2. oktober 2017

Lillelund om Enoch Powells statsmandstale “… karrieremæssigt er det ikke sundt at være fremsynet.”

Når man får børn, tvinges man til at tage stilling. Det er ikke sjovt at blive kaldt for alarmist eller racist, men det er dog langt værre at spille hasard med levevilkårene for kommende slægtsled. Merkel, Juncker, Löfven og Pape har ingen børn. Det forklarer ikke alt, men måske lidt. Niels Lillelund i Jyllands-Posten – Statsmandskab

“Den vigtigste funktion ved statsmandskab er at forebygge det onde, der kan forhindres. …’

Enoch Powells ord stammer fra den berømte Rivers of blood-tale, hvori han advarede mod konsekvenserne af masseindvandring og sluttede med at citere Virgils Æneide; her optræder et syn, Tiberen skummer af blod. Det er en interessant tale at genlæse i dag, næsten 50 år efter, for det er ikke for meget sagt, at den er fremsynet, og ligeså logisk er det naturligvis, at den betød enden på Powells politiske karriere. Han var såkaldt skygge-forsvarsminister, men efter den tale var han det ikke længere. …

Enoch Powells tale var en fremsynet tale. Det var en statsmands tale. Men karrieremæssigt er det ikke sundt at være fremsynet. Hvis man for bare ti år siden havde forudsagt, at Frankrig ville være i undtagelsestilstand i to år, at soldater måtte indkaldes for at bevogte jødiske institutioner i København, at skyderier ville være dagligdag i København, eller at migranter skulle spadsere i hundredvis på danske motorveje, ja, så havde man været alarmist. Mindst. For 30 år siden var der også folk, der forudsagde udviklingen, og de var racister, nazister, der sku’ hakkes til medister, og det blev de da også, åndelig talt, og dog går de fleste af dem stadig iblandt os og kan konstatere, at de fik ret i deres forudsigelser, hvad de naturligvis ikke har meget glæde af. Faktisk slet ikke. For pudsigt nok anses de ikke af offentligheden som køligt fremsynede mennesker, som kunne se udviklingen og derfor advarede i tide, nej, datidens fremsynede anses stadig for ekstreme, nu er de alarmister, som spiller på frygten, hvor den sande statsmand er én, der siger, at det nok skal gå, idet han tager befolkningens bekymringer alvorligt.”

(Enoch Powell holder ‘Rivers of Blood’-talen, Birmingham, 20. april 1968)

Oploadet Kl. 03:05 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/88327/trackback

19 Comments »

 1. Af andre fremsynede politikere kan nævnes vores hjemlige Mogens Glistrup og amerikanske Ron Paul. Begge ville/vil give magten til individet, i modsætning til de globalistdyr vi har siddende i næsten alle regeringer, som vil begrænse friheden. Det er MULIGVIS ikke det de vil. Men det er det de gør. Hvis man ikke kender Ron Paul, er filmen How Ron Paul Was Cheated Out of Predicency et kig værd. Ellers er der altid hans ronpaullibertyreport punktum com at ty til.

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 03:28

 2. For resten bør dagen måske markeres som dagen hvor dumskerne meldte resten af Danmarks befilkning ind i korruptionsklubben EU.

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 03:32

 3. BBC havde en dokumentar for 40.året for hans tale som var lavet af en journalist af somalisk afstamning. Dokumentaren vidste, at Enoch Powell faktisk fik ret men han overså faktisk forholdene mellem de etniske grupper. Man besøgte et boligområde i London hvor østafrikanere var stort set etnisk udrenset af sorte fra vest-afrika med 4.drab. Jeg har ladet mig fortælle, at det engelsk sproget somaliske debat fora for somaliere i England skulle være stærkt underholdende fordi det er stort set et konstant skænderi mellem dem baseret på deres stammerelationer.Man omtaler somalierne som en etnisk gruppe som skal integreres men de er ikke engang integreret med hinanden. De franske ghettoer skulle også være delt intent efter etniske grupper så de ikke kommer i kontakt med hinanden i Ghettoen. Så, multikulturen er også fravalgt de etniske grupper imellem i fravær af europæerne.

  Kommentar by Thorsted — 2. oktober 2017 @ 03:40

 4. Afrikanerres indbyrdes diskussioner er altid tilstedeværende.

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 05:08

 5. Jeg undskylder min fejlstavning af befolkning og afrikanere.

  Danskere bør være naturligt berettigede, at hævde ejerskab til dansk jord. Hvis fremmede myldrer ind på vores område, bør vi kunne afvise dem.
  Desværre er det ikke hoppeborgens opfattelse. Så vi er overladt til os selv, at smide fremmede ud.

  Oven i købet skal vi trækkes med statens og kommunernes uendelige forsøg på at fratvinge os vores ejendom.

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 05:30

 6. De seneste uskyldige ofre for islamiseringen af Europa er en 17-årig pige og en kvinde på 20 år, som i går blev brutalt slagtet på åben gade i Marseille af en muhammedaner.

  Før i tiden ville sådan en begivenhed have ryddet samtlige forsider.

  I dag mødes den bare med et skuldertræk…

  Kommentar by 4760 — 2. oktober 2017 @ 06:46

 7. Endnu en ulempe ved, de ikke har børn er, at de aldrig kan se frem til et medlemskab af “Bedsteforældre for asyl”, Hvilket Geert Wilders heller aldrig får fornøjelsen af…

  Kommentar by Margrethe — 2. oktober 2017 @ 09:10

 8. Det minder en hel del om den sørgelige skæbne, der blev Sct. Glistrup tildelt, R.I.P.

  Kommentar by Knud — 2. oktober 2017 @ 09:10

 9. Statsmand.
  Ser man på den flok der har bemægtiget sig regeringstoppen på Christiansborg, så er det ikke et ord der kan bruges i forbindelse med en eneste af dem.
  Vore nutidige politikere er alle resultater af et lavt åndeligt og degenereret undervisningssystem, og de regerer og handler ud fra det de har lært. Og tilsyneladende er også alle “de grå eminencer” i ministerierne, der skulle vejlede og hjælpe, på samme lave niveau.
  Selv mine ord her, “lave niveau”, er for gode til vore politikere. Vore “folkevalgte” befinder sig helt nede i dyndet, og dem, der har udvalgt denne flok som vi hver fjerde år “får lov til” at stemme på, befinder sig endnu længere nede.
  Hver gang antydningen af en nutidig “Enoch Powell” dukker op og udtaler noget fornuftigt, så har det ikke have en chance for at blive hørt, endsige trænge ind i de tomme uvirksomme hjerneceller på Hoppeborgen.
  Al henvendelse til vore politikere er “spildte Guds ord på Balle-Lars”.

  Så at sætte et ord som statsmand sammen med danske politikere er grov humor, og hver gang man oplever en af dem udtale sig på TV, så trækker man da også på smilebåndet og ryster på hovedet.
  Den nylig sendte serie med 5 statsministre klarede jeg kun at se de første 10 minutter af, før kvalmen og væmmelsen fik mig til at slukke.

  Kommentar by Birger Jensen — 2. oktober 2017 @ 09:34

 10. Jeg er enig med Birger Jensen. Det er den internetionale nykommunisme, der har sejret verden over, måske med undtagelse af østeuropa og Japan.

  Kommentar by Ole Madsen — 2. oktober 2017 @ 10:01

 11. > 10 Ole Madsen
  Gid det var så vel. Men desværre danser den japanske regering efter globalisternes pibe.

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 10:59

 12. Jeg husker tydeligt forargelsen herhjemme. Alle reagerede pr. refleks. Ingen, absolut ingen, beskæftigede sig med, om han kunne have ret. Den indstilling til de eskalerende problemer med fremmede behersker stadig de fleste politikere. Med Merkel ved roret skal det nok gå, har Pape forsikret.

  Kommentar by Jan Mølgaard — 2. oktober 2017 @ 11:35

 13. Hans tale fortjener en henvisning:
  http://www.riversofblood.uk/rivers_of_blood_enoch_powell.asp

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 12:08

 14. >8 Knud
  For fremtiden vil jeg, på trods af min ateisme referere til Mogens Glistrup med Sankt Glistrup. Han må om nogen være en helgen.
  Er der punktun efter sct? Hedder det skt eller sct? Kan han blive kåret?

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 12:15

 15. P.S.
  Vil det ikke være en plet på hans eftermæle, hvis paven piller ved ham?

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2017 @ 12:17

 16. Skt. Glistrup. Og så skal paven bare holde sine islamofile fingre væk!

  Kommentar by Hr. Naturli' — 2. oktober 2017 @ 12:37

 17. En fantastisk klarsynet tale af Enoch Powell for næsten 50 år siden. Problemet er at både socialister og liberalister støtter international vandring af “arbejdskraft”, og så er der flertal.

  Kommentar by Zatopek — 2. oktober 2017 @ 18:40

 18. + Jan Mølgaard

  Alle reagerer pr. refleks hvis de ikke ved bedre, og vi er alle blevet hjernevasket fra spæd.

  Det er meget svært at bryde den programmering.

  Kommentar by Morbus Behcet — 2. oktober 2017 @ 19:07

 19. Nielsen:

  Sankt forkortes Skt. og bør altid skrives med stort, da det regnes for en forkortelse for en hædersbevisning.

  Kommentar by Allan — 2. oktober 2017 @ 22:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper