5. oktober 2017

Niels Hausgaard, satiriker: “Altså, vi ved det sårer nogle mennesker… Vi har ytringsfrihed, men…”

For snart ti år siden omtalte Niels Hausgaard Uriasposten, som værende en blog ‘hvor man meget nødigt ville elskes’, og omtalte kommentatorene som værende ’skvatmiklerne’. Senere turnerede han med sangen om Langballe, Krarup og Camre – kaldet ‘det treenige røvballegardin’. Den slags sårer helt vildt, og jeg ved ikke hvad der driver ham til det. Han har ytringsfrihed, men ikke pligt.

Niels Hausgaard var i mandags gæst i SåDanmark på TV2. Et citat.

Niels Hausgaard, satiriker: Der må ikke være noget vi ikke må gøre grin med i Danmark, men vi har jo ikke pligt til at gøre det. Det har vi virkelig ikke. Jeg har jo fulgt med i debatten om Inger Støjberg, der har følt sig kaldet til at vise den der meget omdiskuterede Muhammed-tegning, og det forstår jeg jo ikke. Jeg fatter ikke, hvad det er der driver hende til det. Altså, vi ved det sårer nogle mennesker, det gør nogle mennesker vrede og ked af det. Vi har ytringsfrihed, men vi behøver jo ikke gøre det vel. Det svarer jo til….

Oploadet Kl. 23:48 af Kim Møller — Direkte link33 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/88524/trackback

33 Comments »

 1. Hvis du kan forestille dig en kombination af mig og så Brecht; koketterer Niels Hausgaard i vedhæftede TV interview – Ja, henset til Hausgaards politiske limbo, så kan vi sagtens forestille os den sammenligning.

  Må jeg minde om, at den omtalte Brecht var den teatermand, som i mere end 50 år, hjalp Walter Ulbricht og Erich Honecker, m.fl., med at holde den Østtyske befolkning indespærret bag pigtråd.

  Kommentar by T. Flodur — 6. oktober 2017 @ 00:57

 2. Tilbage i 2005 sagde han ellers, at han helt ærligt ikke kunne forstå hvorfor muslimerne blev så hys med de tegninger. Det var den logiske vendelbo der talte der. Nu taler den venstredrejede kulturrelativist.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 6. oktober 2017 @ 01:04

 3. Han er en klam dhimmi. En intetsigende multikulturalisme.

  Kommentar by Nielsen — 6. oktober 2017 @ 01:22

 4. Nu, kører der en kampagne mod “alt-right” video bloggere sikkert for, at presse youtube til, at lukke kanalerne; http://www.rightwingwatch.org/report/white-supremacy-figured-out-how-to-become-youtube-famous/

  Kommentar by Thorsted — 6. oktober 2017 @ 02:03

 5. -Man kan ikke både være markedsgøgler og træskomusiker og sigøjnerlommetyv i pausen-
  og så samtidig spille moralprofessor når sigøjnervognen er fyldt med tyvekoster..

  Kommentar by Hul igennem? — 6. oktober 2017 @ 04:57

 6. Det er gået tilbage for Hausgaard. Han var klogere og sjovere i sine unge dage. Men nu er det selvfølgelig også blevet farligere at gøre grin med “magten”, og han kunne jo havne i det dårlige selskab – blandt os andre “islamofober og racister”.

  Kommentar by Catfish — 6. oktober 2017 @ 05:07

 7. I øvrigt kunne hans gamle sang om “Antomkraft” nemt omskrives til at gælde indvandring. – Det burde han gøre.
  https://www.youtube.com/watch?v=PeaM3xFpwes

  Kommentar by Catfish — 6. oktober 2017 @ 05:19

 8. Man kan næsten ikke vente til det bliver den gode Niels H til at forlade denne jord, eller i det mindste gå på pension..

  Kommentar by hans01 — 6. oktober 2017 @ 05:23

 9. Venstrefløjshykleri -igen-igen-igen-igen-igen-igen-igen-igen- fortsæt selv så langt du orker.

  Kommentar by Per747 — 6. oktober 2017 @ 07:17

 10. Jeg må ærlig indrømme, at for en del år siden syntes jeg, at Niels var sjov som skolemester og sammen med Erik Clausen kunne han også more mig.
  Det var først da han udstillede Pia til hele salens højlydte grin, at jeg kom på bedre tanker om hans virkelige formål.

  Kommentar by Menig 442 — 6. oktober 2017 @ 07:56

 11. Hvad der end sker, så gik Vesten ind i det med pivåbne øjne. Ingen blev snydt eller forledt.

  Kommentar by Vagn Henning — 6. oktober 2017 @ 08:43

 12. Niels Hausgaard lyder som en der lider af åndelig underernæring.
  Er der ikke nogen der kan give ham et et tilskud af kulturberigelse? Han må være så “uheldig” at bo et sted der ligger langt væk fra de farverige ghettoer, hvor lidt skyderier og lidt småmord kan være med til at højne realitetssansen, og hvor nogle bilbrande lyser op i en eller trist hverdag.

  Kommentar by Birger Jensen — 6. oktober 2017 @ 09:11

 13. Dobbeltmoralisten har levet af at gøre nar af jyder hele sit liv.

  Kommentar by Liva — 6. oktober 2017 @ 09:14

 14. Hvordan ræsonnerer et menneske som Niels Hausgaard?

  For det første er der idéerne om, hvordan vestlig kapitalisme, kolonihistorie og kulturimperialisme har skabt problemer overalt. Det giver en stor vilje til at betragte tilkomne muslimer som ofre. Og lukke øjnene for hvad muslimer har lavet af svinestreger i historiens løb. Og lukke øjne for hvad der måtte være med i bagagen af problematiske ting. Ikke mindst synet på kønsroller og seksuelle afvigere – eller bare ikke-muslimer og alt hvad der er ikke-muslimsk.

  For det andet er der idéerne om at vi skal have stilfærdig mangfoldighed i Danmark. Og hensyn, tolerance og respekt skal være den lim, som holder sammen på det hele. Det giver en stor vilje til at imødekomme ting, som man ellers ikke ville imødekomme.

  For det tredie er man i opposition til højrenationale. Hvor der ellers er et globalt udsyn, hvor islam og muslimer faktisk udgør en civilisation og magtfaktor på halvanden milliard mennesker – så bliver islam og muslimer pga. de højrenationale sat ind i en national forståelsesramme – og er lige pludselig et stakkels forfulgt mindretal. Det gør det svært at se sig selv som part i en civilisationskamp og kulturkonflikt.

  Og endelig er der forfængelighed og gruppetilhørsforhold. Man er bedre og mere moralsk og ressourcestærk end så mange andre – i selskab med andre gode og moralske og ressourcestærke mennesker.

  Mødet med islam er en intelligenstest. Gamle fjols….

  Kommentar by BE — 6. oktober 2017 @ 09:26

 15. Han aflyste vist fornylig pga. sygdom – måske landet snart bliver fri for ham?! Han vil næppe blive savnet af mange …

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 6. oktober 2017 @ 09:28

 16. @7 – Catfish:
  Det er en rigtig god idé, du kommer med her. Der er nok at kunne gå i gang med, og Snavsgaard fortjener da at der bliver kvædet en smædevise om ham baseret på en af hans sange.

  Selv er i gang med en om vores allesammens ukronede EU-dronning Vestager (véd ikke om hen skal staves med P eller V) der går på Sangen om Hansen – Her er en sang om en hen som hed Hansen, som ville til tops i EU … det sku’ vær’ så godt men så det faktisk skidt …

  (Det er meget svært at få tingene til at rime med Vestager, da det hele virker så abstrakt og virkelighedsfjernt).

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 6. oktober 2017 @ 09:50

 17. Hausgaard og hele dette “kunstersegment” burde overveje, om de egentlig har ytringspligt, når de bruger den til at arbejde målrettet for at afskaffe ytringsfriheden.

  Når jeg, af høflighed, takker ja til den årlige invitation til Cirkusrevyen, sidder jeg demonstrativt med korslagte arme og stenfjæs, når de obligatoriske numre om de ækle fremmedhadere, ruller hen over scenen. Min krænkethed har dem på scenen nu aldrig taget sig af. Hele salen klapper og griner ad idiotien. Jeg sidde i stedet og kigger rundt i salen for at opfange, om det virkelig kan passe, jeg er den eneste, der nægter at grine af vores egen undergang? Hvad hvis nu hele salen sad bomstille og ikke fortrak så meget som et smil? Hvor længe mon vi så fortsat skulle høre på deres hjernedøde gak?

  Kommentar by Margrethe — 6. oktober 2017 @ 10:07

 18. Den gamle afdankede hippie Niels Hausgaard er i bund og grund bare en rettroende betonkommunist.

  Akkurat ligesom hans gamle kammerat Erik Clausen…

  Kommentar by 4760 — 6. oktober 2017 @ 10:44

 19. Røde kunstnere.

  Ja, det var hele kommentaren. Man behøver faktisk ikke sige andet end de to ord, så ved alle og enhver præcis hvilken type man mener. De mener nemlig alle det samme, siger de samme ting, gør det samme og taler til de samme mennesker.

  Kommentar by Quark — 6. oktober 2017 @ 10:59

 20. Når man som Hausgaard altid er enig med den kaglende klasse er man ikke satiriker og samfundsrevser.. man er en klappeprovo eller slet og ret en svagpisser som man siger i Vendsyssel.

  Hyg dig oppe på hestefarmen Niels… hvad med at åbne døren for et par muslimske storfamilier? Du har både plads og råd, det eneste problem er nok at du er lidt for glad for flasken

  Kommentar by redneck — 6. oktober 2017 @ 11:29

 21. Haugsgård har læst til maskinmester, uden at gøre uddannelsen færdig. Herre Gud, en kapitalist med stutteri og araberheste, der narrer dårligt begavede sølle ensomme stakler i venstrefløjen (og dertil regnes også studieværterog journalister på dr og tv2)til at tro, at han er en af deres.suk!

  Kommentar by Jette — 6. oktober 2017 @ 14:56

 22. Kim Møller, du er også satiriker. En gudbenådet én af slagsen.

  Kommentar by Bageren — 6. oktober 2017 @ 15:04

 23. Som flere andre også giver udtryk for, så forekom fjolset mig at være langt mere interessant for snart mange år siden. Og jeg bivånede hans vrøvl med en vis moro, men i dag får jeg kun kvalme af at se torskehovedet.
  En typisk politisk korrekt kystbanesocialist.

  Kommentar by Margrethe — 6. oktober 2017 @ 10:07 GLIMRENDE adfærd! :-)))

  Kommentar by Knud — 6. oktober 2017 @ 16:01

 24. Mon ikke DDR-journalisten Langkilde kan få opstaldet licenshesten på kommunisten Hausgaards mondæne hestestutteri?

  Kommentar by 4760 — 6. oktober 2017 @ 16:10

 25. Jeg er vist lidt i familie med Trump. Jeg blev født i Lyngby, og boede i Holte.Og så flyttede vi ud på landet.Nåmen jeg voksede op i Mørkøv.Og så er det olde far og olde mor. De boede i Lille Knapstrup. Ja ja. De var fattige. Men nær Lille Knapstrup der ligger Dramstrup. Og Dramstrup det er slave navnet Dramb fra Rigsmal. Så min fattige del af familien. De boede vist omkring Dramstrup.

  Kommentar by Ole Larsen — 6. oktober 2017 @ 19:46

 26. Har du ikke snarere taget dig en halv snes dram for meget?

  Kommentar by Træt — 6. oktober 2017 @ 19:49

 27. Hausgaard holder såmænd bare et spejl op foran jer.
  Og i kan af forståelige grunde ikke li´hvad i ser ;-)
  https://www.youtube.com/watch?v=_yf_OWnw0JI

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 6. oktober 2017 @ 23:09

 28. Ja, vi ser os selv i spejlet, men vi ser på første række dig, Per Henrik, og Hausgaard.
  Og det kan vi ikke li’.
  Vi står bag jeres ryg, og spejlet vender kun en vej.
  Det er jer, der spejler jer i egen godhed og uvidenhed.
  Vi er med i spejlbilledet, ja, vi ser os selv bag jeres ryg.

  Kommentar by Catfish — 7. oktober 2017 @ 01:48

 29. En sidste bemærkning til Hausgaard:
  Det er sørgeligt, at jeg er blevet nødt til at vende mig så hårdt imod dig, Hausgaard fra Horne, min farmors fødeby, datter af smeden ude i Terpet. Du, som jeg elskede for dine første plader – og farmor grinede og forstod alt. Der var mange små mesterværker. Men så blev du mere og mere politisk (korrekt), og så var det ikke sjov længere. ”Budskaber” er ødelæggende for al kunst.
  Det burde du da vide.
  Håber, du snart laver en “Uffe Østergaard”.
  Kærligst Catfish.

  Kommentar by Catfish — 7. oktober 2017 @ 02:28

 30. Måske vil Hausgaard gerne vide, om Catfish er en han, hun eller hen.
  Jeg kan oplyse, at Catfissen er en han, testet af alle de førende svenske genusforskere.

  Kommentar by Catfish — 7. oktober 2017 @ 03:33

 31. Hmm,
  det havde måske også såret Hr. Hausgaard, hvis jeg, i sin tid, havde afsløret hans fertile udskejelser i Vigsø Feriecenter?

  Det var ellers så åbent lyst lystig satire, på eget liv, at han burde have skrevet en sang derom, i løbet af bare en halv time.

  Kommentar by M.S. Carstens — 7. oktober 2017 @ 22:37

 32. Ja, det var den gang, hvor han gik ind for fri sex.

  Kommentar by M.S. Carstens — 7. oktober 2017 @ 22:43

 33. Hausgaard er et menneske.

  Kommentar by Catfish — 11. oktober 2017 @ 05:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper