10. oktober 2017

Socialistiske Venezuela: “Folk er blevet slået ihjel under protesterne.”, “Der er børn, der dør af sult.”

DR’s Kristian Almblad har været i Venezuela, og det ser ud til at Enhedslisten må jagte ‘den sande socialisme’ et andet sted, et sted hvor den endnu ikke er afprøvet i praksis. Fra DR Online – DR i Venezuela: Landet er ved at kollapse indefra.

“For få år siden var Venezuela et af de rigeste lande i hele Latinamerika takket være indtægter fra en gigantisk olie-reserve. Men det seneste halve år har landet været præget af store og voldelige protester mod landets socialistiske præsident, Nicolas Maduro.

– Oppositionen og demonstranterne er blevet trætte. Folk er blevet slået ihjel under protesterne. De har været på gaden stort set hver dag i fire måneder frem til august, og det hjalp ingenting, siger Kristian Almblad, DR’s Sydamerika-korrespondent. …

I en forstad til Caracas møder Kristian Almblad en gruppe af mødre, der forsøger at tage kampen op mod sulten i et fælles suppekøkken med hjælp fra en lokal kirke. Og for mange er situationen alvorlig, fortæller de frivillige.

– Der er børn, der dør af sult. Vi har måttet redde fire-fem børn, hvor situationen var rigtig kritisk, siger Yasiri Paredes.

… Mens den humanitære krise vokser dag for dag, er Nicolas Maduro i gang med at koncentrere magten om sig selv.”

(Enhedslisten lykønsker Nicolas Maduro med valgsejren i Venezuela, 2013)

Oploadet Kl. 11:22 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/88640/trackback

13 Comments »

 1. At blande sig i sydamerikanske forhold, er lige så dumt, som at amerikanere blander sig i europæiske forhold. Danmark for danskere !

  Kommentar by Nielsen — 10. oktober 2017 @ 11:25

 2. Tænk hvor trist at være Kommunist! Når virkeligheden overhaler Utopia (og det gør den jo hver gang)står kommunisten tilbage som idiot. Nå, men det har Christian Juhl vel vænnet sig til i betragtning af hans utallige fejlskud.

  Kommentar by pseudonym — 10. oktober 2017 @ 11:45

 3. Grisehandlerens søn Christian Juhl må være storfavorit til posten som udenrigsminister i en kommende rød regering under ledelse af Skrigeskinken.

  Kommentar by 4760 — 10. oktober 2017 @ 11:53

 4. Venezuela har været meget afhængig af en stor oliereserve som har givet indtægter til en socialistisk service økonomi fra et kapitalistisk omverden. Disse indtægter er væk fordi olien i Venezuela skulle være meget dyr, at raffinerer pga. dårlig kvalitet.

  Jeg tror dog ikke, at noget system kan løfte samfund med en IQ på under 90. Afrika står for 1% af verdenshandlen og mange stater i Afrika er kun på kortet gennem støtte fra vesten. Alt vil komme til kort i den verden

  Kommentar by Thorsted — 10. oktober 2017 @ 12:03

 5. Kan DR’s Kristian Almblad og Enhedslistens Christian Juhl virkelig ikke se løsningen på det venezuelanske problem?
  Løsningen ligger ellers lige for. Gør som de europæiske politikere, importer en masse af de “veluddannede” negere og muslimer, så vil Venezuela igen opnå en velstand uden lige.

  Kommentar by Birger Jensen — 10. oktober 2017 @ 12:39

 6. #5, klart nok. Socialisme kombineret med masseindvandring fra muslimske og afrikanske områder skal nok skabe det nye paradis. Det er jo netop den opskrift, som Christian Juhl og hans meningsfæller ønsker for Danmark og Europa. Så naturligvis vil det også fungere i Venezuela.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 10. oktober 2017 @ 12:53

 7. Er der nogen der kan fortaelle mig hvor kommunisme,socialisme, nazisme
  facisme og islamisme har forbedret noget for den almene borger,skattebetalende,moede til tid tage sin pligter alvorligt,jeg er bare nysgerrig

  Kommentar by dunk — 10. oktober 2017 @ 13:57

 8. Venezuelas informationsminister udtaler til Ritzau:

  Det ’suppekøkken’ som det storkapitalistiske propagandaorgan DR nævner, er en kontrarevolutionær celle, der er opbygget af militaristiske lakajer fra Trumfs USA med det formål at undergrave folkets styre og regeringens kontrol over fødevareforsyningen til borgerne.

  Nicolas Maduro har allerede taget skridt til at hjælpe dem til at blive gode socialistiske borgere i det frieste land i verden, Venezuela. Behandlingen forventes afsluttet indenfor 10 år.

  Kommentar by Bastardo — 10. oktober 2017 @ 13:58

 9. Jamen – det er jo ikke RIGTIG socialisme i Venezuela!

  Kommentar by Jake — 10. oktober 2017 @ 14:11

 10. Hvorfor hører man ikke kommentarer fra Elendighedslisten omkring Venezuela? De må da kunne oplyse om, hvad der er årsagen til de påståede dårlige forhold.

  Kommentar by Knud — 10. oktober 2017 @ 14:37

 11. Et meget umodent valg kan man sige.

  Kommentar by Johnson — 10. oktober 2017 @ 15:35

 12. Husker under Klimatopmødet i København i 2009, hvordan den samlede, degenererede danske venstrefløj hyldede den daværende præsident i Venezuela, Hugo Chávez, som en ny Messias.

  Forrest i hyldestkoret stod den afdankede socialist Villy Søvndal, og vrøvlede på sit skole-engelsk…

  Kommentar by 4760 — 10. oktober 2017 @ 17:13

 13. Super artikel, yderligere kommentarer unødvendige :-)

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 10. oktober 2017 @ 23:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper