17. september 2017

Teaterinstruktør: “Jeg tror ikke, at jeg har en eneste ven, der har en anden politisk overbevisning…”

Vi kommer til at høre meget mere fra Tue Biering, for selvom han stadig betragter sig selv som venstreorienteret, så er han begyndt at reflektere over tingene. Det tager selvfølgelig lidt tid, men venstrefløjen taber altid debatten, når den ikke foregår på egne præmisser. Interview med teaterinstruktør Tue Biering i Berlingske, der indledes med en sød lille anekdote. Fra B.dk – Venstrefløjen er præget af en enorm selvgodhed (kræver login).

“I slutningen af 2016 sad Tue Biering sammen med en række asylansøgere. Donald Trump havde lige vundet det amerikanske præsidentvalg – blandt andet med løftet om at opføre en mur mod Mexico -og Biering var oprevet. Så snart han ankom til mødet, delte han sin frustration omkring bordet. …

Og så skete der noget overraskende. Asylansøgerne var nemlig uenige.

‘De syntes, at det var megasejt med den mur,’ husker Tue Biering. …

Efter næsten 20 års politisk teater begyndte han at indse, at ‘de andre’, dem, hans kunst talte om, måske slet ikke havde lyst til at blive talt sådan til. At de så verden fundamentalt anderledes end teaterinstruktøren.

(John Turturro som Barton Fink i Coen-brødrenes Barton Fink, 1991)

Fire skarpe…

“Der er opstået en nærmest automatisk godhed på venstrefløjen. En helt abnorm lyst til at forstå og rumme det, der er anderledes. … nogle gange har jeg den godhed mistænkt for at være noget, man tager på sig uden at det er 100 procent reflekteret.”

“Jeg er selv en del af det ekkokammer, der er opstået i kulturlivet. Mange af dem, der sidder i teatret, er de ‘rettroende’. De kommer i samme kirke, som jeg gør. På den måde er det også enormt trygt. Så kan vi lave en masse forestillinger om de onde, dem på højrefløjen, og sidde og grine ad dem. … På den måde understreger vi jo bare opdelingen i os og dem.”

“Jeg tror ikke, at jeg har en eneste ven, der har en anden politisk overbevisning, end jeg har. På den måde er jeg faktisk uvant med at blive sagt imod. Ofte får jeg bare lyst til at rejse mig op og forlade samtalen, hvis der bliver sagt noget, jeg er uenig i.”

“Dybest set forventer jeg næsten, at de indoptager mit værdisæt, fordi jeg rummer dem.”

Oploadet Kl. 11:33 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/87651/trackback

11 Comments »

 1. Måske er det samarbejdet med Lollike, der har åbnet hans øjne. 40 år gammel er det ikke for tidligt.

  Kommentar by BB — 17. september 2017 @ 12:01

 2. Venstrefløjens godhed består af sømbrædder, Køller, kæder, knive, osv.
  De trænger så meget til kærlighed med al det godhed de har.

  Kommentar by Sindsro — 17. september 2017 @ 12:17

 3. Jeg må jo være i familie med ham, men det er så langt ude, at jeg ikke kender ham personligt.
  Men interessant at læse hans refleksioner. Der synes at være basis for reel omvendelse, men nok først om et par år.

  Kommentar by Gunnar Biering — 17. september 2017 @ 12:25

 4. Artiklen kan godt læses uden login, da der er mulighed for at klikke opfordringen til at tegne et abonnement væk.

  Kommentar by Allan — 17. september 2017 @ 13:33

 5. Det er så banalt nemt at have venstrefløjens “humane” holdninger… Så kan man altid bilde sig ind at man er et bedre menneske end dem der ikke deler ens egne pladderhumanistiske overbevisninger… De har siden 1983′ været “gode” på bekostning af andre mennesker og for andres penge… Prøv at bede en venstrefløjser skifte “vi” ud med “jeg”.. Når de agitere for “vi skal tage flere flygtninge ind”…

  Tue har (som Johannes S.Nielsen og Zenia Stampe mfl.) ingen venligbolig i sin baghave og hans børn går helt sikkert i en velfungerende “hvid” skole… Men virkeligheden indhenter dem… Og så bliver de for alvor nødt til at tage “the red pill”…

  Kommentar by ny kommentator — 17. september 2017 @ 15:00

 6. De foerste toevende skridt udenfor kulturens beskyttede vaerksted ? Uden ideologisk gangstativ ? Er der i det mindste en stoettepaedagog indenfor
  raekkevidde ? Bare han da ikke snubler….

  Kommentar by Krassisten — 17. september 2017 @ 15:24

 7. “Det er sjovt at tænke på…”

  Det er sjovt at tænke på, at der er så mange venstreorienterede teaterinstruktør tager indvandringen som en selvfølgelighed, og som acceptere og ligefrem omfavner islam. Fordi teatertraditionen er totalt fraværende i den islamiske kultur. Der var/er ingen teater i den islamiske kultur, der var ingen komedier, der var ingen tragedie; ingen Commedia dell’Arte, ingen Holberg, ingen William Shakespeare, ingen Molière.

  Alle taler om at islam ”bevarede” den antikke verdens litteratur. Dette drejer sig kun om astronomi og medicin, for at kunne regne ud hvor Mekka lå i forhold til ens udgangspunkt. Men det var ikke via den islamiske verden, at vi fik Euripides, Aischylos, Sofokles, fordi den islamiske kultur tog afstand fra den offentlige ”optræden”, der netop ikke var underordnet ”troen”(islam). Der var ikke, og man ønskede ikke teateret, og dets pointerende og udstillende struktur. Der skulle ikke gøres nar af de hellige, ingen skulle stille spørgsmål om imamerne og slet ikke om Muhammed.

  Der er kun tusind og en nats fortællinger, som i sin rodform har udgang i persisk fortællinger. Her havde man en fortælletradition, men ingen optræden, ingen teaterbygning, ingen skudespillere. Den dagsordene-sættende tradition som de store europæiske dramaer og komedier satte, var fraværende.

  Kik f.eks.på Grækenland, der basalt set ingen dramatik eller komedier imellem antikken og det moderne Grækenlands genopståen i 1821. Er der nogle der kan pege på teater traditioner i andre balkanlande der gå tilbage til den islamiske besættelse periode?
  I Spanien åbnede det spanske national teater i 1583, dvs. ca. 100 år efter at muslimerne var smidt ud. Der var teatre-traditioner i Inden, i Kina, og i Japan (kabuki), men ingen, eller kun meget lidt, navnlig dukketeater i den islamiske verden. Dramatikken og komedien stiller spørgsmålstegn og gør nar af magtstrukturer, ligeså meget som de understøtter dem. Og man kan registrere, at de lande som havde teateret, har om end modstræbende, accepteret det moderne samfund og den moderne udvikling, modsat islam. Alligevel er der horder af danske teaterfolk der omfavner islam, f.eks. Christian Lollike, Jon Stephensen, m.f.

  Det er rart, at Tue Biering er begyndt at reflektere over sin egen boble, den ensidige venstreorienterede verdensorden er nu begyndt at krakelere. Vi og vores side, har nu råbt op om det problem med islam i Danmark i mange år, og først nu er man begyndt at sige ordet assimilering, og om et lille stykke tid vil man tage ordet repatriering i munden, og så er vi endelig fremme ved løsningsmodeler. Antallet er afgørende, og troen er afgørende.

  Fordi teateret er ”vestligt” og er vant til at se kritisk på samfundet. Har man bildt sig selv ind, at det før-moderne og ikke-civiliserede har en eller anden form for ”oprindelighed”, som er mere ægte en vores forløjede og materialistiske samfund.
  Netop fordi ”de frelste” ikke kommer fra Mellemøsten, men fra velfærds Danmark, kan de ikke se undertrykkelsen og den totalitære hverdag. De kan snakke om kvindefrigørelse og feminisme, men de kan ikke ”gøre det”, de kan ikke handle imod reel voldsbaseret undertrykkelse.

  At stå og skrige, at den Danske stat er fascistisk, racistisk og undertrykkende på en eller anden landsdels scene er let, den slå jo ikke igen, fordi det er en moderne stat. Men lad os se den skuespiller der tør stiller sig op og siger; ”at islam er totalitær undertrykkende imod kvinder og anderledes troende, og at Muhammed aldrig har eksisteret i Mekka, men er en mytologisk figur, som et voldelig islamisk imperium benyttede som samlings figur”.
  Det sidste kommer ikke til at ske fordi dette ville medføre dødstrusler, bombetrusler, skudespillerne måtte have døgn bevogtning fra PET. Alt sammen fordi islam er det før-moderne samfund, hvor vold er accepteret, ja ligefrem tilskyndet. Men lad os da endelig se modet hos danske teaterinstruktører, det kan kun gå for langsomt.

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 17. september 2017 @ 16:07

 8. Næh – Venstrefløjen vinder altid debatten. De er derfor, de altid er fristet til at komme med en perfid bemærkning, idet de forlader debatten. Så har vi nemlig tabt, og sidder tilbage med et stigma, som vi ikke kan tvætte af, for ingen vil lytte til “sådan nogle” som os.

  Venstrefløjen har definitionsretten, og vi kan ikke vinde den fra dem med nok så gode argumenter. For når de unge piger forlader skolen, er de “venstreorienterede”. Det ser skolen til. Og “tidsånden”.

  Så:

  – Vi får ret

  – Og Venstrefløjen får sex

  Derfor er Venstrefløjen de holdningsløses tilflugtssted. Som tilforn De Borgerlige var det.

  Og i fremtiden De Religiøse bliver det.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 17. september 2017 @ 17:15

 9. Husker at skuespilchef på Det Kongelige Teater, Morten Kirkskov, udtalte for et par år siden, at DF er et dybt fascistisk parti.

  Det Kongelige Teater modtager hvert år 500.000.000 kr. i statsstøtte.
  Morten Kirkskov har altså ikke noget problem med, at modtage løn som er betalt af bl.a. den racistiske pøbel, som han så inderligt foragter.

  Kommentar by 4760 — 17. september 2017 @ 19:14

 10. 8. Morten.
  Lærere nu til dags er venstreorienterede fjolser der ikke vil se hvad islam indeholder.
  Her bliver ungdommen derefter.!
  Justitsministeren aner heller ikke en skid om hvad Islam indeholder, for gjorde han det ville han fremsætte et lovforslag efter §69 i grundloven.
  ———————————-
  §69 siger: De fra folkekirken afvigende trossamfunds forhold ordnes nærmere ved lov.

  Og det er som sagt ikke sket endnu.

  Dette SKAL gøres således:
  (( Justitsministeren Skal fremlægge lovforslag om ordning af Islamiske trossamfunds forhold, og dette lovforslag SKAL indeholde forbud mod at, de dele af Koranen, der strider mod sædeligheden og den offentlige orden, læres i moskéerne i Danmark. ))

  ** Altså § 67 Betingelser Skal forme Lovforslaget. **
  ** Koranen SKAL dermed analyseres og rettes ind efter dansk lovgivning. **
  ———————————-

  I disse dage udøves der grundlovsbrud af Justitsministeren da §69 ikke er udført. De skiftende regeringer med deres skiftende Justitsministre har også begået grundlovsbrud.

  Alle til hobe på tinge begår grundlovsbrud, da alle kan kræve, at Justitsministeren skal handle NU !.

  Kommentar by Sindsro — 17. september 2017 @ 21:52

 11. Selvgodhed… ja, men for andres penge!

  Kommentar by redneck — 17. september 2017 @ 22:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper