2. september 2017

Internationalsocialisten Karl Marx om jøder (1853): “… den mest beskidte af alle racer.”

Hvis ikke venstrefløjen havde sat sig tungt på definitionerne, så ville det være svært at bilde nogen ind at ‘nationalsocialisme’ skulle være specielt højreorienteret. Interessante citater af Karl Marx i en kommentar af professor Sven Hakon Rossel hos 24nyt.dk – Her er den ægte fortælling om racisten Karl Marx.

“For 150 år siden udkom ét af den politisk-økonomiske litteraturs mest indflydelsesrige værker, Karl Marx’ Das Kapital (Kapitalen), hvis 1. bind udkom i 1867, mens de to sidste bind blev udgivet efter hans død i 1883 i årene 1885 og 1894. Sidste bind blev redigeret af marxismens anden søjlehelgen Marx’ nære ven Friedrich Engels. …

Langt mere spændende er det at beskæftige sig med Karl Marx’ biografi og med den i år udgivne brevveksling mellem Marx og Engels – langt hen af vejen overset af kritikken, og det skal de få, men indflydelsesrige marxister, der er tilbage i den vestlige verden, være glade for.

… her følger så et par citater, der dokumenterer, at ikke blot var Marx kynisk og hjerteløs, men også racist. Racismen kommer også til udtryk rundt omkring i forfatterskabet, således i en artikel i avisen Neue Rheinische Zeitung d. 29.4.1849, hvor han betegner jøderne i Polen som ‘den mest beskidte af alle racer’. I et brev til Engels fra 1853 skriver han med henblik på stridighederne i Slesvig-Holsten: ‘Tyskerne og skandinaverne, der begge tilhører den samme store race, bereder blot vejen for deres arvefjende, de slaviske folk, når de bekæmper hinanden i stedet for at indgå en alliance.’

Og der er mere af samme skuffe. Om den tyske socialistiske politiker Ferdinand Lassalle, en forløber for socialdemokratiet, skriver Marx: ‘Den jødiske nigger Lassalle […]. For mig er det nu fuldstændig klart, at han ligesom også hans hovedform og hårvækst viser, nedstammer fra negrene.’

Og så til sidst: ‘Det er min opfattelse, at generobringen af den tysktalende venstre Rhinbred er et nationalt æresanliggende, at germaniseringen af […] Belgien og Holland er en politisk nødvendighed’.”

(Grafik: Mises.org)

Oploadet Kl. 20:53 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/87146/trackback

31 Comments »

 1. Marx’ antisemitiske udgydelser var selvfølgelig meget ironisk ment- eftersom han selv var jøde. Han var i det hele taget en meget spøjs person, der sagde lige hvad der nu faldt ham ind. En total politisk ukorrekt provo, han mindede mere om nutidens Alt-Right end de SJWs der forguder ham.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 2. september 2017 @ 21:04

 2. Marx var selv jødisk, så at påstå at han var en egentlig anti-semit giver ikke mening. Derudover var han en mand af sin tid og reflekterede ofte de holdninger der var almindelige, hvis ikke universelle, på det tidspunkt.

  Man kan kritisere ham for meget, men at anklage ham for have bidraget med en skadelig form for racisme, er ikke rimeligt. Hans bidrag til den globale debat, handler i alt væsentlighed ikke om race.

  Kommentar by Kafirharbi — 2. september 2017 @ 21:24

 3. Tankevækkende, idet Marx – som Lukket fest, skrid hjem – nævner, mig bekendt var jøde. Selvhad har mange udtryksformer.

  Det mere ubehagelige er, at tossens idéer stadig lever. Jævnfør Enhedslistens partiprogram, hvor vi alle er lige, fordi vi kun får lov at beholde ejendom som tandbørste (med forbehold for, at jeg ikke liiige har læst deres sidste udgave).

  Desværre lever Enhedslisten rigtig godt i København, hvor partiet med støtte fra Gøglerpartiet, de Radikale og andre tåber står til at få Overborgmesterposten efter kommunal- og Regionsvalget om ikke længe.
  Ikke at jeg bryder mig om Frank Jensen eller tidligere socialdemokratiske overborgmestre, meeen….

  Kommentar by Henrik Petersen — 2. september 2017 @ 21:31

 4. Marx var vel det man idag kalder en “jødehadende jøde”. Hans far konverterede i øvrigt til kristendommen.

  Kommentar by John — 2. september 2017 @ 21:31

 5. Karl Marx var meget beundrer af Charles Darwin og skrev til ham og fik svar. Man har brevene idag;http://friendsofdarwin.com/articles/marx/

  Kommentar by Thorsted — 3. september 2017 @ 01:42

 6. Hvor fik han penge fra?

  Kommentar by Nielsen — 3. september 2017 @ 04:45

 7. Hans moder var jøde, men konverterede.

  Kommentar by Hans Und — 3. september 2017 @ 05:41

 8. Det er vist en meget dårlig sammenligning. Uanset om man ikke bryder sig om jøder eller Israel er man dog ikke lig Hitler. Alle troende muslimer er heller ikke nazister.

  Pudsigt som Kim Møller forsvarer white supremacy aktivister den ene dag som englebørn, og hyler op om fuldstændig misvisende Hitler analogier, men så sælger han misvisende analogier selv. Hvornår skal vi mon høre om Che Guevara igen? Det bliver sgu så fortærsket og plat nogen gange, når det er så meget kopiering fra alt-right medierne i USA.

  Kommentar by Zatopek — 3. september 2017 @ 06:17

 9. -Og npgen har deres opgylpede drøvtygningsbøvser fra alt-left-fjums fra deres længe tabte ungdom..

  Kommentar by Hul igennem? — 3. september 2017 @ 06:50

 10. -nogen

  Kommentar by Hul igennem? — 3. september 2017 @ 06:50

 11. Når man hverken har læst Karl Marx’ værker eller Koranen, er det rart, at nogen gider studere disse værker, og bringe nogle relevante citater.

  Kommentar by Ole Madsen — 3. september 2017 @ 07:10

 12. Der er den herlige klassiker “Intellektuelle” af Paul Johnson, der ved at røntgenfotografere ikoniske intellektuelles idéverden og ikke mindst privatliv (i øvrige vist alle der tilhører den hårde kerne bag venstrefløjens stålsatte definitionsret) piller dem fuldstændig fra hinanden. Her kan man også læse om Karl Marx og hans racisme (herunder jødehad) og bl.a. at han på ingen måde betragtede sig selv som jøde, selvom forfædre var rabbinere mv.

  Man kan næppe kalde Marx “jødehadende jøde”, medmindre man sværger til en metafysisk arvesynd. Det er ikke sværere at forstå end, at nogle etniske danskere på ingen måde føler sig som etniske danskere. En type som Klaus Rifbjerg for eksempel talte gerne ondt (racistisk) om danskerne i bestemt form, men der er vist ingen, der har kaldt ham ”danskhadende dansker”. Hans sjæl fandt så i stedet ro ved en stor fædrelandskærlighed til Spanien og spanierne.

  Man kan indvende, at det er urimeligt at konstatere, at Karl Marx var racist, som nu engang var hans samtids intellektuelle trend, fordi han bidrog til nogle legendariske hooks og jabs på kapitalismens kæbe, men hverken han eller hans marxistiske arvtagere fik nogensinde – trods alverden gode viljer – skabt et bedre alternativ. Vildtledt af egen intellektuel utopiske tænkning fik de i stedet skabt et helvede på jord, der hvor de fik magt over andre mennesker. Selvom kommunismen som politisk system aldrig viste sig at være levedygtigt (med efternølere som Venezuela, Cuba og Nordkorea) eller menneskeværdigt på nogen måde, rider deres destruktive utopiske tænkning stadig Vesten som en mare. Ikke mindst universiteterne er stadig forført af marxistisk metafysik.

  Kommentar by traveler — 3. september 2017 @ 08:43

 13. Stefan M havde en god video om Marx for nyligt og Horowitz om kommunismen var også god. Marx var ikke en særlig videnskabelig figur, er tesen, hvor Marx mest fremstilles som en charlatan. Privat var han meget lidt elsket, og ikke en speciel positiv karakter for sine omgivelser.

  Kommentar by Jørgen — 3. september 2017 @ 08:55

 14. Travelers henvisning til Johnsons ‘Intellektuelle’ er virkelig på sin plads. Efter at have læst bogen kommer man virkelig ned på jorden og en evt. forgudelse af nogle af de som har præget politisk tankegang og levevis får et tiltrængt skud for boven. Hurra! for ‘den sunde fornuft’ hvordan man så definerer den. ‘Sund fornuft’kunne være et udtryk for – i store træk – de vaner, traditioner, manerer og opførsel, som er samfundets rygrad, og altså et bolværk mod følelsesladede revolutionære tanker.

  I dette samfund henviser sund fornuft til en handlemåde der har basis i sund dømmekraft, der ikke er følelsesbetonet og ideologisk belastet.

  I øvrigt var Marx’ gode ven og kampfælle Friedrich Engels meget nedladende over for den sorte race – de var “nærmere dyreriget.”

  Kommentar by synopsis-olsen — 3. september 2017 @ 09:29

 15. Murray N. Rothbard (der sjovt nok også var jøde) skrev denne meget læseværdige artikel om Marx:

  https://mises.org/library/karl-marx-religious-eschatologist

  Kommentar by Sigwar — 3. september 2017 @ 09:32

 16. Der er ved at kommet så godt gang i den kritiske granskning af Marx og ikke mindst venstrefløjens tilknytning til både nazismen og racismen at vi kan se frem til et paradigmeskift hvad det angår.

  I USA har Dinesh D’Souza skrevet en bog “The Big lie” der er et bombenedslag mod venstrefløjens rutinemæssige nazi beskyldninger imod enhver der blot er marginalt uenige med dem. Det er en god tid at leve i.

  Kommentar by Santor — 3. september 2017 @ 10:24

 17. Allerede i 1849 udtalte Karl Marx i forbindelse med diskussionen om Bruno Bauers antisemitisme, at: “Jødernes frigørelse i samfundet er det samme som samfundets frigørelse fra jødedommen”. Læs om det i Villy Sørensens bog om Det kommunistiske manifest.
  I Karl Marx’s antisemitisme var ‘jødedom’ synonymt med ‘pengemagt’ og kun i ringe grad racistisk; den racistiske antisemitisme fik først vind i sejlene efter fremkomsten af Darwins teorier.

  Omkring 1850 var Marx’s antisemitisme identisk med Richard Wagners. Derfor er det ejendommeligt, at alverdens “kloge idioter” har travlt med at give Wagner skylden for både Hitler og holocaust, mens Karl Marx nærmest lovpriseses for det modsatte.

  Kommentar by Pewani — 3. september 2017 @ 11:26

 18. Jeg har iøvrigt skrevet et lille letforståeligt digt, som hermed videregives uden ophavsret til fri benyttelse:

  Venstrefløj’n
  er fuld af løgn
  Venstrefløj – føj!

  Kommentar by Pewani — 3. september 2017 @ 11:32

 19. Marx har sine ideer een til een fra Adam Weishaupt, grundlægger af Illuminati i Bajeren.

  Kommentar by River — 3. september 2017 @ 12:25

 20. Karl Marx’ udtalelser om jøderne skal forstås i deres historiske og kulturelle sammenhæng. Hans synspunkter er sammenfaldende med, hvad det dengang var almindeligt at mene i de dannede samfundsklasser.

  En lang række af den vestlige civilisations største tænkere og kulturpersonligheder og industrimænd har været antisemitter, fx kan jeg nævne:

  Martin Luther, Søren Kierkegaard, Arthur Schopenhauer,Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Goethe, Richard Wagner, Michelangelo,Immanuel Kant, Johann Gottlieb Fichte, William Shakespeare, Voltaire,Fjodor Dostojevskij,Henry Ford og Charles Lindberg.

  Indsigt i det jødiske spørgsmål indeholder både nøglen til forståelsen af verdenshistorien og moderne politik. Hvilken etnisk grupper er det fx der dominerer de amerikanske medier og Hollywood?

  Kommentar by Søren Andersen — 3. september 2017 @ 12:53

 21. Karl Marx var selv Jøde…..lidt af en joke…han frasagde sig dog den religion han var født ind i. Han var doppet med sin Folkeopiums teori, og blev af Venstrefløjen tilbedt som profet :-)

  Kommentar by Michael Unna — 3. september 2017 @ 13:24

 22. Korrektion:

  I ovenstående indlæg kom jeg til at skrive “Friedrich Goethe”, der skulle selvfølgelig have stået “Friedrich Schiller”.

  Undskyld!

  Kommentar by Søren Andersen — 3. september 2017 @ 14:28

 23. Grocho Marx var sjovere (Marx brothers).(Godnat) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 3. september 2017 @ 18:58

 24. Det er bedre at læse Carl Barks end at læse Karl Marx!

  Kommentar by Sigwar — 3. september 2017 @ 20:05

 25. Apropos Dinesh D’souze og hans nye bog “The Big Lie”

  Her taler Dinesh om hvor fascismen/nazismen hører hjemme
  https://www.youtube.com/watch?v=ytu5Kz6Y0CQ&feature=youtu.be&t=264

  Kommentar by bvm — 3. september 2017 @ 22:42

 26. Karl Marx og Lenin var religions stiftere (de er som en slags Allah(Marx) og Muhammed(Lenin).

  De grundlagde en ny verdensreligion, der greb mange fattige arbejdere i de to foregående århundreder. Arbejdere, der var misundelige på arbejdsgivernes rigdom.

  (Paradoksalt at ‘pøbelen’ kun accepterer rigdom, hvis den er erhvervet ved Lotto, tips og fodbold millionkontrakter. Jeg tror det er fordi, den kan føle “at han/hun er ikke klogere end mig, men ligeså dum som mig!”)

  Men verdensreligioner er svære at få til at forsvinde i folks hoveder. Har man én gang fået den religiøse halleluja aluha akbar oplevelse, sidder den der for evigt!

  Karl Marx ‘teorier’ er grundigt falsificeret, men det bekymrer selvfølgelig ikke de troende. (De øvrige verdensreligioners ’skabelsesberetninger’ er også alle sammen falsificeret, men det bekymrer selvfølgelig heller ikke de milliarder af troende)

  F.eks er de fleste store virksomheder i dag ‘public companies’ dvs aktieselskaber ejet af ofte mange hundrede tusinde/millioner af aktionærer og halvdelen ejes af lønmodtagernes herunder arbejdernes pensionskasser, som har milliarder ophobet indbetalt af medlemmerne ofte ved tvang af fagforeningen, der har forhandlet det med i deres overenstkomst med arbejdsgivernes foreninger.

  Man kan sige, at Karl Marx har fået ret, nu hvor lønmodtagerne ejer virksomhederne vha af deres pensionskasser. Også derfor er Karl Marx forældet i dag.

  Karl Marx er i dag en nostalgisk ‘romantik’ om blod og revolution, der vil gøre taberne til vindere – og det tiltrækker vælgere til partier som Enhedslisten, der burde tage navneforandring til ‘Taberlisten’! :-)

  Kommentar by A-mad — 4. september 2017 @ 11:32

 27. Apropos hvor fascismen/nazismen hører hjemme

  En god kommentar på nettet afliver godt og grundligt Journalistisk Venstreparti narrativ om de såkaldte højreekstreme amerikanske nazister:

  “Remember, the extreme right in America isn’t fascism (total government), its Anarchy (no government). Total government is a left wing ideology. A conservative in America isn’t the same as a conservative in say Russia because you have to ask, “what are they trying to conserve?” In America we are trying to conserve the founders’ intent. In Russia a conservative might be trying to conserve the Czarist philosophy. So don’t hear the word “conservative” or “right wing” in another country and assume they mean the same thing as it does in America.”

  Med inspirationen fra USA til de europæiske landes grundlove er den traditionelle europæiske højrefløj ligeledes i udgangspunktet ret tæt på intentionerne fra de amerikaniske grundlæggere.

  Venstrefløjen evige jagt på selvgodhed og de andres ondskab har imidlertid forplumret det politiske landskab.

  Kommentar by traveler — 4. september 2017 @ 17:46

 28. # 27, traveler

  Det er altid en stor fornøjelse, at læse dine velskrevne kommentarer her på Danmarks ubetinget bedste politiske blog.

  Sammen med hr. Møllers altid sylespidse indlæg, naturligvis!

  Keep up the good work!

  Kommentar by 4760 — 4. september 2017 @ 20:21

 29. Ud fra de nævnte citater virker Karl Marx ret racebevidst selv i forhold til andre store ånder på den tid, så den nedsættende udtalelse om de polske jøder skal måske forstås som at han mente askenazi-jøderne var en ringere jødisk underrace end de sefardiske jøder han vel selv nedstammede fra.

  Kommentar by perhag — 5. september 2017 @ 02:12

 30. Hvorfor er Uriasposten så vilde med jøder?

  Kommentar by Pedemor — 6. september 2017 @ 14:39

 31. 30.Pedemor. Jeg ved ikke med “Uriasposten, men personligt mener jeg ‘jøder’ er en rigtig betegnelse. Det er ikke en race.

  Jeg har kendt danske jøder, som ikke var mere troende – nogle var ateister andre havde frivilligt ladet sig kristne. Flertallet af danske jøder er ikke mere troende end folkekirkekristne og jeg har kendt en orthodoks dansk jøde, som var mere dansk end mange danskere.

  Israel er som jødisk domineret, demokratisk stat i mellemøsten oprettet af FN i et område, der dengang var tyndt befolket af jøder og arabere.

  Sidstnævnte var ikke og havde aldrig været en nation, men var styret af osmannerne, som en del af det dengang enorme osmanniske (nu Tyrkiske) rige. Tyrkerne var og er ikke arabere.

  For mig er Israel vores ‘kanariefugl i buret’. Den skulle, hvis den nede i minen faldt død om i buret, fortælle minearbejderne at de skulle kæmpe sig op hurtigt og få frisk luft!

  Hvis Israel erobres af muslimerne, vil vi også i Europa indenfor kort blive underlagt islam.

  Kommentar by A-mad — 9. september 2017 @ 17:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper