13. oktober 2017

Detektor om sharia-domstole: “Jeg har ikke hørt om dem eller hørt om nogen, der har anvendt sharia.”

Det er længe siden Pernille Rosenkrantz-Theil var en del af Antifascistisk Aktion, og nu hvor hun har forladt de revolutionære utopier, og blevet fuldfed socialdemokrat, er hun ikke mere fredet af medierne. Seneste udgave af Detektor på DR1, eksemplificerer på fornem vis.

Man fortolker Mette Frederiksens henvisning til ’sharia-domstole’ (flertal), som værende tilstedeværelsen af ‘en samlet muslimsk ret’ (ental), hvad i sagens natur ikke eksisterer, da islamiske menigheder er skarpt opdelt både i forhold til retsskoler og etnicitet. Kun ‘katolikkerne og jøderne’ har ‘private retsinstanser med religiøst grundlag’, som seniorforsker Anika Liversage lakonisk forklarer det.

Endnu mere virkelighedsfjern er lektor Brian Arly Jacobsens afvisning. Han han har aldrig hørt om ‘en sharia-dom’, eller – og jeg citerer: “… nogen, der har anvendt sharia”. Jeg er sikker på at han kan definere sig ud af sidste års TV2-dokumentar, for intet er umuligt, hvis virkeligheden blot er en akademisk diskussion.

(Abu Bilal Ismail, imam, sharia-underviser, konfliktmægler…; Mere: TV2.dk og Document: I, II)

Brandslukning for islamiseret multikultur på DR.dk – Faktatjek: Findes der sharia-domstole i Danmark?

“I anledning af Folketingets åbning inviterede Debatten på DR2 til åbningsdebat på Christiansborg, hvor et af de store temaer var integration. Her udtrykte Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen bekymring for sharia-domstole i Danmark:

– I dag er der jo sharia-domstole. Der er jo i dag muslimer i Danmark, der ikke respekterer det danske retssystem, som kører efter deres egne spilleregler og det er jeg imod, sagde Socialdemokratiets formand.

… ingen af de i alt 8 eksperter, Detektor har konsulteret, kan bekræfte, at der findes sharia-domstole i Danmark.

– Jeg har aldrig stødt på en sharia-domstol i Danmark. Jeg har ikke hørt om dem eller hørt om nogen, der har anvendt sharia. Der er heller ikke nogen af min kollegaer, som kan bekræfte, at det er tilfældet, siger lektor i tværkulturelle studier og religion ved Københavns Universitet Brian Arly Jacobsen til Detektor.

[…]

Som dokumentation for, at der findes sharia-domstole i Danmark, henviser Pernille Rozenkrantz-Theil nu til to rapporter fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (VIVE) – tidligere kendt som SFI.

Der findes faktuelt ikke sharia-domstole i Danmark, siger eksperterne. Så du er uenig med eksperterne i definitionen af sharia-domstole?

… VIVE kan imidlertid ikke genkende den udlægning af rapporternes konklusioner. Faktisk konkluderer rapporterne fra 2011 0g 2014 lige modsat, at der ikke er bevis for, at der findes en samlet muslimsk ret i Danmark, og at imamer ikke har så stor autoritet, som den offentlige debat giver indtryk af. Det forklarer serniorforsker hos VIVE Anika Liversage til Detektor:

– Jeg mener ikke, at man kan sige, at vores rapport dokumenterer, at der findes private retsinstanser med religiøst grundlag i Danmark andet end blandt katolikkerne og jøderne, siger hun…

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/88760/trackback

17 Comments »

 1. Radio24syv morgen havde idag islam-apologet Jørgen Bæk Simonsen i studiet for at kommenterer på sagen – det kom der et ret bizart interview ud af. I bør ikke snyde jer selv for hans udlægning af begrebet “social kontrol”:
  https://www.radio24syv.dk/programmer/24syv-morgen/19563265/homo-overvagning-i-uganda-findes-der?start=1043

  Kommentar by Jan — 13. oktober 2017 @ 12:06

 2. https://www.helsingordagblad.dk/2017/10/12/faengselsimamen-helsingoer-veluddannede-muslimer-overvejer-flytte-landet/
  Vi står snart ved en skillevej her i Danmark. Personligt går jeg hele tiden med en plan B i tankerne. Hvilket land flytter vi til? Hvis der ikke snart opstår en bevægelse, der siger, at det er ok at se lidt anderledes ud, så vil mange veluddannede muslimer forlade Danmark, siger han.

  Det siger fængselsimam Waseem Hussain, 33 år, civilingeniør, født og opvokset i Helsingør, som søn af pakistanske immigranter. Snart er han aktuel med sin første bogudgivelse »Imam bag tremmer«

  Kommentar by tavsen — 13. oktober 2017 @ 12:33

 3. Musvinerne skal ikke ind under anden lovgivning end på Jagt loven mht til bekæmpelse af invasive arter.

  Kommentar by jp — 13. oktober 2017 @ 12:38

 4. Først Koranklodser, nu rullende lazaret.
  Det har selvfølgelig ikke noget med Islam at gøre, selv om begge dele er resultat af øget trusselsbillede.
  http://jyllands-posten.dk/indland/kbh/ECE9947195/rullende-akuthjaelp-nye-17-meter-lange-lastbiler-kan-behandle-40-patienter-ad-gangen/

  Kommentar by k m. — 13. oktober 2017 @ 13:03

 5. http://ekstrabladet.dk/112/kaempe-vaabenlager-knyttes-til-ltf/6867123

  Kommentar by k m. — 13. oktober 2017 @ 13:30

 6. Brian Arly Jacobsen han er en rigtig Brian.

  Kommentar by XXXXX — 13. oktober 2017 @ 13:36

 7. Denne Brian Arly har vel omtrent samme troværdighed som Chris “Lenin” Holmsted, d.v.s. ingen som helst…

  Kommentar by 4760 — 13. oktober 2017 @ 13:51

 8. “ingen af de i alt 8 eksperter, Detektor har konsulteret, kan bekræfte, at der findes sharia-domstole i Danmark”

  Hvis sharia-domstolene ikke findes, hvad skal vi så med alle de eksperter?

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 13. oktober 2017 @ 13:53

 9. Det er nederlag for eksperterne hvis de indrømmer der findes shariadomstole. Derfor lyver de og lader som om de ikke kan finde dem.

  Kommentar by k m. — 13. oktober 2017 @ 14:05

 10. https://www.bt.dk/danmark/efter-afsloeringer-af-sharia-raad-i-disse-danske-byer-praktiseres-den-islamiske-lo

  Kommentar by k m. — 13. oktober 2017 @ 14:07

 11. Når man ikke vil vide, hvad der sker i diverse mooskeer, eller hvem der styre Gellerup, Vollsmose etc, og den sociale kontrol der er, så kan man ihverttilælde ikke blive taget seriøst længere (en ting er idealerne en anden er virkeligheden- igen en akademisk bortforklaring, som skønmaler hvad der sker). God weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 13. oktober 2017 @ 14:27

 12. Man skal være komplet idiot for at tro Detektor kan være objektive og at deres undersøglese kan bruges til noget som helst. Men dem er der også mange af.

  Kommentar by Vagn Henning — 13. oktober 2017 @ 16:23

 13. Man har ellers forsøgt at overbevise os om, at det er en god ide, at muslimer indbyrdes ordner deres familiestridigheder ved hjælp af egne retslærde. Altså Sharia.
  Men der var nok ikke grobund for den ide, og så bliver de progressive både blinde og døve.

  Kommentar by Menig 442 — 13. oktober 2017 @ 19:06

 14. Kom nu på banen fru Frederiksen ! – For du finder dig vel ikke i dette klodsede Sharia defensorat; fejt kogt sammen af DR Detektor – En af Danmark Radios luskepeter redaktioner.

  Kommentar by T. Flodur — 13. oktober 2017 @ 19:11

 15. Detektor er Fake News… Afmeld licensen, lad være med at betale til den feminazi institution..

  Kommentar by ny kommentator — 14. oktober 2017 @ 09:03

 16. Mette Vibe Utzon er en venstreradikal bitch…

  Kommentar by 4760 — 14. oktober 2017 @ 13:15

 17. -> 4760

  Hun er gift (?) med Berlingskes Jesper Dahl Caruso, der har en fortid på den yderste venstrefløj ( http://www.uriasposten.net/archives/9847 ), men har vist aldrig selv været et politisk menneske. Jeg har mødt hende en enkelt gang, og var imponeret over hendes evner til at styre et tv-studie. Det ændrer dog ikke på at Detektor-indslaget var et klassisk DR-style hitjob.

  Kommentar by Kim Møller — 14. oktober 2017 @ 14:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper