12. oktober 2017

Specialestuderende: “Retorikken fra 1945 er genkendelig.. Dengang skabte man også fjendebilleder…”

Specialestuderende Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm Stephansen mener vi skal være mere ‘reflekterende’ over eget sprogbrug, så vi kan påvirke sproget, og af den vej ændre virkeligheden. Det er faktisk lige akkurat det, som danskere gør i stor stil på Facebook. Det er jo nok derfor, at ingen politikere i dag tør bifalde ‘multikultur’: Danskere forstår at plusordet, i praksis betyder parallelsamfund og skattefinansieret islamisering.

Med andre ord. Det gælder begge veje, og der er trods alt, flere danskere som ufrivilligt påtvinges masseindvandringens konsekvenser, end der er kommunikationsspeciale-studerende på Aalborg Universitet.

Omtale af et prisvindende speciale i Magisterbladet – Sprog skaber virkelighed.

“På tværs af medier har de to specialeskribenter kunnet læse, at flygtninge skyller ind over Europa og Danmark.

‘Der tales om dem som naturfænomener på linje med stormen Bodil. Vi taler om at bygge dæmninger, og om at Europa ikke kan suge flere’, siger de to, som mener, at det har stor betydning for den måde, vi opfatter flygtningene på.

‘Sproget har stor indflydelse på vores forståelse af situationen, og når fortællingerne handler om vandmasser i stedet for mennesker, får vi ingen relationer til flygtningene og behøver ikke at bekymre os om dem. Man kan jo ikke skabe relationer til vandmasser…’, siger de. …

Lone Lindstrøm Stephansen sad en aften og så en udsendelse på Lorry, hvor danske mødre stod med børn på armen og var voldsomt indignerede over, at flygtninge fra Syrien skulle bo i en nedlagt børnehave i deres lokalområde.

‘Det var en ubehagelig aha-­oplevelse, at almindelige mennesker ikke kunne rumme, at flygtninge skulle bo i en nedlagt børnehave. Det blev en af årsagerne til, at vi valgte at skrive om flygtningedebatten’, fortæller hun.

… Til gengæld minder den aktuelle situation om den måde, vi omtalte flygtninge fra Østpreussen på, som var nødt til at flygte i de sidste måneder op til afslutningen af 2. verdenskrig i 1945. …

Retorikken fra 1945 er genkendelig i dag. Dengang skabte man også fjendebilleder og talte om snyltere og strømmen af laset elendighed’, siger de.”

(Hermansen & Stephansen, NGO i en brydningstid, 2016, Aalborg Universitet; Link: KForum)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/88721/trackback

27 Comments »

 1. Jeg er enig i akademikernes konklusion – ved at dehumanisere migranterne og gøre dem til naturkræfter får vi ingen relationer til dem, og behøver ikke bekymre os om dem.

  Naturkræfter er som bekendt noget, man er nødt til at finde sig i, og ikke kan gøre noget ved.

  Vi bør i stedet betegne dem som bosættere (folk der bosætter sig), der er del af en invasion (uopfordret indtrængen). Dermed skaber vi en langt mere menneskelig relation til dem, hvor folk kan agere på baggrund af deres bekymring.

  Kommentar by Henrik — 12. oktober 2017 @ 12:22

 2. Prisvindende? Kommunikation?

  De skriver om folkevandring, men bruger konsekvent ordet ‘flygtning’ – velvidende at under tre procent af migranterne er flygtninge.

  Kommentar by Bastardo — 12. oktober 2017 @ 12:28

 3. Min far blev som værnepligtig i 1945 sat til at bevogte de fordrevne tyske fra Østprøjsen.
  Hverkan han eller hans kammerater ville have noget imod at følge forhåndsordren om at skyde enhver der måtte søge at undvige interneringen.

  Kommentar by Træt — 12. oktober 2017 @ 12:54

 4. Den konklusion bliver de nød til at komme med ellers er der ikke arbejde til dem bagefter

  Kommentar by Martin — 12. oktober 2017 @ 13:09

 5. “Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm Stephansen mener at vi skal være mere reflekterende over eget sprogbrug, så vi kan påvirke sproget, og ad den vej ændre virkeligheden”

  Hvilken slående overraskelse, sic!- Må jeg i al ydmyghed minde om, at det er det, al skribentvirksomhed, skønlitteratur, faglitteratur, m.v., til alle tider har haft til formål.

  “Retorikken fra 1945 er genkendelig i dag” – Og stop så med at trækker Nazikortet ved enhver given lejlighed – Det er et gennemført sjofelt og uværdigt retorisk trick, og selvfølgelig total dræbende for debatten – Det må et par specialestuderende fra en højere læreanstalt, da for fanden kunne forstå?

  Kommentar by T. Flodur — 12. oktober 2017 @ 13:25

 6. # 4

  Lille søde og naive Katrine og Lone kan højst få et løntilskudsjob som medhjælpere på det lokale bibliotek…

  Kommentar by 4760 — 12. oktober 2017 @ 13:53

 7. Jeg kan tilfældigvis huske 1945 og mener ikke, der blev talt om “snyltere og strømmen af laset elendighed”. Derimod fik vi at vide, at vi ikke måtte fraternisere med flygtningene, der var indkvarteret i HIK’s tennishal på Hartmansvej. Til gengæld var de glade over at være sluppet fra sovjetkommunismen, og de glædede sig til at rejse hjem til Tyskland. Når de to specialestuderende taler om ’snyltere’, må det være fordi, de i underbevidstheden associerer nutidens flygtninge med snyltere.

  Kommentar by Ole Madsen — 12. oktober 2017 @ 13:55

 8. Betaler vi penge for at sådan et par høns spilder tid på den slags pis og papir “studier”.
  Totalt værdiløst pladder.

  Kommentar by Knud — 12. oktober 2017 @ 13:56

 9. Igen en debat om debatten. Måske skulle de kigge lidt på hvor forsigtigt der er debatteret fra modstanderne af 30 års indvandringseksperiment?

  Kommentar by Frafaldenmoderat — 12. oktober 2017 @ 14:18

 10. Ja luften – og MSM – er fulde af dobbelte standarder. Se nu bare aftalen mellem hamas og fatah, hvor pressebilledet mere end antyder, selvfølgeligt ikke overtalelse, at kvinderne intet har haft af sige! Men der følger nok inden længe en hel strøm af spydige og ondskabsfulde twitter opslag fra de røde og andre selvgode om det forhold – or not!

  http://www.dr.dk/nyheder/udland/fatah-og-hamas-har-underskrevet-aftale

  Hold presset på, dem der vil leve under sharia må skride!!

  Kommentar by supporter — 12. oktober 2017 @ 14:55

 11. 10. overtalelse = overraskende!!

  Kommentar by supporter — 12. oktober 2017 @ 14:57

 12. http://www.lokalavisen.dk/indvandrere-med-pistoler-kontrollerer-trafikken-hvem-er-du-hvorfor-er-du-her-/20171012/artikler/171019824?trackid=Jp%20lister%20seneste

  Sådan skabes et virkeligt fjendebillede.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 12. oktober 2017 @ 15:11

 13. “Sprog skaber virkelighed” Måske. Arabisk skaber død og ødelæggelse!

  Kommentar by Nielsen — 12. oktober 2017 @ 15:31

 14. Denne overfladiske illoyale måde at beskrive andre menneskers motiver på resulterer i den virkelige skabelse af fjendebilleder. Og i forestillinger om nogle mennesker som underlødige og deres følelser som mindreværdige. Og det er som regel også Venstrefløjens (thi den er det) “analyser”, der fører til konkret, fysisk vold mod anderledestænkende.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 12. oktober 2017 @ 15:49

 15. Noget har de da forstået, nemlig at multikultur betyder i praksis parallelsamfund og skattefinansieret islamisering.

  Kommentar by Menig 442 — 12. oktober 2017 @ 16:14

 16. De bringer jo selv et fremragende eksempel på forsiden af deres afbilledede pamflet.

  NGO’er jo det modsatte af, hvad de foregiver at være, de kan jo ikke eksistere uden Governmenttilskud i millionklassen.

  NGO’ere og GO’ere spiller det samme fordækte spil.

  NGO my a….

  Kommentar by hodja — 12. oktober 2017 @ 16:19

 17. Hvad har 1945 med nogetsomhelst at gøre?

  Kommentar by BB — 12. oktober 2017 @ 16:19

 18. Der bør som udgangspunkt være en fysisk eller hændelsesmæssig analogi, før man kan interessere sig for en evt. sproglig/retorisk analogi.

  Men da man hverken internerer dem bag hegn eller agter at sende dem hjem igen, og ingen i dag er flygtninge, så giver analogien til 1945 ingen mening.

  Kommentar by traveler — 12. oktober 2017 @ 16:20

 19. Ja de forholder sig overhovedet ikke til Islam og den trussel den er. Hovedet dybt inde i den akademiske busk.

  Kommentar by Michael Unna — 12. oktober 2017 @ 16:57

 20. GAd vide om østpreusserne også slog sig ned i Danmark i 40 år og forlangte det samme, som de uintegrerbare muhammedanere? :-) :-).
  Der er nok af idioter på den akademiske vide. :-) (Lånt computer)

  Kommentar by Michael Unna — 12. oktober 2017 @ 17:03

 21. Hvis man havde en krone for hver gang en af kællingerne m/k fra speltsegmentet har trukket nazikortet, ville man i dag være rigere end George Soros…

  Kommentar by 4760 — 12. oktober 2017 @ 17:37

 22. @ 19

  Venstrefløjen har aldrig interesseret sig for historie og derfor begår de samme fejl om og om igen.

  Jeg er dog helt sikker på at der ligger et soleklart 12-tal og venter på de her piger.

  Dem som skal bedømme specialet vil være ovenud begejstret over at se at mange års indoktrinering har afstedkommet det ønskelige resultat. Pigerne kan forlade universitetsverden som nyttige idioter (og muligvis ogsǻ nutidens feltmadrasser).

  Kommentar by kenneth — 12. oktober 2017 @ 17:53

 23. I den forbindelse er det jo også interessant, at de to studerende netop vælger at koble 2. Verdenskrig på som eksempel. I teorien trækker de ikke “nazikortet”. Men i praksis er de to kommunikationsuddannede næppe i tvivl om hvilke tankemønstre og slutninger, de lægger op til hos læserne, når de kobler 2. Verdenskrig direkte sammen med nutidens diskurs.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 12. oktober 2017 @ 18:40

 24. -Det er rigtigt at virkeligheden skaber sproget, ordene og begreberne.
  Ordmagi handler om gennem ord at, ændre virkeligheden, skabe ny virkelighed, vi skaber ny virkelighed, virkeligheden bliver god, vi tager Danmark tilbage og vi bliver sammen… i virkeligheden, vores nye virkelighed uden besvær..
  *Knips

  Kommentar by Hul igennem? — 12. oktober 2017 @ 19:27

 25. Man kunne med lethed skære ned på antallet af kvindelige humaniora studerende med 95% uden at der ville være én eneste negativ konsekvens for samfundet. Til gengæld kunne disse akademiske letvægtere finde beskæftigelse i plejesektoren, eller vie sig til børneavl under vejledning af en passende arisk type som ved hvordan man tager sig kærligt af kvinder som er kommet i en dårlig situation eller som har marxistiske fluer i hovedet.

  Kommentar by Balder — 13. oktober 2017 @ 00:09

 26. ‘Retorikken fra 9. april 1940 er genkendelig i dag. Dengang skabte man også fjendebilleder og talte om snyltere og strømmen af laset elendighed’, siger de.”
  Lone Lindstrøm Stephansen, netop:-) “Aldrig mere en 9.april”

  Kommentar by A-mad — 13. oktober 2017 @ 11:13

 27. Retorikken fra 1945…..hm hm hm. Det er nok de stakkels nazister de politisk korrekte har ment :-) :-) :-)…God weekend. (lånt computer). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 13. oktober 2017 @ 14:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper