30. august 2017

Massiv kritik af regeringens skatteudspil: ‘Løkke skatteudspil gavner de vellønnede danskere mest’

Mandag præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen et efter danske forhold ambitiøs skatteudspil, der de kommende år skal mindske skatte og afgifter med 23 mia. kroner. Det offentliges budget er på mere end 1000 mia., så der er plads til begejstring, for nu at formulere det pænt.

Hverken skat eller skattelettelser rammer i sagens natur lige, og når nu danskerne flest er socialdemokrater plus/minus 10 procent, valgte regeringen klogt, at tage udgangspunkt i procentvis skattelettelser for fire udvalgte indkomstgrupper: Fra den lavtlønnede HK’er (215.000 kr) til den vellønnede Direktør (1.050.000 kroner). Procentvis er HK’eren vinderen, men i rene tal er vinderen naturligvis de højtlønnede, dem der i forvejen bidrager uforholdsmæssig meget til den fælles kasse. Du kan ikke slippe for at betale skat, du i forvejen ikke betaler.

Planen har ni elementer, og inkluderer også lempelser af bilafgiften, der – hvis gennemført, vil gøre alle biler billigere, særligt biler med en kostpris på mere end 500.000 kroner. Berlingske referer kritikken fra politiske modstandere, og nævner tweets fra Enhedslisten Pelle Dragsted (tidl. militant kommunist) og Mattias Tesfeye (tidl. kommunist). Begge mener regeringen fusker med tallene, når de indledende procentsatser ikke medregner direktørens fordele ved køb af ny bil, fri telefon etc.

Det er her vi står. Lighed er både mål og middel, moderne slaveri. Flere af egne penge i hånden til arbejdende danskere er yderst problematisk…

(Grafik: Skatteministeriet, 29. august 2017)

Fem udvalgte aviser. Rød eller blå pille…

‘Løkke skatteudspil gavner de vellønnede danskere mest’ (Jyllands-Posten, 30. august 2017, forside)

‘Regeringen vil bruge historisk mange milliarder på få job’ (Berlingske, 30. august 2017, forside)

‘Økonomer advarer: Det er for tidligt at træde på speederen’ (Politiken, 30. august 2017, forside)

‘Skatteudspil risikerer at forkorte opsvinget frem for at forlænge det’ (Dagbladet Information, 30. august 2017, forside, Sebastian Gjerding)

“Skatteudspillet blev i går rost af erhvervslivets organisationer. Naturligt nok. Regeringens udspil ligger helt på linje med kapitalens forslag. Det er rå klassepolitik af værste klasse.” (Dagbladet Arbejderen, 30. august 2017, forside, Rå klassepolitik)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/86916/trackback

18 Comments »

 1. Er det ikke snart ligegyldigt med den snak om økonomi, når man hvert år bruger ca. 100 mia. på individer fra den anden side af jordkloden.

  Kommentar by M.P. — 30. august 2017 @ 13:51

 2. Perler eller velfærd.

  Kommentar by Erik — 30. august 2017 @ 13:53

 3. # hr. Møller

  Du kalder Pelle “AFA” Dragsted for “tidl. militant kommunist”.

  Det nærmer sig vel falsk varebetegnelse.

  Tossen er jo stadig betonkommunist!

  Men muligvis er han ikke så militant mere, da han er blevet en småborgerlig familiefar med bopæl på det fine Frederiksberg…

  Kommentar by 4760 — 30. august 2017 @ 14:00

 4. Direktøren betaler stadig over 7 gange mere i skat en HK’eren i ovennævnte eksempel.

  Hvad er problemet? Udover at Direktøren STADIG bliver flået

  Kommentar by redneck — 30. august 2017 @ 14:11

 5. Så i Nyhederne i går, at Skrigeskinken kaldte udspillet for “Lamborghini-reformen”.

  Sagde den røde hykler, som sendte hendes snotunger i en fin privatskole, for at undgå pøblen…

  Kommentar by 4760 — 30. august 2017 @ 14:23

 6. Et enkelt spørgsmål…

  Dem der står og skriger om, hvor urimeligt det er, at den højt lønnede får mere ud af det i kr. og øre….

  ….står de også og skriger når det går den anden vej….altså hvor urimeligt det er, at den højt lønnede i kr. og øre skal betale mere i skat, når der sker en skattestigning ?

  Kommentar by kent — 30. august 2017 @ 14:26

 7. Det hele serveres traditionen tro af den socialistiske presse som om der er nogen der “får mere end andre”.

  Kommentar by Jan — 30. august 2017 @ 14:57

 8. Det er en grotesk vinkling fra Jyllandspostens side.

  Det er dog bemærkelsesværdigt at de ligefrem på forsiden føler sig nødsaget til at gå i mod regeringens udspil. Ingen kan se forskel på JP’s vinkling og dækning og så den der findes sted i Politiken.

  De kan herfra og til månen påstå at de bare dækker virkeligheden, men det er jo løgn. Politiken kan føre kampagne for vesntrefløjen i avisen hver dag. Men JP kan ikke engang tåle at ikke at angribe en borgerlig regering.

  Vi taler om en beskeden lempelse af skatten, og alligevel vælger JP venstrefløjens framing som deres hovedoverskrift.

  Det er som om JP har valgt en strategi om hurtigts muligt at blive helt overflødig. Avisen insisterer på at være en kopi af POlitiken, på ikke at have nogen kant, ikke at have antydningen af borgerlighed over sig. Grå, kedelige og fyldt med dogmer fra vesntrefløjen. SÅ er JP’s strategi fastlagt. Det er virkeligt bizart…

  Seneste stunt er i øvrigt at hyre Ulla Terkeldsen som klummeskribent om søndagen. Markant profilering af en dame der så skal skrive ufarlige klumme – men hun tilhører jo et lyserødt segment og deres floskler om globalisme, mnagfoldighed osv.

  Kommentar by Superman — 30. august 2017 @ 15:12

 9. Løkke-land – Lorteland, lighed for hver venstremand.
  Og der handles og forhandles, mest til ugunst for den lille mand.
  Men er du müsli – er der plüslig, ingen sparelser at fiske.
  Fader Løkke vil dig skåne, mens de danske vil han piske.

  Kommentar by Birger Jensen — 30. august 2017 @ 15:16

 10. Skat er statens overgreb mod danskerne, og har været det siden vi blev født.

  Kommentar by Nielsen — 30. august 2017 @ 15:21

 11. Finansminister Kristian Jensen kom under journalisternes spørgsmål om forøgelse af Gini-koefficienten ved den fremlagte plan faktisk med et rammende svar om at vælgerne aldrig spørger om Gini-koefficienten, fordi dette mål for uligheden er totalt ligegyldigt.

  Men i forsamlingshusene må mange vel efterhånden have spurgt også Kristian Jensen om indvandringen, men ideologisk er han stadig indvandringstilhænger trods det at tallene viser at en meget stor andel af det økonomiske råderum er opstået ved at asyltallet er dalet meget siden 2015.

  Kommentar by perhag — 30. august 2017 @ 15:27

 12. Så Statsmagten vil angiveligt flå os for 23/1000’del mindre over de næste år. Altså ca. 2% mindre. Et beløb som utvivlsomt vil blive opkrævet på anden vis. Og mere til.

  Det er rent teater.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 30. august 2017 @ 16:06

 13. Hvad løkke laver er flintrende ligegyldigt. Han er et vedhæng til Merkel, og han har ikke lukket grænserne af for katastrofen, og han forlanger åbenbart at kommunerne skal stå til ansvar for integrationsudgifter for hans og regeringen totalt manglende omhu for landets fremtid. Han logre for Schengen, forældede konvention og Islam, så han er intet værd…lidt lalle frem og tilbage med skatter på titanic. Han er ligegyldig.

  Kommentar by Michael Unna — 30. august 2017 @ 16:10

 14. Igen appellerer venstrefløjen til danskernes laveste instinkter – misundelse og utilfredshed. Ingen pensionister får det ringere som følge af skattelettelser til det arbejdende folk!

  Kommentar by T Simonoce — 30. august 2017 @ 17:04

 15. De sidder og tærsker langhalm på nogle få procent af det offentlige buget på 1000 milliarder kroner. Medens Danmarks og Europas store problem, islamiseringen og det, der virkelig koster noget, ikke nævnes med ét ord.

  Kommentar by Ole Madsen — 30. august 2017 @ 17:33

 16. De kommunistiske fagforeninger under LO går nu sammen om en storstilet kampagne mod regeringens forslag.

  Det må være på høje tid, at få fjernet fradragsretten for fagforeningskontigent, og dermed den skjulte partistøtte til de røde partier.

  Kommentar by 4760 — 30. august 2017 @ 19:16

 17. # 11, perhag

  Den fornærmede bankassistent Kristian Jensen fastslog for nogle måneder siden, at det var nødvendigt at masseimportere nogle “kloge negre”, da vores såkaldte velfærdssamfund ellers ville bryde sammen.

  Senere er det dog kommet frem, at disse “kloge negre” indtil videre koster os minimum 30 mia. kr. om året.

  Mon ikke den lille Kristian skulle være blevet siddende i banken?

  Kommentar by 4760 — 31. august 2017 @ 00:47

 18. Der er mange former for ulighed. Nogle arbejder 60 timer om ugen og får mere udbetalt end dem, der kun arbejder 35 timer eller mindre eller som slet ikke arbejder.

  De, der arbejder mindre (eller slet ikke arbejder:-) vil alså have en højere timeløn for deres arbejde, så de får ligeså meget udbetalt, som dem, der arbejder 60 timer om ugen? Er det lighed?

  De hårde kendsgerninger er, at

  “de 1 procent højest lønnede af de skattepligtige danskere (ca. 47.000 personer) betaler 8,0 procent af alle indkomstskatterne. De 1 pct. højest lønnede har en gennemsnitslig skattepligtig indkomst på 1.081.000 kr. De betaler i alt 33,3 mia. kr. i indkomstskat.

  De 10 pct. højest lønnede danskeres indkomstskattebetalinger udgør 31,8 pct. af de samlede skattebetalinger.”

  Hvis skatteplyndringen af dem, der arbejder fuld tid eller mere (“de rige svin”:-) reduceres, bliver der mindre til dem, der arbejder mindre eller slet ikke arbejder. Det er logik for burhøns? :-)

  https://www.cepos.dk/system/tdf/media/import/analyser/notat_de_1_pct_rigeste_betaler_8_procent_af_skatterne.pdf?file=1&type=node&id=580&force=

  Hvis beskatningen af der, der arbejder, herunder dem, der arbejder 60 timer om ugen eller mere, øges, mindskes den økonomiske ulighed men den store ulighed i forskelle i det præsterede arbejde mindskes ikke. Dvs hvis ikke, de, der arbejder, herunder de, der arbejder 60 timer eller mere om ugen, ikke holder op op med at at arbejde (så meget). Så kommer de mindre eller ikke arbejdende til at mangle penge!

  Det minder lidt om bondemanden, der havde fundet ud af, at han kunne spare, hvis han gav sin ko mindre at spise. Men da den døde af sult, måtte han indse, at han havde sultet den for meget og den døde ko betød sult for hele hans familie! :-).

  Det mange har lært af historien indtil nu (men de venstreorienterede kan som religiøst troende desværre ikke lære af historien:

  Socialisme: Du har to køer. Regeringen tager den ene og giver den til din nabo.

  Kommunisme: Du har to køer. Regeringen tager dem begge, og regeringen giver dig bagefter mælken.

  Fascisme: Du har to køer. Regeringen tager dem begge, og regeringen sælger dig herefter noget af mælken.

  Nazisme: Du har to køer. Regeringen tager dem begge og skyder dig.

  New Dealisme: Du har to køer. Regeringen tager dem begge, skyder den ene, køber mælken fra den anden ko og hælder mælken ud.

  Kapitalisme: Du har to køer. Du sælger den ene og køber en tyr.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Du_har_to_k%C3%B8er

  Kommentar by A-mad — 31. august 2017 @ 09:55

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper