29. august 2017

Mikael Jalving: “Intet menneske er kemisk neutralt, postkulturelt, posthistorisk, postterritorialt…”

“Den vægt der bliver lagt på biologien er overdrevet”, forklarede venstreradikale Nazila Vida Roxana Ghavami Kivi forleden i Deadline, men udover antifeministiske dogmer, havde hun absolut intet at byde på. Hun var overmatchet af videnskabsjournalist Lone Frank, der ikke kun havde holdninger til emnet, men faktisk vidste noget om det.

Mikael Jalving kommenterer med udgangspunkt i debatten på JP.dk – Intet menneske er postkulturelt, posthistorisk, postterritorialt.

“Undervejs sagde Lone Frank noget, som tåler gentagelse. Hun sagde, at biologi altid handler om det biologiske og det udenom, dvs. om vekselvirkningen mellem biologi, miljø og kultur. …

Forstår vi biologiens indbyggede begrænsning i studiet af mennesket og de menneskelige samfund, kan vi heller ikke tale om mennesket i ren form, eftersom mennesket altid er formet af koblingen mellem natur, miljø og ånd.

Vi er ikke fri i naturen; det var, hvad romantikerne troede. Vi bliver heller ikke fri ved at fjerne kongen, kulturen eller krucifikset. Det var, hvad de revolutionære bildte sig ind, mens de ledte efter tavlen, de kunne vaske ren.

Intet menneske er en ø, hedder det poetisk, og det er mere sandt, end det er sagt. Dels har alle mennesker et biologisk ophav og dna, dels er alle mennesker rundet af den givne sædvane og moral, uanset hvor ualmindelig eller kritisabel denne måtte være. Intet menneske er kemisk neutralt, postkulturelt, posthistorisk, postterritorialt, renset for alle spor, fordomme eller sociale forventninger.

(Illustration af ‘Robinson Crusoe’; Foto: Spectator)

Læg f.eks. mærke til, at selv litteraturens Robinson Crusoe har sine vaner og mønstre, rundet af hans tidligere erfaringer. Alene på en øde ø i sit påtvungne og ufrivillige utopia, er han også en slags englænder. …

Vi har således borgerrettigheder snarere end menneskerettigheder, selv om vi har vendt denne realistiske læresætning på hovedet i vores hang til romantik og idealisme.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86881/trackback

11 Comments »

 1. Ja man får røven på komedie for at sige det korekte.

  Kommentar by notty — 29. august 2017 @ 12:06

 2. Især omkring immigration og klima

  Kommentar by notty — 29. august 2017 @ 12:23

 3. Jalving for President!

  Kommentar by 4760 — 29. august 2017 @ 12:23

 4. Den fyret James Damore er faktisk autist, det siger meget om perspektivet og indsigten.

  Kommentar by de Hemmer — 29. august 2017 @ 12:54

 5. Godt skrevet. Ideen om at være en ‘neutral iagttager af verden’ er en kuriøs narcissistisk tendens nogle har, særligt på den politiske ‘midte.’ Det er så absurd som en passager i et styrtende fly foregiver at ‘observere det som neutral uden anpart i udfaldet’.

  Kommentar by Moran ya Simba — 29. august 2017 @ 16:37

 6. Enig og det var John Locke som startede balladen, som senere førte til den etnokulturelle blindhed hos både liberalister og socialister. Jo mere jeg læser af idioten, jo mere hader jeg ham.

  Kommentar by Sigwar — 29. august 2017 @ 18:21

 7. Så skal vi bare have overbevist alle de naive, samfundsomstyrtende, ignorante, selvfede, anderledes-tænkende-hadende, (fortsæt selv) modborgere i vores del af verdenen. Modborger er ikke en stavefejl…

  Kommentar by FrafaldenModerat — 29. august 2017 @ 18:25

 8. Nazila Vida Roxana Ghavami Kivi

  Med sådan et navn er man helt klart rundet af et venstreradikalt miljø…

  Kommentar by Peter Andersen — 29. august 2017 @ 20:18

 9. En hurtig søgning på denne Nazila viser, at madammen åbenbart er redaktør på et feministisk magasin kaldet “Friktion”.

  En af de øvrige redaktører er således Emma “se mine patter” Holten.

  Ideologisk befinder vi os altså længst ude på det venstreradikale og nazifeministiske overdrev…

  Kommentar by 4760 — 29. august 2017 @ 23:08

 10. Vi er så forbandet sociale, at det fylder langt, langt mere end vore individualitet.

  Flokmentalitet og socialt bevis vejer samlet langt tungere, end egen evne til at ræssonere, intet sted mere udtalt end i politiske overbevisninger, som dybest set blot er formet af paroler og overskrifter uden en egentlig dybere forståelse af, hvad der foregår. (Det er derfor disse psykologiske fænomener er beskrevet og påvist i litteraturen).

  At folk vitterligt accepterer, hvad som helst, som følge af sociale normer, socialt bevis og flokmentalitet, kan enhver overbevise sig selv om ved at betragte sit eget forhold til 911. (og hvis man stadig tror på den officielle historie, ved at tænke lidt over det, eventuelt undersøge kendsgerningerne)

  Universiteter og lignende institutioner belønner evnen til at reproducere og følge den allerede accepterede tankegang i bestående viden, og indpoder dermed sociale karakteregenskaber sammenfaldende med demokratiske værdier, som flertalsafgørelser.

  Derfra skoles den udbredte grundlæggende kulturelle mentalitet, og derfor er anvendt viden og afledte overbevisninger, baseret i langt højere grad på sociale normer, end på selvstændige tanker.

  Kommentar by Bjørn — 30. august 2017 @ 08:15

 11. Jeg har ret til at kalde mig for… Dialogkonsulent…åååh smag på dette ord……Som skrædder for blinde royale…:-) :-)….Dialogkonsulent….kan konsulteres for et ydmygt honora etc. God onsdag aften :-). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 30. august 2017 @ 19:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper