25. september 2017

“… fejlen havde konsekvenser, uoprettelige konsekvenser, det var… ikke bare en akademisk disput”

Niels Lillelund forklarer, hvorfor han ikke mener man bør knuselske omvendte syndere. Anledningen er kritik fra historiker Henrik Jensen, relateret til Lillelunds spidse kommentar om ‘Tilfældet Uffe Østergaard’. Sakset fra JP.dk – Danmark er ikke et brætspil (kræver login).

“… Men ‘hvorfor ikke glæde sig over, at der er en højprofileret fra det andet hold, som er blevet klogere?’ Fordi det hele ikke er en leg. Det er ikke et brætspil, hvor man kan glæde sig over, at en modstander har været en tur i udlandet og skal betale told af sine cigaretter eller skal rykke direkte i fængsel, og selv om han passerer Start ikke modtager noget som helst fra banken. … Man kan ikke bare sige: ‘Nå, jeg tog fejl, og verden udvikler sig i en anden retning,’ for fejlen havde konsekvenser, uoprettelige konsekvenser, det var nemlig ikke bare en akademisk disput på fleuretter og fremmedord, for der er det på en gang svimlende og konkrete ved historien, at vi selv er med i den.

Derfor er det alvor og ikke bare en debat for sportens skyld. Det er ikke for sjov. Virkeligheden er altings prøve, derfor kan man kun glæde sig over Uffe Østergårds omvendelse, på samme måde som en passager på en synkende skude kan glæde sig over at se rotterne forlade den – billedlig talt, jeg sammenligner udtrykkeligt IKKE andre mennesker med rotter, det overlader jeg trygt til Godhedens apostle, det er nu engang deres speciale.”

Oploadet Kl. 01:16 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/87985/trackback

9 Comments »

 1. Enig.
  Gjort gerning står ikke at ændre.
  De ulykker der er påført os alle af rødgardisterne er højst sandsynligt irreversible.
  Jeg kommer aldrig til at tilgive disse forræddere, som jeg har tordnet imod siden de tidlige 60ere.

  Kommentar by Knud — 25. september 2017 @ 03:48

 2. Suveræn kommentar af Niels Lillelund. Som søndagen før, hvor han stillede spørgsmålet (til Uffe Østergaard): “Kan man fortryde et spejlæg?”

  Merkel kan fortryde sit “Wir schaffen das!”, men det ødelagde nationen Tyskland for altid.

  Kvinder, der ikke ledsages af en mand og ikke er tilslørede, risikerer at blive voldtaget og markeder omkranses af koranklodser, der alligevel ikke kan forhindre jihad massemord med varebiler, knive, økser og bomber.

  Man kan ikke fortryde et spejlæg!

  Kommentar by A-mad — 25. september 2017 @ 08:29

 3. Ja, lad os få klynget de ansvarlige lovskrivere op, mens tid er.

  Kommentar by Nielsen — 25. september 2017 @ 08:47

 4. Forudsætningen for at tilgive folk som Uffe Østergaard, der vil skifte hest i vadestedet, må være at de 1) Vedstår sig de fejl de har begået, 2)at de rent faktisk skifter retning og 3) deltager aktivt i genopretningen.

  Det sidst vil i dette tilfælde sige hjemsendelser og fratagelse af statsborgerskaber.

  Kommentar by Hans Und — 25. september 2017 @ 10:15

 5. Niels Lillelund rammer hoved på sømmet

  Jeg læste Niels Lillelund kronik i Jyllandsposten Søndag d. 24/9. Det er en af de bedste og mest præcise kommentarer til hele den vending der er sket i dansk politik, som navnlig tager sig udtryk i Socialdemokratiets “nye” indvandrings-kritiske linje.
  Når en historiker som Uffe Østergaard, nu har set lyset, er det fint, og det er godt at Mette Fredriksen og Henrik Sass-Larsen nu kan se problemerne tårne sig op i det social og almennyttige boligbyggeri.

  Som andre kommentatorer har påpeget, er det nødvendigt, at nogle indrømmer den skyld de har i; problemernes udvikling, problemernes størrelse og problemets natur.
  Der kom desværre ikke en ”Nürnberg retssag” i vores del af verden efter kommunismens sammenbrud, en del østlande gjorde op med fortiden, og gør det stadigt. Men i vestlige lande har det været svært. Her hjemme lykkedes det Bjørn West, som justitsminister, at indføre en forældelsesfrist for spionage, og agent virksomhed. Dette betød at min. en tidligere embedsmand gik fri af tiltale for spionage. Retssagen imellem Bent Jensen og Jørgen Dragsdal er det værste justitsmord, som højesteret har præsteret, og den totale ødelæggelse af moderne historiskrivning.
  Systemet dækkede over sig selv, for der skulle ikke og der måtte ikke komme en dom, der kunne stille hele socialdemokratiets ”fodnote svigt” til skue, som det, det var, nemlig at man havde lade sig trækkerundt i den politiske manege, af forskellige ”pacifistiske fredsbevægelser” der alle i sidste ende var styret fra Moskva.

  Problemerne er nu nogle andre, man har importeret ca. 500.000 muslimer til landet, de er dårlige integreret/assimileret, de fleste hader os, men elsker vores bidstands-system. Vores kultur ser de med foragt på. Vores vaner og mad er dem fremmet, og de ækles ved den.
  En del opfatter sig selv som islams fortrop der via flytning (Hijra) spreder troen.
  Denne ulykke startede i 60`erne med gæstearbejderne, dette blev stoppet af Anker Jørgensen i 1973, med et indvandrings-stop da var der ca. 25.000. Senere kom der familie sammenføringer, men katastrofen kom i 1983 med flygtningeloven.

  Vi her på Uriasposten ved godt al dette, og mange har følt og set konsekvenserne af denne politik. Mange har i årevis kritiseret politikken og fået ”kærligheden” at føle fra et system, der med næb og klør har forsvaret denne politik. Måske ikke lige så hårdt som Bent Jensen, men så i mindre grad, med lige så ubehagelig effekt.

  Derfor er en genoprettelse, en godtgørelse, kun mulig gennem erkendelse af MEDSKYLD i de politiker der blev lavet i 1980`erne og i 1990`erne. Det er ikke nok at sige; ”at noget gik galt og at alt skulle være anderledes”.
  Det Lillelund påpeger, er at meninger er baseret på virkeligheden, og politikker har indflydelse på menneskene i virkeligheden, på danskernes i deres dagligdag.
  Der er en grund til at politiet skal være med til Lars Hedegaards 75 års jubilæum, og det er ikke fordi Danmark har importeret 500.000 kvækere eller budister. Det er fordi vi har 500.000 muslimer der er voldsparate, drabsparate inden for landets grænser. Hvis ingen af de førnævnte politikere kan forstå hvilken omfattende, og altødelæggende effekt deres meninger/politikker har haft, da må dette da være én øjenåbner.
  Når en forening som Trykkefrihedsselskabet, afholder et møde om fortolkninger af koranen, og dette møde afholdes under beskyttelse, af maskinpistol bevæbnede politifolk, så må da der være nogle, for hvem dette, er så langt ude, at en prås går op.
  Nå nat efter nat skal afbrydes, af overvågnings helikoptere, for at holde banderne i ro på Nørrebro, så er der noget galt. Og det er ikke kun et integrations problem, det er mere end det, det er et kulturelt problem.
  En voldskultur med rod i Mellemøstens klankultur, og en lovreligion fra det 7 årh, gå bare ikke godt i spænd med et liberalt protestantisk individbaseret norm kodeks i Danmark. Derfor er de meninger og de politikker, der ytres alvorlige og derfor har de konsekvenser, politik er ikke noget ” vi leger”, det har konsekvenser.
  Det er derfor lidt sørgeliget, at Henrik Jensen tager sin kollega historiker Uffe Østergaard i forsvar, om end forståeligt, men Niels Lillelunds svar er perfekt. Hårdt, præcist, ingen udenoms forklaringer, ind til benet.
  Uffe Østergaard har alt forlænge været klakør for ”den anden side”; for multikulturalismen, for Europas integration, for nationalstatens opløsning. Hans dejlige velbetalte Jean Monnet-professorat, har jo givet smør på brødet en del år, så til helvede med, med principperne og nationalstaten, når nu EU betaler så godt.

  Niels Lillelund er blevet en god erstatning for Claes Kastholm Hansen hos Jyllandsposten, en rigtig revser af de rigtige meninger, med satire og vid.

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 25. september 2017 @ 12:04

 6. Trykkefrihedsselskabet vil helllere have 1 omvendt synder, f.eks. Dan Ritto, end 10 der altid har været imod indvandringen.

  Og Lars Hedegaard (tidligere trotskist) bliver knuselsket på denne side.

  Så hvis Zenia Stampe vendte på en tallerken, ville hun så også blive
  accepteret?

  Ak, ja. dobbeltmoralen er stærk på denne side.

  Kommentar by Morbus Behcet — 25. september 2017 @ 12:04

 7. Hedegaard har taget et reelt opgør med sine tidligere holdninger, og hat betalt en høj personlig pris.

  Kommentar by Odo — 25. september 2017 @ 13:03

 8. # 5

  Claes Kastholm Hansen var kommentator på Berlingske, og ikke på Jyllandsposten.

  Men hans skarpe pen er under alle omstændigheder stærkt savnet!

  Kommentar by 4760 — 27. september 2017 @ 16:40

 9. Skal vi islamkritikere så heller ikke støtte en Naser Khader eller Martin Krasnik?

  Kommentar by 4760 — 27. september 2017 @ 18:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper