………….. af kinesisk afstamning!

  Kommentar by Santor — 23. august 2017 @ 19:07

 19. Skulle moské have et link med!

  https://www.allenbwest.com/2017/08/23/one-tv-network-just-pulled-ridiculous-act-history-political-correctness/

  Kommentar by Santor — 23. august 2017 @ 20:27

 20. Det er altid vinderne, der skriver historien, således også om den Amerikanske borgerkrig. Borgerkrigen handlede perifert om slaveri, som efterfølgende blev fremlagt som selve årsagen til borgerkrigen. Altså var Sydstaterne onde, og Nordstaterne gode.

  Lidt dybere viden viser, at borgerkrigen var en dybtliggende statsretslig konflikt, ldet Konstitutionen næsten ikke beskrev forholdet mellem Centralmagten (Washington) og de egentlige Stater.
  Sydstaterne ønskede den lokale statsmagt fastholdt, mens Nordstaterne ønskede en stærkere Centralmagt.
  Kilder viser, at Lincoln selv var meget i tvivl om, om han i virkeligheden handlede i overensstemmelse med Konstitutionen, eller om han var i gang med at begå statskup.

  Dette er selvfølgelig et kort koncentrat. Litteratur kan findes på biblioteket.

  Kommentar by Bastardo — 23. august 2017 @ 20:59

 21. Bastardo.

  Hvad heller ikke fortælles er at man i nordstaterne kun fik flertal for at afskaffe slaveriet ved at love at de sorte blev tilbagesendt/repatrieret til Afrika.

  Dette skete som bekendt kun i ringe omfang. Men førte til grundlæggelsen af et par stater som f.eks. Liberia.

  Kommentar by Sigwar — 23. august 2017 @ 21:30

 22. Fire organiserede Kommunister arresteret for nedrivning af statue

  There have been four arrests in the wake of the vandalism of a Confederate statue Monday night in Durham, North Carolina.

  Takiyah Fatima Thompson, Dante Emmanuel Strobino, Ngoc Loan Tran and Peter Hull Gilbert have all been arrested in relation to the unlawful tearing down of the prominent Durham statue. It’s a communist party that was founded in 1959 by a group led by Sam Marcy of the Socialist Workers Party. The group supports myriad issues including anti-racism to anti-imperialist struggles.

  The party is active in the Black Lives Matter movement and supports the struggles of the lesbian, gay, bisexual, transgender and queer community. The group says they’re “dedicated to organizing and fighting for a socialist revolution in the United States and around the world.”The group said it destroyed the statue hoping to “take down white supremacy.”

  Mere: People Arrested for Vandalizing Confederate Statue All Have This One Shocking Thing in Common

  Kommentar by Balder — 23. august 2017 @ 22:12

 23. Vi har jo altid vidst at amerikanerne ikke er specielt kloge eller oplyste, så at deres røde nu opfører sig som IS er vel ikke så underligt.

  Kommentar by LarsB — 23. august 2017 @ 23:13

 24. Der skal en særlig stupiditet til, for en hjernevasket socialistisk dansker, at opfatte sig selv som bedre “oplyst” end en gennemsnitsamerikaner. De “røde” er en global bevægelse, de har et hovedkontor og genemgående samme agenda overalt på kloden. Ingen er mere ofre for det end dumskerne i kongeriget dummark. De røde i Danmark vil sikkert være terrororganisation mange år endnu her til lands, mens ANTIFA sikkert snart forbydes i USA.

  Kommentar by Ingrid — 24. august 2017 @ 08:37

 25. Saa ubeskiveligt torske dumt,accompagneret af deres hylen om “rghts” hvad blev der af “duty”,ren poebel

  Kommentar by dunk — 24. august 2017 @ 09:32

 26. Den “progressive venstrefloej” maa vaere ligesaa indskraenket , aandeligt formoerket og paa anden vis tilbagestaaende som talibaneserne og psykopaterne fra i.s. ….

  Kommentar by Krassisten — 25. august 2017 @ 16:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper