13. september 2017

Uffe Østergaard har forladt ‘integrationsholdet’: “Muslimer må blive lutheranere, ellers er vi på den.”

Uffe Østergaard er i stadig bevægelse, men man behøver altså ikke være professor emeritus for at forstå at kulturfjern indvandring ændrer Danmark, hvis ikke de lader sig assimilere. Han vakler lidt i forhold til ydre symboler såsom det islamiske tørklæde, men mener omvendt, at ‘man i Danmark bader nøgne sammen efter sport’. Uanset hvordan man drejer ordene, så kan man ikke frede den definitive identitetsmarkør. Islamismens flag.

Herunder lidt fra et interview i Politiken – Historiker: Vi bliver nødt til at stille nye krav til mennesker, som indvandrer til vores land (kræver login).

“Uffe Østergård har i flere årtier som Jean Monnet-professor forsket i europæisk identitet og national identitet. Han siger selv, at han på et tidspunkt var ‘multikulturalist’. Det er han ikke længere. …

I dag siger Uffe Østergård, at han efterhånden har forladt ‘integrationsholdet’. Nu argumenterer han for assimilation.

‘Jeg tænkte i mange år, at vores samfunds sammenhængskraft sagtens kunne holde til indvandringen. Men jeg har erkendt, at vores samfundsmodel er mere skrøbelig, end jeg troede. Vi skal ikke være så beskedne. Det er ikke nok, at de mennesker, der kommer til Danmark med en anden kultur og religion end vores, overholder landets love. De skal gå ind for vores samfund, og de skal assimilere sig, ellers kan vi ikke opretholde sammenhængskraften. Vi skal turde tale om, at vi kræver assimilation,’ siger han.

[…]

Hvad skal vi kræve af indvandrere?

‘Det er det, vi i langt højere grad end i dag skal diskutere. Vi skal begynde med at erkende, at det er nødvendigt, at indvandrere assimilerer sig,’ siger historikeren, som uddyber, hvad han egenlig mener med assimilation.

Muslimer må blive lutheranere, ellers er vi på den,’ siger Uffe Østergård og understreger, at det ikke er det samme, som at alle indvandrere skal blive kristne – det handler om synet på sin egen rolle i samfundets fællesskab.

‘Indvandrere må indse, at de har pligt til at bidrage til samfundet og fællesskabet – de har ikke kun rettigheder – og at de ser arbejdet som livets mening. De skal tro på staten og på folket.‘”

Oploadet Kl. 11:21 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/87465/trackback

25 Comments »

 1. Det er umuligt at få muslimer (og andre fra MENAP) til at bliver “kulturelle lutheranere”. De kan ikke assimileres (måske kan 2-3%, men det er så også det).

  Kommentar by Odo — 13. september 2017 @ 11:34

 2. Det største problem med de indavlede retarderede kriminelle korandyrkende terrorister er at de har fri adgang til velfærds Danmark, smæk pengekassen i og tilbyd dem en enkelt billet tilbage til deres egen kultur, det er ikke rimeligt at kassedamen eller andre skaffedyr skal understøtte uintergrerbare korandyrkere, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 13. september 2017 @ 11:41

 3. Igen denne opreklamerede men illusoriske “sammenhængskraft”. Hvilken “sammenhæng” skulle den jævne, arbejdende dansker have med d’eliten og dens uudslukkelige had til “pøbelen”?

  Kommentar by Voldposten — 13. september 2017 @ 11:41

 4. Det er da pænt af Østergaard, at signalere han ikke er kommet bag af dansen i seniet, nu professor pensionen er hjemme. Han er velkommen, men han er stadig bagud, og han kommer formentlig aldrig ajour.

  Hans assimileringsforslag vil prelle af som vand på en gås overfor flere hundredetusinder, som hans “politik” i årtier har skaffet til Danmark. Der er kun en løsning: Vi skal ekspedere dem ud.

  Kommentar by BB — 13. september 2017 @ 11:43

 5. Omvendelse på dødslejet? Som I: han har levet et liv i synd og indser nu sin skam og den lurende katastrofe, og forsøger at rense sig selv.

  Kommentar by Quark — 13. september 2017 @ 11:44

 6. “Muslimer må blive lutheranere, ellers er vi på den…”
  HaHaHa! Der er godt nok gået en standup komiker tabt i den mand. Løsningen er en engangsbillet ud af landet. For dem vi ikke kan slippe af med umiddelbart, skal der være forbud mod at gifte sig her i landet. Deres eneste mulighed for ikke at ende som pebersvende/-møer bliver derfor giftermål den anden vej ud af landet. De har ikke haft problemer med at kædevandre den ene vej og kan selvfølgelig også kædevandre den anden vej. Krads og inhuman løsning? Ja, men nødvendig.

  Kommentar by Margrethe — 13. september 2017 @ 12:10

 7. Jeg ved ikke rigtigt hvad man kan bruge Østergaards “nye” standpunkt til. Manden talte engang om høje pigtrådshegn ved EU’s ydre grænser. Nu taler han integration, som en form for glorificeret højskoleophold. Holdningsmæssigt placerer han sig altså et sted mellem Radikale Venstre og den multikulturaliserede Søren Pind-fløj i Venstre.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 13. september 2017 @ 12:30

 8. Man kan ikke bruge en forsker til noget, hvis det tager han så lang tid at nå frem til noget så simpelt.

  Kommentar by Mikael Drachmann — 13. september 2017 @ 12:33

 9. Uffe Ø. kan jo prøve at overbevise sin navnebror Morten mellemØstengaard fra de radigale om hans nye klarsyn.

  Kommentar by 4760 — 13. september 2017 @ 13:05

 10. @ 8, Mikael

  Det har du selvfølgelig ret i :-)

  Jeg tænkte dog mere i en Uriasposten/bredt borgerlig/højreorienteret optik.

  Østergaard mener jo tilsyneladende, at den muslimske indvandring kan opretholdes, hvis bare man tilfører konceptet noget tågesnak om kulturlutheranisme og den åbenbart banebrydende tanke, at nytilkomne skal opføre sig nogenlunde ordentligt i deres nye hjemland. Den holdning finder jeg og sikkert mange andre højreorienterede voldsomt utilstrækkeligt og derfor ikke rigtigt Uriaspostens tid værd. Man kunne i hvert fald godt have skåret det lidt mere ud i pap, at Østergaards bevægelse reelt er væk fra hvad jeg antager den gennemsnitlige læsers position er.

  Engang talte Østergaard om høje pigtrådshegn ved EU’s ydre grænser. Nu taler han om at bede indvandrerne tro på folket. Det er ganske rigtigt en bevægelse. Den foregår bare i den forkerte retning.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 13. september 2017 @ 13:05

 11. Østergaard var optimist, men ikke helt uden den realisme, han fremviser i dag. Han fik et EU-betalt professorat, men holdt altid øje med nationer og national identitet. Faktisk skrev han et par bøger med dette tema. Had og nedrakning af grænser mellem nationstaterne (jvf. Junckers seneste meldinger) var ikke på Østergaards dagsorden, men saglig beskrivelse. Et eksempel: “befolkningen besinder sig først på et nationalt sammenhold, når deres nation er i fare!” Her på det sidste har han ikke ytret ønske om om yderligere indvandring fra Umuligstan – ejheller om “integration”. Han ønsker assimilation. Hvor mange af de forkerte immigranter, der kan og vil blive assimerede, står hen i det uvisse for både Østergaard og andre, som udtaler sig om emnet.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 13. september 2017 @ 13:25

 12. Manden og mange andre fatter ikke, eller Vil ikke se i øjnene at Islam i bund og grund er en-Usekulær diktatorreligion (ud fra profetidealet)- så det nytter ikke noget at klynke. De kan ikke tåle den frihed andre har. Der er desværre kun borgerkrig tilbage, hvis friheden skal bevares.

  Kommentar by Michael Unna — 13. september 2017 @ 13:28

 13. 9 – Dansk – Skatteyder – Frustreret

  Selvfølgelig er de ting han siger helt uanvendelige. Men det havde de måske ikke været for 30 år siden. Så det kan være at han om 30 år, for en god ide til hvad vi kunne have gjort i dag. Så længe han ikke modtager betaling fra staten for sin hobbie, så er det også fint nok.

  Det synes jeg man ser meget af for tiden. Folk der ombestemmer sig og pludseligt kan se at vi skulle have gjort tingende anderledes, end de tidligere har sagt, i forhold til indvandring. Så kommer de med ideer der kunne have hjulpet for 10-30 år siden, men som er håbløse i dag.

  Nogle af ideerne er dog bedre end ingenting.

  Kommentar by Mikael Drachmann — 13. september 2017 @ 13:43

 14. Da vi foreslog Uffe Østergård´s nylig erhvervede indsigt som løsning for 30 år siden blev vi kaldt racister og det der var værre. I dag 30 år senere er det ved at blive mainstream fordi nu er det indlysende rigtigt.

  Problemet er bare at den løsning ikke længere er tilstrækkelig eller for den sags skyld mulig. Den Danske befolkning må blive 30 år klogere i løbet af ingen tid for at vi skal slippe ud af det her islamiske helvede med livet i behold og Uffe Østergård trækker stadig den forkerte vej.

  Folk der konstant tager fejl, tager forkerte beslutninger eller er 30 år bagud bør i det mindste have så meget integritet at de i det mindste ved hvornår de skal holde kæft.

  Kommentar by Santor — 13. september 2017 @ 14:14

 15. @ 13, Mikael og 14, Santor

  Østergaards nuværende position var jo lige netop grundlaget for indvandringspolitikken for 30 år siden. Man formulerede det måske ikke altid lige tydeligt som en decideret krav. Men assimilering var indvandringens præmis og har været det siden starten. Tanken var og har altid været det, at på trods mindre/sekundære kulturelle og religiøse forskelle, så ville de muslimske indvandrere kunne træde ubesværet ind på det danske arbejdsmarked og samfund.
  Den præmis har imidlertid vist sig fuldstændigt uden hold i virkeligheden. De kulturelle og religiøse forskelle er massive og primære. Muslimerne har, over de sidste 30-40 år, vist sig grundlæggende uassimilérbare. På trods af enorme investeringer i opkvalificering og “integration”, er de såkaldt ikke-vestlige indvandrere, uden sammenligning, befolkningsgruppen med den ringeste tilknytning til arbejdsmarkedet. De er overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne, overrepræsenterede i specialskolerne og karaktergennemsnittet i folkeskolerne er omvendt proportional med andelen af “to-sprogede” elever.

  Der er med andre ord intet nyt i Østergaards “nye” position. Den har været multikulturalismens præmis de sidste 30-40 år og da den aldrig har haft hold i virkeligheden, har den selvfølgelig heller aldrig været en løsning på noget som helst. Man kan ikke assimilere det uassimilérbare.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 13. september 2017 @ 15:14

 16. Multikulturen står faktisk på en assimileringsfiasko. USA troede på assimilering af de sorte indtil 70erne hvor der kom optøjer og “white flight” fra flere nordamerkanske byer. Efter dette blev assimilering droppet og erstattet af multikulturen. Man tror så man kan vende tilbage til assimilering efter multikulturen også slog fejl,- prøv etniske udrensninger og borgerkrig i stedet.

  Muslimerne er (og det er andre 3.verdens kulturer også) endogame og klan. De gifter sig arrangeret og tæt på familien fordi andre er fremmede. Kvinden skal ikke vise sig for denne verden af fremmede fordi den vil gøre hende æresløs og uren for den. Der er intet civilsamfund i disse kulturer af samme årsag. De har intet med ikke-relateret at gøre. De er ikke integreret med hinanden fordi deres “identitets politik” ligger omkring den biologiske familie. De kommer aldrig til, at blive assimileret i Europa. Miljøet er mere fremmede for dem. De bliver mere klan ,- end mindre.

  Kommentar by Thorsted — 13. september 2017 @ 15:37

 17. Det er simpelthen forkert, at assimilering har været basis for immigrationspolitikken, der netop gik ud på pludder og drømme om “kulturmøde” eller “multi-kulti”. Assimilation handler om Leitkultur, hvilket var en forbandelse for venstrefløjen – og fortsat er det. Det hanlede helt klart om integration og “inklusion”. Neop derfor hedder det ikke assimilationsministeriet, men integrationsministeriet. Radikale politikere var hurtigt ude med fordømmelse af “assimilation”, for så “tvinger staten indvandrerne til at skifte personlighed. Ligeledes er det forkert, at Østergaard ikke har gennemskuet islam.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 13. september 2017 @ 16:21

 18. @ 17, Torben

  Du blander politik og offentlig debat sammen. Det er rigtigt, at multikulturalisterne har ævlet om “kulturberigelse” og alt det fis. Men præmissen for den konkrete politik har sgu aldrig været det der multikulti-nej-hvor-dejligt-med-nye-krydderier-i-butikkerne. Tag udlændingeloven fra ’83. Ninn-Hansen forsøgte at advare mod ophævelse af indvandrerstoppet – han mente (med rette), at en ophævelse ville udfordre sammenhængskraften i det danske samfund. Den advarsel blev imidlertid fejet af bordet, ved en koordineret indsats mellem oppositionen og Dansk Flygtningehjælp. Hvorefter “verdens mest liberale udlændingelov” blev trumfet igennem på den præmis – påstår jeg – at der opstår en relativt høj grad af assimilering i det øjeblik folk sætter fod på dansk jord. Ninn-Hansens advarsel blev i hvert fald blankt afvist (især af Socialdemokraternes Torben Lund).
  Jeg vil i hvert fald ikke tøve med at vove den påstand, at det politiske landskab havde formet sig markant anderledes, hvis 80’ernes indvandringspolitik rent faktisk havde været baseret på multikultur som målsætning.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 13. september 2017 @ 17:13

 19. Hør Hjernekassen om Dannelse.

  Her i fremgår det tydeligt hvorfor vi ikke skal have Danmark fyldt med folk fra en fremmed kultur:

  http://www.dr.dk/radio/p1/hjernekassen-pa-p1/hjernekassen-pa-p1-2017-08-14-2

  Kommentar by mb — 13. september 2017 @ 17:25

 20. Der er kun en ting der fungerer.

  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 13. september 2017 @ 19:25

 21. “Assimilation”, en sympatisk ide, men alt for sent. Der er alt for mange allerede nu til at det kan fungere, for ikke at tale om den genetiske skade integration af så meget fremmed og fjendtligt DNA vil afstedkomme. Tiden er forpasset – kun et ekstremt nationalistisk regime og efterfølgende skadesbegrænsning og healing vil kunne ændre grundlæggende på situationen. Alt andet er kun en lille udsættelse af vores totale udryddelse.

  Kommentar by Balder — 13. september 2017 @ 21:02

 22. Til forsvar for min mangeårige fjende Uffe Østergaard vil jeg sige at han også tidligere har vist tegn på at være drevet af god vilje og sine egne universalistiske “humanistiske” vrangforestillinger – til forskel for de mange af hans kollegaer som har “skjulte” og knap så universalistiske dagsordener. Da Uffe Østergaard var leder af DIIS befandt han sig i et næsten eksklusivt jødisk / zionistisk selskab, hvor jødisk/zionistiske dagsordener og holocaust-propaganda spillede en større rolle end forfølgelse af ideer om universelle menneskerettigheder og retfærdighed. Navnet af den statsfinanserede institution er også temmelig misvisende eller så bred at det er næsten meningsløst.

  Jeg mener at kunne huske at Uffe Østergaard til sidst fik nok af det zionistiske selskab og trak sig. I hvert faldt havde Jøderne i DIIS det ikke godt sammen en mand som ikke straks faldt het på røven for dem og deres sekteriske vanvid.

  Kommentar by Balder — 13. september 2017 @ 21:16

 23. Sjovt at Uffe Østergård – (tidligere?) populær hos Politiken og DR – nu er blevet klogere.

  Lad så være at det faldt sammen med at “the Gravy Train”* fra EU ikke længere betalte hans ‘ben’ som Jean Monnet Professor i Europæisk Civilisation og Integration ved Aarhus Universitet?

  *Greediest snouts in the EU trough: Not sure how to vote? Read about the stinking wealth and hypocrisy of those Brussels fat cats the Kinnocks and it may help you decide
  This week Neil Kinnock told a rally that Brexit promises ‘didn’t add up’
  His son Stephen and wife Glenys also campaigning for Remain
  But 41 years ago Kinnock was leading figure in campaign for Britain to leave the European Economic Community
  Family members have all benefited from the EU gravy train
  +10

  Former Labour leader Lord Kinnock of Bedwellty, his wife Lady Kinnock of Holyhead (together, left) and son Stephen Kinnock, Labour MP for Aberavon (pictured right with his wife, former Danish Prime Minister, Helle Thorning-Schmidt), have all been busy banging the drum for Remain

  In Westminster, meanwhile, the couple’s enigmatic son and heir was threatening what sounded like a parliamentary coup in which MPs will effectively ignore a win for Brexit if the British public has the temerity to vote against the family’s wish.

  All in all, the trio is expelling a lot of hot air for the cause. And the family in question? It could only, of course, be the Kinnocks.
  Former Labour leader Lord Kinnock of Bedwellty, his wife Lady Kinnock of Holyhead and son Stephen Kinnock, Labour MP for Aberavon, have all been busy banging the drum for Remain.

  When Lady Kinnock stepped down as an MEP in 2009, it was calculated by think tank Open Europe that she and her husband had pocketed more than £10 million in taxpayers’ money from the Euro gravy train.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3636143/Greediest-snouts-EU-trough-Not-sure-vote-Read-stinking-wealth-hypocrisy-Brussels-fat-cats-Kinnocks-help-decide.html

  Kommentar by A-mad — 14. september 2017 @ 10:03

 24. Stop kritikken af UØ. Han er, som de fleste af os, et menneske og ikke en helgen. De færreste mennesker bider i den hånd der fodrer dem. Og husk at en omvendt synder er gud mere velbehagelig end 10 frelste. Det er al ære værd at han nu siger kloge ting som det begavede menneske han er, selv om det går hans tidligere arbejdsgivere imod. Det skal han have tak for.

  Kommentar by J. Christensen — 14. september 2017 @ 10:42

 25. # 24 J. Christensen.

  Sludder, når man tager imod penge fra fjenden er man forræder. Du taler om omvendte syndere og som du skriver er det din gud velbehageligt, men jeg er ingen gud og de “mennesker” der har destrueret mit land kommer til at betale, hvis det står i min magt!

  Kommentar by Santor — 14. september 2017 @ 10:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper