27. september 2017

Henrik Dahl: Ingen problematiserer venstreorienterede Die Linke, selvom de vil ‘afskaffe demokratiet’

Alternative für Deutschland fik 12,6 procent ved søndagens valg, og den slags er altid interessant at botanisere i. Partiet var allerede før valget splittet, og formand Frauke Petry har nu forladt partiet. Hendes venstreorienterede linje (som sås i i Pegida) lod sig ikke forene med de nationalkonservative i partiet. Analyser fortæller, at AfD fik mobiliseret 1,2 mio. sofavælgere, og at hver anden af de øvrige stemmer kom fra venstrefløjspartier, herunder hele 400.000 fra Die Linke (tidl. Sozialistische Einheitspartei Deutschlands). Fædrelandskærlighed er før-politisk.

Henrik Dahl har et par borgerlige ord om Enhedslisten-pendanten Die Linke i BT – Henrik Dahl: I sviner altid højrefløjen, men én ting snakker vi slet ikke om.

“Der er blevet sagt forfærdede ting om, at højrepartiet AfD fik et godt valg i søndags i Tyskland. Hvad, jeg mangler, er tilsvarende ord om, at det venstreorienterede parti Die Linke fik hver tiende stemme.

Partiet er en direkte efterkommer af SED – partiet der opretholdt diktaturet i DDR – og repræsenteres i forbundsdagen blandt andet af STASI-angiveren Gregor Gysi.

… af årsager jeg ikke forstår, er det i den danske offentlighed kun sjældent oprørende, når der på venstrefløjen flirtes med nedlæggelse af den liberale samfundsorden og politiske indrømmelser til statens fjender. Det undrer mig, eftersom det altid – og med rette – kritiseres, hvis nogen på den yderste højrefløj lufter tilsvarende tanker.

At ville afskaffe demokratiet og at ville give indrømmelser til fjender af staten må dog være lige slemt, om det skyldes en venstreorienteret eller en højreorienteret ideologi. Det vil jeg i hvert fald mene.”

(Uriasposten om Gregor Gysi, 2015)

Oploadet Kl. 16:15 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/88134/trackback

15 Comments »

 1. Lige præcis og hvorfor er der ingen tilsvarende snak om at nedlægge Enhedslisten?

  Kommentar by Sigwar — 27. september 2017 @ 16:24

 2. Til dels rammende sagt, men Dahl bliver dog inden for den “liberaldemokratiske” mentalitet, som jo er miserens hovedarkitekt. For jeg har da ikke hørt, at AfD vil “afskaffe demokratiet og give indrømmelser til fjender af staten” – tværtimod vil man vel netop skaffe sig af med det segment (endda rigeligt mildt), der indlysende truer Vestens grundlag? Så Gysi står jo ikke for “tilsvarende” tanker og kræver ikke “tilsvarende” ord som AfD, men sidstnævnte påpeger løsninger, mens Die Linke er en mere åbenhjertig udgave af de åbenbart også efter Dahls mening i positiv forstand “ansvarlige”.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 27. september 2017 @ 16:49

 3. http://www.spiegel.de/politik/deutschland/linksunten-indymedia-org-polizei-findet-waffen-bei-durchsuchungen-a-1164493.html

  “linksunten.indymedia.org”-Verbot

  Polizei findet Waffen bei Durchsuchungen

  Messer, Schlagstöcke, Zwillen: Nach dem Verbot des Autonomen-Forums “linksunten.indymedia.org” sind bei Durchsuchungen in Freiburg Waffen sichergestellt worden. Die Polizei erhöhte vorsorglich ihre Präsenz in der Stadt.

  Kommentar by tavsen — 27. september 2017 @ 16:59

 4. Hvornår forlader hædersmanden Henrik Dahl halalhippierne i Radikale Venstre for Mænd, og finder et andet parti?

  Kommentar by 4760 — 27. september 2017 @ 17:29

 5. AfD er 100% demokratisk og 0% nazistisk, men hvert et ord fra dem vejes på en ekstrem følsom “krænkelsesvægt”, og er der bare det mindste, der kan bruges til associationstricks, så eksploderer medierne i katastrofe-overskrifter og gør almindelige mennesker skrækslagne.

  Man kan her se, hvilke enorme økonomiske og politiske kræfter, der er knyttet til den herskende udskamningspolitik. Dem der har de økonomiske og politiske interesser i den herskende udskamningspolitik er især venstrefløjen. Så der lyder ikke det mindste pip i offentligheden, uanset hvor antidemokratisk og voldsforherligende dele af venstrefløjen selv er.

  Kommentar by traveler — 27. september 2017 @ 17:57

 6. Alene ordvalget “Nazi” – aldrig eller kun yderst sjældent betegnes de korrekt som nationalsocialister. Er det mon for pinligt for den sølle journaliststand?

  Kommentar by pseudonym — 27. september 2017 @ 18:38

 7. http://vafo.dk/vejle/Terrorsikring-lukker-svoemmehal-og-fitnesscenter-i-to-dage/artikel/494822

  Er Lars Løkke bange for at bevæge sig rundt i multi-kulti Danmark?

  Kommentar by k m. — 27. september 2017 @ 20:23

 8. Jeg læser en nærmest krampagtig fornægtelse i mange af de udsagn, der er kommet fra “de (selv)gode” medier og politikere i både ind- og udland i den seneste tid.

  Som at man begynder at forstå alvoren, men ikke kan få sig selv til at tro at det faktisk er sandt. Sandt som i det man kan læse på snaphanen i dag, fortalt af en muslimsk kvinde fra Spanien: had og tag afstand fra alt og alle, der ikke er muslimsk!

  Hold presset nu på både MSM, på de frelste drømmere og de voldelige venstre radikale – og på muslimer, der fortsat tror på at deres mørke overbevisninger har en fremtid i Danmark og Europa! Det har de selvfølgelig ikke.

  Kommentar by Stopdetnu — 27. september 2017 @ 21:01

 9. Var der ikke noget med, at De Radikale havde særdeles varme følelser og tætte forbindelser med Bondepartiet i det hedengangne DDR?

  Kommentar by 4760 — 27. september 2017 @ 21:53

 10. Der er da meget naturligt, at der ikke er nogen der problematiserer, at 9,2 procent af stemmerne gik til Die Linke. De fleste medier er jo liberale, og liberale og venstreorienterede er to alen af samme dårlige stykke.

  Der findes ikke skygge af dokumentation for, at AFD ikke er et demokratisk parti. Alle de angreb, der er blevet rettet mod partiet, skyldes, at udtalelser fra partiets medlemmer er blevet fordrejet. Husk på at der er en grund til, at man taler om løgnepressen.

  Kun forbryderiske idioter og landsforrædere taler ondt om AFD.

  Kommentar by Søren Andersen — 27. september 2017 @ 22:25

 11. Fed plakat – at de selv indrømmer, det hele er varm luft. Ein schönes Leben mit Islam (opdullet som Vielfalt).

  Kommentar by Bageren — 28. september 2017 @ 00:27

 12. -Af danske varmtluftballoner, vil jeg udnævne DR til “Hintenburg” og ønske dem samme skæbne. Resten er bare “blimps”

  Kommentar by Hul igennem? — 28. september 2017 @ 07:23

 13. Tyskland har – som følge af landets blakkede fortid, for nu at udtrykke det mildt – en lovgivning, der forhindrer demokratiets akilleshæl: At et demokrati kan afskaffe sig selv gennem et tilstrækkeligt antal stemmer på antidemokratiske kræfter.

  Dette i modsætning til Danmark, hvor vi selv lægger hovedet på bloggen, når muslimerne får flertal gennem fødemaskinerne.

  Sidst set i praksis i 1933, da NSPD sammen med et støtteparti fik flertal og fluks afskaffede demokratiet i Tyskland, så Krystalnatten og Nürnberglovene samt den efterfølgende verdenskrig fik frit slag.

  Tyskland har derfor stramme regler i forhold til nazisymboler og antidemokratiske partier.

  De vil – forhåbentlig – blive taget i brug over for Die Linke, skulle de overstige et vist niveau af stemmer.

  Samtidig udviser de fleste partier en vis grad af selvjustits, så AfD formentlig udrenser de fleste landsbytosser, spritbilister, nazisympatisører, jødehadere og andre. De tyskkyndige kan selv læse på tyske medier.
  Kan hænde, partiet bliver splittet, men det er så prisen.

  Vi har set det samme i Danmark med jordskredsvalget i 1973, hvor en hel række tåber kom i Folketinget, primært som følge af Glistrups karisma, sekundært som protest.

  Efterfølgende blev de værste tosser ekskluderet. Og til sidst vandt Pia Kjærsgaard fløjstriden og blev stuerent samt regeringsbærende, mens Poulsgaard blev pølsemand.

  Det bliver nok det samme over tid med AfD, og godt for det.

  Kommentar by Henrik Petersen — 28. september 2017 @ 10:20

 14. Arhg, blokken skulle der naturligvis stå, sorry!

  Kommentar by Henrik Petersen — 28. september 2017 @ 10:21

 15. Die Linke og andre grupper overfaldt i juni 2011 et arrangement i Stuttgart om de kristne mindretals situation i Mellemøsten….

  Kommentar by Henrik Clausen — 28. september 2017 @ 20:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper