11. oktober 2017

Herrens veje, DR Drama (Adam Price): “Vesten kender intet til Islam. Se på Det Gamle Testamente.”

Ingen DR Drama-serie uden folkeopdragelse. ‘Herrens Veje’ handler om tro, er skrevet af Adam Price, der også skrev Borgen (2013).

Herrens veje handler om præstefamilien Krogh. Sønnen August er blevet feltpræst i et mellemøstligt land, og bliver venner med en sympatisk muslimsk tolk. Her lidt af dialogen i 2. afsnit, der kan ses på DR.dk.

August Krogh, Feltpræst: Mange opfatter Islam som en aggressiv religion.

Muslimsk tolk: Vesten kender intet til Islam. Se på Det Gamle Testamente. Det er fyldt med regler om hævn og vold og straf. Og alligevel påstår ingen, at det handler om terrorisme. Det, der foregår her, handler om politik, ikke religion.

[…]

Muslimsk tolk: Jeg har en lille gave til dig. Desværre er mange af moskeerne brændt ned i krigen, men den er fra en af dem. Der står ‘Gud er stor’.

August Krogh: Hvad for en Gud. Din eller min?

Muslimsk tolk: Bare Gud, min ven. Bare Gud.

Oploadet Kl. 02:08 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/88658/trackback

36 Comments »

 1. Læser man Koranen i den danske eller engelske oversættelse siger den fire gange at muslimer har pligt til at myrde vantro, samt 123 gange at muslimer skal bekæmpe vantro. Læses Koranen på arabisk siger den (fire plus 123 =) 127 gange at muslimer har pligt til at myrde vantro.

  I hadith bukhari 6981 https://muflihun.com/muslim/41/6981. kan læses at den sidste dag kommer ikke før muslimer kæmper mod jøderne og udrydder jøderne.

  Det vigtigste del at Det gamle Testamente, de ti bud, siger at du må ikke slå ihjel.

  Jesus siger at man skal elske sin næste som sig selv, og et andet sted, at man skal elske sin fjende.

  Mon ikke det er Price og Co. der ikke ved en skid om Islam?

  Kommentar by John — 11. oktober 2017 @ 02:20

 2. Argumentet “Se på Det Gamle Testamente” er nok noget nær det mest ubegavede argument, man overhovedet kan opstøve i det oprindelige protestantiske Danmark. Og for ikke at det skal være løgn har ISIS ydermere forsøgt at skære det ud i pap for selv den mest tungnemme i Vesten, hvad islam står for, hvis nogen ellers skulle være i tvivl.

  Alligevel er den triste danske virkelighed, at der fortsat er dominerende fakta-resistente radikale kredse og uvidende kulturmuslimer, der dyrker deres så velkendte fantasier.

  Her har Adam Price virkelig ramt plet i skildring af en kulturmuslimsk tolk, der er ligeså rablende som en radikal. Det tyder på en meget realistisk fjernsynsserie, hvor perlerækken af idioter præsenteres og føres frem til almen kvalme hos seeren. Også Holberg havde sit persongalleri af idioter, som publikum hyggede sig over med en blanding af kvalme og fryd.

  Så mon ikke Price bare på ægte holbergsk vis skildrer hele idiotgalleriet, der intet ved om islam og kristendommen, men alligevel fører sig frem som belærende skolemestre.

  Kommentar by traveler — 11. oktober 2017 @ 03:31

 3. DR’s religionsundervisning på pattebarnsniveau.
  De tre abrahamitiske religioner – samme gud. Vi er alle ude at skide i samme båd.
  Ja, og på dommedag kan de få min bare røv at trutte i.

  Kommentar by Catfish — 11. oktober 2017 @ 04:12

 4. Afmeld licens, det tager kun et par klik… Og lad være med at se det propaganda lort der kommer fra DDR…

  Kommentar by ny kommentator — 11. oktober 2017 @ 04:33

 5. Apropo propaganda lort, så var adam price en af en flok ligegyldige kendisser og politikere der gik sammen og anbefalede en stormoske i københavn for nogle år siden. Jeg mener det var startet af anna mee allerslev, og gik vidst ud på at bygge en moske hvor både sunni og shia muslimer kunne dyrke “mangfoldigheden” sammen. Af en eller anden grund de aldrig rigtig har fortalt om droppede de det igen…
  Prøv at google det, der var en lang liste af kulturradikale idioter der lagde navn til det udover adam price, bla uffe ellemann og flere andre.

  Kommentar by Per — 11. oktober 2017 @ 05:26

 6. Ja der står ting i Det Gamle testemente som er voldsomme, men ingen som i ingen lever efter det. Modsat Koranen som mange muslimer tager 100% bogstaveligt. Så at sammenligne de to bøger, er nok det mest tåbelige der endnu er sent på DR.

  Koranen har jo så også denne “instruktionsbog” der hedder haditherne, som jo lige fortæller hvordan, en rigtigt muslim uføre islam.

  Kommentar by Anders Nielsen — 11. oktober 2017 @ 05:59

 7. Bliv endelig ved ud ad den tangent Adam; hold ud! jo hurtigere kan vi få slået de sidste søm i Danmarks Radios ligkiste.

  Kommentar by T. Flodur — 11. oktober 2017 @ 07:42

 8. Ja, Per, det er utroligt så mange højtuddannede kulturradikale, der huserer i medierne til fordel for islamisk invasion, og Øffemann Jensen er en af de værste.
  Jeg ved ikke, hvornår det skal holde op.
  Måske skal vi tilbage til et meget gammelt testamente.

  Kommentar by Catfish — 11. oktober 2017 @ 07:53

 9. Hvor er det typisk DR: Underfundig kulturradikal holdningsmassage som vi kender det fra DR, hvor man ud fra synkretisme fortæller os at Israels gud og Islams gud er den samme.

  Hvorfor tager DR ikke til fx. Saudi Arabien og fortæller dem, at Israels og Islams gud er den samme? (Det har DR nok deres licensfinansierede liv for kært til).

  Må jeg foreslå DR at lave en serie om Hadith’ erne – det vil DR nok ikke, for så kommer de til at vise Muhammeds sande ansigt samt udstille DRs fordækte løgne om Islam, som de har fyldt danskerne med gennem tiden.

  … Og der er nok en muslim eller 2 der bliver knotne, hvis de hører et Vestager hu akbar.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 11. oktober 2017 @ 08:53

 10. Hvad der står i GT er kontekstfuldt. Når der f.eks. står at jøderne kæmpede mod Moabitterne skete det for tusindvis af år siden, og det var i en jødisk kontekst. Der er ingen opfordringer til vold i NT. Koranen indeholder derimod i massevis af kontekstfrie opfordringer til vold og undertrykkelse.

  Adam Price ved selvfølgelig godt alt dette. Han er ikke tyk, men bare bagud med at s….!

  Kommentar by Sigwar — 11. oktober 2017 @ 08:55

 11. Endnu en gang propaganda fra DDR. Adam price ved udmærket at det gamle testamente IKKE er kristendom, men i hans brændende had til kristendom og danmark, bruger han de fleste danskeres uvidenhed til at tilsvine hele det åndelige grundlag danmark er bygget på.

  Kommentar by Danskeren — 11. oktober 2017 @ 08:58

 12. Og er den skrevet efter virkeligheden vil selvsamme tolk gøre sin pligt og sprænge eller skyde løs i lejren.

  Kommentar by P — 11. oktober 2017 @ 09:02

 13. Jesus tog afstand fra volden: Vend den anden kind til. Den der er uskyldig skal kaste den første sten. Splinten i næstens øje versus bjælken i dit eget osv. osv. Det gjorde muhammed mildest talt ikke.

  Hvad er ligheden mellem Adam Price og candy floss? Han er lige så klam, klistret og spækket med tomme kalorier. Fordi man kan finde ud af at smide en and i en ovn og lave tåbelige tekster til en cirkusrevy, indeholder man ikke nødvendigvis stof, der kan mætte mere end den Candy floss, han tværer ud over TV-skærmen.

  Kommentar by Margrethe — 11. oktober 2017 @ 09:29

 14. På grund af mit blodtryk tåler jeg ikke at se DR’s propaganda for mangfoldigheden.
  Vesten kender intet til islam, men kendskabet skal nok en skønne dag åbenbare sig gennem en vedvarende kulturberigelse.
  I øvrigt så befriede Jesus de kristne fra den jødiske lovreligion og ved Price ikke at en muslim må ikke tage en vantro som ven?

  Kommentar by Menig 442 — 11. oktober 2017 @ 09:40

 15. Citat fra ovenstående: “Mange opfatter islam som en aggressiv religion.”
  Ja, og undskyld jeg bander, men hvordan fanden skal jeg ellers opfatte islam, for det er jo sådan jeg oplever denne såkaldte “religion” når jeg færdes ude i virkeligheden! Arbejdssky, voldelig, morderisk og kvindeundertrykkende, kort sagt: uintegrerbar i ethvert vestligt samfund.

  Kommentar by Birger Jensen — 11. oktober 2017 @ 09:43

 16. Den kvabsede Adam Price skal jo holde sig på god fod med de kulturradikale madammer i DDRs ledelse, og må derfor ikke afvige det mindste fra den herskende ideologi.

  Men når først Sharia er indført, er det helt slut med flæskesteg, frikadeller og sylte og snaps i Prices køkken…

  Kommentar by 4760 — 11. oktober 2017 @ 10:25

 17. Som en ikke-troende person med indgående kendskab til både koranen, det gamle og det nye testamente irriterer det mig grænseløst (nu pun intended) når venstrefløjstumperne konstant laver whataboutery og ligestiller bibel og koran.

  Lad os lige slå det fast én gang for alle:

  Forskellen på koranen og det gamle testamente er ikke kun, at koranen er mange gange mere totalitær, afstumpet og afskyelig. Forskellen er også, at millarder af mennesker stadig tager koranens ord bogstaveligt – og det er derfor vi har et problem med muslimer her i verden.

  Det er det simple faktum, “hvad med os selv?”-menneskerne konstant ignorerer i deres higen efter at gøre alting lige; også kristendom og islam.

  Kommentar by Quark — 11. oktober 2017 @ 10:28

 18. Adam Price det gamle testamente. Du ved den tykke bog med de små bogstaver den har du vist aldrig læst. I hvert ikke forstået. Der stå en masse om gamle krige som jøderne udkæmpede efter, at de var udvandre fra Egypten. Hvor de havde være slaver under farao efter, at Gud havde sendt de 10 plager og Moses havde åbnet det røde hav.
  Derefter vandrede Moses rundt i ørkenen i 40 år. Før han kom til bjerget hvor han hentede de 10 bud. Mens han var på bjerget blev jøderne utålmodige og lavede en guldkalv som de så tilbad. Det gjorde Gud vred og HAN dræbte derfor en masse jøder som hævn (det er ikke det samme som, at opfordre sine tilhængere til at dræbe vantro).

  Senere tilgive Gud sit udvalgte folk jøderne og sendte sin søn Jesus til forsoning mellem Gud og mennesker. Han Jesus Kristus blev senere ofret/dræbt. Man siger at han tog mennesket synder på sig.

  DET VAR FØRST EFTER JESUS KRISTUS, AT KRISTENDOMMEN OPSTOD.
  DET GAMLE TESTAMENTE KOM EFTER JØDEDOMMEN, SOM ER BYGGET PÅ TALMUD, SOM ER JØDERNES HELLIGE BOG. OG SOM PÅ MANGE MÅDER MINDER OM KORANEN. MED HÆVN, VOLD OG STRAF.

  Jeg har ikke set DR nye serie og kommer aldrig til det. Men lad mig gætte på de næste afsnit.
  Den gode muslimske tolk redder
  August Krogh og sætter sit liv på spil for den vantro.
  Derefter forsøger August Krogh, at tage den hellige muslim med til Danmark til evig forsørgelse med mælk og honning. Men ak, ak, ak en ond, ond, ond DF’er ala Martin Henriksen/ Inger Støjberg nægter, at lukke vores muslimske helt/ ven vi ikke har mødt ind. Og ikke et øje er tørt.

  Kommentar by XXXXX — 11. oktober 2017 @ 10:31

 19. -> 17. XXXXX.
  Øv. Du må da ikke røbe afslutningen på serien. Hvad siger DR til at du har lækket overraskelsen?

  Kommentar by Birger Jensen — 11. oktober 2017 @ 10:50

 20. Nu er kristendommen det nye testamente, ikke det gamle.
  Kristendommen er der vor Jesus er, nemlig i det nye testamente. Hold dette adskilt.

  Kommentar by Inge Suhr — 11. oktober 2017 @ 10:57

 21. Det er utroligt at vi i 2017, efter årtiers beviser på hvor aggressive, hadefulde og morderiske mange udøvere af Islam er, stadig skal høre på sådanne dumheder.
  Grunden er at det er et ufravigeligt krav at forfattere til DR drama er kulturradikale tåber.
  Det er holdningsmassage af den klammeste art,vi udsættes for, tilmed finansieret med vores egne penge. Det er ikke et ægte demokrati værdigt.

  Klip fra Jyllands-Posten 13.02.2013:
  Tv-serien ”Borgen” er ikke ren underholdning.
  I stedet er det et drama, der skal påvirke danskerne politisk, sætte gang i samtalerne og give folk »noget med hjem«. Og i centrum for den påvirkning står »naturligvis« partiet Det Radikale Venstre, fortæller den nu tidligere dramachef for Danmarks Radio, Ingolf Gabold, en af bagmændene bag serien, der hver søndag ses af op mod 1,7 mio. danskere.

  Kommentar by Sven — 11. oktober 2017 @ 10:58

 22. Det må da også snart være tid til, at Ole Bornedal skal ha 173 millioner igen.

  Godt man har afmeldt det propagandalort for flere år siden.

  Kommentar by M.P. — 11. oktober 2017 @ 12:35

 23. Bevæggrunden bag Adam Price´s fortolkninger/tekst er jo den simple at hvis han ikke skriver i den ånd han gør får han jo ikke flere opgaver fra DR..
  Very simple Dr. Watson

  Kommentar by Frank Mathiesen — 11. oktober 2017 @ 14:04

 24. Sjovt nok den almindelige europaer er i grunden ligeglad med hvad andres religion eller livssyn er,men hvis nu en masse ting der er fuldstaendig imod hans livsopfattelse pludseligt skal fremhaeves og lovliggoeres ,og yderligere skal betales over hans skat, saa er det ret forstaaeligt at han saetter speorgsmaals tegn ved sin tid .
  Lidt ved side af ,saa filmen Dunkirk og gik derfra med en underlig tom foelese ,hvad skete der med den nation??Efter at have set fodbolds demonstrationen,foeler jeg mig saa langt bedre det synes for mig Briterne stadig er der,hvor er Nils Ebbesen,Skipper Clement, Torden skjold , ja Nordmand men OK Willemoes, vi havde jo engang et land ,som handlede og arbejdede internationalt hvorfor skal det kvaeles af en ny “isme” Islam hoere ikke hjemme her,bare en tanke naboens hund djukker pludseligt op i haven hvad goer vi? gaar ud i koeleren og ser om ikke der en god bid,hvorefter se saa og kom hjem med dig,hvad goer de andre???????

  Kommentar by dunk — 11. oktober 2017 @ 14:22

 25. Det Gamle Testamente hedder Den Hebraiske Bibel i flertal fordi den indeholder flere bøger; alle litterære genrer er født ud fra denne. Sammen med Herodot er disse udspringer vores historiske dannelse.

  Kommentar by de Hemmer — 11. oktober 2017 @ 14:54

 26. Naturligvis skal DhimmiRadio for Danskere indoktrinere befolkningen imod virkeligheden. Ingen tage det gamle testamente bogstaveligt (Heller ikke engang i Israel) til blind efterfølgelse ord for ord, modsat Islam og -Ret-Troende muslimer. Koranen står for dem som et tidsløs vejledning, imodsætning til det gamle testamente. Men selvfølgelig er DR (Politiken etc) til for at indoktrinere befolkningen imod virkeligheden og årsagen til Jihad etc. (lånt computer…skal have en ny) mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. oktober 2017 @ 15:55

 27. Speakeren efter seneste udsendelse, afsnit 3, sagde sarkastisk efter programmet noget i retning af at det nok skulle få folk til at stryge ind på nettet og tilmelde sig folkekirken.

  Præsten er alkoholiker, anti feminist og forstokket i forholdt til Islam
  Første præstesøn drikker, snyder med sit speciale, og knalder vennens kæreste
  Anden præstesøn pløkker en uskyldig kvinde i Burka, for herefter lyve omdet. Samt velsigner håndvåben
  Præstekonen er på nippet til at springe ud som lebbe, og hoppe på den norske vinterbadenymfe.

  Ingolf Gabold ville nikke anerkendende.

  Kommentar by Geert — 11. oktober 2017 @ 16:02

 28. #22:

  > Sjovt nok den almindelige europaer er i grunden ligeglad med hvad andres religion eller livssyn er

  Det mener jeg ikke er rigtigt. Vi er langtfra ligeglade med, hvad andres religion og livssyn er, når det påvirker vores egen frihed til samme. Lockes paradoks om tolerance er ikke helt forkert og de fleste europæerere lader efterhånden til at have fattet det. Vi skal “bare lige” over stadiet med den kognitive dissonans og håndvaskningen, og folks tøven med “tør jeg virkelig mene det?” selvom de stirrer ondskaben lige ind i ansigtet.

  Kommentar by Quark — 11. oktober 2017 @ 18:16

 29. > Det Gamle Testamente hedder Den Hebraiske Bibel i flertal fordi den indeholder flere bøger; alle litterære genrer er født ud fra denne. Sammen med Herodot er disse udspringer vores historiske dannelse.

  Arh, skal vi nu ikke liiiiige… man fristes til at sige, vås.

  – “Den Hebraiske Bibel” er altså stadig ental. Men rigtigt at bogen er et sammenkog af flere andre.

  – Der blev skrevet bøger og fortalt historier tusindvis af år før bibelen kom til. At alle litterære genrer kommer fra fra bibelen og Herodot… – det er altså noget vås at mene. Enten det eller også lever du i noget af en boble.

  – Vores historiske dannelse startede for det første længe før Jesu fødsel. Og man kan godt argumentere, om alle aspekter af den “historiske dannelse” har været lige gode. En del af lektien lader i hvert fald til at være, at smerte og død er godt, menneskelig psykologi og biologi er ondt, og værsgo at betale præsten. Dannelse? Måske ikke helt præcist. Nærmere forhindring.

  Kommentar by Quark — 11. oktober 2017 @ 18:39

 30. Jeg kan se Quark (spøg) at kronologien og allegorien mangler; kom igen! (lidt hjælp: tænk relationel og poetisk hvor rummet udvider sig så kvarken bliver boblen der bliver “konge” for en dag!).

  Kommentar by de Hemmer — 11. oktober 2017 @ 21:45

 31. Vorherre på lokum. Gider ikke se det bras

  Kommentar by Nokernok — 11. oktober 2017 @ 22:18

 32. …fordi på lokummet sakraliserer rummet (for at blive i det latrinære hjørne)og spiralen……

  Kommentar by de Hemmer — 11. oktober 2017 @ 22:27

 33. Husker et afsnit af “Spise med Price”, hvor de to fedladne brødre var i Italien.

  Efterfølgende blev de kritiseret for at bruge en lille statue af Jomfru Maria som kødhammer.

  Ville de mon også bruge Koranen som kødhammer?

  Kommentar by 4760 — 11. oktober 2017 @ 22:45

 34. Sneg mig til at se ti min. af braset (betaler jo ikke licens).
  Bare sølle ti min. og jeg måtte på potten med det tynde.
  Tænker det må være karma der rammer her, når ikke licensen er betalt.
  Lover aldrig mere at snige mig ind på DR igen. (og godt det samme, for “herrens veje” er sgu’ godt nok en gang sølle vor herre på lokum).

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 12. oktober 2017 @ 00:27

 35. Jer er glad for, at jeg startede med at opgive at se serien på forhånd. DR ødelægger ALLE deres produktioner på denne måde.

  I første omgang, da jeg så denne posterings overskrift, tænkte jeg, at det jo er rigtigt at mange ved alt for lidt om Islam, altså de negative sider og konsekvenser. Men DR fik så som sædvanligt drejet sagen 180 grader.

  Iøvrigt er den kristne og islamiske Gud meget kort fortalt IKKE den samme. Den islamiske Gud ønsker at omdanne mennesker til gode muslimer, mens den rigtige Gud ønsker frelse for hvert enkelt menneske, og forholdet mellem den kristne og Gud er personligt.

  Kommentar by Per747 — 12. oktober 2017 @ 04:01

 36. DEn udseendelse bliver sikkert ligeså stor en succes som 1864 var for licensen :-) :-) :-), og ligeså dum :-)

  Kommentar by Michael Unna — 12. oktober 2017 @ 17:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper